Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • apeelme

    addikt

    válasz bb71 #8211 üzenetére

    Azért mert ez nem ilyen egyszerű...de próbálom egyszerűen leírni.

    A fájlrendszerben látható fájlok nem mindig azok/olyanok amikre te gondolsz, vagy vágysz. Például az általad említett könyvtár (/sys/modules/) tartalmát "onthefly" hozza létre a kernel, a betöltött, és majdan betöltött kernel modulok alapján. Természetesen "onthefly" ezek tartalma - ha támogatott - változtatható, amivel akár az adott pl. hardver jellemzői módosíthatók a rendszer futása közben. Tehát ami fontos hogy ezek a fájlok - meg egy nagy csomó a rendszerben - alapból nem léteznek, futás időben generálódik így feleslegesen is próbálsz módosítani (létrehozni tilos és értelmetlen) ott mert egy újraindítás után elveszik.

    Persze lehetőség van mégis módosítani úgy hogy a felhasználónak ne kelljen minden indításkor parancssorban bűvészkedni.
    A "legegyszerűbb" módszer ha a rom támogatja az "init.d" szkriptek futtatását, ezzel különböző prioritások alapján a boot során mindegyike elindul, így akár lemódosítva - esetedben - egy kernel modul paramétereit, a hardver tökéletesebb működéséért.
    A legelegánsabb, és követendő szabvány szerint megoldás viszont a boot.img-ben lévő idevonatkozó init.rc lemódosítása, ehhez boot.img-t kell szétbontani/összerakni/felflashelni.

    FONTOS! Fenti infók készülékenként,és rendszerenként eltérhet és el is tér!

Új hozzászólás Aktív témák