Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi, megvettem a Buster 300-at. Kicsit parázok, hogy városban lelopják, így ha olyan helyen hagyom a kerót le szoktam venni.
Pár hete használom, elégedett vagyok vele, elég jó minőségű, mondjuk a kormányrudam olyan furcsa alakú, hogy nehéz normálisan elhelyezni rajta, de ez nem a lámpa hibája. Viszont nem értem, hogy a flash mód miért maximális fényerőn villogtat. Kiégetem vele a szembejövők retináját.
-
ZolkoW
őstag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Nekem 2 pár ilyen már működik bringában, csak most boostosra is szükség volt

A régiekhez időközben vettem már tengelyt és másik (HG) szabadonfutót is, hogy tudjak singlespeedezni
792-esek a hátsók, nem mondanám hangosnak, ha jól emlékszem, neked a másik van, az nem tudom, milyen. -
xy.zsolt
őstag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
na, ha csak ezen múlik a hangja akkor én tele kérem olajjal

-
-
válasz
Mauzes
üzenetére
ahogy a nemzetközi piacot nézem, nagyjából a €2000 az alsó határa egy olyan ebike-nak, ami alkalmas terepre, szóval a 660e itthon teljesen reális ár
egy Cube Reaction Hybrid 400 listaáron 720e és a 60 ezernyi különbség (10%) nagyjából a branding összege - ebből is látszik, hogy "normális" alkatrészekből másnak sem lesz olcsó bringát előállítani. plusz szerintem még mindig él a kiskereskedőknél az a rossz szokás, hogy nem akarják elengedni a vevőt és inkább török kofásat játszanak (letolják az árat) csak ne menj el a dekába megvenni, szóval az a 720-as bringa a végén lehet, hogy 660-ból is megvan. -
ZolkoW
őstag
ha már agyak: ma vettem észre ezt, mikor egy hete már utazik az alis Novatec agypárom, de végül (ha ideér szépen) azt hiszem, jól döntöttem, hogy azt vettem. Az egyetlen értékelés írja, hogy bazi nehéz az acél tengely miatt, és valóban, 480-nak írják a hátsót, míg alu tengellyel 280 körül van, ha külön kell megvenni, úgy már macerásabb, egyébként jó kis agy. Külön már láttam az acél tengelyt, az aluval még nem találkoztam, nekem nyilván jó az alu is. Csak azért lett volna vonzó így utólag, mert Anglia, és jobban bízom a gyors szállításban, de már úgyis mindegy

-
Mauzes
addikt
válasz
f4lcon
üzenetére
Igazatok van, afelett át is siklottam, hogy agymotoros. Akkor nem véletlenül volt ennyire olcsó. A középmotoros verzió 660 ezer, ami még mindig olcsóbb, mint egy márkás bicaj, de ott azért már nem nagyságrendi a különbség.
Csak itt már eljutunk arra a pontra, hogy megér-e nekem támogatáson felül kifizetni 500-700 ezret egy bringáért, amit csak poénból vennék, hogy havonta kétszer-háromszor használjam. Viszont a másik oldalon meg elektromos rásegítés nélkül szerintem sose fogok elkezdeni erdőn-hegyen bringázni, én nem a sportot keresem benne, hanem a kikapcsolódást.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nagyobb az esély hogy DC38-as lenne inkább, a tömege miatt. De mivel OEM-ként bármit kiadható a gyártó, ami egy bizonyos szintet megüt, ezért bármi lehet.
-
gabro0
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Csak a BlackChili
Montis gumival nincs tapasztalatom, de országútin elég nagy a különbség. -
parkr
őstag
ezért jó ősszel az erdő?
[link] -
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent
üzenetére
Hát... nézz meg élőben egy race king-et, ha van lehetőséged, mert lehet sokkolni fog. Sokkal kisebbek a bütykök, mint a Smart Sam-en, szal szerintem egy sokkal gyorsabb gumi. Nálam a Smart Sam így nézett ki újan, a Race King meg ilyesmi, azért szerintem látszik, hogy más célra készült
.Összefoglalót lehetne írni, de az a baj, hogy túlságosan szubjektív téma, mert ahány ember, annyiféle ízlés, mindannyian másképp lejtőzünk, más technikai szinten űzzük a montizást, a terep is szerintem felénk teljesen más, mint felétek, mindenkinek vannak apróbb egyéni igényei stb.
Szétnézhetsz itt is, ha érdekel a gördülési ellenállás, mert szvsz az, hogy hangos vagy ráz egy gumi, még messze nem jelenti azt, hogy rosszul gurul. Ha ennyire összezavarodtál a kategóriák között (trail gumitól indultál és már a leggyorsabb xc gumiknál tartasz
), én a helyedben lehet egy közepesen agresszív gumit vennék, pl. a Rocket Ron és társai. Az valszeg aszfalton és terepen is előrelépés lesz a Smart Sam-hez képest és súlyban is sokkal kevesebb. -
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, a hegytetőn jobb idő volt, mint lent, meg a városban. Strava link hozzá. Mondjuk leállítottam jóval hamarabb, beugrottam a boltba, még a nyugdíjasok előtt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Én a legolcsóbbal megyek amit Performance-nak hívnak és aminek 6-7ekörül van darabja. Elől 1,8 hátul 2,0bar a ~83 felöltözött kilómhoz.
6030D...lefele azt szoktam, megkeresem mindenhol a legkövesebb-murvásabb, legkevésbé sima nyomot, hogy letisztítsa gumiimat.
Felfele meg...nem szeretek gyorsan menni, inkább...ööö...nézelődök. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Toobee...éppen néztem a NHH webkamerát, milyén szépen süt ott is a nap...felmentél megmelegedni?
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Gyorsan kell menni, akkor tisztul a gumi.

-
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A grammok nem zavarnak, és van sárvédőm
.Valaki amúgy nem szeretne egy összefoglalót írni külsőkről
(monti mellet tnyugodtan jöhet outira is
)? Tudom, hogy van pár gondolat az összefoglalóban, de bennem még jelentős az információéhség
.Hasaggymeg: a Race King eléggé hasonlít a Smart Sam-hez, jól látom? De azért egy kicsit terepspecifikusabb, mert kicsit nagyobb a bütykök közötti távolság, nem? Még a Cross King-et nézem, az egy kicsit általánosabbnak tűnik. Contiból PureGrip vagy BlackChili legyen az anyag?
Meg még egy kérdés: Te milyen nyomással mész? Mert a Conti honlapja alapján elég magas minimumnyomásokat ír, 2.7 bar körül láttam, nekem most a Smart Sam-ben ~2 bar lehet.(Részben magamnak, hogy tisztuljanak a dolgok a fejemben) : szóval montin a lényeg, hogy elöl az irányíthatóság miatt jobban jön az aggresszívebb gumi, hátul viszont érdemesebb elgondolkodni azon, hogy jobban védve legyen, mert (gondolom főleg HT-en) többet kap.
All-in-one megoldás nincs (meglepődtünk, mi
), meg kell találni a kompromisszumot a tapadás (és ezáltal a sáros időben való használhatóság), valamint az alacsony gördülési ellenállás (és ezáltal nagyob sebesség, viszont inkább hardpac terepre lesz alkalmas). -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Na az meg a másik, vagyis, hogy mennyire tisztul, mert ha dagonya után félórával még mindig szórja a hátadra (,vagy éppen a rászáradt sár miatt dől dugába több százezres grammbuzulásod
) az sem jó. Én óvatosan ereszkedek, nekem fontosabb ha jól tisztul és aszfalton sem traktorként közlekedek, így a Race King az ami eddig a legjobban bevált. Ezen kívül próbáltam az Ikont és néhány egyéb slicket, meg olcsóbb terepgumikat melyekre nem emléxem. -
xy.zsolt
őstag
Gondoltam megosztom a céget, ha valaki más is kiváló NTN csapágyat venne szerintem szuper áron, segítőkész shop-ból: [link] Ha tudod a pontos méretet és típust csak írni kell valamelyik kontaktszemélynek (én Róberttel beszéltem) és küldik az ajánlatot.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent
üzenetére
Én 21mm felnin ki fogom próbálni jövőben a Pirelli gumit, a két másik esélyes a Forekaster és a Goodyear Escape EVO, de mindkettőnek van pár apróbb hibája, ami a Pirelli malmára hajtja a vizet. Rocket Ron sem lenne rossz, de szerintem nekem kevés lenne sárba és hóba előre, a Nobby meg már el van cseszve.
szerk: amúgy a Nobby aszfalton használatához még hozzáfűznék annyit, hogy tavaly 100-120km köröket is tekertem vele és cx-es haverral is bírtam a tempót, akinek amúgy bűnrossz maxxis mud wrestler-je van
. Mondjuk akkor még aszfalton 3.5 bar-ra pumpáltam a gumit, ma már nem merem tubelessel annyira felnyomni, 2.75 bar a max. -
válasz
Mauzes
üzenetére
nekem hiába mondod, szerintem ár/érték arányban sem jó ez az agymotoros bringa
Runner_Fxr le is írta, hogy miért, montinak néz ki, de annak pont nem jó.
ha trekking lenne, akkor talán, de továbbra is fennáll a kérdés, hogy mi van használat közben? a Deka mit csinál egy olyan kínai agymotor gyártó motorjával, ha baj van? meg te szeretnéd 3 havonta szervizbe vinni, mert mondjuk szoftveres problémája van?
a nyomatékszenzor amúgy nem egyértelműen jelenti azt, hogy a teljesítmény leadás természetes érzetű, hidd el, 3db ebike-om van, azért nagyjából tudom miről beszélek. -
INTELligent
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Pesten ugyanezt nálam is a helyzet. Itt Gy-M-S-ben mondjuk 1 km-en belül terepen vagyok, de van, hogy így is sok aszfaltozás kerül bele.
Szerintem részben emiatt, de főleg a felni miatt hagyni is fogom a Scorpion-t.
Te mit ajánlanál/mit használsz, ha azért az aszfaltot sem lehet megkerülni?
Szerk.: közben látom, hogy feljött a 2 szett külső - amin egyébként elgondolkoztam én is. Csak feleslegesen (=értsd, nem tudom, hogy ki fogom tudni használni) nem vennék plusz egy garnitúrát. jjeahh-t totál megértem, miszerint a külső választás a nagy művészet
.Azért örülnék, ha találnék valamit, mert most ebben a nyálkás időben eléggé nehezen tisztul a Smart Sam. Csak elég vegyes a terep: az erdő saras, míg az ártéren laza kavicsos utak vannak, amik mindent is kiráznak az emberből.
Nem ragaszkodok Schwalbe-hoz, de az ő táblázatukkal tudok értelmesen mit kezdeni, mert ott minden össze van szedve. Szóval tudtok valami olyan külsőt, ami Schwalbe-féle besorolással élve kicsit jobban elmegy a Smart Sam-nél a lágyabb terep irányába. Talán a Rocket Ron/Racing Ray lehet ilyen. Vagy vegyek egy racing Ralph-ot Racing Ray-jel, és ha megvan mellé még a Smart Sam (amíg bírja), akkor azt variáljam?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem olcsó buli a montizás...sosem gondoltam ezt mielőtt erre a fórumra kerültem volna.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Olvasom itt a véleményeket és az jut eszembe, hogy egy "mindenhova is jó" gumi nekem nem kéne, mások pedig olyat keresnek. Igény függően legyen agresszív vagy jó legyen outon. Amire azt mondják mindegyikre oké az valójában egyikre sem tökéletes. Kb mint az autóknál a téli, a nyári és a 4 évszakos gumi. Szvsz nem érdemes a "mindenhova is jót" venni a bringára sem. Inkább legyen 2 garnitúra ha vegyes a felhasználás módja. Tehát bardival értek egyet
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem nem lehet ennyire általánosítani a gumik tulajdonságait. Pl. a Minion, Forekaster agresszív, kopik, tapad, nagy az ellenállásuk. Nobby agresszív, gyér a mintázata és nagyok a bütykök, de az anyagösszetétele keményebb, ezért ugyan hangos és ráz, de a gördülési ellenállása egyáltalán nem rossz, ezt tapasztaltam is és tesztek szerint is jobb aszfalton, mint pl a "gyors" Ikon (aminek az anyaga puhább), ráadásul az EVO egyáltalán nem kopik gyorsan.
Szerintem el kell dönteni, hogy hol mész többet és mi fontosabb számodra, mit akarsz élvezni: az aszfaltozást, vagy a terepezést? Ha többet mész aszfalton, de letojod és a terepezés a lényeg, akkor tökmindegy, aszfalton hogy gurul. Ha zavar, hogy aszfalton zajos és terepen gyors gumival sem esel el, mert nem duhajkodsz annyira, vagy nem olyan kemény a terep, esetleg tapasztalt vagy és technikából meg tudod oldani gyors gumival is azt, amihez másnak agresszívebb kell, akkor... hajrá gyors gumik. De azt is figyelembe kell venni, hogy a mintázat nem minden, mint írtam, a régebbi Nobby-k egész jól gurulnak és pl. az Ikon kimondottan rossz ebben. Igen, a Nobby hangosabb, de ha ez nem zavar... Szal nem olyan egyszerű ez. Ja és bár a szélesebb Smart Sam gumik ugyan agresszívebbnek számítanak szerintem, de a közepén végig sűrűek a bütykök, hogy aszfalton is jól guruljon magas nyomáson. A nyeregvásárra szokták mondani, hogy nagyon egyéni preferencia kérdése, de szvsz nem annyira, mint a gumik
.
szerk: nekem a régebbi agresszív, gyér mintázatú Nobby azért kedvenc, mert közel a terep, sokat sarazok, ahol a gyér mintázat jól jön, úgy érzem nagyon meredek emelkedőn ez a szint a minimum, ami nem kapar el, a nagy bütykök ellenére könnyű és ha mégis aszfalton tekernék, bármennyire hihetetlen a gyors gumihoz szokott usereknek, egyáltalán nem rossz ott sem. Sőt! A Rekon a műhelyben porosodik, mert rosszabbnak érzem aszfalton is a Nobbynál. -
bardi
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nekem nagy szerencsém van, hogy kb 2 km, és már egy döngölt földúton vagyok, vagy ha úgy van kedvem, akkor kb 5 km aszfaltos mászás, és már bent vagyok az erdőben.
Én úgy gondolom, hogy ha erdőbe kell gumi, akkor az ottani felhasználásra alkalmasat kell venni. Ha nyárra, száraz időre kell, akkor jöhet a szolidabb minta, ha meg a nyálkába, akkor nem sok választásod van, muszáj az agresszív mintázat, mert ha választanom kell, hogy elmegyek ott is ahol nyáron, meg bármiben megállok anélkül, hogy jelentősen csúszna az első kerék, de kopik a gumi aszfalton meg a között, hogy minden utam kompromisszumos, és pont azt a részt nem tudom teljesen élvezni, amiért megyek, akkor egyértelmű melyiket választom.
Biztos ez a drágábbik út hosszú távon, de én inkább bevállalom ezt, úgyse iszok/cigizek
Idén nekem kb 2000 km fog összejönni, talán valamivel több, ilyen tempóban hamarabb fog elöregedni a gumi, de aki sokat megy, annak szerintem megéri két szett gumit tartani. Végülis nekem is ez lesz most... ha meg ez a "nyári" szettem elkopik, kipróbálok majd egy vittoria gumit, elég sok jót olvastam a tartósságáról.#181664 xy.zsolt: Én örülök neki, hogy van aki nem a marketing bullshit alapján hoz döntést, hanem picit tudományosabban
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bardi
üzenetére
Ezekkel a jjeahh által agresszívnek nevezett gumikkal csak az a baj, hogy akkor igazán jók mikor odaszállítják őket a terepre, bikeparkba mert aszfaltra teljesen alkalmatlanok...hangosak, nagy a gördülési ellenállásuk és kopnak is mint állat. Mikor azt mondod mondjuk 20% aszfalt 80% terep amit mész, akkor is ez valójában talán inkább a nyeregben töltött időtartamra igaz, a megtett kilométerek sajnos gyakran tovább növelik az aszfalt arányát. Én ~6,5-7 km-re vagyok a "tereptől" ami oda vissza 13,5-14 km, vagyis gyors délutáni téli körömnek (27-28km) távolságban pont fele, még akkor is ha az össz-időnek (~100 perc) harmada,40%-a körül van. Vagyis ha kilométerben azonos, vagy végül akár többet is mész végül aszfalton , kemény burkolaton a terepig akkor meggondolandó mennyire agresszív gumi is kell valójában neked.

-
Runner_fxr
addikt
válasz
Mauzes
üzenetére
Kényelmes túrázgatásra jó lesz. A problémák akkor kezdődnek ha kicsit jobban ráérzel a terepre és szeretnél sportosabban kerékpározni. Itt most ne durvább DH/Enduro szintű zúzásra gondolj, kicsit jobban megereszted és az agymotor súlya miatt olyan kiszámíthatatlanul tud viselkedni a bringa, hogy azonnal érezni fogod a bringa határait. Agymotoros gép alapvetően aszfalt és max cross trekking szintű felhasználásra jó. Felmész Normafára, lefelé az erődben számtalan olyan nyom van, ahol az agymotoros igencsak bizonytalan lesz. Persze az kétségtelen, hogy árban nem rossz.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Köszi ezt a linket.
Bevallom, józan paraszti ésszel az NTN LLB csapágyakat rendeltem és csak utólag jutott eszembe, hogy tüzetesen nem olvastam át előtte az általad linkelt oldalt. Most megtettem betűről betűre és megerősített abban, hogy jól választottam csapágyat.
Gondolom a világban rengetegen vesznek aranyáron ceramicspeed csapágyat akik nem csak versenyeken használják azt pár alkalommal...nos, ők hosszabb távon (5-10ezek km) nagyon rosszul járnak pl az NTN LLB-hez képest.
És Runner_fxr-nek is köszönet az infókét! -
jjeahh
nagyúr
válasz
ZolkoW
üzenetére
A méret nagyon nem mindegy, nálam a 2.25" Smart Sam közelebb állt a Nobbyhoz, mint a Rocket Ronhoz, az új Nobby már valszeg agresszívebb. Láttam valami keskenyebb Smart Sam gumit asszem trekkingen, na ott kb csak a bütykök formája hasonlított az enyémre, a méretük sokkal kisebb volt. A Pirelli Scorpion S MTB tényleg nem tűnik olyan agresszívnek, mint a régi Nobby, de szerintem már agresszív xc/trail kategóriába sorolható, olyasmi lehet, mint a Forekaster.
#181659 INTELligent: Haverom 19mm felnin 2.35" gumit használ, én meg 21mm felnin 2.25" gumit, szal... Igen, az az agresszív, amelyiknek nagyok a bütykei. Nézz meg egy Race King-et, na az nem agresszív
. -
bardi
senior tag
válasz
ZolkoW
üzenetére
Minta alapján én sem gondolnám, hogy a smart sam től agresszív gumi lenne, a középső futóél biztos sokat elvesz a tapadásból technikásabb mászásnál meg laza talajon.
Én végül sikeresen túllőttem a célon, és vettem egy DHF és DHR II párost
Már a DHL-nél van, remélem a héten megjön. Csak 2.3-as méretben, a keskeny felni miatt, elvileg hasonló széles lesz, mint a mostani, csak ez majd tapad fékezés közben.
Most hétvégén volt olyan rész, ahol inkább letoltam, pedig amúgy nem olyan gáz, de nem bíztam a gumiban, főleg elöl. Nyáron viszont jó lesz, könnyű, jól gurul, bontrager xr2 team issue. -
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Nekem ezek a Rocket Ronra hajaznak, akár a ritkább, akár a sűrűbb mintájút nézem. az meg tök jó gumi, de azért nem olyan agresszív, mint a leköszönő NN.
Bár én azon is mindig megütközöm, hogy a Smart Samet sikerül egy lapon említeni a Nobbyval, persze abból meg az aktuálisat sosem próbáltam, csak a régit láttam közelről..
A lényeg, hogy számoljatok majd be a tapasztalatokról...
Egy kicsit tartok attól, hogy ha 25-ös, meg 30-as belső sz. felnire ajánlják őket, akkor ez nehogy azt jelentse, hogy keskenyebbre rakva meg jelentősen alulméretezett lesz... nem ismerem a Pirelli méretezését. (jó, tudom, 3 felnimm-enként csak 1 mm-t hízik a gumi, de akkor is..) -
INTELligent
senior tag
A felnim ilyen Alexrims ZFZ (622-19). Hmm, de akkor ez nem is lesz jó nekem, mert legalább 25mm-es felni kell a Scorpionhoz. Ugye a második szám a felniszélesség?
Várj, nem az az agresszív külső, aminek nagyobbak a bütykei? Vagy ezt is rosszul tudom? Mert én a Smart Sam-ről pont azt hittem, hogy nem aggresszív
. Igen, egyébként 2.25"-ös van most fent. -
Mauzes
addikt
válasz
f4lcon
üzenetére
Nézd, én most ár/érték arányról beszélek (ráadásul egy full MTB-szűz szemszögéből). Itt a konkrétan fél milliós, a támogatással 3x-os árkülönbségről beszélünk aközött, hogy mondjuk egy közepes Decathlon-os Rockrider vagy egy Shimano motoros Meride eBig Nine.
Persze ha a pénztárcának nem fáj, akkor mindenki a jobbat venné, vagy ha egy bizonyos tapasztalati szint felett már nem jöhet szóba a belépő minőség.
-
válasz
Mauzes
üzenetére
ne legyenek illúzióid, az "értelmes" a Shimano/Bosch/Brose motornál kezdődik
nagyon neccesen tartozik bele a Bafang, és meglátásom szerint a Shengy, az Nxus meg a többi kínai ismeretlen háttérrel és supporttal (3 évig meg kell tartani a kerékpárt!!) hiába jó árban, nem tartozik az "értelmes" kategóriába... -
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent
üzenetére
Milyen a felnid? Szerintem felmegy. Én itt nagyon kihasználom ezeket az agresszív xc-light trail gumikat, nekem kell a tapadás, főleg elöl. Csinálhatod azt is amúgy, hogy hátra veszel gyorsabb Pirelli-t, asszem van direkt hátra szánt verzió is és előre veszel agresszívet, mert oda jobban kell a tapadás. Hátul nem tudom miért, de sokkal gyakoribb a defekt nálam, asszem a jelenlegi első gumimat még semmi nem szúrta ki, a hátsón viszont már rengeteg lyuk van és több kukac is van benne. Ha megveszed valamelyik Pirellit, beszámolhatsz
. A Smart Sam, ha 2.25" verzió, szerintem eléggé agresszív, nálam a Nobby Nic volt hasonló. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
Az ami a fickó kezében van, az a hézagoló.
#181648 Hasaggymeg: Passz csak a saját tapasztalatot írtam.
-
Mauzes
addikt
válasz
f4lcon
üzenetére
Az jó lenne. Dekán kívül nem nagyon láttam olyat, ami az értelmes + nem drága kombinációban együtt jó (persze nem ismerem nagyon a bringákat).
pályázható e-bike lista -
válasz
Mauzes
üzenetére
még van idejük
úgy van, hogy felhasználóként megkéred a támogatói okiratot (megpályázod és megnyered) és 180 napod van átvenni a kerékpárt a kereskedőtől
és ha nem jön meg ezidő alatt a kerékpár, akkor buktad a támogatást
lehet csak arra várnak, hogy legyen készletük, amire lehet pályázni... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
+Mézga...ez érdekes mert ha igaz akkor a -6°C-s tekerésemnél szét kellett volna hulljon az egész +20°C-ből elővett bringa,+35°C-nél a napon egész nap pedig meg kellett volna szoruljon az összes csapágy.
Azért írja meg aki még ilyent tapasztalt.
-
INTELligent
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére

Ezek szerint ennyire ki tudod használni a lágyabb terepre való gumit? Sok a homok, ilyesmi? Elöl a védett oldalfal több plusz súly, mint amennyi előnyt ad (nekem pl az tűnik logikusnak, hogy köves terepen az első oldalfala talán többet kap - összességében nyilván többet kap a hátsó, itt most az oldalfalról beszélek csak)? Csak azért kérdezem, mert őszintén nem tudom, hogy melyiket válasszam
.
Eddig Smart Sam-em volt, és így látatlanban elég nehezen tudom elképzelni, hogy mit kellene választanom, főleg, hogy a mostani eléggé ki van hegyezve arra is, hogy aszfalton menjen a dedikált futóélével). Amiatt hajlok az M-re, mert a HHH környéke eléggé hardpack (köves, sziklás, gyökeres), de ősszel-télen meg a sár miatt jó lenne valalmi általánosabb.Szerk.: ez felmegy nem TLR felnire? Mert ha jól látom, akkor TL?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
INTELligent
üzenetére
Előre S Lite, hátra S. Első vékonyabb, könnyebb, de elöl ritkábban kapok defektet. Hátra a vastagabb, nehezebb menne, mert hátul sokat kap a gumi.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az a helyzet, hogy amikor bejöttek az első hideg napok nekem is elkezdett lógni a kormánycsapágy. Kb. 1/4 fordulatot kellett rajta feszíteni. Most azon gondolkozom kicserélem a kormányhézagolókat alura.
Alu váz, alu stucni, karbon villa, és műanyag hézagoló. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
Amúgy meg sok minden rezeghet, kotyoghat, első agy, vezetékek, valami a kormányon (fékkar, váltókar) vagy éppen (mint nekem) a gyorszár vége.
Amúgy ha tárcsafékezel és remegést érzel elöl az lehet a becsúszó kotyogása (én pl. azt érzem). Azt ugyanúgy lehet csekkoni mint a kormánycsapágyat, csak most ujjacskádat a lehúzógyűrű és becsúszó találkozására teszed.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
-
bringasisti
őstag
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
Csésze csere megoldja. Néhány század milliméter nem baszik egy öltést sem!
-
INTELligent
senior tag
Főként jjeahh figyelmébe: akciós Rose-on a Pirelli Scorpion. Amúgy Te melyik verziót tervezed venni? A mixed terrain-t?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
Olyan nincs, hogy a hidegtől kotyog, a 2 fém (alu és acél) nem produkál annyival különböző hőtágulást, sőt, akkor a karbon, esetleg műanyag muffolású vázakba télen bele kellene szoruljon, nyáron meg ki kellene essen a csapágy.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok! Ezzel a Rockrider E-ST 500-zal van bárkinek tapasztalat? Az új elektromobilitási pályázattal 260 ezer lenne a vételára, tehát biztosan nem tökéletes, de kb ennyit kellene "megérnie".
Én csak olyan célból gondolkodtam el rajta, hogy pár hetente hétvégén el tudjak menni a Normafára vagy környékbeli erdőkbe kicsit bringázgatni, és elektromossal könnyebbek legyenek a felfelé etapok. A fő bringám amúgy egy Trek 7.6 FX, amit munkábajárásra használok meg országúton, de ezzel terepre nem igazán tudok menni.
Vagy ha bárkinek van jobb tippje, szívesen veszem.
-
rétisün
veterán
köszi!

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
rétisün
üzenetére
2 féle un. roppantógyűrű (szorítógyűrű) van, egyik deformálódik, másik (pl. műanyag, vagy amolyan karmos szorítógyűrű) az nem. Amely deformálódik (és úgy is marad) azt értelemszerűen nem használ6od újra.
Tothgera...látni vélem a bemaródásokat a kazettatesten.
-
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
akkor neked nem egy rózsa van beütve a villanyakba, hanem egy starnut szerű dolog
ilyen, vagy ehhez hasonló elvű valami:
az a csavar (a negyedik) azért felel, hogy a starnut megfelelően feszüljön a villanyakban
azt meglazítod, ütközésig letolod, majd újra meghúzod. az lesz a biztosítéka annak, hogy a kupakban lévő csavar össze tudja húzni eléggé a rendszert
de miután a kormányszár két csavarját rögzítetted, ahogy írják töbebn is, akár az egészet elfelejthetnéd, mert azok nem tartanak (vagy nem kellene, hogy tartsanak). -
Khelben
nagyúr
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a felső csavar csak összerakásnál kell, hogy tartson, amíg felrakod a stucnit. Azzal nem nagyon kellene húzni, sőt, azt ki is lehetne venni összeszerelés után. A stucni tartja helyén a kormányt, nem a felső csavar.
-
válasz
GaezhyFeri
üzenetére
egyrészt forum.bikemag.hu másrészt azért AKKORA hőtágulásbeli különbség nincs, hogy a meghúzás problémát jelentsen.
először kilazítod a kormányszárat rögzítő két csavart, és csak utána húzod meg a kupak csavarját, igaz?
-
rétisün
veterán
a roppantógyűrű felhasználható többször is, vagy minden szereléskor új kell?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
dellfanboy
őstag
van olyan alkalmazas/fbcsoport/forum ahol meg tudnam nezni a kornyekemen milyen mtb kompatibilis utvonalak vannak?
-
xy.zsolt
őstag
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem tudom merretekerjeken bejelölni, mert szerinte ott nincs út.
Stravából meg nem tudom kiszedni, mert nem vagyok előfizető, ezért nem tudom szerkeszteni az utat. Printscreenből nem fogod tudni.Ha van valaki, aki ki tudja szedni a mai tekerésemből a 15,7 és a 19,4 km közötti részt, és itt megosztani a nem Stravázóknak, akkor annak jár a keksz.

Berakom a linket is, gyűljön a kugyós.
[link] -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
anorche1
üzenetére
Ez mindig nehéz ügy,legegyszerűbb talán egy vékony szélállót rávenni mindenre az ereszkedés végéig,a bonyolultabb meg a hátizsák (=+izzadás a hátadon
) száraz cserealáöltözővel (=vetkőzés csuromvizesen a hidegben
). Hosszabb,egésznapos menetnél muszály lehet az utóbbi,bármi történhet,kell a +ruha. -
itouchfan
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Miért is?
6030D+Maxi: most látom, magas labda volt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ivana
üzenetére
+1 és talán felszerelve 1Xűbb,főleg hézagolni-csekkolni.
6030D...az jó,mert a Hadi az ugye Diósjenőre visz,egy faluval odébbra.Amúgy annak elején,közepén is szokott dagonya lenni 1-2 helyen.
Tegnap a kék pont előtti/murvás utáni erdei úton volt egy északi fekvésű szakasz ahol az átlagos 6-9 helyett 2,5°C volt...ma meg mire hazaértünk Sejcéről -0,5😱 Tegnap is fagyott volt a talajon a pocsolyák teteje,de mind beszakadt ha ráhajtottál,így le is száltam néhányszor áttólni. Ez lett... tudod,jjeahh nagymosás után.

-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ma nagyon jó volt, fagyott volt minden, de persze azért koszos lett a bringa itt-ott. Viszont találtunk egy nagyon jó utat a Hadiút és Nógrád között, majd gépről linkelem.
-
bardi
senior tag
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Régen én is így oldottam meg a munkábajárást, akkor spd-ztem, cipőt meg sisak első nyílásait is leragasztottam, működött

Itt az elején lehetett 5 fok talán, az órám valószínű csal kicsit, mert már a lakásban is bekapcsoltam, és kell neki kis idő, míg a valós hőmérsékletet mutatja, egész hosszan 0 fok volt, volt ahol jeget törtem. Tegnapi -3 brutál volt este, még ha lett volna Nap, de sötétben... Nem tudom a meló utáni tekeréseket hogy fogom megoldani mostantól. Talán a kis körömön nem fagyok meg.
Kesztyűvel is vannak gondjaim, vastag markolatom van, mert hosszúak az ujjaim, de az átmeneti kesztyűvel túl sok, a végére azt éreztem, hogy alig bírom fogni. Nyári kesztyű meg alsókesztyűvel is kevés sajna. Van egy túl vékony markolatom, talán az majd segít. -
xy.zsolt
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nézd meg a The Queen's Gambit sorozatot inkább.....ha minőségre vágysz
Vagy bringás filmeket
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ne bátorítsd, büntetik még, pláne ha kerékbe rejtve szállítják is
-
bringasisti
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Sajnos alkat kérdése
-
zsocy
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
A Zwiftre még elő kell fizetnem, várom a jövő pénteket hátha lesz kedvezmény BF miatt. Utána nincs kifogás

@Hasaggymeg : A kép alapján ez a "the Great", jókat írnak róla, lehet érdemes ránézni. Én ennél sokkal kevésbé szofisztikált módon többnyire a Bojack Horseman-t nézem közben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- Medence topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Montis gumival nincs tapasztalatom, de országútin elég nagy a különbség.
(monti mellet tnyugodtan jöhet outira is

) száraz cserealáöltözővel (=vetkőzés csuromvizesen a hidegben
. Ezek szerint te is jót nézel.