- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10308 üzenetére
Na, beszereztem - mint a driverekből is kiderült a meglehetősen régóta gyártásban lévő - Xonar DGX-et.
A W10-es rendszer nem ismerte fel, így először a mellékelt CD-ről kerestettem a drivereket, ami W7-ig volt csak meg.
Alapból semmilyen szoftvert nem találtam hozzá a lemezen.
Sikerült installálni és ment is a hang, bár először a PVR felületének beállításaival nem sikerült összehozni, de aztán minden a helyére került.
VISZONT az Asus honlapjáról leöltött W10-es frissítés hazavágta a hangot (vagy csak nem tudtam beállítani). Azzal települt egy saját kezelőszoftver is, de nem mentem vele semmire.
Így visszatértem a saját CD-re, végülis a cél nem a különféle hanghatások állítgatása, hanem, hogy a rendszer működjön stabilan.
Amúgy hangcsúszást tényleg nem tapasztaltam és talán valamivel gyorsult is a rendszer, hogy egy külön eszköz "felel" az audióért.... (Különben a TV-tuner mp4-es felvételkor sem megy 5-10 %-os rendszerterhelés fölé, tehát eddig sem ez volt a gond, hanem inkább tényleg a kártya "lassúsga").
Ami viszont érdekes, hogy a TV-tuner szolgáltatott kép/felvétel is mintha kissé változott volna (sötétebb, kontrasztosabb árnyalatok), de ezt még tesztelem.
Összeségében, valóban előbb kellett volna meglépni ezt a dolgot, sok bosszankodástól megkíméltem volna magam....
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10306 üzenetére
Rendeltem egyet, meglátjuk, mire megyek vele.
Ahogy korábban is írtam, a processzorterhelést a rendszer "magának" vezérli és lehet, hogy itt van a hiba, mert, amikor kell, akkor sem növeli és lehet, hogy így csúszik el a hang. Ezt az "intelligens" módot használja más programoknál is (pl. grafikai, video- és képszerkesztő szoftverek, stb.), de ott, ha van is hang, már szinkronban működik minden...
Egyébként a mostani rendszernél elég kis terhelést mutat a kijelző felvétel közben, akármilyen prioritással megy is a PVR (Gigabyte B360, i5-8500, 8 GB RAM, W10).
-
winhate
őstag
válasz
#00137984 #10295 üzenetére
Ez az a kartya:
Eleg jo cuccnak tunik.
Raktam fel egy drivert amit itt taltam szinte hibatlanul megy vele.
Azt a szep fekete csatit ami a kartya jobb oldalan van meg nem kotottem be sehova.sw: win7 64bit
virtualdub 1.10.4 portable
hw: xeon x5650
sb0570Virtual dub szepen latja a composit kepet + hangot.
Felvetel megyen megeszi a hdd rendesen.
Avi ba ment tomorites nelkul. (kep , video)
Egyenlore eddig jutottam. -
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10270 üzenetére
Most hosszú ideig nem nézegettem a topikot, vártam, mi történik a kártyával.
Elképesztő, hogy kb. 2 hétig megy az összes mp4-es felvétel hangcsúszás nélkül, majd elmászik az egész.
Driver és PVR2 újratelepítéssel meg helyreáll...Viszont lehet-e ennek köze a Windows-frissítésekhez,mert W10 alatt nehezen követhető, pontosan mit és hogyan frissítget a rendszer?
Mivel úgy tűnik, abban az időben kezdődnek újra a gondok... -
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10271 üzenetére
A sokadik próbálkozás után (sokféle driver-PVR2 variációt kipróbálva), úgy tűnik, most van egy stabil változat.
Visszatértem a korábban írt 1.0.5.7604 driver + .60-as PVR2 pároshoz.
Viszont a telepítés előtt igyekeztem minden korábbi dolgot "leírtani" (pl. W10-nél kikapcsolva a net is, stb.).
Ez így már ígéretes, kb. 2,5 óra alatt sincs hangcsúszás az MP4-nél.
Úgyhogy ez marad egyelőre - valószínűleg jobb már úgysem lesz....
Az látható, hogy a hardverek sem működnek teljesen együtt, de ez a hiba mégis inkább szoftver-kérdés volt.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10268 üzenetére
Elég fura a dolog.
Valahol találtam egy Vista64-es drivert (az eszközkezelő szerint 1.0.4.2-es verzió).
Azzal hangcsúszás nélkül 2 óra 13 percet rögzített MP4-ben.DE, amint leállt a felvétel, sötétre váltott a PVR2 képernyő és csak hang "maradt".
Azóta nem is jön vissza a kép, csak a hang megy alatta...Inkább valami szoftver inkompatibilitás lehet a háttérben...
Próbálgatom tovább.
PS.: A processzorterhelés 10 % alatt van felvétel közben és a memória sem megy 20 % fölé...
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10245 üzenetére
Tulajdonképpen ez volt a legegyszerűbb megoldás.
Egy CD-kábel vége kikötve és ráforrasztva egy Jack-dugó a bekötésnek megfelelően.
Persze kicsit idétlen, hogy kivezetek egy kábelt a házból, azután hátul rádugom a line-ra, de ott úgysem látszik.
Most a Gigabyte alaplapi hangja megy, a korábbi konfigurációban egy Asus videókártya is benne volt.
A hangminőség kicsit más, más a dinamika, a sztereo-érzet, de ezen még nem nagyon állítgattam.
Egyelőre működik a dolog.
Inkább az zavar, hogy már W7 alatt is "eltűntek" a PVR2-ből bizonyos tuner-beállítások ("Élesség", "Telítettség", stb.). Mivel itt analóg technikáról van szó, nálunk jelentős különbség van a csatornák között, amit jó lenne ezekkel is korrigálni....
Amúgy én leginkább csak "videómagnónak" használom a kártyát, visszanézem, amit nem tudok időben megnézni, aztán törlöm. Néha archiválok.
-
Atomantiii
addikt
válasz
#00137984 #10234 üzenetére
Miért jó ez a hardveres tömörítés? Én csináltam egyedi profilt, 720x576-os felbontással, fullra feltolva a bitrátát így egy 2 órás felvétel ~10 GB környékét tesz ki MPEG 2-ben, már csak az lenne a legjobb, ha tudna interlaced-be rögzíteni, de hiába állítom arra mindig valami baja lesz és csak a progressive mód működik, mert egyébként lefagy a program ha másra állítom.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #10199 üzenetére
A gond, hogy a feltelepült hangkártya driver végtelenül egyszerű, kevesebb a jobban beállítható opció az elődjénél (gyakorlatilag line és hangszóró, CD, +mikrofon, de az itt nem játszik). A kártya hangkezelése alapvetően a CD-játszóra "épül", azt kellene valahogyan kombinálni a többi ki- és bemenettel, de egyelőre nem sikerült...
Amúgy az audióvezérlésnél a TV-kártya kijelölhető, de a "videofolyam nem rögzíthető" hibaüzenetet ad felvételnél...
Azon a rendszeren végül mi volt a megoldás?
-
smaul
csendes tag
válasz
#00137984 #10192 üzenetére
Újraraktam a windowst, pontosabban egy win10-re váltottam, és mostmár van hang, de kép nincs továbbra sem.
Nagyon boldog vagyok, hogy emiatt mindent telepíthetek újra és sajnos nem is oldotta meg a problémát
Próbálkozom még, valakinek esetleg sikerült megoldást találnia, akinek a napokban szállt el?
-
Atomantiii
addikt
válasz
#00137984 #10098 üzenetére
Eddig is PAL rendszerben volt és minden csúszkát tudtam állítani régen xp alatt a képre vonatkozóan szóval csak ezért nem értem. Vagy lehet a személyes színprofil melletti hozzáadás gombbal lehetne variálni valamit? Vagy egy korábban lementett beállítást betölteni valahogy?
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
#00137984 #9533 üzenetére
Egy kis segítséget kérnék.
Van egy kicsit "koros" rendszerem, ami alapvetően csak a tévézést meg a levelezést szolgálja:
WinFast TV2000 XP Expert + MSI PM8M-V H alaplap (integrált VGA) + P4 + XP
A padlás rendezgetése közben találtam egy ASUS AH3450 DI 512 MD2 (LP) videókártyát (a fiam valamelyik régebbi gépéből).
Ha beleteszem a PC-be, az elindul, de a képernyő sötét marad (gyári driver a saját CD-ről).
Ha viszont kiveszem a WinFast kártyát, rendesen működik.
Van-e esetleg megoldás az akadás ellen (driver, beállítás, stb)?
Köszönettel.
-
-
törölt tag
válasz
#00137984 #9440 üzenetére
Sajnos nincs eredmény
Van egy Trust VI 3100 USB2 AUDIO VIDEO EDITOR és két webcamera egy Canyon és egy kinai. ezek okozhatnak ütközést? Már azt se tudom melyik lenne a jó driver. A dscaler ment mindegyikkel. Avermedi, conexant, bt878 Tweaked, driverek voltak. Most is végig csináltam mindet de hiába!
-
bzoley
veterán
-
törölt tag
válasz
#00137984 #9279 üzenetére
A 16:9-es DVD profil ugyan úgy 720x576-os, 4:3 képarányú képet definiál, szóval azon nincs mit összehozni. Attól, hogy a kép letterboxban van, esetleg anamorf, még a valódi felbontása 720x576 lesz. Mielőtt nekiállnál arra hivatkozni, hogy DVD-rip-eknél van más képarány is, az anak tudható be mindösszesen, hogy átkódoláskor a semmi információt nem hordozó (és így gyakorlatilag sávszélességet és erőforrást sem igénylő) gyásszegélyt levágták.
A hw encoderek pedig mind a mai napig az egyetlen megoldások, amelyek a szabványokkal való teljes kompatibilitást biztosítanak. Amit az MPEG 2 szabvány előír analog forrás (TV) vagy DVD esetén, azt a hw encoderek maradéktalanul teljesítik. Ergo megintcsak nincs mit összehozni.
A kijelző felbontása hol függ össze a bemeneti jel felbontásával? Egy értelmesebb 19"-es CRT is tudott akár 2048x1536 pixeles felbontást, ami azért "némileg" több, mint a fHD.
-
bzoley
veterán
válasz
#00137984 #9279 üzenetére
Hw profilt nem nagyon lehet csak úgy szoftverből módosígatni, még évek folyamán sem, vagy képes valamire, vagy nem. De mint írtam, a sw dvd profil megtartotta a 16:9-es képarányt.
Emellett pedig a szabvány az szabvány, és itt analóg tévés szabványokról beszélünk, nem létezik olyan, hogy widescreen. Az anamorf tartalom csak egy okos trükk, de akik az analóg tartalomhoz alkalmas eszközzel(tévével) rendelkeznek, nem sokra mennek vele.B.Ú.É.K.!
-
bzoley
veterán
válasz
#00137984 #9275 üzenetére
Mármint más szolgáltató kell beszerezned, ugye?
Mert ha kicsit utána olvastál volna, valamennyire képben lennél, nem sirdogálnál. Azt a bélyegképet kapod a szolgáltatótól, természetes, hogy az lesz felvéve. Az, hogy a szoftverrel tudod módosítani, torzítani a képet, az egy dolog, ettől a felvételed még marad szabványos, és 4:3, ahogy illik.
2013-ban még analóg adást nézel, FullHD kijelzőn? És még fel is vagy háborodva?
Ha nagyon fel akarsz venni, akkor utólag módosítsd a képarányt. De elképőzelhető, hogy egy dvd profillal egyből megoldható, nem próbáltam.Mod: sima dvd profillal érdekes módon sikerült 16:9-es felvételt készíteni(HW módban nem, de ez érthető).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest