- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovy79
őstag
válasz
#65675776 #10050 üzenetére
Tudom, hogy van még rosszabb, csak nem értem, miért kell valamit elrontani, ami valaha jól működött (ez más cégre is igaz)...
Lehet, hogy a kodekek is hibásak, de próbálom mindig a régen beváltakat használni.
Most pl megnéztem az avi rögzítést és szaggat (a minőség néha nem annyira fontos). A procit 100%-on hajtja.
No, ez régebben nem volt. Jó, ha 30%-on ment...
Erre pl van ötleted?
Más: a hang csúszását egyébként az Audacity-vel könnyen lehet orvosolni (a sebességet %-osan lehet változtatni). -
Atomantiii
addikt
válasz
#65675776 #10055 üzenetére
Ha hazaérek megnézem úgy a 2300 H-val, hogy a videomagnó helyett rákötöm mondjuk a műholdvevőt a komponens bemenetre és hogy akkor is az-e a helyzet vele.
Vagy milyen tunert vegyek akár használtan is, amivel nem lenne ilyen probléma? Vagy lehet a videómagnó miatt is? Bár próbáltam már többel is, de van amelyikkel még rosszabb volt a helyzet.
Illetve van amelyik vhs-el meg azt csinálja, hogy el van csúszva a kép két széle függőlegesen, vagyis nem teljesen egyenes függőlegesen a kép legalábbis a PCI-E-es 2300 H-val.
Ha ugyanazt rákötöm a laptopos verziójú 2300 H-ra ott meg már egyenes a két széle a képnek, csak ugye ott meg sűrűn csak egy fekete kép ugrik be egy-egy pillanatra. Pedig ez utóbbi megoldás tűnt volna a legjobb megoldásnak.
-
Atomantiii
addikt
válasz
#65675776 #10053 üzenetére
Az odáig okés, ezt megértettem már korábban is, csak akkor nála hogy van rendben a hang?
Mert régebben mindenki azt válaszolta rá (itt a topikban), hogy a chipset miatt csúszni fog a hang. Persze teljesen mindegy, mert az új alaplap + proci párosra már úgysem lehet XP-t telepíteni, tehát felejtős lehet a régi kártya, legalábbis most Win 7 alatt biztosan de ha van rá esély, hogy Win 10 alatt működjön akkor talán bevállalnék egy próba telepítést.
Mivel majdnem jó Win 7-en a 2300 H-val is a digitalizálás nálam csak a piros színeknél majdnem olyan, mintha vibrálna a kép, vagy nem is tudom hogy írjam le, mit csinál. Persze a vhs-ek sem maiak már, de legalább 4 vhs lejátszóval próbáltam és semmit nem tudok kezdeni vele és a régi rendszeremen volt a legjobb csak azóta már nincs meg.
Ha ezt tudtam volna előre akkor nem válok meg tőle.
Mondjuk a 2300 H-ból megvan a laptophoz való változata is, azzal lenne a legszebb a kép, bár a piros színek ott is vibrálnak valamennyire, csak ott meg ha elindítom a vhs kazi lejátszását elég sűrűn egy-egy pillanatra csak fekete képernyő fogad, tehát megy a kazi majd gondol egyet és egy pillanatra csak fekete kép van majd megy tovább a felvétel rendben, majd ismét fekete kép egy pillanatra és ez folytatódik.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#65675776 #10050 üzenetére
Ez egyértelmű, "győztes csapaton ne változtass"!
Én sem akartam semmihez hozzányúlni, de tápegységet kellett cserélni a gépben.
Utána pedig egyszerűen nem indult el TV-kártya, csak többszöri driver és PVR újratelepítés után, aztán a vége az említett megbízhatatlan működés lett... -
kovy79
őstag
válasz
#65675776 #10046 üzenetére
No igen, de én pont az ilyen miatt vettem PxDVR3200 H-t, meg Xonar-t (Audigy-vel is xar volt)...
Amint a kolléga is írta, régen még egész egyszerűen ment (akkor is kellett azért mókolni), ma meg rögzíthetek mpg-ben, aztán konvertálhatok. Már az avi felvétellel is szenvedni kell. Tök jó...
Valamit nagyon benéztek Leadtek-ék, de sok más fronton/cégnél is ez a helyzet. Mindent elbaxnak, ami működött... -
AttyVin
aktív tag
válasz
#65675776 #10046 üzenetére
Tehát, akkor célszerű az MPEG1/2 tömörítések beállítása, az MPEG4 meg lutri, annál nem biztos, hogy bármi bejön.
Ez érdekes, mert sokkal korábban az MPEG4 sem "rendetlenkedett" ennyire, de a driverek és WinFast újratelepítése óta igen...
A másik, hogy a WinFast korábbi verziói között van olyan, amivel minden beállítás/formátum "csúsztatja" a hangot, másoknál nincs ilyen.
Ezekhez nem értek, csak felhasználó vagyok, beállítom, amit mondanak vagy, amit éppen kell...
Kösz,
-
szeref
csendes tag
válasz
#65675776 #10024 üzenetére
Köszi szépen! A Win Update nekem valamiért nem akarja letölteni
[link]
Lehetek pofátlan és megkérhetnélek hogy ha neked megvan feltöltenéd valahova és belinkelnéd ide. Próbáltam neten megkeresni és megjártam az internet legsötétebb bugyrait de csak toolbárokat és "SuperMega" updatereket meg xxx.7001 drivernek álcázott xxxx.19 drivert sikerült letöltenem... -
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
#65675776 #9970 üzenetére
Win7 még lehet felismerte, de a 8.1-nél is már trükközni kellett, még valahol itt a fórumon is írta valaki emlékeim szerint, hogy ott már csak exe fájl kicsomagolással lehetett telepíteni, és valóban, nekem is csak úgy működött!
Sajnos már vagy 20-szor próbáltam leszedni a drivert és valahogy máshogy újra telepíteni, de eddig semmi. Azért is érdekes, hogy másnak felismeri automatikusan a rendszer, mert ha leszedem a telepített drivert és rákeresek az új eszközre, akkor csak simán multimédiás eszközként látja, de a pontos drivert nem ismeri fel és nem telepíti
.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #9941 üzenetére
SmartDVB kapcsán valamit nagyon benézhettél. Tippre letetted tálcára és nem tudtad, hogy olyankor az óra mellé ül le az értesítési területre lenémítva, ahol könnyen elbújhat, ha alapértelmezettek szerint elrejtheti az ikonokat a win. Szóval valószínűleg a háttérbe tetted véletlenül.
VLC képe is teljesen korrekt. Persze nem árt bekapcsolni a deinterlace-t a tévézéshez. A beállításoknál a video tabon a video blokkban a váltottsorosság mentesítés részen van. Itt kell megadni, ha általában a program számára adod meg. Ha egy épp aktuálisan játszott adásra adod meg a jobb klikkes menüben, azt nem jegyzi meg.
Ez inkább a windows betegség, hogy a kártyák nevével lehet hivatkozni az eszközökre. Épp előttem van egy régebbi analóg tuneres vlc streameléses parancs és fogom a fejemet, hogy a directShow paramétereknél ilyeneket kellett megadni, hogy --dshow-vdev="WinFast DTV 1800 H Video Capture" --dshow-adev="Line In (VIA High Definition Au" . Emlékszem szívatott egy sort mire kiderült, hogy túl hosszú nevű az eszköz és méretre vágva lehet csak rá hivatkozni.
Digitális tévénél az eszköz sorszáma praktikus linux alatt. Win alatt is max addig segít a neve, amíg különböző tunerek vannak egy gépben. Win alatt is a linuxossal egyező felületen az eszköz sorszámát lehet megadni.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9920 üzenetére
A sticket már nem is tudom (és nem nézem vissza), ki keverte bele. Talán még vmi "azzal is lehet fogni" volt, de akkor jó helyen laksz, Debrecenben megy a fejlesztés.
A "szabványos" technikát az eszközök nagy része nem ismeri. Pl. csak koaxos antennát találtam eddig, bár másfajtát a tunerem miatt nem kerestem külön.Amúgy, hogy valami érdemi téma is legyen: ha veszek egy háromágú, szabvány kültéri antennát, attól mennyire javulna a vétel az erősítős szobaantennához képest? Illetve mennyire korlátozná a vételt, ha a szobában használnám? 1xűbb lenne, mint kívülre, és falat furkálni neki.
vfo7: Szerintem 1értelmű voltam, és magyarul írtam, ami legalábbis feltételezi, hogy a szöveg szakaszai között, és egy szakaszon belül a mondatok összefüggenek (kohézió). Számomra, ha leírom, hogy antennát használok, külön magyarázat nélkül egyértelmű, hogy azzal fogom az adást, és a tuner alakítja át a jelet. Ha hülyeséget mondok, sosem sértődöm meg egy (ki)oktatás miatt.
Eszem ágában sincs bármit jó vagy rossz szándékkal írni. Sajnálom, ha ilyen szándékot láttál bele.
Szerintem még nem láttál egyébként arrogáns embert.
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9899 üzenetére
Stickről volt szó, az csak egy kis dugasz. Én olyanokat láttam, amelyek el sem érték egy koax csatlakozó vastagságát, nemhogy rádughattam volna egy rendes antennát, biszbasz drótokkal meg nem megyek semmire, főleg, hogy azokat megint csak nehéz rákötni a kábeltévére pl, ha éppen azt akarom nézni.
-
Atomantiii
addikt
válasz
#65675776 #9824 üzenetére
Úgy értem amit eddig próbáltam...
Földhurok ellen mit lehetne tenni? Na nem biztos, hogy segítene csak egy próbát megérhet. Láttam lehet kapni földhurok leválasztót, csak azok f csatlakozósak amiket találtam.
De azt composite bemenetre hogy lehet rákötni? Gondolom a videó jelre nem kell csak a hangra. Illetve az pontosan mit csinál? Az 5 - 1000 MHz-es tartományban engedi át a jelet?
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9820 üzenetére
Na, ahogy mondani szokták, azokban "volt még vas".
Eleve nem úgy készültek, hogy éppen csak működjenek, amíg le nem jár a gar.
Realtekről jut eszembe, még a driverével is vigyázni kell. Soxor előfordul, hogy a support meghajtóval elvész a hangerő nagy része, vagy más problémákat produkál, eddig még mindig érdemesebb volt az alaplap supportján mellékelt régebbi, ne adj isten modifikált (ezt nem tudom, de több gyártónál is jobb volt ez) verziót használni. Esetleg a Realtek saját maga szűr zajt, amitől a hang is veszik/tompul?
Na ez egy kicsit off, de azért kíváncsi vagyok rá, mert az elszeparálást több lapon is láttam már, az önmagában nem új. Ezért is tartom szarabbnak a nem ilyen körültekintéssel gyártott lapokat, mert ehhez aztán nem sok extra befektetés kell, amennyiben e megoldásról van szó.
-
Atomantiii
addikt
válasz
#65675776 #9808 üzenetére
Nem valószínű, mert csak abban az esetben túlvezérelt, ha a tv tuner van kiválasztva hangeszköznek. Ha közvetlenül a vonalbemenetre kötöm, úgy normál hangereje van, csak zúg, de nem tudom miért. Próbáltam több kábellel, egyikkel se tökéletes.
Na meg akkor XP alatt a 2000 XP Global kártyámmal miért volt jó? Bár ugye ott megvolt gyárilag a kék jack dugó a vonalbemenetre, ennél meg már nincs ilyen sajnos
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
#65675776 #9800 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok a 3200H-val kapcsolatban. Composite bementtel használnám a vhs lejátszót rákötve és ha audió eszköznek magát a tv tunert választom, akkor nagyon erős a hang, túlvezérelt.
Ha pedig egy 3,5-ös jack dugóval rákötöm a vonalbemenetre zúg a hang.
-
Atomantiii
addikt
-
-
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9644 üzenetére
Az tipikus AMD-hiba, hogy emitt jelentkezik, amott meg nem. A befagyás gyanús, mert ha pl. órajelekkel kísérletezik az ember (vagy éppen degradálódott a kari), előfordulhat ilyen. Ettől függetlenül sanszos a codec is, azért is írtam.
Az AMD codec-ek nálam bizony idén márciustól augusztusig MINDIG hibát okoztak, bár nem kimondottan Winfastban, hanem bármiféle hardveres videó lejátszásban. Ált. léptetésnél csak a hang lépett, a kép csak fél-1 perccel lemaradva követte, ha egyáltalán. -
efi99
őstag
válasz
#65675776 #9625 üzenetére
Csak részben értek egyet.
Ennek a funkciónak a beépítése (adónként tárolni a képarányt), abszolut minimális erőfeszítést igényelne programozás szempontjából. Persze, ha ez külföldön ismeretlen probléma....nem tudom. Ha abból indulunk ki, hogy jónak kéne lennie, akkor még a funkció is felesleges (képarányok közti váltás), márpedig az mindegyiken van.
Ilyen alapon hangerőt, kontrasztot hasonlókat sem sok értelme van adónként tárolni (pedig van amelyiken lehet), mert hát az eredeti jó, minek azt piszkálni. Mondjuk a tv-ken általában nem is lehet, esetleg csak a hangerőt. -
azbest
félisten
válasz
#65675776 #9627 üzenetére
Munka kapcsán láttam már pár cég szoftveréből részleteket... hát régebben mindig azt hittem, hogy mi gyengék és butuskák, ámátőrök vagyunk... de amiket némelyik helyen láttunk... hát a csoda hogy működik talán elég jó kifejezés rá. Persze sajnos van, hogy az én kezem alól is gyatrább eredmény jön ki, főleg ha foltozgatni kell valamit. Ez van, amikor gyorsan kell eredmény. A gyorsan / olcsó / jót kombóból nem igaz, hogy kettőt lehet választani, mert a gyors+jó sem mindig megy egyszerre
A tévé kapcsán sajnos sokszor nem a szabvány érvényesül, hanem az elterjedt eszközökhöz való alkalmazkodás. Emlékszem régebben még a tévékhez is toltak ota updatet a mindigtv-n, de lehet már azt is feladták, úgysem szabványos némelyik gyártó.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #9625 üzenetére
DVB-t esetén az új muxoknál más felszerelést használnak, mint a régieknél. Az újnál máshogy működik a képarány állítólag: azon a pécés progi jól kezeli nálam, ellenben állítólag pár tévén rossz. A régi muxokon a tévéken jó, pécén rossz
Emellett a tömörítést is máshogy csinálják az új muxon, mert ugyanolyan beállítás mellett rossz volt az új . Az infók alapján a gyártó szoftverfrissítéseivel próbálták javítani. [link]
Szerk: bár ti valsz az analóg adásról beszéltek (hardveres előnézet alapján), de a digitális sem sima.
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #9560 üzenetére
Ezzel azt akarod bizonyítani, hogy márpedig feszültség alatt is lehet szerelni?
Egyszer régen egy vga-val jártam így. Mondjuk akkor már vagy huszadszor szedtem szét, egyik lap elindult, a másik nem. Elég ideges voltam már, és a tápot elfelejtettem kihúzni. Szerencsére nem pusztult el jobban semmi. -
yozsee11
aktív tag
válasz
#65675776 #9519 üzenetére
Sorry, ezt benéztem, ma megnéztem természetes fénynél is, nem késő este, és a fölsőt nem takarja el, lehet eleve így kellett volna kezdeni.
Viszont ma kísérletezgettem. A régi SATA vinyóra ráraktam a Win-t (WMCváltozat), és az WMC-be minden gond nélkül működött a kártya. Hurrá, boldogság meg minden...na azóta kétszer is feltelepítettem ugyanazt az SSD-re, a drivereket ugyanabban a sorrendben telepítve, mint a SATA-s esetében és itt b@szik működni
-
törölt tag
válasz
#65675776 #9448 üzenetére
A legelső kérésemnél írtam, hogy a tuneren kívül nem kaptam sem cd-t se. A leadtek oldaláról is már szinte mind kipróbáltam. Próbáltam Kworld drivert majd ATI Wonder-t sajnos ugyan az a hiba. Videórögzítőt hiányol. Jó lenne ha valaki el tudná küldeni akinek meg van cd-n. Bár tudom ez is már szinte lehetetlen!
-
-
Kiskopika
senior tag
válasz
#65675776 #9403 üzenetére
Azt elfelejtettem irni hogy s-videon nezem dekoderrel!
De win7 el nem enged semmit allitani szinte pal es tarsai sincs hatassal ra es a szinhomerseklet es a szinekkel kapcsolatos csuszkak se reagalnak, a kontrakszt es feny ero megy csak a szin nem!
Lehet a driver a gond mert 7re nem talaltam a vistasat tettem fel. De hol van akkor a jo driver? -
katt777
félisten
válasz
#65675776 #9405 üzenetére
Hát, nekem az alaplapi van, azzal nincs problémám. Viszont NFS4 telepíthető, Grid 1-2 nem fut W7-en, szóval csak a 8 marad, azzal az idegesítő hibával, hogy egy rakás rezidens progit nem indít, hiába vannak bejegyezve. W8 topicban persze semmit nem tudnak mondani a megoldásról, ez legalább nem lep meg.
Azért gáz, mert W7-en végre megoldották, hogy működjön, de nem tudom, melyik patch, 1x csak elkezdett működni. Talán mire lesz W9, és a w8-on nem működik pár játékom, addigra ez a MC is elindul. -
nmy1212
tag
-
törölt tag
válasz
#65675776 #9283 üzenetére
DVD-n is a 720x576 felbontás is lehet anamorf szélesvásznú, csak a kodeknek kell alkalmazni a 16:9-re való utalást. Képarány megadása még fontosabb lenne (pl 1.78:1 vs 2.35:1), mert ez alapján teljes képernyővel, vagy fekete sávokkal nézhető meg a film. A 4:3-as videókat is lehetséges igy lekódolni, csak számitani kell a kép széthúzása okozta elváltozásra. A szoftveres rögzitésnek a képernyőn látható állapotot kellett volna csak egyszerűen felvennie. Ezt a Leadtek nem akarta (tudta) megtenni. Az utolsó pár mondatodat szerintem meg nem nekem szántad.
-
garga01
őstag
válasz
#65675776 #9265 üzenetére
Szia!
Nem a sajátom a kártya, egyik barátomtól kaptam, de ő már rég nem használja, amikor bent volt a gépében XP-vel használta, szimplán tv-zésre biztosan nem buherált vele.
Az eszközkezelő multimédiás audiovezérlő és multimédiás videóvezérlő eszközöket ír (meg lehet van még egy harmadik is) Az everest pedig brook tree bt 878-at ír részletes információban róla. -
Atomantiii
addikt
válasz
#65675776 #9254 üzenetére
Van ilyen is, meg olyan is. Mivel mikor venni akartam az alaplapba valót, akkor elnézték a webáruházban és a laptoba való verziót küldték, a végén pedig megmaradt az is, hátha jó lesz egyszer. De amúgy most a PCI Express-essel kínlódom.
Akkor ha csinálok olyan kábelt, a jack dugós vége megy a line in-be a hangkártyán, míg a másik vége a tv tuneren lévő csatlakozóba?
-
válasz
#65675776 #9225 üzenetére
Nem fordítva?
tw1965-ről tölthető a 469kb-os csomag.
Leadtek-től tölthető a 2MB-os csomag.Egyébként igaz, mindkettőnek ugyanaz a verziószáma. Akkor ezek szerint mindegy, hogy a kettő közül melyiket telepítem?
-
válasz
#65675776 #9223 üzenetére
Így értem mire gondolsz.
Viszont az alább linkelt oldalon a
"Leadtek has the WHQL drivers (Vista and Windows 7), please visit Leadtek website for those official drivers."
menüpont alatt a hivatalos oldalra navigál, ahol a download centerben egy 2MB-os fájlt ajánl fel letöltésre:
Windows 7 64bit build 7600.16385 WHQLed driverAddig az EagleXT csupán 0,5MB méretű, szóval nem ugyanaz a kettő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged