- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
roBEEsz
csendes tag
válasz RetepNyaraB #5999 üzenetére
Hát.. akkor végre rájöttem, hogy miért folyik a gőzkar.. Én alapvetően -mivel sajna presszóm még kuka..- ezért tejes italokat készítek.. Azzal a technikával, hogy nem várom meg a gőzölő gombjának felvillanását, hanem előbb rányitok.. én nagyon jó eredményt tudok hozni tejkrémbe.. Nem tudom mennyire cseszek ki a géppel, de nem igazán szeretnék megválni a tejes vonaltól sem.. így ha tényleg ennyi árt neki, akkor lehet kell más fajta gépet néznem..
-
törölt tag
-
viktorhu
veterán
válasz RetepNyaraB #5999 üzenetére
Nekem a szervizben hasonlót mondtak a saeco automatámról is. A tejhab nálunk amúgy sem mindennapos vendég, de kevésbé sötétre pörkölt kávéknál szoktam az előgőzöléses trükköt használni (kiengedni egy kis gőzt, hogy magasabb hőmérsékleten menjen az extrakció). Ez mennyire általános, hogy nem illik a kávégépek gőzölőjét használni?
-
senior tag
válasz viktorhu #6006 üzenetére
Nem általános, de a Gaggia alubojlerének biztosan nem tesz jót. Meg ugye egészségi szempontból is fontos, hogy még a kávé pogácsa kiszűri az alumínium 90 százalékát, addig a gőz csapon szabadon távozhat. Automatánál nem tudom hogy miért mondanak ilyet, nem ismerem az automata gépek felépítését.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
viktorhu
veterán
Köszi! Az egészségi rész kevésbé érdekes nálunk, mert ritkán tejeskávézunk. Ha mégis, az elején víz jön belőle, azt úgyis mindig leengedem, amíg a gőzfejlődés be nem indul. Viszont most pl. olyan kávé van benne, aminél minden kávékészítés előtt leeresztek egy kis gőzt (amit ilyenkor kiöntök), csak az előmelegítést szolgálja. Ez a trükk egyébként karos gépeken is működne, gőzmódra állítva a régi karos gépemen sokkal melegebbre fűtött a kazán, mint kávémódban. Ez alapján mondjuk inkább réznek tűnik, ott az egészségi szempont még izgalmasabb pedig
[ Szerkesztve ]
-
sherlock82
senior tag
December vége óta a Nespresso - sok táborát erősítem. Ajándékba kaptam egy vertuo gépet, eddig nagyon tetszik. Arra a heti 3 - 4 adag kávé amit megiszok nagyon jó ez gép.
Nem gondoltam, hogy valaha is lesz ilyen gépem, de nagyon örülök neki.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
roBEEsz
csendes tag
Igen, az első hozzászólás alapvetően elég megnyugtatónak tűnik.. ugyanakkor sajnos a gőzkaron lehetségesen a tejbe kerülő Alu-ról nem igazán esik szó.. Én kicsikét elgondolkodtam a egy rézbojler upgraden, vagy esetleg Silvia cserén.. Egyelőre még úgy sincs PID-elve a Gaggiám se..
-
viktorhu
veterán
válasz roBEEsz #6014 üzenetére
A réz mennyivel jobb, mint az alumínium? A nagyszüleiméknek régi réz evőeszközkészletük volt. Ha benne maradt a kanál pár órára az ételben, akkor ki kellett dobni az ételt, mert oxidálódott az étel savasságától a felület, látványos zöld réteg jelent meg a kanálon. Rezet legalább annyira nem szeretnék inni, mint alumíniumot.
-
Osynho
addikt
válasz roBEEsz #6017 üzenetére
Régi Classicot vettem, gyakorlatilag újszerű volt a belseje. Szétszedtem a kazánt is, pár kis fehér pötty alakult ki rajta, azokat leszedtem és kész. Szerintem túl van ez lihegve. A réz kazán nincs polcon, úgy kell gyártatni és elég komoly összegbe kerül, én biztos nem állnék neki, hamarabb cserélném a gépet. Tejes italokat nem iszok, de frenchpressel simán lehet habot készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Az utóbbi alkalmakkor ,ha kávét készítenék(Gaggia Classic) , egyszerűen a portafilteren àtzubog a víz. Mindent ugyanúgy csináltam,ahogy eddig is,az őrlőt(Graef 702) is àtàllìtottam sokkal magasabb fokozatba,de semmi változás. Valószínűleg az őrlővel történhetett valami? Köszönöm
-
őstag
válasz Viiktor1989 #6031 üzenetére
Mit jelent a magasabb fokozat? Éppen hogy lefelé kell menni fine irányba ha átzubog.
Nem szedted szét tisztítani? Lehet nem jól raktad össze. Ha leveszed a babtartályt, figyeld az örlő részt miközben tekered a két végállás között ha nem mozog fel-le kis mértékben, akkor valami ott nem oké.
-
Osynho
addikt
válasz Viiktor1989 #6031 üzenetére
Milyen kávé és mikori pörkölésű?
-
Viiktor1989
aktív tag
Ijjjjaaaaaa, meg lesz a baj,felfelé tekertem az őrlőt,nem lefelé.... Uram isten 🤣 Köszi a segítséget. A kávé egyébként Choco Madness,friss pörkölés.
-
senior tag
-
vatoloco26
tag
Sziasztok,
Ki mennyi időt vár bekapcsolás és ez első kávé elkészítése előtt? 10-15 perc? Mennyi idő melegedés? (Gaggia new Baby)
Köszi
-
senior tag
válasz vatoloco26 #6036 üzenetére
20 perc kell neki karral együtt.
-
senior tag
válasz vatoloco26 #6038 üzenetére
Persze , karnak és a szűrőnek is melegnek kell lennie. De a kávé ne legyen benne
-
sherlock82
senior tag
Január eljsején reggeli 7 óra körüli időpontban a Retro rádión volt egy barista aki a Costa kávénál dolgozott. Valamilyen Iván volt a neve. Több mint egy órás riport volt, de rengeteg mindent elmondott a kávézásról, annak készítéséről.
A műsorvezető nő elmondta hogy ő hogyan készít kotyogósban kávét, ha ehhez képest a vendég minden az ellenkezőjét mondta, hogyan is kellene készíteni.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sherlock82 #6040 üzenetére
Kamarás Iván..?
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #6041 üzenetére
Iván a rettenetes?
-
inf3rno
nagyúr
Na megkóstoltam a 11 blendet (25% el salvador, 25% etióp, 50% brazil, június végi pörkölés lehet, legalábbis idén június a lejárat). Nem rossz, enyhébb pörkölés, mint az alza, selymes íz, de egy kicsit olyan semmilyen. Talán egy fokkal jobb az alza féle vaníliával lágyítva, mint ez vagy esetleg a kettő keveréke lenne az igazi. Árban 3x annyiba kerül, mint az alzás, nekem így nem éri meg.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
őstag
Akiknek van ilyen olcsó kínai mérlegük (én aliról rendeltem, de szerintem ez ugyanaz, az enyém csak 0.1g pontos) - elkezdett elmászni a pontossága, tárálás után folyamatosan csökken, 1 perc alatt már 1-1.5 grammal is megszivatott..
Tudom, merül az elem. Korábban onnan vettem észre, hogy elhalványult a háttérvilágítása. Eddig ilyen olcsó eldobálós elemeket vettem bele, de most valami ultralonglife Varta-t vettem direkt, nagyjából 30 napja, mert zabálta őket. De ha ez tényleg ennyit bír minőségi elemekkel is, beruházok valami komolyabb akksis mérlegbe, tölthető AAA-t nem akarok venni mellé..
Nektek milyen tapasztalataitok vannak?
"... and I hope you have a great day!"
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest