Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    Pár nap rövid tapasztalata a GC-vel, egyben vitára is bocsátanám a dolgot, hátha valaki előáll valami okossággal. :)

    Szóval, kezdésnek januári PY Aramóval próbálkoztam, ami ugyan nem tündökölt már igazi fényében, de még mindig sokkal jobbat húztam belőle, mint amit a két hét szünet 1-2 kávézójában ittam. Az 5-6 ital ami készült, még kevésnek bizonyult kiismerni a szabályozást.

    Aztán nyitottam 3 napja egy CM Danny Moreno-t, és képtelen vagyok belőle egy jót húzni, csak savakat és pici keserűséget érzek benne, semmi gyümölcsöt. Renekával próbálkozom, 18g-mal. A nyomásszabályzóval is küzdök, mert nem látom átnedvesedni a pogácsát, majd tekerem a potit, és egyszer csak elkezd hirtelen felmenni (ekkor jön meg a pumpa hangja is, eddig csak búg). Utána visszafelé már jobban tudom szabályozni.

    Ma megnyitottam a Bean On TT 8020-ast, mondom kell egy kis olasz. Ebből 16g-ot daráltam a Renekába. Elsőre olyat húztam, hogy ejha. Persze gyümölcs meg sav nuku, de úgy egyben volt az ital, egy jól eső olasz lett. A nyomással is tök szépen tudtam felfelé menni, nem volt a hirtelen ugrás, szinte baronként tudtam adagolni. Na és itt a rejtély, amit egyelőre egy dologgal tudok magyarázni: sok a Renekába még a 18g világos pöri is, mert nagyon feltapad a felsőszűrőre, amitől egyszer csak megindul a csatornákon a víz, és ekkor kap erőre a pumpa is. Erre utal még az is, hogy mikor indítom, és elkezd felkúszni a nyomás, 5 bar környékén rendesen rá kell tekernem a potit, mert visszaesik a nyomás. A 8020-asnál ha nem nyúlok hozzá, marad 5 baron, nem kezdett el visszazuhanni.

    Ötletek? :)

    Szerk.: vakszűrőzés után egy pillanatra el szoktam indítani, hogy elengedjem a nyomást, aminek olyan hangja van mint ha egy turbófeltöltő szisszenne a gépben, imádom. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák