- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Hááát, azért 2 nagy problémám van vele:
- a tárcsázó nem tud T9-et, ha ez az a funkció, hogy elkezded a nevet begépelni és fogynak az egyező telefonszámok, amelyekre igaz a számsor!- a böngészőben sokszor nem megy a back gomb funkció a gyakorlatban, tehát megnyomom, de mindig ugyanazt az oldalt frissíti csak vissza.
Pedig ez a két alkalmazás pont frissítésre került... [link]
Esetleg ötlet?
-
-
gabika318
aktív tag
akárhogy állitgattam a framework-res.apk- ban a szinkódot, nem akart pirosról más színre változni. és persze 1000-en dolgozott a proci.
Úgy látszik ez a HikeOS port sajátossága/hátránya.HIKe OS v3-ban egy init.d szkripttel oldottam meg.
(/system/etc/init.d/99sleep250)Kikapcsolt képernyővel, ha töltőn van csak 250 Mhz vel dolgozik, töltő nélkül pedig szépen megy deepsleepbe.
A semminél több... és még mindig smúútabb az orosz 4.2.2höz képest. szerintem... bár a boot.img ugyanaz, így még mindig örök hála nekik :-)
-
feca83
tag
Én sem. Mivel nem értek hozzá csak kipróbálom amiket írtok és plussz amiben látók fantáziát lehetőséget. Ne keress benne logikát mert nincs benne. :-) sokszor járt már úgy mindenki az életben hogy nem érti miért de sikerült jó lett, működik. Ti tudatosan próbálkoztok én meg plussz annak Pici variálásával. Hátha....
Ja.. amúgy nekem a led jól működött ...villogót... csak a deep slepp miatt nyúltam hozzá. -
feca83
tag
Nem tudom miért csináltam - olvastam itt a fórumon - vagy valahol máshol - kipróbáltam - és lás csodát a mai délelőttön 61% volt deep sleep-ben ( éjszaka töltön )
ja most nézem, hogy pont te is írtál valami hasonlókat - lehet nem teljesen így - ahogy én csináltam - de variáltam rajta hátha
))
-
fa4hu
őstag
Megpróbálok utána ásni a dolognak. Érdekes ez a deep sleep dolog. A feleségem Lenovo A660-asán pl. akkor nem volt hajlandó lemenni mélyalvásba, ha ki volt kapcsolva a zárképernyő. Tényleg, meg kellene néznem, hogy piros led aktivizálása után lehet-e az ok itt is.
(#9086) FlickAir: Nem tudnád feltenni valahová (gdrive stb.), ahonnét könnyebb leszedni?
-
BigBear
senior tag
Összefoglaló - Mikrofon érzékenységének javítása
(Szerk: Hogy mindig elírok valamit...
)
-
bb71
őstag
lsmod:
wlan_mt6620 286268 0 - Live 0xbf201000 (P)
cfg80211 122160 0 - Live 0xbf1d8000
mtk_fm_priv 8917 0 - Live 0xbf1d2000 (P)
mt6620_fm_drv 111681 1 mtk_fm_priv, Live 0xbf1aa000
mtk_stp_bt 39986 0 - Live 0xbf19d000
mtk_stp_gps 37294 0 - Live 0xbf190000
mtk_stp_uart 21593 0 - Live 0xbf187000 (P)
mtk_stp_wmt 375436 7 wlan_mt6620,mtk_fm_priv,mt6620_fm_drv,mtk_stp_bt,mtk_stp_gp
s,mtk_stp_uart, Live 0xbf11d000 (P)
mtk_hif_sdio 18769 2 wlan_mt6620,mtk_stp_wmt, Live 0xbf114000
devinfo 840 0 - Live 0xbf110000 (P)
devapc 4553 0 - Live 0xbf10b000 (P)
sec 90369 0 - Live 0xbf0ee000 (P)
vcodec_kernel_driver 28254 0 - Live 0xbf0e2000 (P)
m4u 113419 18 - Live 0xbf0bd000 (P)
ccmni 17126 0 - Live 0xbf0b4000 (P)
ccci 116351 15 ccmni, Live 0xbf08c000 (P)
ccci_plat 127254 2 ccmni,ccci, Live 0xbf063000 (P)
mtk_drvb_77 6081 0 - Live 0xbf05e000 (P)
mtklfb 23602 0 - Live 0xbf054000
pvrsrvkm 233127 69 mtklfb, Live 0xbf00d000
mtk_hwe 1394 0 - Live 0xbf009000 (P)
aed 16380 3 - Live 0xbf000000 (P)
root@android:/ # -
apeelme
addikt
Áhá...én meg azt hittem G3-ról van szó...hát igen, nem tökéletes, de sajnos ez nem ilyen egyszerű ahogy leírod. Elsőre nekem alapból a kernelben lévő touch modul hibának tűnik...rosszul van definiálva egy-két dolog.
Kilistáznád a /system/lib/modules/ könyvtárad tartalmát? Bár MTK-nál kernelbe van forgatva egy csomó modul - köztük a touch is - de hátha mégsem és a modul cseréjével orvosolható. Ha mégsem, akkor ezt csak teljes kernel cserével lehet orvosolni amit kizárólag egy másik készülékből "lopottal"...de azt meg kell keresni, tesztelni, módosítani és találni olyat aminél minden kompatibilis, azaz működnek az egyéb hardverelemek is vele. Őszintén? Ennek az esélye nem sok.Az Android oldal pedig felesleges mert "kernel oldalról dolgozik", ha ott rossz akkor veszett fejsze nyele...
-
szumoo@gmail
tag
@bb71: megmozgattam, nem segített. Csak azt nem tudom mi köze a rugós érintkezőknek, a panel másik oldalára felforrasztott mikrofonhoz?
@andyTM: Ezt is kipróbáltam, hangrögzítő, skype, trackid, mindegyik süket, headsettel viszont működnek.
Ebay-en találtam mikrofont, ha más nem jelentkezik, akkor megveszem és keresek valami ügyeskezű műszerészt aki beforrasztja,
-
apeelme
addikt
Persze, de mindent a saját felelősségedre módosíts!
Az általad említett rész csak a jogosultságokat állítja be. Ahhoz hogy módosíts pár értéket, ennek a fájlnak a végére írd a kívánt parancsot:
Példa nem valós értékekkel(!!!):
echo 0 > /sys/module/tpd_setting/parameters/tpd_em_asamp
a parancs lefutása után a tpd_em_asamp fájl alapértelmezetten 1 értéke 0-ra változik.
Figyelni kell arra hogy mi az alapértelmezett érték minden esetben és annak függvényében változtatni az értékeket.(értsd: nem minden esetben vezet eredményre ha egy meghatározott érték sort, kevesebb vagy több értékre cserélsz le és még a típusát is megváltoztatod(1,2,3,4 --> a,b)) Előfordulhat az is hogy csontá fagy a készülék emiatt.
Persze ezt mind megspórólhatod ha élő rendszeren, egy adb shell-en keresztül pl. hasonló echo parancs(okk)al lemódosítod a kívánt fájl(okat) és ha megfelelő minden beállítás akkor lefixálod boot.img-ben.Elég sok mindenre kell figyelni és nem árt ha az ember komolyan otthon van pl. a linux (parancssor) használatában...mert ahogy látom az élő fájlrendszer hiányos ismerete miatt ez nem nagyon van meg. Ha az alapok hiányoznak még baj is lehet belőle.
-
apeelme
addikt
Azért mert ez nem ilyen egyszerű...de próbálom egyszerűen leírni.
A fájlrendszerben látható fájlok nem mindig azok/olyanok amikre te gondolsz, vagy vágysz. Például az általad említett könyvtár (/sys/modules/) tartalmát "onthefly" hozza létre a kernel, a betöltött, és majdan betöltött kernel modulok alapján. Természetesen "onthefly" ezek tartalma - ha támogatott - változtatható, amivel akár az adott pl. hardver jellemzői módosíthatók a rendszer futása közben. Tehát ami fontos hogy ezek a fájlok - meg egy nagy csomó a rendszerben - alapból nem léteznek, futás időben generálódik így feleslegesen is próbálsz módosítani (létrehozni tilos és értelmetlen) ott mert egy újraindítás után elveszik.
Persze lehetőség van mégis módosítani úgy hogy a felhasználónak ne kelljen minden indításkor parancssorban bűvészkedni.
A "legegyszerűbb" módszer ha a rom támogatja az "init.d" szkriptek futtatását, ezzel különböző prioritások alapján a boot során mindegyike elindul, így akár lemódosítva - esetedben - egy kernel modul paramétereit, a hardver tökéletesebb működéséért.
A legelegánsabb, és követendő szabvány szerint megoldás viszont a boot.img-ben lévő idevonatkozó init.rc lemódosítása, ehhez boot.img-t kell szétbontani/összerakni/felflashelni.FONTOS! Fenti infók készülékenként,és rendszerenként eltérhet és el is tér!
-
sasa311
veterán
Én meg úgy gondolom, hogy te azt hiszed, hogy ez egy szervíz, ahol bebüfized mi a bajod aztán valaki megoldja.
Ez egy fórum. Kaptál tippeket, hogy miként kezdj neki a megoldásnak, de egyáltalán még csak vissza sem jeleztél, hogy kipróbáltad-e ill. milyen eredménnyel. Csak sértődötten rinyálsz itt. Akkor mit vársz?
-
GazVezír
tag
Akkor most megkérlek arra, hogy emelj ki egy mondatot az eddigi hozzászólásaim közül, ahol egyértelműen azt állítottam, hogy nem valós a probléma. Továbbá engedd meg nekem annak a lehetőségét is, hogy addig kételkedjek, míg a probléma nem került körültekintően ellenőrzésre. Azt pedig továbbra is tartom, hogy csak akkor írjunk le olyan dolgokat tényként – amit a korábbi hozzászólásodban tettél – miután azok forrása valóban beigazolódott. Ez ugye mindeddig nem történt meg.
Írtál egy irónikus hozzászólást, arra azonban sehol sem találtam választ, reakciót, amit a fentiekben én már többször feszegettem. Nevezetesen, hogy telepítetted volna azokat a programokat, amiket ajánlottam, illetve, hogy elolvastad-e a néhány oldallal ezelőtt linkelt Wakelock útmutatót. Úgy hiszem, hogy itt te vagy az, aki nem értett meg valamit. Ugyanis ha elolvastad volna az útmutatót, akkor tudnád, hogy azokat a programokat azért ajánlottam, hogy kiderüljön mi okozza nálad azt, amiért nem megy le a telefon Deep Sleep-be. A probléma felelőse lehet egy kernel wakelock, illetve partial wakelock. Ha utóbbi, akkor egy app, illetve egy appnak a folyamata, szolgáltatása lesz a hunyó. Bármi előfordulhat, utána kell járni, le kell ellenőrizni.
Ezt legkönnyebben a BetterBatteryStats (XDA projekt), illetve a CPU Spy (XDA projekt) nevekre hallgató szoftverekkel teheted meg, amiket egyidejűleg kell futtatni lehetőleg egy teljes feltöltés, valamint újraindítás után, majd hagyni legalább egy éjszakát pihenni a telefont a biztos eredmény érdekében. Utána a programok által kapott statisztikát akár meg is lehet neten osztani, ha önállóan nem megy azoknak kielemzése.
Az Android beépített grafikus statisztikájára én nem is építenék egyébként, mert nálam sok esetben hosszabb ébrenléteket jelez, miközben a processzor a CPU Spy alapján végig Deep Sleep-ben volt. Ezalatt 1024 MHz-en ment 8 órából 5 percet összesen, a köztes frekvenciákat meg egyáltalán nem használta. Adaléknak, hasznos lehet.
-
amdk7
aktív tag
Most, hogy így "lassan mondod", már értem.
De a #4171 -ből nem derült ki, hogy milyen ICS-t használsz, ezért bocsáss meg, ha felteszek egy-két kérdést, vagy (akár többen) nem értjük mire vonatkozóan írod a hozzászólásodat.Ha valami ilyen hosszú ideje nem jön be, akkor miért ragaszkodsz hozzá? Miért nem cseréled arra, ami a felhasználók 99%-ánál működik?
-
amdk7
aktív tag
De nem csak töltés ideje alatt nincs DS?
Mert mikor töltöd akkor 100%-on megy a proci, de utána ha nem használod (legalább is nekem) lemegy DS-be.@apeelme:
Azt a JB-t én is kérném G3N-re, ha lehet! Bár lehet a tesztelgetésre mostanság nem lesz időm, csak gondoltam a szavazatomat leadom rá. -
apeelme
addikt
ICS alatt neked nem megy deepsleep-be? Hát nem JB-vel van a gond?
Egyébként ez egy bluetooth-al kapcsolatos kernel wakelock-ot javító bináris pack. Nálunk nincs ilyen wakelock kernel oldalról, ami nekem JB alatt ébresztget az partial wakelock. De ICS alatt semmi gondom nem volt. -
Brokifej
csendes tag
Settings > Apps > jobbra lapozol az "ALL" fülig > megkeresed a Gallery nevű alkalmazást > megnyomod a Force stop, majd a Clear data gombokat. Tudtommal automatikusan fut a háttérben (de javítsatok ki, ha tévedek) és tartok tőle, hogy köze van a media scanner beragadásához.
-
Brokifej
csendes tag
-
kymco
veterán
Korábban elhangzott, hogy 90% felett már nagyon visszaveszi a töltést a telefon, és ha eléri a 100%-ot, akkor le-le áll a töltéssel. Ilyenkor 100%-ot mutat (hiszen elérte már egyszer a teljes töltöttséget, és töltőn van), de valójában nincs 100%-on, ezzel is védi az akksit.
-
Lidl
senior tag
És azt írják, hogy működik is? Javult a vétel?
Én úgy tudtam, hogy a 2,4 GHz-es antennának fontosak a pontos méretek. Úgy mint a vezetékek/felületek hosszúsága. Tehát ha csak rákötsz egy drótot, az nem javít a helyzeten, hanem inkább ront.
Egy ilyen "csokipapír" antennánál nem hiszem, hogy figyeltek ezekre a méretekre.
Amúgy nálam is kicsit hektikus a vétel. De nem tudom eldönteni, hogy a wifivel van a gond, vagy valami mással.
Pl, ha letöltök valamit a Play-ről, akkor van olyan, hgoy 3 méterre a routertől viszonylag lassú, de egy másik program viszont gyors.
Én inkább a router elhelyezésével próbálok javítani a dolgon, és oda tenni, ahol a lakásból mindenhonnan jó a vétel.Köszi
Lidl -
Sir Riccio
addikt
Nekem sem az igazi, itthon ahol közel vagyok a routerhez szépen megy, de pároméknál, egy emelettel lejjebb és egy szobával odébb már eldobálja a jelet, amit az Orange San Francisco-m szépen vett és nem volt vele gondja pedig az sem egy WiFibajnok, mondjuk ettől függetlenül nem állnék neki szétszedni, ez olyan "hiba" amivel együtt lehet élni, legfeljebb közelebb megyek hozzá ha épp nagyon kell valami.
-
GazVezír
tag
Te tényleg komolyan veszed az üzemidőt
. Mondjuk említetted, hogy téged nem igazán érint a teljesítmény, így érthető, ha másra helyezed a hangsúlyt. Egyébként a magam részéről elégedett vagyok az üzemidővel, böngészés, podcast hallgatás, youtube videónézés mellett is elmegy két napot.
GPS-nél egyszer mértem szobából, illetve teraszról, de nem akarta az igazságot, öt perc után többször is türelmetlenül bementem inkább. Amikor meg utcán vagyok, akkor meg mindig elfelejtem. Igaz, én csak ritkán használnám, maximum aktuális pozíció lekérdezésére, néha egy-egy addig ismeretlen címet megtalálni. Ki tudja, lehet nem is működik egyáltalán
.
janesart: Felesleges dupláznod a hozzászólásod. A segítőkészebb fórumozók reagálnak, ha találkoztak már a problémával. sasa311 javasolta, hogy tegyél rá új ROMot. Ez megtörtént?
-
kymco
veterán
Én sajnos nem vagyok elájulva a telefonálás minőségétől. A defymmel otthon bármikor, bárhol jó minőségben hallottam a másik felet, a g3n-nel pedig rossz a minősége, szakadozik, esetenként érthetetlen (ma is volt ilyen hívásom). Persze a hiba lehet a másik félnél is, no de ilyen gyakran, és ilyen sok embernél?
A legnagyobb gáz pedig az, hogy mindeközben a térerő jelző indikátor jó vételt jelez...
Szenvedek nagyon az itthon a telefonálással. T-s vagyok, korábban egy fémházas lg-vel voltak hasonló gondjaim eddig, de a defym tökéletesen működött.
A gps nem érint, 15 éve szinte mindig ugyanazon az úton járok, ha pedig ismeretlen helyre kell navigáltatnom magam, ott a WayteQ N770BT-m... ebben profi. -
apeelme
addikt
-
apeelme
addikt
"nagy kérés - gondolom lehetetlen - lenne, hogy a telefonlogban, ahol a hívási lista megjelenik, bal oldalra (balkezes vagyok) kerüljön a telefon ikon, amivel hívni tudok?" - így hirtelen szvsz megoldható...én is balkezes vagyok.
"Tudom, hogy volt, de a kioldás után miért rezzen egyet a vibramotor, ha már mindent kikapcsoltam a beállításoknál?" - kioldáskor pontosan hármat rezzen csak nehéz észrevenni. Először amikor megfogod a "lakatot", másodsor amikor ráviszed vagy a feloldásra vagy a kamerára, harmadszor pedig a kiválasztott ikonon lévő felengedéskor...és kikapcsolható persze nem olyan egyszerű...mélyebb módosítás szükséges. Mivel páran már keresték így elképzelhető hogy megcsinálom egy patch-ben...csak lenne ennyi szabadidőm.
(#3858) szobipeti199 : A 3-4 fix hold szabad ég alatt nagyon karcsú...és a pontosság mennyi? 30-40m? (Accuracy)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung galaxy S22
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen 12 Hónap Garancia 0 perces készülék
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest