Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Na, egyszer nekem is lehet szerencsém... Ma beleakadtam ebbe a hirdetésbe (nem tudom linkelni, mert már levették):
Deore 1x11 váltó, shimano fékek, rockshox teló, gyakorlatilag alig használt. Váltó finoman megy, kicsit a végállással kell majd játszani, a legnagyobb fogaskerékre nem dobja fel, az összes többi perfekt. A fékek nem túl erősek, valószínűleg légteleníteni kéne őket, majd keresek valami útmutatót, ha kritikus, akkor ezzel elviszem legfeljebb szervizbe. Amúgy fognak, meg nem egy száguldozós bicikli lesz amúgy sem. 40 mm-es Schwalbe G One gumik, munkába járni jó is lesz. Próbáltam a macskaköves utcánkon, kicsit az én ízlésemnek laposak ugyan a gumik, de nem is nagyon rázott.
Szóval megvan a munkába járós biciklim, enniyért nem tudtam otthagyni. Egy számmal lehetne ugyan nagyobb, meg szerintem ez női váz, de a kormány pont jó távolságra van, az ülésrúd meg simán feljön a szükséges magasságig, szóval elsőre jónak tűnik. Valami wellgo, vagy milyen kombi pedál van rajta, ha jól látom, spd, de ennek majd utána kell nézni, remélem kompatibilis a shimano spd-vel.
Szóval most örülés van, érdemes volt egy hétig folyamatosan bújni a rohadt apróhirdetéseket... Már golyózik tőlük a szemem kicsit.
p
-
itouchfan
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
+6030D: köszi szépen!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
fireman123
üzenetére
Inkább ezt. [link]
-
fireman123
őstag
[erre] valaki?
-
Acef
addikt
válasz
flash-
üzenetére
A sor többnyire szétszedhető (esetleg fúró is kell hozzá), viszont a két kicsit nem tudod cserélni csak akkor ha egy másik sor két kicsi fogaskerekét teszed rá. Ez a két kicsi speckó, egyik a záróanya miatt, a második pedig távtartó is egyben, ill erre fekszik fel az első.
A többit cserélheted, viszont azonos márkájú és azonos csoportjelzésűt tegyél fel. (én amikor cseréltem a márkát igen, de a csoportjelzést nem figyeltem és így is jó, de gondot is okozhat)
-
flash-
veterán
ha veszek egy 8-as hátsó sort(kazettásat) akkor ki lehet rajta cserélni a fogaskerekeket?
tehát olyat vennék ami 11-12-14-16-18-21-26-32, de azt lehet hogy kicserélni a 12-est 13-asra?
vagy a 11-13-15-17-20-23-26-30 -nél a 20-ast 19esre?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
robaGB10
üzenetére
Ne cseréld ki, először azonosítsd... pl. helyezgeted a lábad a pedálon ki a szélére/be a tövéhez figyelve változik-e a hang. Esetleg leszállva terheled ránehezedve stb. Utána is pedál le, tengely tisztít/ken, pedál vissza, hátha ott a baj. Leszállva kézzel lehet úgy terhelni a hajtókart, hogy pedált nem...stb.
Carvus... nejem ment 1,6-ossal ezen. [link]
Sima Continentallal. [link] Tetszett neki 
Mehet belsővel. -
Carvus
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Még vékonyabbal most jól beleültetted a bogarat a fülembe, de tetszik, mondjuk nagy választékot nem találtam ebike-on pl csak ez a CST C1698 Sensamo van, tudnál mást/jobbat ajánlani?
Esetleg egy Panaracer Gravelking nagyon overkill lenne? (attól, hogy TLC mehet belsővel is nem?)
-
robaGB10
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mondtad hogy a montimnál a hiba forrása lehet a pedáltengely, pedáltest, hajtókar.
Ha kicserélem a pedált, és továbbra is kattog, akkor a hiba a hajtókarban lesz? -
jjeahh
nagyúr
válasz
Redneck
üzenetére
Haveromnak pont ilyen van, nemrég a jobb oldali fellevegősödött, hamarosan légtelenítem neki. Meg a hátsó nála is szennyeződött és a szennyeződést ráégette a tárcsára, ezért a tárcsát és a betétet cserélni kellett. A te esetedben valszeg elég lesz alkohollal alaposan áttörölgetni a tárcsát, a fékbetétet szintén, meg a betéteket meg is lehet csiszolni, ha az sem működik, kiégetni. Vagy ha nagyon nem értesz hozzá, elviszed szervizbe, légtelenítik, valszeg cserélnek tárcsát és betéteket és probléma megoldva.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Ringman
üzenetére
Állítólag könyebben jár, kevesebb a belső súrlódás, nincs villaszár összetartási probléma se. Könnyebb és állítólag szerintük a sokszög merevebb. Ha más nem a fordított villa az biztos merevebb - nagyobb keresztmetszet felül -, mint a hagyományos.
A féloldalas agy meg jó úgy. Ha a sportmotoron nem gond a féloldalas lengőkar, akkor valahogy itt is elbírja.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem utóbbi a gyanús, gyengének tűnik a szorítás. Mivel nem értek hozzá, írok a szervizes fórumtársnak. Köszi a gyors választ!
-
AtisFace
csendes tag
válasz
Ringman
üzenetére
Mérnöki szemmel ajánlom a következő cikket:
https://www.theproscloset.com/blogs/news/should-you-ride-a-lefty-forkNekem pont a mérnök szempontból volt mindig a nyagyon kellene listán, csak sajnos a szervízeltetése macerás tud lenni itthon. (Nagy szervízt azt hiszem Bécsben csinálnak legközelebb)
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok! Rég jártam erre, a munka, és a téli idő miatt, nem nagyon tekertem.
Mielőtt szervizbe vinném, kérdezek, hátha lehet valamit állítani rajta.
Shimano BR-M315 fékem van, és gondom adódott az elsővel. A téli állás után, az első alig fog, leginkább nyúlósan kenődik, a bringát még kézzel tolva sem fogja meg, hiába van koppra behúzva. A betétek szemre még jók, a tárcsát, bár nem volt szutykos, zsírtalanítottam, ezzel elértem, hogy néha nyikorog is. Az egész olyan mintha a tárcsa és a betét, két felpolírozott tükör lenne...
-
bardi
senior tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Még mozgásvilág tesztnapon próbáltam ilyen villát, mellette volt pár fox meg rs villával szerelt bringa. Ég és föld volt a különbség, egyik se közelítette meg, sokkal finomabban mozgott, mint bármi amit eddig próbáltam, a rugózatlan tömeg is alacsonyabb, és amikor ezt kitalálták, merevebb volt, mint a hasonló súlyú normál villák. Mára ez már lehet változott, nem tudom, nem nézegettem villa súlyokat egy ideje.
-
itouchfan
őstag
Straván fent van kép az új bringáról, akit érdekel, szép narancssárga
kudosokat és követéseket várom
-
FerNandor
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Igen... én most láttam ezt vagy ilyet először... Mondjuk a miértjén nem is mertem elgondolkodni, mert biztos kiderülne, hogy ezzel feltalálták a spanyol viaszt
De mondjuk nem hiszem, hogy akár 1 normális érvet is fel tudnának hozni a létjogosultságára
Állítólag gravel vagy milyen bicikli ez, hát én biztos nem merném csapatni az erdőben ezzel az amputált villával
-
ZolkoW
őstag
-
varmi2
nagyúr
Úton van egy ilyen bicó, nagyon kiváncsi leszek rá.
-
FerNandor
őstag
Micsoda egy bizarr szerzet ez a Cannondale Lefty... [link]
-
Friczy
senior tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
ez a gumigyűrű nem is rossz ötlet. A nyeregcsövek rendszerint eső után kezdenek el recsegni, ez megakadályozhatja.
Nekem a Trek országútin van érdekes megoldás, nem a klasszikus nyeregcső van, hanem a vázból kiálló csőre kívülről megy rá a nyeregcső, így nem igazán van esélye bemosódni semminek, amíg a víz nem kezd el felfelé folyni
-
Friczy
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Ritkán járok arra, nem fogok tudni jó választ adni - főleg a rakparti szakaszra, sose szerettem a budai oldalon tekerni, főleg a rakparti út miatt. De pl. a Kacsa utcát kihagyom, ha arra járok és megtehetem. Pl. ha a Muszkva tér felé kell mennem a rakpartról, akkor Csalogány utca. Ugyanakkor - nem tudom, hogy most hogy van - a Varsányi Irén utcában teljesen logikátlan volt a kerékpárok felterelése a járdára. A Kacsa utca szűk, ott megértem, de pont emiatt nem jó az egész útvonal.
A Margit-híd déli oldalán mintha lenne kerékpáros nyom, az átvezet a túloldalra. Vagy az csak a sziget felőli oldalon van? (mondom, hogy ritkán járok arra) A híd és a Nyugati közti részen buszsáv van, de elég ritka a buszforgalom, ott minden további nélkül meg lehet (talán meg is van) engedni a buszsávban kerékpározást. Általában véve a Nagykörúttal nekem a legnagyobb bajom az volt, amikor néha arra kellett mennem, hogy nem tudtam haladni az álló autósok miatt. Mióta bringasávokat csináltak, talán kérszer voltam arra (külvárosban lakom).Mindenesetre általában az útvonalválasztásomat meghatározza az is, hogy ha olyan kerékpárút van valamerre, ami nagyon hülyén van megcsinálva (és sok ilyen van sajnos), azokat inkább kerülöm, hogy ne legyen konfliktusom abból, hogy nem használom a rossz infrastruktúrát. Ha megszűnik a kötelező használat, ebből a szempontból könnyebb dolgom lesz.
-
Somatom
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nincs is sok értelme, mert abban az időszakban, amikor zavaróak a járdás bringaúton ténfergők, akkor a híd végén levő lámpánál feltorlódik az autósor és mivel szűkek a sávok, nem lehet elférni az autók között. Nem is szoktam ott bringást látni.
-
gabro0
őstag
Gondolom nekem szántad, a videóban másféle patentszem van.
Most látom itt azt írják hajlítani kell egy picit a láncot, hogy a két tengely kicsit közelebb legyen egymáshoz és benyúlni egy csavarhúzóval a résbe, majd lepattintani. Pont így csináltam, mégse akar lejönni. Megnézem egy erősebb csavarhúzóval...
-
varsam
őstag
válasz
XZoli
üzenetére
Nekem is ilyen tatyóm van már kb egy éve, én is nagyon szeretem, kényelmes, parktikus, szerintem tök jó cucc. Maga a hátizsák nem túl nagy, nem is kicsi, akár fél-egynapos túrához is lehet bele pakolni, de én ezt viszem mindig a kisebb 1-2 órás körökre is.
Ivózsákot is rendszeresen használom, annyi hogy csak vizet töltök bele mindig, semmi mást. Az elején párszor átmosva megszűnt a műanyag íz is. Praktikus, jó kis zsebei vannak, van benne hely pumpának, iratoknak, multitoolnak, defekjavítónak, bárminek ami kellhet. -
robaGB10
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszönöm neked és zsocynak is a hozzászólást
-
gabro0
őstag
Ilyen típusú láncszemet hogyan szedtek le megfelelő szerszámok nélkül? Már vagy fél órát vergődtem vele el is hajlott egy picit, de nem akar lejönni. KMC van belegravírozva egyébként, 7 sebességes a bicaj.
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
nekem az iphone se2 szerencsére nem foglal sok helyet, zsebben elfér, azt amúgy is vinném magammal.
cadence/speed szenzorból mi az ajánlott, ha közvetlenül telefonnal akarom használni? -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
amúgy ez mivel tud többet egy okostelefonnál? (a normális magassági mérésen kívül)
a speed/cadence szenzorok mennek közvetlenül telefonnal is, appon keresztül? -
RexpecT
addikt
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha nagyon becsúszkál, segíthet még a dupla bilincs is, aminek az egyik fele csak a nyeregcsövet fogja, a másik alul, a vázcsövet.
Juteszembe, eddig egészen bevált a gumigyűrű, amit a nyeregcsőre lehet húzni, legalábbis a nyeregcsövem speciel pont nem recseg, pedig kapott már...
-
varmi2
nagyúr
Milyen bike computert ajánlottok mondjuk 30k alatt, és milyen telefontartót, jöhet mindkettő külföldről is.
-
RexpecT
addikt
Megjött a két rövidgatya a decathlonból, végül egy RC100 és egy ST500-at vetttem.
Az eddigi nadrágjaim párnázottsága kb ezeknek a harmada volt, ez elég pelenkás érzés felvéve(density 60, thickness 14).
Illetve jött mellé egy ST-520-as ivótasakos hatizsák, ennyit szerintem nagyon megér(igaz én még 10k-t fizettem érte). -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csabahun
üzenetére
Lehet ilyenre gondol?
...nem tudom, de én alulról közelíteném meg és 4,5-5 kezdeném, majd ha nem elég emelnék rajta.
Szerk. közben megnéztem 4,5Nm az ami neked kell, annál jobban ne húzd meg...ha nem elég töröld szárazra a nyeregcsövet és a vázat belül, majd kend meg pasztával mielőtt visszateszed.robaGB10...pedáltengely, pedáltest, hajtókar azon az oldalon ahol ha megszűnteted a terhelést elhallgat.
-
zsocy
őstag
válasz
robaGB10
üzenetére
Egy 3 éve nem karbantartott bringán amin eleve recseg a hajtás tulajdonképpen bármilyen hiba szóba jöhet. A kattogás lehet középcsapágy, pedáltengely, vagy akár az üléscső is, ezek genyó dolgok mert jól el tudnak bújni. Keress egy jó szervizest aki ráér még idén és nézesd át a bringát.
Semin, durva, de ez a valóság. Ha nincs valami pont a méretedben akkor az új rendelés kis szerencsével augusztusra várható, ha nincs szerencséd akkor csak jövőre.
BB kezdő bringa pedig a használt, lehet nem jön be az outi és akkor nagyjából bukó nélkül kiszálhatsz. Vagy Decathlon, ott visszaviheted (feltételek mellett) és visszaadják a pénzt. -
ígyvanferi
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ez nem is tudtam, sosem figyeltem még azt a felfestést. Értelmét kevésbé látom, mert a túloldalon ott a kétirányú bringasáv. Most attól tekintsünk el, mennyire idegörlő ott terekni a szűk járdán a sétálók, kutyát-gyereket sétáltatók, futók mellett, akik sokszor csak dizájnelemnek tekintik a bringasáv festését.
-
robaGB10
tag
Van egy rockrider 560as montim közel 3 éve, amit még az egyik svájci dekából rendeltem. Már rögtön az elején, kb 150-200km után el kezdett kattogni, ami azóta is tart. Sajnos idő hiányában nem sokat tudtam használni, így a szervizeléssel nem bajlódtam.
Ha tekerek, akkor minden egyes fordulatnál ad egy kattogó(az elindulást követő kb 5-10perc után) , néha kicsit hosszabb recsegő hangot. Ha a bal lábammal nem nehezedek rá a pedálra, akkor néma marad.
Gondoltam h elviszem megnézetni, csak jobb tisztában lenni, hogy milyen hibák jöhetnek szóba?!
Előre is köszi ha van vkinek vmi gondolata.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sbi85g
üzenetére
Van egy kerékpáros ökölszabály tárcsafékre vonatkozóan: vagy a legjobb mechanikust vagy a leggyengébb hidraulikust, ahol kezdődik a belepőszint.
Az oldal nem részletezi konkrétan milyen alkatrészek vannak a bringán, de ha vmi gagyi mechanikus, azzal meg leszel lőve. Ha jól emlékszem Avid BB az, amiről jókat szoktak mondani - nemtom ez manapság is aktuális-e még. Minden mást gyanúval kell kezelni.
Ez a szint alatt - mint amit egy BB7 képvisel mondjuk -, inkább egy jó felniféket!
Villánál meg a kérdés, h noname az mennyire gagyi.
Simán csak nehéz, mint a balta, de azért van egy minimális anyagminőség és nem fog összerohadni pár év alatt, vagy a totál használhatatlan nagyáruházi kategória, amiket a lerúgott, rozsdás, lakótelepi hányatott sorsú acélretteneteken látni. -
Semin
őstag
Sziasztok!
Sok év után szeretnék várásrolni magamnak egy Kerékpárt.
Van most BB kezdő országúti/túra kategóriá(k)ban?
Kicsit el vagyok veszve, kéne egy kiindulási alap. -
Somatom
veterán
válasz
Friczy
üzenetére
Nem tudom, hogy amerre gyakran járok (Szilágyi Erzsébet - Moszkva tér - Varsányi Irén u. - Kacsa u - Nemtoméppmianeve rakpart - Margit híd - Nagykörút útvonalon min tudnának változtatni. A legzűrösebb a rakpart, a híd és a körút a Nyugatiig. Ha sietek, akkor a rakparton a villamossínek között szoktam teperni, de oda nem lehet bringautat rakni. El sem tudom képzelni, hogy milyen káoszhoz vezetne, ha a hídon az úttesten is lehetne bringázni. Utána a nyugatiig busz jár, nem lehet külön bringasávot kialakítani. Ezt a szakaszt úgy szoktam abszolválni, hogy nem a buszsávban, hanem eggyel beljebb megyek. Olyankor persze bele kell taposni, hogy tartsam az autósok tempóját, különben dekkolhatnék a buszok mögött a megállókban. Ahhoz, hogy ezt megoldják, a föld alá kéne vinni a villamost.
-
sbi85g
csendes tag
válasz
pietrrr
üzenetére
Koszi a gondolataid.
Szivesen kiprobalnam Riverside-okat csak sajnos online elerhetoek es nem uzletben. :/
Es online sincs tul sok darab beloluk. Szoval kicsit meg vagyok love. (bar elvileg vissza lehet cserelni naluk 1 even belul)Egyebkent halkan egyutt tudok erteni, hogy ilyen enyhe varosi hasznalatra lehet nem sok extrat ad a tarcsafek es a teleszkop elteres. De mivel nem ertek hozza annyira ezt igy hangosan nem mernem kijelenteni.
-
szuszinho
őstag
Jól látom, hogy a Stars márkájú felni valami kínai
foscsoda? -
Sziasztok!
Ahogy látom az idei kerékpár kínálatot, nem lesz egyszerű a vásárlás..
Tavaly már leakartam cserélni a jelenlegi bicóm egy városi fitnessre, de eltoltam a vásárlást, viszont most már nem halogatom tovább, április-májusban jó lenne beszerezni az új paripát.
Merida Speeder 100 / korábbi évekből 200 illetve Decathlon Triban RC500/520 a kiszemelt típusok. Első sorban Meridára hajlok, de eléggé véges a készlet, és az idei modell is sok helyen már csak szeptemberre van ütemezeve M/L méretben (178cm vagyok).
Mit gondoltok? Érdemesebb vadászni Meridát, vagy jó lehet a Triban is? Keret nagyon max. 280-300k -
Friczy
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Valamennyire igen, és a gumik is szélesednek. Korábban 23 volt szinte a leginkább általános, keményebbeknek 21, netán 19, de az már tényleg horror. Egy jó darabig peremes szingóval jártam (Tufo), annak az ajánlott nyomása 8-12 bar közt volt, én általában 9-re fújtam fel. (21-es szélességű volt). Mostanában inkább a 25-28 mm szélesség a szokásos, és ezzel együtt a nyomás is lement 6-7 bar környékére.
-
Friczy
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Számodra az, hogy megváltoztatnak egy szabályt, az a város átalakítása? Én nem így gondolom. A bringautakat nem átalakítani kell, hanem vagy jól megcsinálni, vagy sehogy. A használhatatlan bringautak (sajnos nagyon sok van) senkinek nem jók. Mellesleg a bringautak esetleges átalakítása független attól, hogy ki milyen kerékpárral közlekedik.
-
cityman
újonc
2x9-es Shimano Sora rendszerrel ugye kompatibilis a Shimano Altus (SL-M2010) váltókar?
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Recommended torque tightening values for seatpost tightening in bicycle frame:
Screw M4 - seatpost clamp screw on carbon composite bike frame 4,5 Nm
Screw M5 - seatpost clamp screw on aluminium alloy bike frame 6 Nm
Screw M8 - seatpost clamp screw 25 Nm
Recommended torque tightening values for seat tube lock screw:
Screw M5 10-12Nm
Screw M6 12-15Nm
Screw M8 20-25NmNekem ezt írja.(Kellys Slage 30)
Látom fent, hogy karbon váz esetén 4.5Nm,(seatpost)
Viszon mi az a Seat tube lock screw 10-12Nm? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Teasüti
üzenetére
Nekem is volt (van) baj a derékcsigolyákkal, ugyanakkor volt olyan, hogy menni gyalog nem nagyon, de óvatosabban kerékpározni annál inkább tudtam.
Előre dőlve, terhelve a karokat is kvázi amolyan 4kézlábhoz közelítő kerékpáros pózban kevésbé terheltem derékcsigolyáimat mint állva, vagy ülve. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Biciklin ülve van egy természetes görbület a hátban, ami egy természetes rázkódáscsillapítóként szolgál és általában véve nem szerencsés egyenes háttal biciklizni, mert olyankor ki van téve a gerinc az alulról érkező ütéseknek. Ha emberünk gerince le van merevítve vagy nem tud görnyedni vagy esetleg provokálja a rázkódás a gerincét, akkor amondó lennék én először beszélnék az orvossal egyáltalán biciklizhet-e és ha csak óvatosan, akkor lehet egy összteleszkópos megoldás lenne célszerű, de minimum egy Cirrus Kinekt nyeregcső, amiről feljebb írtam. (Vigyázat, nem olcsó dolog!)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Sinesol
üzenetére
Hát én akkor nem cross vagy trekking felé mennék, hanem mtb és minél szélesebb gumik: 2,25" vagy szélesebb.
Esetleg hátsó felfüggesztés, ha belefér a keretbe. Nem tudom milyen felhasználás, de ha egészségügyi szempontok vannak, akkor szerintem az kevésbé fontos, hogy nem lesz olyan jó a hajtáshatékonyság, mint egy cross bringán virsli gumival.
De ez csak magánvélemény.
Üléshelyzet lehet még érdekes viszont gerincesnél. Le van vasalva a háta? Egyenesen kell ülnie? Érzékeny a rázkódásra? Vagy van vmi fájó nyomáspontja, esetleg elzsibbad vmi?
Az előredőlés szöge mondjuk MTB-n kicsit nagyobb mint trekking-en, viszont ez érdekes játék, mert minél inkább felegyenesedsz, annál jobban terheled a nyerget is és annál szélesebb és párnázottabb kell belőle. MTB-n meg inkább csuklóra terhel kicsit jobban az ember, amit monoton aszfaltozásnál érezni. Terepen nem igazán, mert ott gyakoribb a helyezkedés a bringán. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Sinesol
üzenetére
Gerincesnek kellene?
Azt hinném ilyen esetben fenék alá kell a felfüggesztés.
Én hasonló okok miatt váltottam fully-ra. Nem gerinc, de kell a maximális csillapítás, mert a vibráció miatt retina leválásom lehet. Merev vázason volt rugós nyeregcsövem (Cirrus Kinekt), ami a maga nemében a létező legjobb megoldás volt és zseniálisan működik mondjuk murván, ahova Gravel bringát vesznek emberek. De aztán váltottam fully-ra és hát azt kell mondjam még egy 13 éves klasszikus geometriájú 4 forgáspontos Speci váz is egy öreg levegős Fox Float R taggal köröket ver a talaj elszigetelésében bármi másra, ami nem fully.
Ehhez hozzájött egy belső nélküli alacsony nyomásos gumira átállás, jól csillapító flexiblis nyereg karbon nyeregcsővel és zúzottköves úton gyakorlatilag alig érzek vmit a fenekem alatt. Ilyen lágy masszázs kb, mint amit ezek a kézi masszírozó gépek csinálnak.
-
Sinesol
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ohh, sikerült átsiklani rajta, ahogy fentebb más nickenevet láttam előzményként.

Köszönöm a tippeket neked és mindenkinek, aki hozzászólt. -
pietrrr
senior tag
válasz
sbi85g
üzenetére
Hali!
Én kicsit több, mint két éve használom a Riverside 500-ast, és alapvetően meg vagyok vele elégedve, de...
Láttam, hogy ajánlották a drágább, 900-as verziót.
Én most azt ajánlom, hogy lehetőség szerint nézd meg, próbáld ki az olcsóbbat is.
Ugyanis szerintem a tárcsafék nem ad annyi pluszt, mint amennyinek látszik és az első teleszkóp sem feltétlenül. Én személy szerint, ha visszamehetnék az időben, jobban meggondolnám, hogy tényleg megéri-e a felárat az 500-as modell.
Szóval tényleg akkor jársz a legjobban, ha mindhárom verziót ki tudod próbálni, össze tudod hasonlítani, és az ár-érték arány alapján megvenni a legjobbat
-
parandroid
félisten
válasz
Sinesol
üzenetére
A cross trekking itt nem a szíve csücske a népeknek. Valami hasonló célra keresek amúgy én is bringát, nekem valami fitness, vagy commuter kéne, országútis hajtással, lehetőleg tárcsával, valami szélesebb, de aszfaltos gumival. Teleszkóp minek, igazából olcsó gépen többet árt, mint használ, egy normális teló meg egy belépő gép árának jelentős része. Nekem munkába járós bicajnak kéne, amit egész napra kint hagyhatok a bolt előtt, szóval drágát, meg feltűnőt sem akarok, bár elvileg őrzött a tároló. Eddig elég reménytelen a dolog, egy-két jó jelöltet azért már láttam itt-ott felbukkanni ebayen, de vagy nagyon messze van, vagy a méret nem jó, vagy valami egyéb baja van. Jellemzően 400 eur fölöttkezdődnek a használható, de kompromisszumos darabok, dupla annyiért máregészen jók is akadnak, ujan meg kb 3x a szorzó. Már amit lehet kapni...
Szóval nézelődj, keresgélj, ha találsz valamit, amintényleg elérhető, dobd be ide a konkrét cuccot. aztán. alaki majd megmondja, hogy az miért bem lesz jó.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, csak tartály kell még vennem ezt nézegettem de nagyon drága