Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
zsocy
üzenetére
Milyen hamisításról beszélsz? A szerelő hivatalosan felelősséget vállalt a felszerelésért, amit aztán egy képzett vizsgabiztos leellenőrzött. Mi a nyavajáért viszem vizsgára az autót, ha nem azért, hogy megvizsgálják a közúti közlekedésre való alkalmasságát?
Az más téma, hogy ha vki igazi bringás, akkor az autóvásárlásnál is gondol erre. -
bringasisti
őstag
Tényleg nem akarom ragozni, de kicsit bánt. Az hogy milyen problémák vannak az ilyen topikokban hogy vett valaki 1 milláért autót és felet ráköltött és az 5 dik szerelő se tudja mi a gond ezt lehet követni ! Tegnap a Budaörsi úton mentem kocsival és az út szélén állt egy 10 évnél nem régibb kocsi. KITÖRT AZ ELSŐ FUTÓMŰ úgy hogy nem karambolozott.
-
parandroid
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Tehát támogatod, hogy 3 csavarral bárki felszereljen otthon egy vonóhorgot, és ezután hamis műbizonylattal elvigye levizsgáztatni, vagy csak ha már gazdálkodott gyártóeszközzel, és topikgazda egy autós topikban?
Mert szerintem inkább csak az csináljon ilyet magának, aki azt a műbizonylatot tényleg jogosult is aláírni.
De amúgy ja, én ilyen durva csávó vagyok. Nincs is vonóhorgom.
p
-
zsocy
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Szerintem meg nem volt durva ellentétben a te reakcióddal. Az autós topikgazdát elfogadja az NKH mint akkreditált szerelőt? Az hogy te a magánokirat hamisítást is így büszkén leírod külön vicces, bár mindennapos ebben az országban.
Egy modern autónál pedig nem 4 csavar behajtása a vonóhorog felszerelés, azért ezt te is tudod gondolom.Egy szerelgető öregtől vettük a házunkat, évek múlva is jöttek elő dolgok, mert a papa meg tudta csinálni,hát meg is csinálta. Nála még jó volt, nálam már veszélyes, főleg hogy eladásnál nem mondta hogy mit barkácsolt össze.
-
forras2
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
bringasisti
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Mellé lőttél! Nem faragtam és nem barkacsoltam! Vettem egy műbizonylattal rendelkező vonóhorgot és mivel egy egész gyár gyátrtóeszköz gazdálkodását vittem ezért 3 csavart be tudok csavarni. A lakást amibe lakom egy autószerelő adta el, ezért elmentem hozzá hogy a műbizonylaton van egy ablak ahol kell egy igazoló pecsét az elvégzett szerelésről. Ezután vizsga . Egyébként az egyik autós topik topikgazája vagyok. Ez kicsit durva volt.
-
andrisbandi
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Valami félreértésből jöhet ez a "nem kell bringa szállításhoz levizsgáztatni". Szerencsére pont fordítva van. Pl sport swiftre lehet vonóhorgot szereltetni hivatalosan, vizsgáztatva, de bringa/szállítót tilos vele vinni.
A kivágósdi arra vonatkozik, h a lökös müa. szoknyájából lecsípnek annyit, h beszerelhető legyen a vonóhorog. Ami ha ott marad, nem látszik a kivágás, csak ha leszerelnék valamiért az egészet.
-
törölt tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Köszi jó tudni. Majd legközelebb mondom neki, mert kérdés nélkül kezdett el frissíteni. Szerencsére sikerült az órát beüzemelni és probalgatom azzal. Eddig jó, már csak a jó időre várok, hogy nagyobb túrát is tudjak vele tenni és akkor leváltja a gpst. Míg az megmarad egy térképnek a kormányon tracker nélkül.
#192685 xy.zsolt: szerintem a szintméréssel is gondja van egyébként, de nálam az időjárás érzékelés és a max magasság a két legrosszabb. Vagyis lényegében minden.

-
-
xy.zsolt
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Más ország, más keresetek, más lehetőségek.....sose hasonlítsd a német viszonyokhoz a magyart

-
parandroid
félisten
válasz
6030D
üzenetére
Tudom, másik topik, meg másik világ, de ezt még olvasni is borzasztó: faragunk, vágunk, összesodorjuk, meglesz százból, majd a következő műszakin elég bejegyezni. Atyaég. De most már legalább értem az autópályán elhagyott, meg megbokrosodó utánfutókat. És ahol egy vontatmány húzásával így meg kell fogni minden fillért, ott hogy nézhet ki az autó többi része műszakilag? Vágunk a lökhárítóból, de kintről úgysem látszik. Kész, baszki…

Szerk.: Na, meg a magamnak megcsinálom… Nehari, fiúk, én vagyok teljesen rosszul bekötve?
p
-
arcitec
addikt
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Veszel belőle ki szemet.
-
forras2
őstag
Szevasztok
Bicikli vásárlás előtt állok. Melóba járáshoz kell főként.
Heti 2-3X 10-12 km a táv... Közúton használnám.
Jól megtermett 120 kg-s ember vagyok.
100.000 lenne az értékhatár.
Mit ajánlanátok ennyiért?
-
zsocy
őstag
válasz
üzenetére
Amik az összefoglalóban is vannak, plusz facebook marketplace, tematikus face csoportok.
szkuvi, ne húzd nagyon az időt, ha tényleg van ott raktáron egy ilyen bringa a méretedben, akkor az már nem lesz ott sokáig. Fékpofát pedig ne cseréltess azonnal, a gyárival is meg fog állni. Majd ha elkopott, akkor rakass rá jobbat, addig miért is tennéd?
-
xy.zsolt
őstag
válasz
szkuvi
üzenetére
Annál is inkább jól döntöttél mert most látom, hogy Hasaggymeg-nek igaza van....a leírás szerint 1kg-al nehezebb a tárcsafékes
-
Nutra
tag
válasz
Dragzo
üzenetére
Dragzo alin Xlite 100 és hasonló neveken fut (kb ennek az árnak a feléért). Nekem van egy ilyen a trekkingen (kis barkácsolással a csomagtartóba integráltam), minőségi és stabilan működő cucc. Mozgásra bekapcsol, a fékezésre (nagyobb sebességváltozásra) mindig megbízhatóan reagál (nem mechanikus cucc). Szerintem egy hátránya van, fényerőben már elmarad a komolyabb, hasonló áron (vagy olcsóbban) kapható daraboktól. 13-15$ környékén megéri.
Ennyit én nem adnék érte, mint amennyiért linkelted, inkább vennék feléért se pl. egy kicsi Moon Oriont (feladva a nyeregpálca és féklámpa fícsört, de kb. 3szoros fényeróvel). -
bszg@
tag
válasz
szkuvi
üzenetére
Ilyenem volt, csak 2017-es, úgy látom csak a kerékszett változott. Ebben az árban ez egy nagyon jó kerékpár. Ha tényleg 520-130=390 az ára, az nagyon jó, mert én közel 4 éve némi MMBike-os akcióval kb ugyanennyiért vettem.
Én nem cseréltem fékbetétet, és ereszkedtem az Alpokban ömlő esőben. (Továbbra is fenntartom, hogy amíg a lassulásnak a gumi megcsúszása szab határt, addig a fék nem gyenge.)
Szóval szerintem hozd el, amíg még megvan!Közben látom, el is döntötted.
-
szkuvi
tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Neked, lsebestyen, ivana és Alg kollégáknak is köszönöm a választ, azt hiszem meggyőztetek.
Belföldi használat lenne a cél, elsősorban száraz időben, a hazai lejtőkre én is azt gondolom elég a patkófék, így kicsit sokalltam a 100+ ezret tárcsafékért (ebből már veszek egy jó computert
). Viszont úgy voltam vele, inkább kikérem mások véleményét is. Jövő héten elmegyek megnézni, és rákérdezek, hogy a fékpofát is kicserélik-e vmelyik általatok ajánlottra.
Köszönöm még egyszer!
-
6030D
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Haveromnak is 80-ért rakták pár éve a Fókára, műszaki előtt csináltatta, így a vizsgát nem ide számolta.
De nézz meg egy új autónak az extralistáját, ott ki fog esni a szemed. Egy példa, és nagyon nem a prémium szegmensből:
VONÓHOROG FIX / LEVEHETŐ FEJES 115 867 FT / 195 721 FT
VONÓHOROG-KÁBELKÖTEG 7P / 13 PÓLUSÚ 62 145 FT / 78 194 FTIgen, összeadódik, és a háztáji horoghoz is kell a köteg (már ha nem akarod a gari autódat szétfaragni).
Hasaggymeg: ilyen van. Van minden biciklire is illő felirattal. '18 novembere óta van fent, karcmentes. Mondjuk csak cukrászdába jár.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ZolkoW
üzenetére
+jjeahh...a Sram szivacs meglepően tartós, jó a fogása csak egy nagyon picit szívja a vizet...ez a kínai Rockbros sz@r bár olcsó de ellapul a kezem nyomása alatt, amit ha megszűntetek csak hosszú másodpercek, percek múlva nyeri vissza eredeti formáját, szinte semmit sem csillapít és sérülékeny is mint állat...végdugó meg egy erősebb kanyartól kiesik
...mondjuk ennyiért nincs is mire számítani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Meg még könnyebb is egy egész kilóval.
...ugyanakkor nem átmenő tengelyes. 
promagus00...a második és a harmadikra 1-1 szavazat innen...mert ugyanazok.

Dragzo...én ilyen féklámpát nem vennék, nem hiszem sokáig bírja a rázkódást az a billenő kapcsoló.
...már láttam ilyen féklámpát össze-vissza világítani, bár az nem tudom milyen is volt pontosan. -
lsebestyen
addikt
válasz
promagus00
üzenetére
Hello,
Én ezek közül a Scott Sub Cross 50-t venném, a merev villa és a hidrós tárcsafék miatt. A többin ha jól láttam mechanikus van, olyat már nem vennék, ha nem muszáj...Ezek az első teleszkópok szerintem max nehezéknek jók. Geo is jónak tűnik.
Koolstop-ra +1, tavaly cseréltem le outin, frankó cucc volt.
-
parkr
őstag
válasz
promagus00
üzenetére
szerintem Scott. egyrészt mert merev villás, másrészt meg az egyetlen valamire való márka ezek közül.
-
Nolta
csendes tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Attól függ mennyire kell szétkapni az autót és az elektronikát + ebbe a vizsgáztatás is benne volt. Sufni műhelyre meg nem akartam bízni (lehet ezért nem vágták föl a lökhárítót), nehogy menet közben elhagyjam a lakókocsit.
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
szkuvi
üzenetére
Szia!
Szerintem a Shimano 105 fékei egész jók, egy jó betéttel tud harapni. Belföldre nekem nem érné meg a felárat a tárcsafék, viszont alpesi tájakra már erősen megfontolnám. Egyik többnapos túrán esőben kellett ereszkedni 1700 méterről, akkor voltam 80kg, mögöttem a csomagok ~20kg körül + a bringa súlya, hát patkófékkel nem volt vicces. Főleg, hogy az egy Triban 500 volt, gyengébb minőségű fékkel...
-
Dragzo
újonc
Sziasztok!
Nyeregpálcára rögzíthető hátsó lámpát akarok venni.
[Ezt] néztem ki.
Használ ilyet valaki? Tudtok olyat ajánlani ami már bevált?
-
meri
aktív tag
válasz
promagus00
üzenetére
Hmmm, mire használnád? Szerintem ezek a Tourney váltós bicajok nem igazán jók komoly (igazi) bizajozásra, de legalább jó drágák is ahhoz képest. Ha nem lenne a SZÉP kártya használata feltétel, akkor ennyiből valami használtat javasolnék. De talán a Törzsgárda majd útba igazít...
-
Alg
veterán
válasz
szkuvi
üzenetére
Simán jó a patkófék, gondolom nem tervezel vele alpesi szerpentineken ereszkedni esőben, vagy 2000eurós karbon kerékszettet rakni rá. Sokkal kevesebb nyűg, könnyebben szerelhető, nehezebben romlik el.
Shimano fékpofákat viszont azonnal cserélni kell Swisstop vagy Koolstop betétekre.
Más:
Garmin valami elcseszett a frissítéssel, mai tekerésen 3 szegmensből 2nél nem tudott mit kezdeni a 830 a szegmens start+climbpro start+navigáció kombóval, így megmakacsolta magát és leállította mindhármat. Szerencsére a rögzítéssel nem volt gond, a szegmens végét meg láttam a térképen. A navihoz a course-t kellett újra betölteni. -
szkuvi
tag
Sziasztok,
szerintetek érdemes még új, V-fékkel szerelt országúti kerékpárt vásárolni?
Fitness kerékpárról tervezek országútira váltani, csak sajnos a kiszemelt kerékpárt szinte sehol nem lehet kapni (lakóhelyem közelében), és ígérni sem tudják, hogy érkezik-e esetleg.
Helyette, az egyik üzletben van készleten ugyanennek a kerékpárnak a 2019-es, V-fékkel szerelt változata, ami 130 ezer forinttal olcsóbb.
Tudnátok tanácsot adni ezügyben? Esetleg ha a saját tapasztalataitokat is megosztanátok röviden a hidra-tárcsa/V-fékeket illetően, hálás lennék
Köszi szépen!
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Tetszik a színe mi?
Nem használtam az Sram-ot, de sejtem milyen, mert nekem nem ESI féle szilikonnak tűnik, hanem sima szivacsnak. "Tapasztalataim" szerint a szivacs marcsák nagyjából hasonlóak, puhák, de nem olyan memory foam feeling markolni őket, mint az ESI-t és jobban csúsznak, cserébe tartósabbak és olcsóért is lehet jót kapni. Az ESI féle szilikonnál nagyon számít a szilikon minősége, van belőle nagyon vacak olcsó kínai és nagyon jó is, amilyen az ESI. A tartóssága amúgy két dolgon múlik: hogy esel-e úgy vele, hogy a terep felszakítsa és hogy milyen a kesztyűd tenyere. Az agyon varrott érdes tenyerű kesztyűk hamar tönkreteszik, a sima anyagúakkal sokáig tart. -
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
csak tippelem, hogy a Sram sima műanyaghab, míg az ESI szilikonhab. Nekem a vékonyabb van (racers edge?), azt nevezném normálnak, és az aliexpresses gyűjtéseimnél tényleg sokkal jobb.
tömörebb szivacs, de ez is sérülékeny. ja, és kesztyűben és anélkül is jó. -
RexpecT
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Nem gáz csak az megint 30 ezer, és nekem másra nem kellene csak bringát szállítani.
CragON:
Most fogok venni autót, 2004-2008 közötti évjáratokból, szóval ez nem fenyeget, de azért köszi
.
Nolta:
Köszi, akkor nem lőttem nagyon mellé. Azt olvastam hogy a canbushoz drágább az elektromos kábel, illetve van amikor a műanyagból is vágni kell. -
Nolta
csendes tag
válasz
RexpecT
üzenetére
Múlt évben szereltettem föl egy vonóhorgot, lakókocsihoz 2T teherbírásút az 100e ft volt vizsgáztatással, a levehetős kicsit drágább lett volna. Az ár az autó típusától is függ először érdemes egyeztetni alvázszám alapján, nálam kicsit melósabb volt szétszedni a hátulját.
Olyan helyre sztem ne vidd ahol nem vizsgáztatják le, ezt megkerülni nemigen lehet rizikó nélkül. -
polonic
félisten
Köszi mindenkinek! Azt hittem, egyszerű lesz.
És igen, észreveszem. Minden apróságot kiszúrok.
Ami egyrészről jó, másikról nem.
Na igen, a nyomaték. Nincs nyomaték kulcsom. Nem tudom így mennyire kell megtépni. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
polonic
üzenetére
Ezzel vigyázz ha még nem csináltad, nézz valami videót róla mert ha nem jól csinálod kotyoghat, szorulhat, fontos a sorrend és a nyomaték. A tetején levő csavar csak a villa pontos illesztését szolgálja, nem kell nagyon meghúzni csak alig miután pontosan középre állítottad (és egy mm sincs eltérés
) a kormányt, majd a kormányszár csavarjait már combosabban, felváltva hol egyiket, hol meg a másikat. -
maximilian4
addikt
válasz
polonic
üzenetére
Mind a 3 csavart meg kell majd lazítanod (nem szokta mindenki a felsőt, én igen
), utána tudsz állítani. Viszont meghúzásnál nagyon figyelj arra, hogy a felsőt húzd meg először, mert az húzza össze a csapágyakat. Utána a stucnin lévő csavarokat. Ha fordítva csinálnád, utána lehet kotyogna a villád. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
üzenetére
Válaszoltam neked, de nem találom.
...a lényeg, hogy 200-ig a Deca a legjobb ár/érték arányú, sőt egyesek szerint 300 körül is.jjeahh...várom a megfelelő esős, nyugis, zasszonymentes napot mikor nekiveselkedek...egyelőre foltozok, a mostani belsőn ez lesz az ötödik.
Ennyit arról a szabályról, hogy 3 folt után kukázom.🤭 -
Somatom
veterán
-
RexpecT
addikt
válasz
Somatom
üzenetére
Igen, elolvastam, de a vonóhorgos boltban mást írnak: [link]
"Ha felszereled/szerelteted a vonóhorgot, mindenképpen műszaki vizsga szükséges, hogy az ott kapott műszaki adatlapon lévő vontatási adat bekerüljön a forgalmiba az okmányiroda által!"
Másrészről én a költségre lettem volna kíváncsi, de ahogy nézem kb. 100ezret kóstál mindennel együtt, ha vizsgáztatni is kell. -
RexpecT
addikt
Van valakinek tapasztalata, hogy utólag felszerelt vonóhorog csak biciklitartó céljából milyen összeg nagyjából?
Itt azt írja, hogyha csak biciklit akarunk vele szállítani, akkor nem szükséges vizsgáztatni:
"Ha csak bringaszállításra, akkor elegendő valami alapváltozat, hiszen itt elsősorban a függőleges terhelhetőség számít. Sőt ilyen célra még olyan járműre is lehet vonóhorgot szerelni, ami amúgy nem képes vontatásra (elektromos, PHEV, hibrid modellek egy része). A horgok függőleges terhelhetősége típustól függően 50-150 kg között változik, a példában a bringák számától és típusától függően jó eséllyel elegendő a legáltalánosabb, 75 kg-os változat. Külön öröm, hogy ha csak bringát szállítani kell a horog, akkor nem kell azonnal vizsgáztatni (nem engedélyhez kötött beépítés), cserébe nem is vontathatunk vele. A többi itt leírt feltétel (beszerelési nyilatkozat, műbizonylat) ekkor is szükséges(!) mert a soron következő vizsgán be fogják jegyezni a horgot." [link] -
ZolkoW
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Van egy Xiaomi BT-s headsetem, annak nincs gumiborítása, de a 30 fokot kibírta

-
törölt tag
(#192561) lsebestyen, (#192562) Alg
Alapvetően pár éve van meg az új kerékpár. Egész jó vétel volt. - Főleg, hogy rá egy évre jött a koronavírus, és az árak, és a készlet is elfogyott, mindenből, emlékszünk, ugye, kb kipucolták a boltokat, sok területen...
Viszont épp ezért anno nem lett véve, semmilyen zár szerkezet... mert amit elég jónak gondoltam volna, az súlyos darab kb 2 kiló... annak meg sok értelme nincs hurcolászni... ha már a bicikli váza könnyebb... így, csak kerékpározásra van használva, szabadtéren sosem hagytam, ha olyan volt, inkább régebbivel mentem...
Alapvetően azért gondoltam ilyen riasztóra, mert jó ötletnek találom, hasonló funkcióként mint pl egy autó-riasztó, csak épp biciklire. Természetesen kiegészítésként. Ettől még tervezek vmilyen zárt is venni - komolyabbat, de lehetőleg nem 2 kilósat... a kettő együtt jól kiegészítheti egymást.
Vidéken, és városban is akár lenne használva, nyilván úgy, hogy az ember a környéken van. pl egy vasútállomáson semmiképpen nem hagynám...
"Amúgy ami talán ér is valamit, az a GSM hálózatos verzió, azok viszont havidíjasak.2
Nem tudom milyen a gsm-es verzió, de vannak gps-ek, és hasonló kütyük, amik akár sim kártyával működnek... azok jók lehetnek hely meghatározásra... vagy ha nem tudod hova raktad a kulcsod stb... itt nem ez a cél... amúgy van rendőr/volt rendőr ismerős, de nem szeretnék ilyen story-t."Alapvetően jobban jársz biztosítással+jó lakattal, mert ha már egyszer elvitték a bringát akkor kb. tök mindegy hogy tudod hogy hol van éppen. Kivéve ha van valami rendőr ismerős talán."
Asszem, van vmilyen oldal, ahol lehet regisztrálni a kerékpárt, állami, rendőrségi, pont ilyen esetekre. Nem tudja vki az oldal címét? Korábban mondták, de nem tudom már... a szerepe, az, hogy ha hasonló eset történik és benne van az adatbázisba, akkor gyorsan az ügy végére járnak... - ez csak erről most eszembe jutott...(#192564) andrisbandi
Köszi a linket, nézegettem, én is a kínálatot. Ez egyébként vagy egy régebbi vagy egy másik verzió, mint amit néztem többek között...
Ha gondoljátok bele rakhatjátok a kiemelt posztba.
Riasztók:
Német gyártmány:
1. Konig Bike Alarm [SAS-AMB30]
Egy intelligens riasztó, a finomabb mozgásokra röviden, jelzés értékűen jelez, míg más kísérletre, komolyabban, hosszabban.
https://www.amazon.co.uk/Konig-SAS-AMB30-Bike-Alarm/dp/B01M0YQFXU
https://www.youtube.com/watch?v=gE_T8MJN4OYÚgy látom ez két külön készülék.
4.
https://www.emag.hu/bicikli-riaszto-taviranyitoval-es-110-db-es-szirenaval-51070/pd/D4BP03MBM/5. Abus Alarmbox Blue
https://biciklilakat.arukereso.hu/abus/alarmbox-blue-p569652222/#velemenyek
https://www.youtube.com/watch?v=cgmC7MBKj9A2020 legjobbjai - legalábbis a videó alapján.
https://www.youtube.com/watch?v=Uqb_Bty__ZUÖsszeszedtem fentebb párat, amit az elmúlt napokban találtam, Van amiről van vélemény, tapasztalat vagy legalábbis olvasható. Van amiről nincs vagy kevésbé... ár-ban is eltérnek. Nekem az a gondom egyik másikkal, hogy egyszerű pánttal, gumival van rögzítve... ami a lámpánál még elmegy... de egy ilyen eszköznél problémás nem?
Másik a praktikum, a távirányítósat, praktikusnak gondolom... na mind1... vmelyiket majd ki fogom próbálni... addig is érdekelne a fórumozó véleménye, tapasztalata, esetleg konkrétan mi volt, vagy van vkinek.
-
FerNandor
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
a zélet a zúr
-
RexpecT
addikt
Én betáraztam egyet a láncból biztos ami biztos alapon, most érdemes szétnézni ebike.hu-n mert lett nekik készleten Shimano/Sram/CONNEX, árban is teljesen korrekt(bike24-től olcsóbb a Sram GX Eagle lánc, Rose-on meg bikediscounton már hetek óta nincs készleten se ez se az NX lánc).
-
vallas
őstag
Na ma ügyesen 50km tekerés után a gyros-s előtt elvesztettem az spd-sl szüzességemet, mert egy kocsi tolatgatott, én meg vissza váltottam elől kicsire , de közben én okos hátrafelé is tekertem egyet, lánc le, én meg jobbra be a fűre... pattantam fel, csajszi kérdezte kocsiból, minde ok, mondom persze, röhögtünk egyet aztán go gyrost rendelni...

-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Még nem tyúkbelesítesz? Haverom is ma csinálja meg, úgy volt, hogy segítek neki, de nem esne jól átmenni átmenni hozzá (fáj a lábam, nyakam, mindenem
) -
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Benne volt abban a plusz gumiboritásban? Mondjuk akkor is szép teljesítmény lenne, de ha anélkül mosva sem lett baja akkor tényleg felesleges kiadás a hajtókarra való extra gumiborítás. -
lsebestyen
addikt
válasz
Tyson5
üzenetére
7-8 sebességhez már nincsen nagy választék, a HG40 szerintem nagyon hamar nyúlik, nekem is lassan esedékes a csere a túra outimon, és szerintem teszek egy próbát a HG71-gyel.
A ritkán használósra mehet a HG40, a montira meg a drágábbik.
Illetve készülj arra, hogy szalajtani fog, mert ha sokat jártál elnyúlott lánccal, akkor hozzákopik a hátsó sor is. -
Tyson5
tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Váltóbeállításon túlvagyok
A montin jól működik minden, viszont a ritkán használt biciklin csak azért van a legolcsóbb lánc, mert azt lehet kapni a helyi boltban. Ezek szerint nem csak shimano lánc jó rá
Kipróbálok valamit 3,000Ft környékén.Viszont a montira tudtok linkelni egyet ami biztosan jó? Nincs semmi extra felhasználás, legtöbbször városban használom, de hamarosan az is el fog kopni, megrendelem azt is.
-
INTELligent
senior tag
Ezután is csak Magene szensort veszek, összevissza kerestem, kiderült, hogy sikerült kimosni és megszárítani, de kutya baja
. -
ZolkoW
őstag
válasz
Tyson5
üzenetére
A váltó biztos tudna jobban működni (kivéve, ha extra kopott, vagy meg van görbülve, esetleg összeragadt a zsíros szutyoktól), de a láncon kívül befolyásolja a bowdenek állapota, meg nyilván a beállítás.
A lánc nyúlása tapasztalatom szerint nem jelentősen, de az tudom, hogy a legolcsóbb, és a drágább láncok között van különbség a megmunkálás bonyolultságában is, úgy értem, látszik, hogy egy drága láncon még ezer kis élletörés van ,ami segíti az átmászást a másik kerékre. A képeden lévő lánc majdnem inkább egysebességesnek néz ki, persze nyilván nem az, de én olyat ajánlok, ami nem a legeslegolcsóbb, és lehetőleg adnak hozzá patentszemet - a Sram, és a KMC, Sunrace ilyen, ezekből 3-4e környékén szerintem kéne lennie találatnak.
De simán lehet, hogy a bowdenezést is meg kéne vizsgálni, egy garnitúra új köszörült, rozsdamentes bowden sem vészesen sok pénz. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Többet fogok én is következőben sisakra költeni, de csak azért, hogy ezúttal legyen benne MIPS is.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A drága sisak a súlya, formája, esetleges extra kialakításai és a márkajelzés (mint garancia a biztonságra) miatt annyi amennyi. Utóbbi nekem teljesül a Lidl-is bukónál és a többi is megfelel amatőr szinten (nem versenyezve)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Erről beszéltem, ez tipikusan az az eset mikor ahelyett, hogy arról szólna a vita mennyit ésszerű költeni erre, egyből arról szól mennyit ér az életed. 😳 Milliós sisakokat kell vásárolni és ha esetleg otthon a földre ejted azonnal cserélni kell...me a zélet többet ér.

Na megyek defektet javítani mert a tegnap is kaptam egyet. 😳🤭 -
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
legyen igazad! Én saját tapasztalatból tudom, hogy egy betonon történ koccanás után 3hónappal HASzNÁLAT NÉLKÜL IS láttam, hogy totál kettérepedt a sisakom, pedig csak egyik helyről pakolva a másikra kézzel levertem 90cm magasságról parkettára. A baleset után kisebb külső horpadás volt rajta, de semmi belső repedés nem látszott.
Tőlem mindenki azt tesz amit akar, de én nem egy új pl 4500ft-os Lidl bukó újravételén spórolva kisértem a sorsot.
Sok dolgon érdemes spórolni, de ezen nem.
Uff -
Tyson5
tag
Van egy biciklim amit csak nagyon ritkán használok, ha a boltba járós bicikli pl defektes, akkor ez kerül elő. Nem nagyon szeretem, mert elég rossz a hajtása, nehezen lehet vele váltani, sokat gondolkodik stb... Megnéztem a láncot, hát meg van nyúlva. Fogaskerekek még egész jók. 3x7 sebességes (pontos hosszt nem tudok, ha szükséges lemérem.
Eddig bementem a helyi boltba és megvettem a hosszra hozzá valót kb. 1200Ft-ért, mert jobb minőséget nem árul.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes kicsit drágább fajtával foglalkozni? Pl ezzel: [link] vagy ezzel [link] Vagy milyet érdemes venni?Illetve a montimon is kezd megnyúlni a lánc, oda milyet érdemes venni? 3x8 sebességes (pontos hosszt nem tudok, ha szükséges lemérem) Ide semmiképp nem akarnék 1.200Ft-os láncot venni a helyi kerékpárboltból
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Benne volt abban a plusz gumiboritásban? Mondjuk akkor is szép teljesítmény lenne, de ha anélkül mosva sem lett baja akkor tényleg felesleges kiadás a hajtókarra való extra gumiborítás.
.
.