- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
EvalE
csendes tag
Sejtettem...nincs CD csatlakozó sem rajta!
EMUnak külső csatlakozói vannak, de nem az a tipus.
Mostani megoldás: alaplapi hangkártya is be van kapcsolva, onnan szól a TV. A baj az, h felvenni nem tudok, mert lefagy... Szerintem nem bírja rippelni a hangot. EMU + SBlive lehet még a megoldás.
[Szerkesztve] -
td
senior tag
Teljesen érthetetlen...
Ezért is kérdeztem korábban, hogy rakott-e fel valaki PowerDVD-t, vagy Ulead VS70-et, mert kb. akkor kezdett el nekem vacakolni. Persze ez nem nyilvánvaló, inkább csak én kezdtem el gyanakodni jobb híján ezen. De most is fent van a Ulead, és a jelenleg fent lévő driver és PVR jó. -
td
senior tag
És is sokat szívtam ezzel, egyszercsak elkezdett frame-eket dobálni. Drivert cseréltem, az nem segített, felraktam még egy új PVR-t, azzal jó lett, azóta hozzá sem mertem nyúlni. Majd megnézem a verziószámot, ha érdekel. Csak a vicc az egészben az, hogy a CD-n hozzáadott cuccokkal eleinte tök jól ment, és egyszercsak, néhány hónap eltelétvel, elkezdte ezt a lassulás dolgot, és XP újrahúzás után nem is lett újra jó ugyanazzal a körítéssel.
Kérdeznék valamit. Te milyen PicVideo kodeket használsz? Én eddig csak fizetőset találtam. -
ddt99
tag
ArGab, kösz a kimerítő választ! Ha egyszer lesz rá időd, megnéznéd, hogy nálad is problémázik-e az onscreen display bekapcsolt VMR9-cel? Megköszönném.
Amit a tv-ről rádióra való kapcsolásról írsz, az több mint érdekes, nálam ugyanis továbbra is FM gomb szerepel ott. PEdig az új telepítés előtt lepucoltam mindent rendesen... Az idén novemberi driverről és PVR-ről beszélünk mindketten, ugye? -
Ferenc.
tag
Köszi szépen!! Mostmár működik tökéletesen!! Tudom változtatni a hangerőt és lehet némítani is! Nagyon jó ez a tv tuner kártya! Szép képe van nagyon, jobb mint a sima verziójúnak, csak annél viszont a hangot volt könnyebb előhozni normálisan, de ennél is egy kis szenvedés és megvan!
-
papóka
csendes tag
T.ArGab
Köszönöm a gyors segítőkészséged. Sajnos a gondom még nem oldódott meg.
A PVR-ben és a FM-ben is az Audio Device ablak két választást kínál fel: ( C-Media Wave Device) vagy (Logitech USB Headset). Hangszórós üzem esetén az előbbit, fejhallgató használatánál az utóbbit jelölöm ki. Tekintettel arra hogy a TV Card hang kimenete az alaplapi hangkártya CD in bemenetre van kötve, az Audio-Out Control Line és az Audio Recording Line ablakban a (CD-lejátszó) megjelenítést állítom be.
Ha az Audio Device ablak (C-Media Wave Device) beállítást kap, a másik két ablakban több lehetőség közül gond nélkül kijelőlhető a (CD-lejátszó).
Ha viszont az Audio Device ablak (Logitech USB Headset) állásban van, akkor a (CD lejátszó) csak az Audio Out Control Line ablakban található meg és jelölhető ki.
Az Audio Recording Line ablak csak Microfon bejegyzést tartalmaz, mást nem.
Tehát fülhallgatós beállításnál a Recording Line nem kínálja fel a több féle választási lehetőséget, csak egyet és ez a Microfon.
Hangszóró üzemmód esetén a Recording Line több lehetőséget, közöttük a (CD-lejátszó) is felkínál.
Fejhallgató üzemeltetésére nagy szükségem lenne a TV Card használatánál.
Kérem további türelmed és segítséged üdv. B.B. -
marcee
addikt
-
marcee
addikt
A felvételi hangerő PVR-ben alapól 30 volt és átállítottam 100-ra.
Tök süket.
Nem lehet a PVR-ben codec-et választani mpeg layer II az alap.
A felvétel közben van hangja. Sőt ami furcsa, hogy visszajátszásnál is mutat valami aktivitást a VU kijelző: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ddt99
tag
Na jó, de miért veszel fel egyáltalán mpeg-2-be?
De most komolyan: szerintem én nagyjából mindent végigpróbáltam, és a Picvideo egyszerűen verhetetlen... Nálam még a Huffyuv is dobál frame-et néha (ok, percenként 1-2 darabot, de akkor is), a Picvideo viszont úgy megy, mint egy traktor, meg sem lehet állítani. Szerintem nyugodtan játszhatnék is felvétel közben, az sem érdekelné. Még sosem (SOSEM) dobott el frame-et, és a képminősége is kiváló (vagy csak én nem vagyok elég vájtszemű
Azt azért aláírom, hogy ezekkel - mármint a Huffyuv-val meg a Picvideoval - csak akkor érdemes foglalkozni, ha van annyira jó a képminőséged, hogy megérje a kétmenetes felvétel/tömörítés, mert ha eleve zajos vagy gyenge a jel, akkor úgyis mindegy. -
alfonzo
csendes tag
[quote=''ArGab''
És a megoldásra csak most, a legújabb PVR feltelepítése után sikerült rájönnöm.
[/quote]
Szia!
Ez érdeklne, mert nekem is az az egyik gondom, hogy néhe akadozik a kép (inkább ficcen. ez nem csak felvételnél. Múltkor direkt visszatöltöttem egy korábbi ghost-ot és akkor nem csinálta. Mihelyt frissítettem az xp-t (windows update) valamint a norton antivírust (sok mindent variált) utánna megint akadozott. Másik gépen néztem ott tökéletes volt.
A gép egyébként egy P4 2,6 Ghz, tehát nem azzal lesz a gond (meghát korábbi winnel ment rendesen)
Tehát mire sikerült rájönnöd?
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest