- Azonnali mobilos kérdések órája
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- One mobilszolgáltatások
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gabika318
aktív tag
válasz
szobipeti199 #9512 üzenetére
http://www.needrom.com/download/jiayu-g3-g3n-2/
driver probléma lesz, el kéne olvasni a téma összefoglalót
-
gabika318
aktív tag
válasz
FlickAir #9479 üzenetére
megnéztem az alap rom és az updete-ék telepítő scriptjét. nem sok különbséget látok. Kicsit javítottam a scripten.
Ird felül ezzel:
\META-INF\com\google\android\updater-scriptNem akarom feltölteni újra az egész romot.
https://www.dropbox.com/s/oy9kvch6mve8a7y/updater-script.rar
-
gabika318
aktív tag
válasz
FlickAir #9471 üzenetére
Elkészültem:
SENSE5-4.2.2-FOR-JIAYU-G3-MOD.zip
A ROM-ban megtaláltam kétszer ugyanazt a kamera alkalmazást. A \System partíción lévőt átneveztem:
\system\app\Gallery2.bakA \Data partición lévőt meghagytam érintetlenül. Majd nézd meg, melyik működőképes, ennek megfelelőan nevezd át őket vagy távolítsd el.
-
gabika318
aktív tag
Igen végleg. Főleg azért, mert Jiayuék még a G4-nél sem bírták megoldani a GPS antenna problémáját. Illetve rá kellett jönnöm nem a vidék volt térerő-gyenge ahol lakom, amíg még G3 telóm volt, hanem a telefon. Ezzel a Coolpad 7320-al még a szoba közepén is fixál 5-6 holdat ill. olyan helyről is tudok telefonálni, ahonnan Jiayuval korábban nem lehetett.
-
-
gabika318
aktív tag
Az ororszok támogatják nem is kicsit...
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=567405
Amúgy most találtam egy ígéretes STOCK Android 4.2.1 romot (persze nem jiayu-ra tervezett, de már vígan ketyeg az enyémen), erősen smúúút, -nem mint az orosz 4.2- majd holnap azt hiszem jobban nekiesek.
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #9376 üzenetére
Sajna lassan én is "elhagyom" a topicot, hardverapron már fennt van szeretett Dzsajüm. 4 magosra váltok. Vagy márkahű leszek és Jiayu G3C-re vagy UMI X1 Pro lesz. Most nincs annyi zsé mobilra mint amikor anno ezt megvásároltam. Ha "lelépek" akkor is napi szinten olvasni fogom a topicot, ha kell és tudok segítek.
-
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
válasz
tgeeb92 #9355 üzenetére
Hát igen, de a Tiédnek abszolút 0-ra volt már merülve az akkuja és még ha a telefonon az is látszott, hogy veszi a töltést nem biztos hogy vette is. Csak a saját feltöltött akkummal tudtam "megmenteni". Engem inkább zavar az, hogy a NAND-ot nem látja, lehet, hogy tényleg kuka lesz a telója. Reméljük a legjobbakat...
-
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
válasz
Simon02 #9352 üzenetére
Keress meg privátban, egy tgeeb92 fórumtársnak már sikerült felélesztenem a telóját SP Flashtool-al. Persze postaköltség oda-vissza a tiéd.
-
gabika318
aktív tag
válasz
Simon02 #9337 üzenetére
Én mindig ugyanezt használom, de én bent szoktam hagyni a DSP-t és a Preloader-t is. Gond nélkül áthúzza gyári állapotra a telót. A scatter fájlom viszont különbözhet a tiédtől, nézd meg van-e különbség.
Scatter file:
PRELOADER 0x0
{
}
DSP_BL 0x40000
{
}
MBR 0x600000
{
}
EBR1 0x604000
{
}
__NODL_PMT 0x608000
{
}
__NODL_NVRAM 0xa08000
{
}
__NODL_SECCFG 0xf08000
{
}
UBOOT 0xf28000
{
}
BOOTIMG 0xf88000
{
}
RECOVERY 0x1588000
{
}
SEC_RO 0x1b88000
{
}
__NODL_MISC 0x2188000
{
}
LOGO 0x21e8000
{
}
__NODL_EXPDB 0x24e8000
{
}
ANDROID 0x26e8000
{
}
CACHE 0x227e8000
{
}
USRDATA 0x428e8000
{
}
FAT 0xe50e8000
{
}
__NODL_BMTPOOL 0xFFFF00a8
{
} -
gabika318
aktív tag
válasz
cappa72 #9329 üzenetére
Recovery elindult
USB storage - OK
BackUp - OK
Restore - Folyamatban
Reboot Recovery és Phone működikEsetleg a Power menu / Reboot Bootloadert ki lehetne venni (ha lehet), Jiayu G3-nál nincs jelentősége.
Itt van egy kis grafikai bibi, ha kukacoskodhatok...
Wipe menu / Wipe All Data - Preflash : ez mit takar???
-
gabika318
aktív tag
válasz
cappa72 #9327 üzenetére
Recovery, az Official JB, Flashtool-os csomagból:
Ha csak a partíciók kiosztása miatt kell, az itt van: (recovery.fstab)
# mount point fstype device [device2]
/misc emmc /dev/misc
/data ext4 /dev/block/mmcblk0p7
/system ext4 /dev/block/mmcblk0p5
/cache ext4 /dev/block/mmcblk0p6
/boot emmc /dev/bootimg
/recovery emmc /dev/recovery
/emmc vfat /dev/block/mmcblk0p8
/sdcard vfat /dev/block/mmcblk1p1 /dev/block/mmcblk1
/sd-ext auto /dev/block/mmcblk1p2Az "assert"-es romok miatt, az "eszköz" kódneve: H958
-
gabika318
aktív tag
válasz
cappa72 #9325 üzenetére
Nagyon rendes vagy. Anno Apeelme forrásból készítette a 6.0.2.8 verziót, de szerintem olyan sok jelentősége nincs, hogy portolt, ha működik minden funkció (főleg a "Mount USB Storage" funkció, sokat berhelek)
Azt hiszem az a 6.0.4.4 verzió (Lenovo A820) is a Te munkád volt, apró betűs, "egy yes-no"-s változat volt (mert sokat berhelek...
). Bár ezt nem tudom, hogy verzió függő-e.
Annó próbálkoztam a leirásod alapján portolni, de annyira nem vagyok otthon a recovery témában, így nem is akart működni.
-
gabika318
aktív tag
Kezd gyengülni a gyári akksim, a G3 telómba.
A kérdés az, hogy a Jiayu G4 3000-es akksiját belerakhatom????
-
gabika318
aktív tag
ROM: ColorOS
Android: 4.2.1
Verzió: V4Változások:
Hívás - kapcsolódáskor nincs rezgés
OPPO billentyűzet eltávolítva
OPPO Swipe billentyűzet hozzáadva (magyar nyelv beintegrálva)
\System partícióról néhány APK áthelyezve a \DATA partícióra, hogy ne kelljen a rendszert átparticionálniTelepítés menete:
Átparticionálásra nincs szükség, CWM Recoveryvel is megy a telepítés.
Akinek már átparticionált a rendszere:
1. Wipe System/Cache/Android Secure/Data
2. SP Flashtool segítségével először rakjon fel egy gyári JB romot.
3. Ezután mehet a Color OS telepítésUpdate nincs.
Letöltések:
ColorOS_Port_JY-G3_V4.zip
MD5: 5fb0eec6cc568a279640d22008f60fe8Előzmények:
V3 verzió - #9312 hsz.
V2 verzió - #9260 hsz.
V1 verzió - #9253 hsz. -
gabika318
aktív tag
ROM: ColorOS
Verzió: V3Változások:
Pár magyar string ismét pótolva lett
Egyedi Boot Logó és Boot animáció
Csengőhang kiválasztása fájlból működik
Home gomb hosszú nyomása: Legutóbbi alkalmazások
Home gomb dupla nyomása: Alvás
Menü gomb hosszú nyomásához rendelt parancs letiltva
Oppo kamera AUTO üzemmódja eltávolítva, alapértelmezett: Portrait
5x4 elrendezésű OPPO indító és ehhez igazított egyedi zene és fényképtár
Állapotsorban mutatja a letöltési és feltöltési sebességet
Névjegyeknél az apró 1x1 cm-es névjegykép és háttere lecserélve nagyméretű gyári android stílusúra
Híváslistában az apró 1x1 cm-es névjegykép és háttere lecserélve nagyméretű gyári android stílusúraUpdate nincs.
Letöltések:
ColorOS_Port_JY-G3_V3.zip
MD5: aaf178054c1bb1e07b560744ced78cfbG3N patch + telepítés menete (nem kezdő usernek való) itt: #9228 hsz.
Előzmények:
V2 verzió - #9253 hsz.
V1 verzió - #9253 hsz. -
gabika318
aktív tag
válasz
dahneey #9300 üzenetére
PC - Teló USB-vel összekötni
ADB Shell, majd elkezded irogatni ezeket a sorokat:
adb shell
cd /data/data/com.android.providers.settings/databases
sqlite3 settings.db
update system set value=0 where name='lock_pattern_autolock';
update system set value=0 where name='lockscreen.lockedoutpermanently';
.quitvagy
adb shell rm /data/system/gesture.key
-
gabika318
aktív tag
válasz
maszati #9276 üzenetére
Sajnos nem nagyon, mert a rom nagy mérete miatt mindenképp szükséges az átparticionálás. Fene tudja nálam miért csuklott össze elsőre a teló, azért írtam, hogy működő SP Flashtool legyen a közelben.
1. TWRP 2.6.3.0 recovery telepítése, majd reboot recovery
2. Átparticionálás a Repartition_1GB-617MB.zip-vel.
3. WIPE data, cache, dalvik, system és Emmc
(TWRP menüjében advanced wipe alatt)
4. Rom telepítése (ColorOS_Port_JY-G3_V2.zip)Nálam az Emmc formázásánál csuklott meg a dolog, de azóta többször is feltettem a romot, gond nélkül.
-
gabika318
aktív tag
válasz
FlickAir #9272 üzenetére
#9228. hsz:
"10. G3_ColorOS_V1.0.0i.zip telepítése (Ez után már tilos mindennemű WIPE!!!)" -
gabika318
aktív tag
válasz
FlickAir #9262 üzenetére
Igen, de közben egy apróságot javítottam a Settings.apk-n, így már nem elérhető a MEGA szerverén a fenti link. (a MEGA szinkronizáció miatt...bocs...)
Az új link:
ColorOS_Port_JY-G3_V2.zip
MD5: abbbbbcbd838b7e40be95285d72ae388 -
gabika318
aktív tag
Tovább csiszoltam a ColosOS-t, ennek köszönhetően elkészültem a V2 verzióval.
Változások:
Újra nekiestem az összes APK-nak és minden magyar stringet átdobtam.
Beállítások:
Wifi hálózat észleléséről nincs értesítés
Ismeretlen források engedélyezve
Alkalmazások (Google) ellenőrzése kikapcsolva
Gyári beállítások visszaállítása menüpont törölve
Saját készítésű ColorOS boot-logó
Összes nyelv feloldva, nem kell a *#0000# kód egyik rejtett nyelvnél sem.
Ami a legfontosabb: nem tetszett nekem és jó néhány apk-nak sem, hogy az /sdcard1-hez van csatolva a külső SD kártya. Ezt kijavítottam, most már /sdcard0 a külső SD, /sdcard1 pedig a telefonmemória.Update nincs, mert a buhera a ROM egészét érintette.
Letöltések:
ColorOS_Port_JY-G3_V2.zip
MD5: e967244e3e99b52fdf24084782a03006G3N patch + telepítés menete (nem kezdő usernek való) itt: #9228 hsz.
Előzmény:
V1 verzió - #9253 hsz. -
gabika318
aktív tag
OPPO ColorOS
Android 4.2.1
ver 1.0.0
By Porom (4pda.ru)Végre elkészültem a ColorOS magyarítással, megközelítően 95-100% magyar. Pár string még kimaradhatott, de ez is eszméletlen tökölés volt egy Find5 ROM-ból átpakolni egyesével a fájlokat. (de legalább nem kellett 0-ról fordítani az egészet....)
Letöltés:
ColorOS_Port_JY-G3_V1.zip
MD5: 0cbc3f7aff0fb7f5959930e7472e201fG3N patch + telepítés menete (nem kezdő usernek való) itt: #9228 hsz.
Pár módosítást beledobtam az eredeti oroszhoz képest:
YGPS - a Beállítások/helyhozzáférésnél
Gyári visszaállítás letiltva
Pár alkalmazás: Mobileuncle Tools, WifiADB, Opera Classic, Névjegykép szinkr., File Manager, Anysoft bill. stb....
Gyári android hangok hozzáadva az OPPO hangokhoz
Javítások:
Kamera autófókusz
Rádió most már működik (háttér vizualizáció hozzáadva)
Dolby FC, a füles bedugásakor megszüntetve
Bluetooth FC megszüntetve
Névjegyek - családi név elöl, keresztnév utána
magyar nyelv elérhető, nem kell *#0000# kódot pötyögniFeldobtam ide rengeteg képet:
https://plus.google.comEredeti források:
R819 ColorOS
Magyarítás - Find 5 ColorOS V1.0.9i Beta
Portolt eredeti ROMÖsszességében:
Pár napja használom, GPS kitűnő, a rom nem (vagy alig) laggol. Nem olyan mint a megszokott 4.2.2 orosz rom, még apk-kal telerakva sem lassul. Wifi és GSM vétel átlagos, működik. -
gabika318
aktív tag
GPS várakozáson felüli. Első fixálás 20 mp alatt 5 műhold. Ma reggel ismét teszteltem: Fixálás 9 mp alatt és 8-9 műhold. Ez már eléri a HikeOS tudását, GPS terén. A ROM elég smúút, nem szaggat annyira mint a 4.2.2 portok. Animáció 0,5x-re állításával még jobb az eredmény. Magyar 75%-os kb., de a stringeket, majd kicsórom a legfrissebb Find5 ROM-ból. Wlan OK. Rádiót még nem próbáltam. Térerő mintha kicsit jobb lenne, mint a korábbi általam kipróbált romoknál. (nálunk elég gyengusz a térerő)
Tipp: Legutóbbi alkalmazásokat nem a HOME gomb hosszú nyomásával lehet előhozni, hanem a HOME dupla érintésével.
-
gabika318
aktív tag
OPPO ColorOS
Android 4.2.1
ver 1.0.0
By Porom (4pda.ru)Orosz barátaink elkészítették az OPPO ColorOS portját JY-G3-ra. Telepítés nem egyszerű, kezdő Jiayu user neki se álljon.
Szükséges tudnivalók:
Ne kezdj neki, ha a gépeden nem működik megfelelően az SP Flashtools program, vagy nem vagy tisztában a működésével. Nálam többször összecsuklott a teló, mire rá tudtam hegeszteni a ColorOS-t.Telepítés lépései:
1. Mentsd le a rendszert CWM-el vagy TWRP-vel
2. Mentsd le a memóriakártyát
3. Töröld a teljes memóriakártyát
(bár a leírás szerint elég az .android_secure, Android, és data mappákat törölni)
4. Rakd fel a TWRP 2.6.3.0 Recovery-t.
5. Indítsd el a TWRP-t
6. WIPE -> Advanced wipe -> EMMC bejelöl -> WIPE
7. WIPE Cache - Dalvik - System - Data
8. Átparticionálás: Mivel a ColorOS mérete bőven meghaladja az 500MB-ot erre mindenképpen szükség van. A patch futtatását követően a \system partíció mérete 617MB-ra változik. Szükséges a teló EBR1 és MBR fájlok bizt. mentése.
9. Recovery újraindítása
10. G3_ColorOS_V1.0.0i.zip telepítése (Ez után már tilos mindennemű WIPE!!!)
Az első boot akár 4-5 perc is lehet!!!(Na itt már végre bejött a telepítés után az OPPO felirat, de úgy is maradt....
Visszadugtam a gépre a telót, ami már azonnal kérdezte, hogy formázzam-e a belső memóriát
Ezután újrakezdtem a 7. lépéstől, úgy sikerült....)Elsősorban Porom leírása alapján telepítsd, amit itt találsz:
4pda.ru (fordításban Google a barátod...)A régi mentés vagy egyéb ROM telepítése ColorOS-t követően, (véleményem szerint) SP Flashtool újrahúzás után lehetséges.
Letöltések:
Átparticionáláshoz - Repartition_1GB-617MB.zip
Recovery - TWRP_2.6.3.0_JIAYU.zip
ROM: G3_ColorOS_V1.0.0i.zip
G3N Transzformátor!!!CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!
A ROM kb. egy órája ketyeg a telómon, sok minden még nincs tesztelve, amit észrevettem, hogy egyenlőre elég gördülékeny a működése. Ja, jut eszembe... Az első boot után semmiképpen sem szabad kihagyni a beállítás varázslót. Válaszd ki az angolt, majd ha végzett a varázsló, menj a Tárcsázóba és üsd be: *#0000# (régi Nokia feeling...). Ezzel feloldottad a rejtett nyelveket. Beállítások megnyitása, ahol már ki tudod választani a magyar nyelvet.
-
gabika318
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #9220 üzenetére
Úgy tűnik beletörik a bicskám ebbe a Lenovo portba.... Időm nem véges... FM rádió sehogy sem akar menni + még ezer hiba...
-
gabika318
aktív tag
válasz
Liberator24 #9215 üzenetére
-
gabika318
aktív tag
válasz
Liberator24 #9213 üzenetére
A mobilnet az öreg SIM kártyád miatt megy csak 4.0.4 alatt. Nekem kártyacsere oldotta meg a dolgot.
-
gabika318
aktív tag
Elkezdtem a következő projektet:
Port: Lenovo P780 (S125 rom - ebben kb. 70% magyar nyelv van - kombinálva az S308 rommal)
Forrás/alap: Porom (4pda.ru) Lenovo P780 (S308-as romja)Nálam eddig is bejött a Lenovo design, nem sablonos android, éppen ezért. Egyenlőre rengeteg a hiba, még több a fordítani való, de működik. (GPS várakozáson felüli)
-
gabika318
aktív tag
válasz
FlickAir #9169 üzenetére
User illetve modder error volt.... sorry...
Elcsesztem az április 6-án készült roky v8 romot. Olyan APK fájlokat is szignóztam az Android Kitchen-el, amiket nem kellett volna. Feltöltöttem a needrom-ra a javított V8 romot. Update sajna nincs, mert a kontárkodásom az egész romot érintette. Elnézést még1x...
Töltsétek le újra a needromról, a frissebb V8 romot annál nem lesz gond a Google Play Service alkalmazással.
Egyébként nem egészséges a komplett /data particiót ráhúzni egy frissebb rom-ra, inkább ajánlom a Titanium Backup alkalmazást.
Dobhatnál egy pár képet meg bővebb leírást a S4 portról.
fa4hu
Nem tudok erre a deep-sleep gondra mit mondani... Most HIKe Os-ra vagyok rákattanva a (végre) működő GPS miatt, de még ez sem közelíti meg nálam a Roky féle romok üzemidejét.
Apeelme és én is már párszor kitárgyaltuk, hogy ha nem drasztikusan merül az akku akkor felőlem akár 5000-szer is ébredhet a teló nem érdekel, ha jól emlékszem ez a 3.4.0 kernel vs. JIAYU sajátossága... ez van... -
gabika318
aktív tag
válasz
FlickAir #9148 üzenetére
Azért nem látod, mert a vold.fstab nem engedi:
GYÁRI
\system\etc\vold.fstab
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostROKY V7
\system\etc\vold.fstab
dev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
dev_mount sdcard2 /storage/sdcard1 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_hostÉn (most már) elég felesleges dolognak tartom a belső tárhely engedélyezését, mert csak a gond van vele.. A legtöbb gyártó nem véletlenül nem engedélyezi a belső tárhelyet. A rendszerben az csak "maradék" és közel sincs 1 GB, mint ahogy a tárhely kezelő mutatja. A következző modjaimban ezeket le fogom tiltani.
-
gabika318
aktív tag
válasz
#18193920 #9142 üzenetére
Köszi szépen az infót!
Igazság szerint az akku töltöttségi szintjét jelző LED színt nem tudom változtatni, ami a framework-res-ben van.
Plusz a Gmail piros értesítő ledje is gond volt, de az infód talán megoldja.Amire még nem jöttem rá: Roky V7-ben 90 és 100 töltöttség között narancs színű a led, na ezt még az oroszok produkálták és nem tudom, hogyan, mert jó lenne ha ez a narancs szín kiváltaná a 0-90 akku szint közötti piros színt.
-
-
gabika318
aktív tag
akárhogy állitgattam a framework-res.apk- ban a szinkódot, nem akart pirosról más színre változni. és persze 1000-en dolgozott a proci.
Úgy látszik ez a HikeOS port sajátossága/hátránya.HIKe OS v3-ban egy init.d szkripttel oldottam meg.
(/system/etc/init.d/99sleep250)Kikapcsolt képernyővel, ha töltőn van csak 250 Mhz vel dolgozik, töltő nélkül pedig szépen megy deepsleepbe.
A semminél több... és még mindig smúútabb az orosz 4.2.2höz képest. szerintem... bár a boot.img ugyanaz, így még mindig örök hála nekik :-)
-
gabika318
aktív tag
válasz
FlickAir #9117 üzenetére
A visszalépés a menüpontok között, hogyan lehetséges ebben a recovery-ben???? Hardvergombbal nem megy "Back" tacsigomb meg nincs a menüben.
Erről jut eszembe!
Apeelme!
Ha nem nagy meló, meg tudnád csinálni G3-ra, a 6.0.4.4-es CWM Recovery-t???Nem tudom, hogy ez alap vagy moddolt, de Lenovo A820 ezen verziójú CWM Recovery-jében láttam, olyat, hogy a műveletek megerősítésénél nincs 8 darab NO meg 1 YES, hanem csak igen vagy nem, ha érted mire gondolok.
Azt hiszem az Cappa72 műve volt.Előre is köszönöm!!!!
-
gabika318
aktív tag
válasz
Sanyika1 #9115 üzenetére
Szerintem menni fog az 5-ös CWM-el is, de nem próbáltam.
Másoljuk fel az sd kártyánkra a főkönytárba a recovery-t *.IMG formátumban.
Inditsuk el a Mobileuncle Tools-t.
Nyomjunk a Recovery Update gombra.Ekkor a progi megkeresi az img fájlokat.Legelöl lesz a mienk.
Nyomjunk rá,majd 2 ablak jön egymás után,mindkettőn nyomjunk ok-t és a telefon a CWM-el indul újraForrás: http://logout.hu/bejegyzes/hevizms/jiayu_g3_cwm_felrakasa.html
UI: amúgy nem ártana olvasgatni a téma összefoglalót és akkor ezt már nem kérdezed meg...
-
gabika318
aktív tag
csak, hogy ebből is legyen itt:
LEWA OS V5 Build: 2014.03.28.
Nem volt egyszerű beforgatni a magyar stringeket a romba, nem is értem miért, lényeg, hogy sikerült.
Módosításaim, a gyári verzióhoz képest:
de-odexelt
magyarítás beleintegrálva, így már kb. 99% magyar
init.d támogatás (módosítottam a boot.img-t)
pár kínai app kidobva
legfrissebb Google Play Áruház
SuperSU frissítve
host fájl (reklámmentesség miatt)
boot hang törölve
pár plusz csengő/értesítő hang
APN lista frissítve
Egy pár alkalmazás a \system\vendor\operator\app\ mappában elhelyezve
Pár alkalmazás a \system\app mappában (WiFiADB, Mobilenuncle Tools)
Plusz egy háttérkép hozzáadvanagyjából ennyi... csak a GPS-t teszteltem: 7 műhold kb. 10-15 mp alatt fixálás...
Letöltés:
LEWAOS_V5_140328_JYG3.zip
MD5: 4eccb2cf4a9e995545b0bff011bafac9 -
gabika318
aktív tag
válasz
Orf3usz #9073 üzenetére
Orf3usz
Tartok tőle, hogy ez a ROM nem az Indiant féle magyarítást tartalmazza, mert túl sok olyan string nincs lefordítva (nálam legalábbis angolul jelenik meg), ami az Indiant féle screenshotok szerint magyarnak kéne lennie.Ezt a repot használtad az apk-k beforgatásához???
github::Indiant/LeWa-v5-Translation=Hungarian Translation for LeWa OS v5 based on Android v4 (by Indiant)
sergio81
Próbáltam a Note3 portot, bár én nem vagyok kibékülve a Samsung felülettel, na meg nem bántam volna, ha a kedves modder békénhagyja a systemui.apk fájlt, mert így a Gravitybox hozzá sem tud nyúlni jónéhány dologhoz, ami statusbart érinti.fa4hu
LEWA OS alatt lehet állítani az érintőgombok fényeit a Beállítások alatt. -
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
válasz
#18193920 #9054 üzenetére
Utánanézek itt: http://592zn.com
-
gabika318
aktív tag
Elkészültem a HIKeOS V3 verziójával. A needrom-ra már korábban felraktam, de gondoltam itt is megosztom.
Változások (V2-höz képest): HikeOS_JY-G3_Android_4.2.1_V3.zip
Kijavítottam a hibát, miszerint csak Marketes alkalmazásokat engedett telepíteni.
Xposed Framework 2.5 Final, a /system partíción
Gravitybox 2.9.9, a /system partíción
Ezzel a kettővel kényelmesen meg is oldottam a moddolás (néha) kín-keserves procedúráját, mert a Gravitybox nagyjából az összes használható rendszer moddingot tartalmazza.
Init.d szkriptek:
99proximity – Közelség érzékelőt finomhangolja (elvileg...)
99Sleep250 – CPU 250 Mhz-en dolgozik, az akku töltése közben. (előtte 1000 Mhz volt)
ViPER4Android - Equalizer alkalmazás + a hozzá tartozó, az SD kártyára települő *.irs fájlokJavítás(ok): HikeOS-JY-G3-Contacts-FIX.zip
Korábban a Contacts.apk-t nem tudtam kicsomagolni, mert az APKtool valamilyen hibát mindig dobott. Ma végre megvilágosodtam, hogy az APK fájlok nem csak a framewrok-res.apk-val lehetnek függőségi viszonyban, hanem a mediatek-res.apk-val is........
Sikerült kicsomagolnom a Contacts.apk-t és elvégeztem a szükséges módosításokat:HIKe operátor névjegyet már nem dobja be automatikusan a névjegyzékbe, az első bootolásnál
Hiányzó magyar stringeket pótoltamLetöltés:
HikeOS_JY-G3_Android_4.2.1_V3.zip
MD5: 9c469494e02eb6534970b49da1886736HikeOS-JY-G3-Contacts-FIX.zip
MD5: 425c3047d5ce2f82c30f3c8d6dee8fafHikeOS_JY-G3_G3N_Patch.zip
MD5: a2ad3ef64e9a597f8c628b0ed5fbbe4cHikeOS_JY-G3_VolWakeUp_Patch.zip
MD5: 4bc06a7d2c66164ef7e2be3107ac051eHikeOS_JY-G3_OPTIONAL_UPDATE-Xperia-Launcher.zip
MD5: b77183dc0b89f3ae700be73b1e392dc6A ROM CWM és TWRP Recovery-vel is telepíthető!
Telepítése előtt: Factory reset és Wipe System szükséges!Megjegyzés:
A gyári fájlkezelő és a Beállítás/Tárhely menüpont a belső és a külső SD meghajtót fordítva látja. Próbáltam sokféleképpen javítani ezt a problémát (vold.fstab, framework-res), de az android.media process állandóan összecsuklott. Ez a "bug" nincs és nem is lesz javítva, semmiféle problémát nem okoz. -
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #8899 üzenetére
nem a zsebben hordás a gond. gyári hibás/meghalóban van a gpu. tavaly nyáron ugyanezért cserélte a kiskínai a kollégám g3n telóját.
-
gabika318
aktív tag
Sajnálatos módon a HIKe OS-ban továbbra is van egy védelem ami ellenőrzi az APK-kat. Az a baj, hogy nem vagyok android guru ezért fogalmam sincs, hogy mi és hol.
Én a következőt tettem:
Lucky Patcher telepít
Toolbox/Rendszer módosítása menüpont
Disable verification in the package manager
Alkalmaz
(telefon újraindul, a services.jar fájlt buherálja ez a művelet)
(visszavonható LuckyPatcherrel és ajánlott is az okozott biztonsági rés miatt)Így telepíthetőek a nem Play-es cuccok
-
gabika318
aktív tag
TWRP fanoknak!
Itt a legutóbbi TWRP Recovery Jiayu G3-hoz!Ver. 2.6.3.0
Letöltés:
TWRP_2.6.3.0_JIAYU.zipVáltozások:
http://teamw.in/project/twrp2 -
gabika318
aktív tag
HIKe OS PORT (Android 4.2.1) Ver. 2.
Módosításaim
Alkalmazások - /system
ContactPhotoSync
EngineerMode
EngineerModeSim
Mobileuncle Toolbox
WiFiADBAlkalmazások - /data
AnySoftKeyboard + magyar bill.
ContactsBackupUltimate
FileManager
Gmail
Opera Classic
SuperBackup
YouTubeModok:
Xperia Z billentyűzet
Nincs értesítés bekapcsoláskor ha csak egy SIM van használatban
Rengeteg magyarítás (pár stringet nem tudtam fordítani, pl: Névjegyek)
Power menü: Recovery + Reboot+ Hot boot (hot boot egyenlőre nem müxik)
YGPS a Helyhozzáférés menüben
OG Battery Mod
Üzenetek: nincs MMS-re konvertálás hosszú üzenetnél
Üzenetek: címzettek listája korlátlanAláíratlan APK-k fogadása (nem ellenőrzi a rendszer, az aláírást)
SystemUI: nagyobb akku % és óra kijelzés, ICS kék színben
Build.prop módosítások
Mérnök mód renszerhez adása (Engineer Mode a fejlesztői lehetőségek menüpontban)
SuperSU + ROOT jogokHiCamera törölve (lépten nyomon FC-t nyomott), helyette Camera+ (JB klón)
Android 4.2 kamera és galéria
SunBeam téma alapértelmezettMás hirtelen nem jut eszembe.... Azért ragaszkodom ehhez a porthoz, mert nálam csak ezzel a rommal működik a gps. A lenti linken lévő képek között számtalan GPS teszt fotót találtok.
CWM-ből telepíthető. MAGYAR nyelvet tartalmaz.
Itt egy rakás kép a mostani verzió kinézetéről:
plus.google.comHikeOS_JY-G3_Android_4.2.1_V2.zip
MD5: c70de819119d837aa5c509c6e3109c1fVolume gomb "ébresztés" (Wake On Volume Button Mod)
HikeOS_JY-G3_VolWakeUp_Patch.zipG3N transzformátor
HikeOS_JY-G3_G3N_Patch.zipNálam még mindig az Xperia Launcher a tuti...
HikeOS_JY-G3_OPTIONAL_UPDATE-Xperia-Launcher.zip -
gabika318
aktív tag
Továbbra is HIKe OS-al küzdök, de már látom az alagút végét....
Apeelme régebbi tanácsára fogtam, és a kukába dobtam a windows-os rom illetve apk buherátor programjaimat.
Ubuntu feltelepít, majd Android kitchen és szinte nullával egyenlő linux hozzáértés után újra szétbontottam a HIKe OS-t.... aminek köszönhetően meglepő, de semmilyen hibába nem ütköztem, azt a biztonsági rést is kiiktattam, amit mellesleg magam generáltam.... (aláírás ellenőrzés kiiktatása)
Hamarosan jelentkezem a javított rom-al.....
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #8760 üzenetére
amugy sem okés még minden... core.odex nem lett a helyére rakva, igy továbbra sem lehet modositott apk-t felrakni. pl: ygps: beleraktam a magyar stringeket. visszacsomagoltam. amig lucky patcherrel a rendszer nem lett modositva el sem indult. miután ezt elvégeztem minden ok.
-
gabika318
aktív tag
Nos elkészültem a HIKe OS első moddolásával. Korábban már írtam itt a HIKe OS 4.2.1 portról.
Módosításaim
Alkalmazások - /system
ContactPhotoSync
EngineerMode
EngineerModeSim
Mobileuncle Toolbox
WiFiADBAlkalmazások - /data
AnySoftKeyboard + magyar bill.
ContactsBackupUltimate
FileManager
Gmail
Opera Classic
SuperBackup
YouTubeModok:
Xperia Z billentyűzet
Nincs értesítés bekapcsoláskor ha csak egy SIM van használatban
Rengeteg magyarítás (pár stringet nem tudtam fordítani, pl: Névjegyek)
Power menü: Recovery + Reboot + Hot boot (hot boot egyenlőre nem müxik)
YGPS a Helyhozzáférés menüben
OG Battery Mod
Üzenetek: nincs MMS-re konvertálás hosszú üzenetnél
Üzenetek: címzettek listája korlátlan
Aláíratlan APK-k fogadása (nem ellenőrzi a rendszer, az aláírást)
SystemUI: nagyobb akku % és óra kijelzés, ICS kék színben
Build.prop módosítások
Mérnök mód renszerhez adása (Engineer Mode a fejlesztői lehetőségek menüpontban)
SuperSU + ROOT jogok
HiCamera törölve (lépten nyomon FC-t nyomott), helyette Camera+ (JB klón)Más hirtelen nem jut eszembe....
CWM-ből telepíthető. MAGYAR nyelvet tartalmaz a rom alapban!
Itt egy pár képet az előző verzió kinézetéről: (most nem volt időm képeket csinálni, nem baj ha valaki ezt megtenné... köszi...)
plus.google.comHikeOS_JY-G3_Android_4.2.1_V1.zip
MD5: b449b0ceb3db4d765120ddb0be3eb619 -
gabika318
aktív tag
válasz
buszospeter #8740 üzenetére
menni fog egy sima n-es patch-al, próbáld ki.
-
gabika318
aktív tag
Na azt hiszem a HIKE OS-ról ennyit.... Megőrülök...
Működő rendszer alatt telepítgettem recovery alól, az általam módosított APK fájlokat. Semmi gond.
Amint nyomok egy wipe user data + format /system-et + újratelepítem az eredeti romot és azonnal rá az update csomagom összecsuklik a teló nem bootol be, megáll a bootanimationnál....
Ha az eredeti csomagban felüllírom az APK fájlokat akkor is.
Lehet a ROM-ban valami plusz védelem??? (szignált és szignálatlan apk-knál is ugyanez a helyzet)
Működő rendszer alatt telepítve, semmi gond.... nem értem....
A patch szkriptjével nincs gond, mindig ugyanazt használom.
ui_print("[*] Mounting /system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p3", "/system");
ui_print("[*] Installing patch...");
package_extract_dir("system", "/system");
set_perm_recursive(1000, 1000, 0771, 0644, "/system/app");
unmount("/system");Bár a szkript mind1, mert az eredeti fájlok felülírásánál is ugyanez a helyzet.
-
gabika318
aktív tag
ott ahol tudtam javítottam a stringeket (további mgyar fordítás)
og battery mod
mms.apk-nál alapmodok (nem konvertál hosszú smst mmssé stb...)
power menü: recovery és hot boot hozzáadva
systemui: nincs akku figy. ha merül, nagyobb ics kék óra és akku %
enginnermode hozzáadva
kamera apk állandóan fczik, de erre lesz mindenkinek külső programja
supersu beépitése
más nem jut eszembe (pedig még valamit buheráltam a framewirk.jar-ban...)
a contact apk-t hibásan csomagolja az apktool igy abba nem tudok beletúrni (a fejlesztőktöl kéne hozzá valami resource...)
ha kész a pakk jelentkezem! -
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
Üdv!
Egy újabb kínai gyöngyszem: Sense 5 felületű 4.2.2 rendszer portja
Fórum: http://www.592zn.com/thread-305134-1-1.html
Még nem teszteltem, egyenlőre letöltés folyamatban....
Letöltési link: http://pan.baidu.com/share/link?shareid=490226795&uk=220923819 -
gabika318
aktív tag
válasz
Dominó85 #8472 üzenetére
Ahogy írtam korábban hamarosan elkészül a LEWA V5 teljes magyarítása.
Itt készülődik:
[LeWa v5 Hungarian Project 2014 (Indiant, frakk,Vicu21)]LEWA-val annyi a gondom, hogy egyenlőre nem tudom hiba nélkül ki-be csomagolni az apk fájlokat, na meg most a HIKE OS portot tesztelem.
(a végre normálisan működő GPS miatt használom)
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PH! Szakszervezet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- LEGO klub
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest