- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
patiati
csendes tag
Rézszalagos GPS antenna módosításos képeim...
... és az eredmény, amely nem teljes értékű teszt egyelőre, mert csak itthon az erkélyről csináltam, ahol eddig legjobb esetben 2-3 holdat látott és pozíciót se fogott (8 emeletes házakkal körülvett, középen lévő kert felé néző, első emeleti erkélyről). A screenshot-ok magukért beszélnek:
A francia leírásban egy milliméterpapíron (műanyagon?) mérték ki, na az nem volt, de íme egy hasznos oldal.
Annyiban tértem el a leírástól, hogy az eredeti antennát sem vágtam le, csak a felső oldalról kapartam le a fekete réteget.
-
patiati
csendes tag
válasz
janakbacsi #4041 üzenetére
tegyél fel debiant
-
patiati
csendes tag
Megjött végre a rézszalag a GPS-hez. Az egy hétből kettő lett, de ezt (már ismerve őket...) inkább a magyar postának tudom be. Megpróbálom ma este megcsinálni.
-
patiati
csendes tag
válasz
pazirezz #3604 üzenetére
PC-s monitornál próbáltam már én is ilyet, volt néhány beragadt pixel, párat megjavított, sokra nem kell számítani, de azért egy próbát mindenképpen megér. Szerintem az óvatos nyomogatás, gyenge pöcögtetés többet segít (baseball ütővel talán nem próbálnám).
Persze itt van még egy üveg(szerű valami) a kijelző előtt, lehet nem olyan hatásos.
-
patiati
csendes tag
Nem sikerült a közelben és normális áron rézszalagot beszereznem a gps antennához. Inkább rendeltem ebay-ről [link]. Elvileg ugyanaz, mint a francia leírásban szereplő, csak rövidebb és keskenyebb, de elég a méretre. Ára már-már nevetséges (az itthon találtakhoz képest), postával együtt 815Ft.
A héten vagy a jövő hét elején érkezik elvileg, eredményről majd írok.
-
patiati
csendes tag
-
-
patiati
csendes tag
A hosszú 15%-ot szerintem csak az aksikalibráció elpontatlanodása okozza. Egy időben szinte minden este töltöttem mert miért ne (tudom rossz szokás), sokszor 50-60%-nál rádugtam a töltőre. (Valószínüleg az előző telóm gyors merülése miatt maradt ez bennem, hogy minden este töltök.) Egy idő után azt vettem észre, hogy estére már csak 20-30% marad, annak ellenére is, hogy semmire nem használtam, sem wifi/adat/játék. Először azt hittem hogy az aksi gyengült az elmúlt majd félév alatt, de gondoltam lemerítem teljesen. Na akkor emlékeim szerint majd egy napot volt 15%-on és utána a maradék 15%-ból még egy fél napot bírt. Azóta visszaállt az eredeti állapot.
-
patiati
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni ilyen (a francia GPS antenna szerelős cikkben is említett) öntapadós rézszalagot valami értelmes helyen (elsősorban Bp.-en)? Egy elektronikai üzletben megkérdeztem ma, de csak annyit tudtak mondani, hogy létezik ilyen, de ők nem árulnak.
-
patiati
csendes tag
Üdv! Még korábban, karácsony előtt rendeltem a telefont, nem sok problémám volt vele, ami volt, azt meg is oldottam külföldi oldalakról összeszedve. Örülök, hogy elindult ez a topic, egy ideje már figyelem, de eddig csak read-only módban. A telefonon nem sok mindent változtattam, nem éreztem szükségét különösebben, csak ezeket: root, cwm (eddig csak egy backup-ot csináltam vele), kínai appok törlése titaniummal. Android témában már nem vagyok kezdő, az előző telómon (SE X8) sok mindent megcsináltam (kernel, custom rom, overclock, stb.).
Egy kérdésem lenne, bár valószínüleg nem JiaYu G3 specifikus a problémám. Neten találtam olyat, ahol más telefonnal kapcsolatban kérdezték, de megoldás nem volt (vagy legalábbis nekem nem működött). Ugye a Vol-/Vol+ gombokkal lehet némítani és rezgőre is rakni a telefont. Találkozott már valaki olyannal, hogy itt a rezgő mód eltűnik? Tehát némából rögtön a hangerő állításra ugrik, illetve visszafelé is igaz. (Apró hiba, meg is vagyok nélküle, de szerettem ezt a funkciót.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest