Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
polo493 #27451 üzenetére
Miért mentél többel 25-nél?
Menj legközelebb lassabban. Senki nem törődik majd azzal, hogy nincs rajtad bukó, ha alacsony kockázaton közlekedsz. Nem fognak "zaklatni" miatta.----
Engem ami jobban zavar, hogy sok fiatalt (és kisebb számban felnőttet) látok papucsban rollerezni. Kátyút és egyéb helyzetet "ki lehet szaladni", papucsban (vagy merevebb bakancsban) nem igazán megvalósítható.
-
alphamooncam
őstag
válasz
polo493 #27455 üzenetére
"vállalom a kockázatot mindenki el tudja dönteni nekem nincs rá szükségem mert zavar ennyi"
Ha párod, gyerekeid nincs, attól még jóeséllyel szüleid még vannak...
Gondolj rájuk...
Ha "csak" megnyomorodsz, tolószékbe kényszerülsz már akkor teher leszel a hozzátartozóidnak, ahelyett hogy támasz lennél nekik, de Te tudod...
Más.
Sokan azt hiszik, hogy olcsó dolog a roller, pedig ...
Nem számolnak, csak legyintenek egy valóban jó minőségű bukósisakkal, kesztyűvel, és cipővel sem.
Amikor motoroztam két pár motoros csizmám volt. Most spúr vagyok, és munkavédelmi --acélbetétes- cipőben nyomom, mert ez volt itthon.
Mikor ezek megvoltak, fontossági sorrendben jött a törzs védelme. Kifejezetten a rollerezéshez egy kevlárszerű, aramidszálas anyagból szőtt, beépített protektokat is tartalmazó kabátot vettem. (Reszelős tud lenni az aszfalt)*
-
DigitXT
félisten
válasz
polo493 #27455 üzenetére
Ugyan már, mindenkinek joga van Darwin díjat nyerni...
Csak ha valakivel ütközöl, és belehalsz, az Téged nem zavar,
a másik félnek viszont egy súlyos trauma lehet a halálod...
Próbálj meg motorozni sisak nélkül. Aztán háborodj fel azon
is, hogy lekapcsolnak... nem hagyják, hogy eldöntsd magad.Szerk: motoros kesztyű, csizma, protektorok nélkül szabad...
Végtag sérüléseket egész jól túl lehet élni, rád bízzák, de ha
fejsérülésed van, az könnyen halálos. Ezt kéne megérteni. -
-
Tangerine
senior tag
válasz
polo493 #26727 üzenetére
Én nem merem lemosni, max. nedves szivaccsal letörlöm. Próbálom elkerülni az esőt, vagy ha vizes az út. Azért még egy sárvédőgumit rátákoltam, ha netán mégis esőbe kerülök, mert pont az akkura meg a vezetékekhez dobja a vizet az első kerék. Elvileg tömítve vannak a vezetékek, meg valamennyire vízálló, de én nem bízom benne teljesen.
-
PociAti
őstag
válasz
polo493 #26701 üzenetére
Simán lehet menni egy kézzel is, sebesség kérdése, csak stabil futású roller kell hozzá.
Ez is a gyakorláson múlik, mint a kerékpár esetében. Lényegesen nehezebb és veszélyesebb, ezért kell lassú tempó mellett megvalósítani. Kb. 15 km/h sebességre gondolok.
Irányjelzésre is simán lehet használni a karunkat, ha nem kátyús előttünk az út, vagy nincs valami potenciális vészhelyzeti szituáció. És ha már van gyakorlat, akkor ki tudja milyen vészhelyzeti szituációban jön még jól. Illetve egy kézzel fogva sokkal jobban kijönnek a roller bizonyos hibái, mint amilyen a vibráció, csapágy vagy gumi probléma. -
FőDudu
veterán
válasz
polo493 #26040 üzenetére
Az rohadtul semmit nem er, ha a kulso nem olyan ami birja a szoget.
Gyerek Giant bringajaba (Talon1) vettem, bele is toltottuk az eloirt adagot (tekert is vele, hogy szepen el legyen oszlatva), 1 het mulva megint lukas volt az elso kerek.
Kapott masik belsot, kivettet beragasztottam.Utana vettem bele gyarilag ilyen szarral toltott belsot (Dunlop vagy Contnantal, 3x annyi mint a sima Decathlonos szutyokkal toltott belso), az is 1 hetig tartott.
Most kapott ra puncture proof kulsoket, ilyen szarral toltott belsot, az a kombo birja mar vagy masfel eve.
Itt felenk akacfa tuskebe szakadnak bele.
Tehat erosen alkalmazas es hely fuggo, hogy mukodik-e.
Mivel ezeknek a rollereknek a gumi cserejenel nem sok nagyobb szivas letezik a vilagon, igy en azt mondom, aki nem akar szivni, az vegyen tomor gumit. Lehet, hogy az utazasi komfort picit csokken, de tuti hazaersz. -
válasz
polo493 #26034 üzenetére
Tömör gumit nem szeretnék, az kirázná még az agyamat is a helyéről.
Így is csak 3,2-3,3bar-t szoktam bele fújni, mert 3,5-3,6.al már nagyon pattog az aszfalton, főleg felénk elég rosszak az utak is! Ezért is inkább csak terep gumikban gondolkodom!
így inkább 3-4.naponta fújom! Nem tudom mennyire normális hogy 4-5.nap alatt 3,3.ról lemegy bennük a nyomás ~2,9.re!
-
válasz
polo493 #26026 üzenetére
kilső és belső is lenne, de a belső az világos 10x2,5.ös kell az okés!
a kilsővel van gond, mert 10" méretbe elég sok féle van!
Ezeket találtam hírtelen
255x80
80/65-6
10x3.00-6
a gyári gumik 255X80.asok, és KuKirin G2Max az alany.Nem kell még(hiszen még csak 1.hónapos a gép, kb ~200Km van benne eddig) De ha netán kapok egy defektet, akkor szeretném ha lenne itthon hozzá tartalék ne akkor kelljen keresgélnem hogy hol én honnét vegyek jó drágán itthon.
Aliról rendelném és ~15.e lenne a 2.kilső-belső, itthon kb 1.db kilsőt kapok ennyiért! -
PociAti
őstag
válasz
polo493 #25525 üzenetére
A hőbörgés helyett tudsz konkrét példát is mondani?
"... más normális országban, ..." alatt mondjuk Németországra, Dániára, Svédországra, Norvégiára és Olaszországra gondolsz? Ezekben az országokban már megszületett a szabályozás, és elektromos roller esetén a sebesség felső határát 20 km/h-ban állapították meg!
forrás: European Consumer Centre Germany
Pár apróság pl. a svédektől:
- You must be at least 18 years old to rent an e-scooter.
- Maximum speed: 20 km/h
- Motor power must not exceed 250 watts.Vagy ott van az Egyesült Királyság:
"Jelenleg az Egyesült Királyságban nem engedélyezett az e-rollerek használata közutakon.
Háttérinformációk: Az e-scooterek nem felelnek meg az Egyesült Királyság közúti közlekedési törvényének.
Ezért az elektromos robogók csak magánterületen használhatók.
Az Egyesült Királyság kormánya azonban azt tervezi, hogy engedélyezi az e-scooterek használatát a közutakon." -
DigitXT
félisten
válasz
polo493 #25470 üzenetére
Ez így van, egy csomó balesetet két ember hoz össze, és ilyen interakció
bizonyosan kevesebb van egy minimális forgalmú kisvárosban. Viszont!Egy dolgot nem szabad elfelejteni, ha kerékpár/roller összehasonlításról
van szó. Nevezetesen előbbi egy megszokott látvány az úton, jó esetben
a többi közlekedő tudja hova tenni, és helyén kezeli, utóbbi viszont sajna
nagyon sok esetben egy kivilágítatlan gyalogos: kicsit gyorsabban halad.És akkor ez még csak a közlekedés része, amit viszont nem érdekel sem
forgalom, sem a város/falu mérete az a fizika... Adott úthibán egy 26"-os,
manapság már kicsi kerekűnek számító MTB ha röhögve át is megy, már
egy átlagos roller kerék elakadhat. Szvsz senki se tudná megmagyarázni,
hogy a roller biztonságosabb, mint a kerékpár. (Főleg nem egy olyan, ami
hírhedt arról, hogy törik, mint a ropi. Kétszer estem pofára Kugoo S1-gyel,
úgy, hogy egyik sem az én hibám volt. Kerékpárral ilyen fel sem merül.)
Konklúzió: aki fél kerékpározni, mert azzal elesik, NE vegyen rollert. Soha.
(Olyan magabiztosan mennek minden védőfelszerelés nélkül, mert CSAK
25 km/h a végsebesség, aztán egyszer nem adja ki és viszlát fogsor stb.) -
válasz
polo493 #25414 üzenetére
Ennyire nem is figyeltem a videót. Meg távol is van a kamerától, ahogy elütik. :/
Egyrészt igazad van, másrészt akik ennyire ostobák, csak ebből tanulnak. Iskolákban vetíteném tananyagként az ilyeneket.
Mintha nem is létezne KRESZ, úgy ment az egykerekűjével, pedig gyalog is betartom a szabályokat, nemhogy járművel.
És nem azért, mert törvénytisztelő birka vagyok, hanem mert ez a normális, nem az, ahogy ő "ügyeskedett". -
Peaceliker
addikt
válasz
polo493 #25379 üzenetére
Van olyan roller ami szarul adagolható, de legtöbbel lehet széen indulni, illetve gyakorlás. Meg félmarkos gázkar pl sokat segít.
Közben néztem pár képet és látom, hogy nincs korona anya a nyak tetején... valami pálcika roller összeállítás ez csak nagyobb méretbenMost így vakon gőzöm sincs mit és hogy kéne rajta
-
Peaceliker
addikt
válasz
polo493 #25376 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy szitálás gátló nélkül be kell állítani a lehető legjobbra, aztán nehéz rá egy gátló, tényleg dob rajta, mantison érzem.
De kormány pozícióval is próbálkozza, az meglepő mennyit számít.Másik, aminek kb semmi értelme az az első motor kapcsolgatás. Sok teszt volt, fogyasztásban szinte semmi difi nem lesz, sőt ha több erősebb gyorsítás van 1 motorral akkor még rosszabb is lehet úgy a hatótáv.
-
alphamooncam
őstag
válasz
polo493 #25372 üzenetére
"
persze hogy stabil egy pálcika roller ,viszont az tényleg igaz hogy a master pl g2 max hoz képest elég szépen beszitál"
Minél könnyebb az eleje (*állj közelebb a kormányhoz és ellenőrizd), minél nagyobb a sebesség, minél kiegyensúlyozatlanabb, annál hajlamosabb szitálásra + még 1000 egyéb ok.
-
Peaceliker
addikt
válasz
polo493 #25372 üzenetére
Nem attól szitál jobban, hogy dual motoros, attól, hogy szar a futómű geometria. Dual gépen ami amúgy nem szitál, kikapcsolod első motor hajtást és egyből hajlamosabbak szitálásra. Gondolom giro hatás ami stabilizál ha van hajtás.
Amúgy legtöbb c futóműves gép nem túl stabil 50 fölött. Kormány csapágynál ha korona anya feszesebbre van húzva az segít valamennyit. Ha ott túl laza gyárilag lehet azért is kakibb g2 masterAmúgy maga a szitálás is függ súlyától, geometriatol, sebességtől, gumitol és még attól is pilóta hogy áll rajta.
Amivel még lehet próbálkozni az a kormány. A markolatnak a motor tengely és kormányrúd vonalában kell lennie. Ha előrébb vagy hátrébb van a kormány akkor is hajlamosabb szitálni. -
NOKA32
aktív tag
válasz
polo493 #25081 üzenetére
Nem néztem mert a kijelző egységem összetört, holnap jön a csere.Majd megnézem de tudtommal nincs motorfék beállitás sosem olvastam ilyet. Tempomatot nem használtam. Az akksi eleje ahol a kábel is van, ahofy nézem egy belogó csavarvég lehetett nem hatolt fémig csak műanyagig meg ez a fehér ízéig.
-
PociAti
őstag
válasz
polo493 #25058 üzenetére
A tolvajkergetők, azaz Polgár Tamásék ellen nem azért indult eljárás, mert csali kerékpárokat tettek ki, hanem -ha jól emlékszem - önbíráskodás és egyéb kevésbé elfogadható magatartás miatt! Szóval nem kellene arra hivatkozni, hogy a bűnözőnek több joga van, hanem senkinek sincs joga bizonyos viselkedésformát alkalmazni bármely más állampolgárral szemben, legyen az bármilyen tetves bűnöző.
Korábban lehetett hallani a rendőrség csali autós akcióiról, mostanában nem igazán fogyasztok olyan médiát, ami ilyen esetekről beszámolna, szóval nem tudom megy-e még. De az biztos, hogy jogilag rendkívül bonyolult lett. Mert például nagyon meg kell indokolni a helyszín kiválasztását is. Nem lehet vételen szerűen "pont a cigány putri" mellé letenni a csali kerékpárt, mert könnyen ráfogható lenne az akcióra, hogy bizonyos csoportot céloztak meg az akcióval.
Részben jól mondod a védekezési módot, de pont én voltam az, aki visszatérően azt hajtogatja, hogy a roller elhelyezés helyszíne jószerivel fontosabb a védelem típusánál (persze egy bizonyos minimális szint megugrás felett).
A GPS és biztosítás az nem a védekezés része! Az a kármentés része.
"A rendőrség meg úgy áll hozzá általában ,hogy úgysem lesz meg , ügy lezárva."
Hányszor hallani róla, hogy valaki azért kapta vissza a kerékpárját vagy rollerét, mert elkaptak egy bűnbandát. Az ügyek nincsenek lezárva és eltemetve. -
alphamooncam
őstag
válasz
polo493 #25061 üzenetére
"Persze de lehetne tenni ellene csali gépekkel ,de nem tesznek érte és a lopás megfékezésére semmit"
Ez jól hangzik, de nem így működik.
Ilyen "akciót" a nyominger magától nem csinálhat.
Technikát ki kell igényelni, meg kell szervezni, erőt biztosítani hozzá.
Persze, még mielőtt bármi történne jól láthatóan meg kell jelennie, a statisztikákban, a döntéshozónak meg kell látnia, hogy egy jól körülhatárolható területen, (az illetékességi területén) hogy ott hasonló módszerrel ingerküszöböt meghaladó ( az övét, meg a szomszédja, esetleg a polgimester lánya rollerét is érintő ) ismétlődő roller lopások történnek.
Egy ilyen csalis akció nem a helyi nyomingeren múlik, csak jelzem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
polo493 #25058 üzenetére
" A 100e ft U lakat sem ér semmit mert egy akus zseb flexel megfelelő korongal pár perc alatt levágják..."
Ebből annyi igaz, hogy flexel levágható, ami viszont hangos.Ha nem tudják elindítani 40+ kg-os rollerrel nem szaladnak el, hacsak nem dobják be vmilyen járműbe.
Kézi fűrész, csapvágó itt már nem játszik, viszont a riasztó ha mégis bepróbálkozik beindul.
Szal. ha valami jól láthatóan védett, és a lebukás is rizikós a tolvaj neki sem áll.
Proaktivitás a lényeg, GPS-el meg csak kulloghatunk az események után.
Nincs lophatatlan jármű. A tolvaj is a könnyebb utat választja, ha teheti.
...ha méregdrága gép esetleg lopás biztosítás ha van...
Biztosításban nem hiszek, kifizetsz egy valag pénzt. 50e.Ft alatt nem nyomoznak.Ha kétséges az elkövetési érték, szakértőt vonnak be az elkövetéskori értékre, ami persze a töredéke az új értékének, meg annak, hogy Neked mennyibe került.
Biztosítás kifizetéshez, kelleni fog egy nyomozást megszüntető határozat, jó esetben kettő vagy több hónap. Azzal mehetsz a biztosítóhoz...
Amit esetleg a biztosítótól kapsz fél év múlva azon nem veszel rollert.
Tedd félre azt a pénzt, amit a biztosítóra költenél jobban jársz.
Am meg a rendőrség hibája is ami itt megy más országban vannak csali bicok,roller... járművek amikkel a tolvajokat megfogják és rizikósabb lesz nekik a lopás!
Ezt hagyjuk szerintem. Jól működő nyugati demokráciákban sem mindenhol van így.
Kb. senkit sem érdekel rajtad kívül, hogy meg lesz-e a rollered vagy sem. Egy roller hiánya nem dönt romba egy családot, kb. így áll hozzá mindenki.
Anno még a tolvajkergetőket is elítélték ,itthon a bűnözőnek több joga van!
Önbíráskodást a tv. bünteti.
Lehető leghamarabb értesíteni kell a hatóságot ha elfogtad az illetőt "nyomon üldözés" során.
Amíg kiér a yard szabad a pálya, ha ellenáll, mert mindíg mindenki ellenáll.
Minden más már önbíráskodás.
A rendőrség meg úgy áll hozzá általában ,hogy úgysem lesz meg , ügy lezárva."
Íróasztal mögül, meg két rendezvénybiztosítási akció között nehéz tolvajt fogni. -
Reggie0
félisten
válasz
polo493 #25055 üzenetére
Smarttag is tok jo cucc. Airtag-el pedig van hack, amivel a kovetes detektalast is ki lehet iktatni, igy nem fog ertesulni arrol a tolvaj, hogy vele egyutt kozlekedik egy airtag, de ez azert sok idot igenyel es masolni kell az id-ket. Illetve a csipogot is ki lehet iktatni belole viszonylag egyszeruen.
-
alphamooncam
őstag
-
s7evcsenko
addikt
válasz
polo493 #24411 üzenetére
A G2 Pro most 200k.
FB-os kuponnal 173k.
Azért ezt nem mondanám minimális árkülönbségnek a G2 maxhoz képest. -
válasz
polo493 #23701 üzenetére
LOL
Én is ezt csináltam.
Azt munkahelyemen kiszúrták kollégák, h le vannak a lengéscsillapítókon a csavarok jelölgetve, és mivel a mintavételes nyomaték-ellenőrzés is hozzánk tartozik a mérnökségen, és korábban évekig nyomaték-ellenőr is voltam, ezek komolyan azt hitték, h ez nálam biztosan ilyen munkahelyi ártalom, h lejelölgettem a csavarokat, (kicsit se néztek bolondnak, megkérdezni meg nem merték), pedig egyáltalán nem azért csináltam, csak pont ugyanígy gondolkodtam, h elmozdulásnl meglátnám a filcen, így nem kell áthuzogatni a csavarokat.
Keréknyomás szenzor is ezért lenne jó, 2 tized bar hiánynál jelezne, azt nem kell nézegetni, vagy épp elfelejteni megnézni. -
PociAti
őstag
-
DigitXT
félisten
válasz
polo493 #24049 üzenetére
10x3 jó rá, azt dobtunk fel a kollégának is pár hete...
Sőt egész pontosan a Tuovt 80/65-6-os verzióját.
Elvileg az nagyobb is. Aztán mégsem volt panasz rá.Gyorsan venni rollerboltban lehet, leveszik a polcról.
-
DigitXT
félisten
válasz
polo493 #23705 üzenetére
Á, egyen már rég túl vagyok... Ez a vas 36-tal jött felfelé, csak sajnos
titokban elrozsdált az első villája (azt se mondta, hogy viszontlátásra).Ha le akarsz menni az útra, az autók közé, nem mondhatod, hogy ha
25 km/h-val tudsz csak menni, az biztonságos: 40-50-et villantani kell
nekik, különben a leglehetetlenebb helyeken fognak előzni/leszorítani.
(Alternatíva: soha nem rámenni az útra. De van, ahol nincs más út.)
-
creed33
aktív tag
válasz
polo493 #23595 üzenetére
Na az már sokkal megbízhatóbb lenne
Köszi az infót,reméljük mihamarabb piacra dobják.
Segítsetek légyszíves, nem akarok ekkora összeget kiadni rollerre(P65E) csak ha tudom hogy ezért a pénzért ez a legjobb választás.
Max G2 volt a kiszemelt, de itt a topikban a hosszútávon nem megbízható lengéscsillapítói miatt nem lett ajánlva. -
Bandus99
őstag
válasz
polo493 #23417 üzenetére
Az elektromos fek biztos nem, egyreszt mert nem volt teljesen feltoltve, masreszt mert volt hogy teljesen fel volt toltve és akkor semmit nem csipogott, jelzett, egyszeruen nem volt akkora hatasfoka. De ez is csak indulasnal rovid ideig jelentkezett, csak azert volt feltuno, mert dombrol indulva rogton kellet volna a fek.
Ugyanaz a csippanas mint mikor bekapcsolódik elvileg.
Resetet megnezem, BT-nincs hozza csatlakoztatva semmi jelenleg, regebben volt, (gyerek hasznalja) de miota telefont cserelt tutti nincs beallitva. - ez jo otlet majd megnezem-
A rolleres szerviz jo otlet, csak itt nalunk nem tudok rola, hogy lenne. -
andrisbandi
őstag
válasz
polo493 #23383 üzenetére
Bingára ezt láttam ajánlva. Outin is működött az embernek 4-5 baron, belsőbe töltve.
OKO DEFEKTMENTESÍTŐ UTÁNTÖLTŐ
https://bikepro.hu/oko_defektmentesito_utantolto_120_milliliterenkent_rendelheto -
-
Peaceliker
addikt
válasz
polo493 #23152 üzenetére
Volt sisak. Nem volt sem eszméket vesztes sem semmi. Pici szédülés meg egyszer egy fehér foltos látás fél percig pár perccel utána. Sisak sem sérült nagyot.
Okát nem tudom miért volt off, valami önvédelmi mechanikus lehetBoond
Ezen nincs korlátozás. Tudna menni sokkal többel is, csak eszemben sem volt. Nincs bringa út, ez Dunaharasztin volt Némedi út. Ha bringával megyek is úgy így kijöhet élem vagy ha pálcikával 25el...annyi hogy difi hogy nem repülök ekkorát meg gyanúsnak sisak sincs rajtam, ami persze tudom hogy nem okos dolog. De benne van hogy lassabb járművel öltözék nélkül nagyobb bajom lesz. Ez nagyon szerencse kérdése is
És köszi, nagy bajom nem esett szerencsére -
Peaceliker
addikt
válasz
polo493 #23006 üzenetére
Azért az a sejtésem, hogy nem a g3 a world wide legtöbb értékesített gépe
Xiaomi pálcikák és g30, na azok. És persze van velük ez az, de nem annyi ilyen posztot látni, mint g3 ról.
És persze, ár és spec arányban jó.Motor meg, persze, így is lehet nézni. Majd azt írd meg, hogy mikor állt meg. No offense, tényleg érdekel
-
Casseius
tag
válasz
polo493 #22991 üzenetére
Gyenge anyagminőség, túl kemény rugózás (illetve annak hiánya) vezérlők random meghalnak, fék kiszakad-elromlik.
Future Boardban haver mondta h volt idő amikor naponta fél tucatot küldtek vissza Lengyelbe sokat úgy h 100km-et se futott.
Ismerős is most vett pár hete hiába mondtam h ne tegye, azonnal ment vissza gariba mert akkora 8-as volt a tárcsában, aztán visszaküldték úgy h a hátsó féknyereg volt kuka, ismét ment vissza.
Random motorburkolat törés: -
-
DigitXT
félisten
válasz
polo493 #22972 üzenetére
ha előre dől többet mutathat
Azt hogyan?Amúgy érdemben hozzászólva teljesen igazad van: amit kijelez,
nem szentírás, csak ha kalibrálva van a kijelző. De van, mikor az se lehetséges.Egy viszont biztos... amit a levegőben futó kerék megy végsebességre, az csak
akkor elérhető terhelve is, ha szoftveres korlát fogja meg. Ha ki van ütve a korlát
a motor leforogja, amit adott feszültségű akkuval maximum tud. Terhelve mindig
kevesebb marad belőle. Ilyen a fizika. (Üresen alig 1A kell a pörgéshez, terhelve
meg mindig több, következésképpen a végsebesség nem éri el azt max. lejtőn.) -
polo493
tag
válasz
polo493 #22972 üzenetére
megnézetem pár videót ha megy 29 us régióval akkor jó ,láttam olyat hogy átírja a szériaszámot és custom firmware-et rak fel amivel megy 31 is azt írja a motor peak 1050w a gyári 700w helyett ,de azért tegyük hozzá az aksi sokkal jobban merül hatótáv 40% is eshet ezekkel a módokkal
-
polo493
tag
válasz
polo493 #22962 üzenetére
Annyit még hogy időközönként ellenőrzi a helyzetét most néztem vissza appban a mai napot óránként vagy 30-40 percenként rá néz kb de állítható parancsal ,és P betűvel mint park mutatja hol ált után pontokban merre ment,ha pl egy 600m zónát állítasz be akkor jelez ha kint van mert van kilengés a GPS pontok között érdemes nagyobb zónát állítani,am elég jól mutatja merre mentél vele meg hol,mennyivel
-
bzolika10
aktív tag
válasz
polo493 #22962 üzenetére
100MB körül elég lehet ez is. Ingyen kapod ha az oldalukon megrendeled, pár nap és hozza a postás.
Szerk: A legfontosabbat kihagytam: Ingyen van egy évig, utána asszem az adategyeztetéskor fel kell tölteni valamennyivel, de ezt már nem tudom, mert amire eljutok ide, addigra már megrendelem az újat úgyszintén 0ft-ért. Egy baj van vele, hogy a vodának a legszarabb a lefedettsége. -
BaLee
addikt
válasz
polo493 #22682 üzenetére
Tisztában vagyok ezekkel amiket írtál.
Gold tag vagyok, rengeteg mindent rendeltem már tőlük, plusz nem renitens reklamáló vagyok.Sosem az eladóval egyezkedtem, hanem dispute-ot indítottam ha lejárt a 90 nap (korábban nem is lehet). Ott először az eladó hoz egy döntést (természetesen no refund) majd az aliexpress, aki szintén arra hivatkozva, hogy a helyi kézbesítőnél van a termék és nekem csak át kell vennem szintén no refund.
Szóval tudom használni az oldalt, mégis b@sztak kártalanítani.
-
Peaceliker
addikt
válasz
polo493 #22598 üzenetére
Nagy gépeken muszáj támaszkodni hátul a lábtartón gyorsulásnál, hogy ne tépd le a kormányt
Emiatt a térdem rottyon is van 3 hónapja, fáj leülni - felkelni székből. Erre most úgy fest ez megoldást nyújt. Tegnap letoltem 2x35km t Dunavarsány - Budapest vonalon forgalomban, autók között (autók tempójában) és menet közben ezzel nem is fájt a térdem. Örülök neki, mert már bennem volt, hogy tehetem le a rollert -
válasz
polo493 #22598 üzenetére
A G30-ról tudok nyilatkozni, ennek a kormánya elég magas, trepni hosszú, és a kormány elöbbre van kb még 5-6 centivel, mint az Inmotion S1-esé, ami amúgy ugyanilyen nagy, magas, és hosszú roller. (Nem a kormányrúd van előrébb, hanem a két fogantyú.)
Az F/F2 sorozat is kisebb ezeknél, pedig azok már alapból nagyobbak a Xiaomiknál.A Kugoo nem nagyobb ezeknél?
Amikkel mentem, azok kényelmesnek tűntek. -
Gardaai
senior tag
válasz
polo493 #22594 üzenetére
Ha húgom nem szólt volna rá 4 órával, hogy mégis élne a lehetőséggel és szeretné a gépet, akkor nem bántam volna, mert vett volna egy leégett rollert a pajtás.
De így.. kereshettem volna jó sok idő árán egy jó állapotú gépet.Köszi a "motor tippet", ezekre figyelni fogok szétszedésnél!
-
Gardaai
senior tag
válasz
polo493 #22592 üzenetére
Nyilván, csak szívességből odaadom, mert csak áll hetek óta, majd húgom kapja meg, erre szét van nyúzva.. hát na.. kicsit zabos lettem.
Szerk.:
Egyébként a motort lehet tesztelni, hogy milyen állapotban van? Ha szétszedném (csapágy csere lesz) fotóról meg tudja valaki állapítani, hogy milyen állapotban van? Vagy ez nem ilyen egyszerű? -
Gardaai
senior tag
válasz
polo493 #22589 üzenetére
Működik, tölt is. Lehetséges, hogy új rolleres létére nem tudja mikor sok a gépnek és a meredek dombon nyomta ahogy lehet..
Azt mondja ott hagyta töltőn 2 órát, visszahült és utána fel is töltött. Bár mondtam, hogy ne töltse amíg vissza nem hült, de szerencsére a Xiaomi elég okos volt ehhez. -
st6969
őstag
válasz
polo493 #22203 üzenetére
Egyelőre elküldtem nekik az 1V-os mérést, illetve kértem cserét, meglátjuk, mit reagálnak.
Holnap levágom a műanyagot "ennek már úgyis mindegy" alapon, ahogy írtad, és megkeresem a mikrokapcsolót. Használt biztos nem, minden része tip-top, karcmentes, fóliázott. Inkább gyári hibás.
Nagyon köszönöm eddig is a segítséged -
st6969
őstag
válasz
polo493 #22172 üzenetére
Nagyon el vagyok keseredve
Nagy nehezen szétszedtem (teljesen máshogy kell, ahogy írják...hátsó kereket is ki kell szedni). Kész csoda, ha össze fogom tudni rakni.
Kivettem az akksit, nem bontható, teljesen körbe van öntve műanyaggal. Konkrétan szét kellett vágni (nem, nem csak "finoman felhúzni a fóliát", ahogy írták), hogy valamennyire lehessen látni a nyákot (gondolom, az lehet a bms?). Na, ezen semmi reset gomb, és semmi led nem villog, vak sötétben is megnéztem. Ha ennél jobban le akarnám bontani az akksi elejét, konkrétan a műanyag házat kellene szétvágni, de akkor már szigetelőszalaggal sem biztos, hogy össze lehetne rakni.
Az is vicc, hogy ilyen típusú akksiról semmilyen videót nem találok a neten.
Van még valakinek valami ötlete? -
st6969
őstag
válasz
polo493 #22147 üzenetére
Vagy valamit nagyon elnéztem, vagy ennek az akksinak a feszültséve ~ 1V ??? Vagyis kompletten döglött??? Amikor rádugom, kb. 5,5V-tól kezdd el visszaszámolni, és 1,028V körül áll meg.
Nincs gyártási dátum a dobozon (lefotóztam, mi van rajta, de az szerintem nem dátum).
Van értelme tovább menni, szedjem ki az akksit?! Ha innen nem lehet életre kelteni, akkor nem barkácsolnék vele tovább, nem nagyon van erre időm...
Az én gyanúm, hogy ez valahol zárlatos... -
DigitXT
félisten
válasz
polo493 #22023 üzenetére
Tömlő nélküli ≠ tömör gumi: amit a képen látsz ugrálni, az is levegős.
Csak nincs benne belső (alias tömlő), tehát nem tud a belső kilyukadni.
Ettől függetlenül nem defekt biztos ez sem, ha valami átszúrja, kakukk.Nagy előnye, hogy kisebb nyomáson is biztonsággal használható.
Szerk: tömör gumit nem tudsz semmilyen nyomásra fújni, azért tömör.
Azok közt egy fokkal jobb a légcellás, ami még mindig "tömör jellegű",
de a belső felépítése okán kényelmesebb + jobban tapad, mint a sima. -
Aaron14
őstag
válasz
polo493 #22005 üzenetére
Sajnos azt látom az utakon, hogy rengetegen vezetnek, közlekednek teljes homállyal a fejükben. Rollert egy kézzel fogják, közben bámészkodnak, vezetés közben a telefont nyomkodják, gyalogosként a bicikli úton állnak, stb. Egyszerű szabályokat kellene betartani és sokkal kevesebb baleset lenne.
Amit régóta szeretnék már megfejteni, hogy kereszteződésnél a gyalogosok egy része miért a kerékpárúton várakozik, mikor a zebránál alig állnak? Kivétel nélkül. Teljesen logikátlan.
Szóval szerintem sok baleset elkerülhető lenne, de lusták az emberek odafigyelni és azt hiszik, ők olyan kurva jók multitasking-ban, miközben tudjuk, hogy normálisan, hatékonyan egyszerre csak egy dologra lehet.
-
Gardaai
senior tag
válasz
polo493 #21999 üzenetére
Ahogy a vezetés, ez és a biciklizés sem való mindenkinek. Esni is tudni kell. Figyelni a legutolsó apró repedésre az úton, emberek, autók stb. mozgását. Soha nem estem/baleseteztem, pedig volt pár indokolatlan satufékezés is előttem, rengeteg indokolatlan index/fék nélküli befordulás és jó pár autópályán dugó satufék és ha nem figyelek a telefont nyomkodó mögöttem jövő belémrongyol. Rolleren, autóban, motoron. Nem a szerencsén múlt. Normális gumik, karbantartott jármű, folyamatos figyelem. Ezt hagyjuk hogy bárhol meghalhatsz, mert nettó hülyeség.
Köszönöm a tanácsokat, én is így szoktam eljárni. Minden kirándulás előtt átnézem és guminyomást ellenőrzök, sokan nem járok vele, de ettől függetlenül havonta 1x átnézem őket. Kibontás utan az utolsó csavarig átnéztem a nem 2 forintos rollert mégis életveszélyes volt. Innentől bármit veszek szedjem darabokra
Az elsőt ezután biztos megnézem..
Ezeket lehet foltozni egyébként vagy a méret miatt nem érdemes? Szerencsére eléggé a szélén van, nem ahol nagyon domborodik. Nem találok ilyen erősített belsőt (90 fokos szelep 10x2/2.125A) csak Kínából, de addig is használnám gyerek tempóban.
-
Gardaai
senior tag
válasz
polo493 #21997 üzenetére
Hát ez sovány vigasz annak aki egy ilyen miatt taknyol jó eséllyel nem 60-nál. Nem az volt, hogy itt már komoly minőségellenőrzés van meg hasonlók és ezért ne vegyen az ember gagyi márkát? Én bontottam ki, ezen senki se cserélt belsőt. Ezen a slime se segített volna. Végig repedt a négyzet. Kompresszor fel sem bírha 2 bár fölé fújni, azonnal eresztett vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DELL T40 EMC Szerver
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged