Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

válasz soldier2 #63289 üzenetére

ez a lényeg. neked is, nekem is, dewlának is és mindenkinek vannak preferenciái. és egyik sem referenciapont, vagy akár csak közelítőleg valami abszolútum.

mellesleg én sem akarok versenykávét reggelire, meg délután sem. épp ezért keresem a jó kompromisszumot, például költöttem kicsit többet darálóra, hogy cserébe kevesebbet kelljen előkészülnöm (és számomra így nyer értelmet "a drága géppark után nem tökéletes előkészítés", ami másnak meg egyenlő a harakirivel). a nyitott karral kapcsolatos averzióim is ide vezethetők vissza: értem én, hogy kíméletlenül lebüntet, ha nem tökéletes az előkészítés, ergo hamarosan megtanulom, hogy muszáj szitálni, keverni, varázsolni. de én például nem azt keresem, hanem egy jó 85%-os eredményt. más meg épp a 101%-ra utazik.

fontos, hogy tudd a kereteket, tudd, hogy milyen a 101%-os versenykávé, hogy ahhoz képest milyen, amit te készítesz. de ahogy egy 6p szepsy aszú vagy egy referencia brunello sem lehet (és ne is legyen, anyagiaktól függetlenül sem) ott minden ebédnél, úgy itt is az a jó, ami már elég jó, és ez mindenkinek más. nem innám meg a saját pörijeimet, ha nem hoznának egy olyan szintet, amivel már abszolút elégedett vagyok. tudom, hogy kb. mennyit érnek a versenyskálán.

engem tényleg csak a preferencia referenciaként említése, illetve az önreferenciaként kinyilatkoztatás idegesít, de ez is azért van, mert öreg és házsártos vagyok :DDD, mert közben tudom, hogy nem akar rosszat senki.

Új hozzászólás Aktív témák