- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Sziasztok!
A lányom egyszerű sztereó fejhallgatót szeretne vetetni a telefonhoz, hogy médialejátszóként használhassa.
Hogy miért nem jó neki a gyári, az más történet....
A lényeg, hogy sima sztereó jack dugós fejhallgató használható a telefonhoz? -
kymco
veterán
Az orosz 4pda-t olvasgatva vissza visszaköszön az a kifejezés a romok leírásánál (nem feltétlen jiayu rom), hogy region98. Tudja valaki, hogy mit jelent?
-
kymco
veterán
válasz
Attti73 #9348 üzenetére
Itt a fórumban többen foglalkoztak ezzel, keresd vissza. Tudom, hogy ez önmagában kevés, de azok, akik ezt anno ki-kipróbálták, ma más telefonokkal más topicokba járnak. Érdemes lenne őket vagy privátban, vagy az új topicban megkeresni. Én sem vagyok már jiayu használó, csak ritkán látogatok ide. Szerintem ezzel így vannak mások is.
Sajnos én nem tudok segíteni, én nem mertem a rossz gps kezelése ellenére sem megbuherálni az antennát. -
kymco
veterán
válasz
balazs1011 #9298 üzenetére
Ilyenkor a telefonod lesz a "pendrive", nem a telóról látod a notit meghajtóként.
-
kymco
veterán
válasz
balazs1011 #9295 üzenetére
Sajnos a jiayu g3 nem támogatja.... nem otg képes.
-
kymco
veterán
válasz
FlickAir #9284 üzenetére
Ha elszállt a rezgőmotorod, akkor nem segít a romcsere.
Nekem az jön le a mondataidból, hogy a korábban rezgő romjaid alatt sem rezeg...
Sanszos, hogy hardverhiba.
Baromi bosszantó a hardver hiba önmagában is, de ha ez rom csere alatt következik be, akkor vakaródzhat az ember, hogy akkor most ez mi.... -
kymco
veterán
Tegnap megérkezett az új telóm, elköszönök tőletek. Jó volt jiayu-snak lenni, a lányom kapja meg, így egy kicsit az maradok ez után is.
Sajnos nekem mobil térerő gondjaim voltak, de olyan helyen is dolgozom, ahol ez nem ritka. Remélem az új telóm itt is helyt fog állni. -
kymco
veterán
válasz
apeelme #9012 üzenetére
Szia Apeelme!
Nagyon off leszek, de nem tudlak másképpen megszólítani. Hamarosan tulaja leszek egy thl t200c mtk6592-es telefonnak. A problémám onnan ered, hogy örülnék annak, ha lenne rajta CWM, mert így nagyobb biztonságban tudnám magam a profi backup miatt a root-olt telefonom mellett.
Jelenleg a google kereső csak olyan CWM-et ad ki (vagy TWRP-t), amit a nagytestvérére írtak, a T200-ra.
Találtam olyan linkeket is, amik CWM készítésről szólnak úgy általában MTK alapra épülő telefonoknál.
Mi az igazság ebben? Lehetne-e használni a T200 CWM-ját vagy lehetne-e CWM-et készíteni relatíve egyszerűen a google által dobott linkek útmutatói alapján? Nem szeretném téglásítani a telefonom egy rosszul lefordított telepítési útmutató alapján, ezért kérdezem, hogy várjak-e specifikus CWM-ot egyszer csak valaki publikál, vagy ezt én is megtehetném pld felhasználva a nagyobb felbontású testvér CWM-ját...
Még egyszer bocsánat a többiektől az offért.... -
kymco
veterán
válasz
pojakcs #8720 üzenetére
A 4.1.2 béta után nincs nagyon jiayu rom, csak más telóról portoltak. A needrom-ot érdemes nézegetni.
Jelenleg nincs smooth-abb a 4.1.2-nél max az ICS. A miui-k nagyon lelassítják a telefont, a 4.2.2 is sok neki... Ugye ezek csak portolt rom-ok.
Egy kicsit kakukktojás a 4.2.1-es alapú hike os. Az sem pörög úgy, mint a 4.1.2 béta, de jobban csúszik a miui-nál és a 4.2.2-nél.
Majd elfelejtettem: Van 4.1.2 alapú lewa rom, amiről nagyon jók a felhasználói tapasztalatok, de nem hárult el róla az adatlopó stigma. Ezért kockázatos lehet vele játszani. -
kymco
veterán
válasz
Sir Riccio #8707 üzenetére
-
kymco
veterán
Tetszik alapvetően a rendszer. Szépen felépített, a redőny különösen jó.
A távolságérzékelő időnként megzavarodik, nem tudom, hogy mitől működik és mitől nem.
Ha wifi van, kikacsol a mobilnet, ami azért is jó, mert a melóhelyen nincs nagyon mobil térerő, és 3g nélkül jobbak a vételi lehetőségek. Alapvetően a mobil térerő jobb nekem, mint az apeelme 4.1.2-es rom-jánál, mert ott nem tudtam kikapcsolni, csak látszólagosan a 3g-t. (Kikapcsoltam, de az indikátor időnként jelezte a 3g-t.
Ezért vagyok alapvetően hálás a hike os-nek, mert a cégen belül is elérnek... és otthon is, ahol szintén gyér a mobiltérerő.
Mostanság egy kicsit laggol, lehet, hogy a víruskereső telepítéssel van ez összefüggésben.
Most leszedtem, tesztelem, hogy mi a helyzet. Egyébként ez a belassulás nem olyan szörnyűséges, mint a miui-n vagy a 4.2.2-n. De azért nem tapsikolok örömömben.
Meglesem, hit segített az antivírus fagyasztása. -
kymco
veterán
válasz
Sir Riccio #8690 üzenetére
Én handcent sms-t használok, ott be lehet állítani a rezgést... még a rezgés mintáját is lehet változtatni...
-
kymco
veterán
válasz
Sir Riccio #8678 üzenetére
A miui 5-ös verziója szerintem esélytelen erre a telefonra. Olyan erőforrás igényes, hogy baromii gyorsan akadozni kezd... Én nagy miui kedvelő vagyok, de nem tudtam egyetlen miui romnál sem megmaradni ennél a telefonnál.
-
kymco
veterán
válasz
Sir Riccio #8677 üzenetére
KIT-KAT design elemekre épülő korábbi 4.2.2 átalakított változata, annak minden lagjával, bug-jával.
Szerintem felejtős... -
kymco
veterán
Na ne.... itt hagytok minket?
-
kymco
veterán
válasz
gabika318 #8436 üzenetére
Egészen jó ez a rom. Ami nagyon tetszik, hogy a mobil adatkommunikációt kikapcsolja, ha van wifi, és kikapcsolható a 3g. Így sokkal jobb a térerő, konkrétan van térerő a telefonáláshoz.
Kicsit hiányzik, hogy nem tudom hangerő gombra ébreszteni. A 4.2.2-höz adott patch bootloop-ot eredményezett.
Nem laggol, esztétikus a kinézete.
Ami furcsa volt, hogy betett a névjegyzékembe (nem a google címtárba) egy kínai női helpdesk-forma arcképpel rendelkező telefonszámot, kínai írásjelekkel megspékelve.Első blikkre töröltem.
-
kymco
veterán
válasz
maszati #8441 üzenetére
g3 to g3n 4.2.2 remélem erre gondoltál.
És remélem, hogy jót linkeltem -
kymco
veterán
Apeelme, lehetséges a 4.1.2-es romodnál, hogy nem lehet kikapcsolni a 3g-t?
Megpróbáltam kínomban kikapcsolni, hátha javul a térerő, de nem jártam sikerrel, mert ki-ki jelzi a státusz sorban a 3g-t a kikapcsolás ellenére is. -
kymco
veterán
Nálam mostanában felerősödtek a térerő problémák. A kollégám vígan telefonál az LG L9-esével, nálam pedig piros x jelzi, hogy egy fabatkányi térerő sincs. Ugyanaz a szolgáltató, ugyanaz a hely... Jó pár hete a melóhelyemen csak az udvaron tudok telefonálni. A másik munkatársam egy androidos sony-val "aláz"...
A térerő tényleg nem túl erős a melóhelyemen, de az durva, hogy körülöttem az emberek vígan telefonálgatnak...
Ezen a téren visszasírom a defy-met... -
kymco
veterán
válasz
Zsoleszhun #8294 üzenetére
Óvatos lennék a helyedben, mert a leva hírbe került, hogy lopja a felhasználók adatait, és ezt nem cáfolta azzal, hogy átláthatóvá tette volna a rendszerét. Én is szemeztem vele, de nem kockáztattam...
-
kymco
veterán
A needrom-ra most tettek fel nemrég egy 4.4-es (KITKAT) változatot...
Most szedem le.... -
kymco
veterán
BÚÉK!
-
kymco
veterán
válasz
szumoo@gmail #8159 üzenetére
Mindannyian köszönjük!
-
kymco
veterán
Apeelme féle 4.1.2-t tudom ajánlani. Sok romot kipróbáltam már, de ide térek mindig vissza.
Eddig egyetlen apró bug-gal találkoztam, ami nem a 4.1.2 béta állapotú eredeti jiayu rom hibája, hogy a rendszerbeállításoknál fc-zik, mikor a megjelenítésnél a fényerőt akarom állítani. EZ tudtommal csak a G3N-es romoknál jön elő.Meg is kérném apeelme-t, hogy amennyiben az ünnepek után ideje és kedve van erre, nézze meg, miért fc-zik. Tudom ez neki nem olyan egyszerű, mert nem "N"-es a telefonja.
-
kymco
veterán
válasz
gabika318 #8095 üzenetére
Nem erőlködöm tovább a miui-val, csak ki akartam próbálni. Laggol, és a közelségérzékelő időnként bezavar.
Most nem az apeelme rom-ra térek vissza, hanem egy kicsit roky-zok
Apeelme 4.1.2-e mostanában egy-egy kikapcsolt állapotból való indítás után hajlamos kétszer is újraindulni...
Nem probléma, csupán hosszabb a boot idő, egyébként stabilan fut.
De most, hogy belelendültem a rom cserékbe, visszatérek a roky-ra egy kicsit.... -
kymco
veterán
válasz
Old Gyfland #8074 üzenetére
Alapból nincs, de viszonylag egyszerű a magyarítás, a fórumot visszaolvasva találsz megoldást... nem csak erre a romra.
A részleges magyarításra ott a morelocale2. -
kymco
veterán
Feltettem én is egy kis időre.
A névjegyzékkel nem szinkronizál és a naptárral sem. Nem tudom, hogy egy 4.2.2-höz való gapps javítana ezen, vagy sem, de most nem kísérletezgetek vele.
Nekem alap a naptár és a névjegyek. Meglepő, hogy az accountom task-jait (to do) szinkronizálta, de se a naptárat, se a névjegyzéket.A záróképernyő feloldásakor laggol rendesen, de egyébként nem olyan akadozó, mint az eddigi miui-k.
De szerintem a 4.1.2 sokkal smooth-abb.Gapps link talán van fenn valamelyik needrom-os miui-nál, ha érdekel.
Én most nem tudok vele foglalkozni. -
kymco
veterán
válasz
Old Gyfland #8070 üzenetére
Regisztrálni kell, akkor a linkek élnek, és ingyenes a letöltés. Annyi még, hogy a honlap nem nagyon szereti a hirdetés blokkolót.
-
kymco
veterán
válasz
blueMerle #8065 üzenetére
Ezt még nem próbáltam, de megnézem. Túl sokat nem várok tőle, mert nem hiszem, hogy van új a Nap alatt a 4.2.2-knél. Szerintem akadozni fog időnként, a közelségérzékelésével is időnként bosszantó gondok lesznek....
De ki fogom próbálni.
Nekem az etalon az apeelme 4.1.2-je nova launcher-rel (akciósan vettem) és roundr-rel (lekerekített sarkok, a play-ről). Ide térek mindig vissza... most is ez megy, egészen jól belakva. -
kymco
veterán
válasz
blueMerle #8054 üzenetére
Hasonlókon vacillálok, de én nem merem élesben feltenni... Bár szvsz ezek a 4.2-es portolt miui-ikről sem igen lehet tudni, hogy miket bűvészkednek a motorháztető buherálása alatt... ebből pedig már próbáltam élesben egy jó párat.
Mindenesetre nem merem feltenni a lewa-t, bár tetszik nekem is.
A needrom-on is fel lett téve ez a kérdés az általad linkelt romra, de válasz egy sem érkezett rá. -
kymco
veterán
válasz
apeelme #8026 üzenetére
Igen, ez emlékeztet arra az időre, mikor kezdő androidos voltam, és ömlöttek rám az információ hegyek, romok, mobil altípusok, mi mivel kompatibilis... Hát elvesztem benne, pedig anno a defy fórum szenzációs leírásokkal kényeztetett minket. Nagy tisztelettel gondolok azóta is szabof1-re.
Kelle egy kis idő az akklimatizálódásra -
kymco
veterán
Kipróbáltam egy rövid időre az új lewa rom-ot a needrom-ról. Félelemmel közelítettem hozzá, mert apeelme nem sok jót mondott róla. No nem a kinézetéről és funkcionalitásáról, hanem az adatlopós múltja miatt.
Hát sem a sebességére, sem a kinézetére nem lehet panasz. Fügre és szép. Kicsit idézi a miui-t, főleg az akkumulátor kijelzésben, de egyébként is egy eszétikus kinézetű, funkcionális rom-nak látszik. JB 4.1.2 beta-ra épül, a G3N-esek, az eltérő kommunikációs chipet a 4.1.2-höz neten található patch-el fel lehet éleszteni.
Tartalmaz magyar nyelvet, és tegnap frissítették, a legfrissebb lewa romra épül.
Nem volt bátorságom belakni, csupán a sebességére és a kinézetére voltam kíváncsi, mert a needrom-on hihetetlenül jók az értékelések, és sokan dicsérik. Van ezekben valami igazság. Kicsit fájó szívvel szedtem le a telómról, de nem nagyon merek kockáztatni. Nem tudom, hogy bízhatok-e benne.
Így visszaraktam a korábbi alap 4.1.2 betát.
Ja, és nem próbáltam, hogy a "wake on volume" funkciót beállító 4.1.2-höz kiadott patch működik-e benne. -
kymco
veterán
Többször kerültem abba a kellemetlen helyzetbe, hogy az általam cwm-ben mentett romjaim visszaállításuk után elvesztették az addig beállított alapértelmezett és a névjegyekhez tartozó csengőhangokat.
Nem akartam hinni a fülemnek, de már többször beleestem ebbe a hibába... Mi lehet az oka, és mi az ellenszere? -
kymco
veterán
válasz
apeelme #7862 üzenetére
Amikor telefonálok, elsötétedik a képernyő, ez a közelségérzékelő miatt evidens lenne.
Mikor megszakítom a hívást sokszor nem éled fel, ezért a power gombbal szakítom meg, még ez is megjárja...
De a megszakítás után sem éled fel a képernyő, csak az alsó gombok világítanak. Ha még egyszer megnyomom a power gombot kialszik a fény, ha még egyszer, akkor újra világít a három alsó gomb, de a képernyő többi része inaktív. Várni kell egy jó pár másodpercet (kb 10-15), amíg előjön a záróképernyő, és ekkor lehet használni a telefont tovább...
Ez eléggé zavaró... Annyira, hogy már visszatértem a jb-re. -
kymco
veterán
válasz
apeelme #7851 üzenetére
Köszönöm! Ezek a barkács varázsszkriptek elbizonytalanítanak...
És zavaró, hogy bár elméletileg több patch is létezik, de a képernyő elsötétedés problémája rendre előjön...
Anno én a defy-n nagyon megszerettem Wajk által főzött miuikat. Van nem kevés honvágyam a miui-ra és ezért próbálkozom újra és újra, de vsz ez sem lesz az igazi. -
kymco
veterán
válasz
apeelme #3023 üzenetére
Szia apeelme! Üdv a többieknek!
Most egy miui v5-tel próbálkozom, és minden recovery-be lépés végén fejbe akarja vágni a recovery-det a rom.
cappa72 #3016-os hozzászólása alapján próbálom törölni az inkriminált állományokat, de azok egy részét egyáltalán nem találom, más részét pedig nem ott, és nem pont azzal a kiterjesztéssel. Így nem merem törölni.
/system/etc/install-recovery.sa Romot a miui oldalról szedtem.
Hol kezdjem szerinted a keresést? Szeretném kigyomlálni. Van ötleted/ötletetek? -
kymco
veterán
válasz
apeelme #7687 üzenetére
Igen, sajnos még a nova lapozásakor is sokat "gondolkodik". Tényleg nem az igazi, és nagyon sajnálom, hogy ez nem valós jiayu g3 rom. Mondjuk logikátlan is lett volna, hiszen a 4.1.2 JB-t sem tudták a véglegesíteni. Pontosabban nem akartak időt pazarolni rá. Visszatértem az általad módosított jb-re... Eddig ez vált be leginkább...
Köszi, hogy utána néztél! -
kymco
veterán
válasz
Víz Elek #7630 üzenetére
Az a "T" betű sok mindent elárul. Pld, hogy nem ilyen telefont használunk. A Jiayu-ról általában azt tudom mondani a g3n ismeretében, hogy megérte az árát, szép kijelzőjű, tetszetős telefon erős akkumulátorral. Személy szerint küzdök a mobil térerővel, mások kritizálják a GPS-ét, nincs rá sok használható főzött rom, de alapvetően elégedettek vagyunk.
Hogy ebből a "T"-s verzió tekintetében mi áll meg nem tudjuk. -
kymco
veterán
válasz
balazs1011 #7619 üzenetére
Mondanám, hogy tedd fel apeelme romjai közül valamelyiket, de szvsz ez most nem aktuális nálad.
Mások azért küzdenek, hogy ne legyen zárhangjuk... -
kymco
veterán
válasz
balazs1011 #7617 üzenetére
Újraindítás volt?
-
kymco
veterán
válasz
balazs1011 #7615 üzenetére
Tuti, hogy van. Csak ne az sd kártyán keresd, hanem a gyökérben az es file explorer segítségével.
-
kymco
veterán
válasz
apeelme #7548 üzenetére
Úgy olvasom a fórumokban, hogy a 4.1.2-nél nem ritka, hogy kalibrálni kell a psensor-t.
Nálam sem mindig érzékeli, ha telefonálásnál ott a fejem. Ilyenkor a a mobileuncle tools-ban a psensor-ral beállítom, és a kikapcsolásig jó, egy újraindítás után újra... Ez nem egyedi, ahogy a fórumokat olvasom. És kerestem ezt a funkciót a 4.2.2-nél, de nincs. És azért, mert javították... ezt írták az xda-n legalábbis.
Ha te a 4.2.2-re gondolsz, akkor egyetértünk. Ha ebbe a 4.1.2-t is beleérted, akkor tényleg valami nem kóser.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Energiaital topic
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest