- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Biliskmer #11394 üzenetére
ATI Tray Tools-szal be lehet állítani feszeket, de csak olyanokat, amik a BIOS-ban szerepelnek, pl 0.892V, 0.930V... 1.158V, a Sapphire 4830 esetében.
Játéktesztnek többórás SCFA? Nem rossz, bár érdemes más játékkal is megnézni, pl Dirt2, CoD4, Splinter Cell Conviction, ezek háklisak a tuningra.darál0w: De neked 5750 van...
Nekem gyárilag 575/900 és 160/250 között váltogat, BIOS mod után 750/1000 és 160/250.
De asszem MSi lapokban tuning mellett is visszaveszi a feszt Intelnél, vagy nem?
-
KAMELOT
titán
nalátod...havi 7000ft az már szép kis összeg...sokan nem hisznek nekem hogy oylan gépet kell venni ami
olcsó
gyors
minőségi
kevés áramot fogyaszt.Régebbi gépem 82W-ot evett....csak alaplap, VGA és proci csere volt.
ASUS P5B-MX LGA 775, ASUS EAH 4670 és INTEL E2200 proci volt.....ezzel fogyasztott ennyit.mostani konfig meg 115W.....az olyan 30W/ óra külömbség
-
NFree
addikt
válasz
KAMELOT #11375 üzenetére
Nem tom most megmérni de igy tuning nélkül, szerintem nem ehet sokat eza kis drága
Majd egyszer megmérem , csak kel kölcsönbe olyan konektoros bigyó
Most este hogy szakad rólam a viz olyan meleg van a 4.en felhuztam a procit alapfeszen 3.45ghz-re s igy is intel burn alatt max 60 fok. Tehát nincs gondom vele.(#11372) darál0w
Bakker mióta ugymond eladtam a quadot meg kivágtam a 9800 gtx et ha hiszed hanem 6-7 k val lett kevesebb a villanyszámla , azért ez nem kevés a gép általába 18ó-kat megy , ien szempontból nem bántam meg a cserét -
törölt tag
válasz
Biliskmer #11390 üzenetére
"Szeretem látni a 160/250 core/mem órajeleket"
Nekem még régebben 100/150-en ment 0.892V-tal (alap 2D fesz 1.046V)...
700/1200 szép, de a Furmarknak én már nem hiszek.
OCCT-vel lehet jó terhelni, de stabilitáshoz inkább játéktesztek valók. ATI Tray Toolsszal lehet tovább húzni, nekem max 750/1140 megy.
Stirbi: Ilyen a Sapphire 4830, rövid, Power Play jól megy, stb. Olcsó is volt még tavaly.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
Stirbi #11388 üzenetére
Bezony-bezony!
Szeretem látni a 160/250 core/mem órajeleket
Mindig az jár a fejemben,h "óhhh, mennyit spórol nekem ez a kis aranyos"
(#11387) EarL 007:
Néha és is megcibálom a frekiket 575/900-ról simán fel lehet húzni 700/1200-ra, és furemark szerint nem is hibázik.
Mivel tudnám tuvább húzni? traytool? -
Biliskmer
aktív tag
-
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer #11384 üzenetére
Két profil elég nekünk spórolós fajtáknak, én még lejjebb adom, nekem egy is elég.
A lényeg, hogy a feszültséggel kell manipulálni elsősorban, a négyzetes összefüggés miatt, az órajel csökkentése csak másodlagos a fogyi szempontjából.
Alapórajelen, min fesszel a játékok kivételével általános felhasználásra elég a proci, a konvertálás és játékok igénylik a magasabb órajelet, de így is elég a 3.3GHz, én ezen használom.
Kíváncsi vagyok az EasyTune-ra, nekem rosszabb eredmények, nevezetesen FPS-ek jöttek ki, amikor játékokat teszteltem elsősorban a proci szempontjából nézve és kényelmesebb volt nekem is a Giga tuningprogiját használni.Akkor estem pofára, amikor pár beállítást teszteltem utólag a BIOS-ból belőve és nagyobb FPS értékek jöttek ki!
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
fagy53 #11383 üzenetére
Az 1.66 valóban nem jön ki
, de ahoz közeli igen
pl: 8*200=1.6 Ghz , de lehet, 8*207= 1.66 Ghz...Mi szükség van 4 fokozatra?!?!
Ha éppen nem akarok játszani, akkor minek zabálja az áramot?
Skót vagyok b@sszus, sokba van a KWh.Easy Tune-al gyengébb a proc, mintha biosból lenne állítva, hmmm....
Vajon mennyivel gyengébb?
Nah holnap ezt fogom lemérni -
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer #11382 üzenetére
Ugatós juhászeb legyek, ha értem ezt a négy profilt!
1.66MHz - gyári FSB, mi ez?
Nincs is ilyen szorzó amivel 200MHz-es FSB-vel ezt meg lehet csinálni..
Egyáltalán mi szükség van ennél az atomerőmű procinál négy fokozatra?Az EasyTune-ra meg vigyázni kell, mert bugos és gyengébb lesz a proci mintha ugyanazokat az értékeket a BIOS-ban állítod be.
Játszadozni lehet vele, de véglegesíteni nem érdemes, ez minden az alaplapokhoz adott tuningprogikkal így van..
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11381 üzenetére
Huhhhh...
Van 1-2 gyerekbetegsége ennek a proginak, de haladokA legjobb az az volt, amikor kiválasztottam egy előre elkészített gyári profilt
Egy kattintás, és kékhalál, nosztalgikus élmény volt, mivel vagy 1 éve nem láttam, azt a kis aranyos-kék képernyőcskét.
két profil váltás között 1 percet kell várni, különben nem történik semmi4 profilt lehet csinálni, a terveim:
- 2*1.66Ghz, gyári fsb (szinte intel atom)
- 2*2.5Ghz, 333 fsb
- 2*3,3Ghz, 333
- és majd a 2*4GhzÉs ami a legjobb, a VGA-t is tudja állítani...azt még nem tudom hogy annak mik lesznek az órajelei.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11377 üzenetére
Nekem mondod?
Villamosmérnök lennék vagy miaszösz.Alapból, ha egy mérőeszköznek az a tápja, amit mérni akarok, abból jó nem szokott kisülni.
ui: van olyan progi, amivel profilokat tudnék beállítani?
mint pl a haverom laptop-ján: Performance-Ballanced-Energy saverJó lenne, ha nem kéne minden esetben biost állítanom.
-
Rick4
félisten
válasz
zoo8800 #11366 üzenetére
Tudom, elbaszkuráltam, ki is néztem, de rosszat írtam le, itthon néztem, hogy jé, ez nem is gigabyte.. Pedig előtte 2 évig is giga volt, meg is fogadtam, hogy többé másféle lapot nem veszek, annyira elégedett voltam vele....
... Mindegy, netezni jó ez... Majd holnap nézek valami cpu stress test-et rajta... Egyébként egy E8400 mennyivel jobb ennél pl mindkettő 3.6-on hajtva?
-
törölt tag
"tályékoztatott"
Jáááj, ez szúrta a szemem.
KAMELOT: Egy ilyen "kis" kétmagosra nem kell batár hűtő ahhoz, hogy hatékonyan lehessen hűteni, pl EKL Cold Tower (a narancsos), Merlinhardverben már 3200 Ft-ért kapható és a kép alapján csavaros-hátlapmerevítős változat, ennyiért röhögve megéri és sokak szerint a kategóriatárs CM Hyper TX3-at, AC Freezer 7 Pro-t is felülmúlja.
TX3 mellett meg az szól, hogy nemcsak LGA775-re való, hanem minden másra is felmegy, EKL-nél külön LGA775-ös és AMD-s van.
-
darál0w
Jómunkásember
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
rvn_10 #11349 üzenetére
Tudom-tudom, van még benne tartalék, csak hűteni is tudni kéne...
Igazából nem gondoltam, hogy gyári hűtővel elérhetem a 3.675-öt, ez 47%-os túlhajtás.Kéne egy brutális hűtő, szieven megnézném a max-ot amit ki lehet csikarni belőle.
Nem tudom, hogy hol lakik, de fel kéne vennem a kapcsolatot bacsis-alLenne a procon "hűtőpaszta"
-
Biliskmer
aktív tag
Szerintem felállítottam egy új rekordot, amit nehéz lessz felülmúlni...
Asszem most ideje lenyugodnom
, teleszemetelem a topic-ot
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
Biliskmer #11346 üzenetére
Asszem megvan a max, amit a gyárival (egy kis sufni tuningal, már már a gányolós topicba való
) ki tudok hozni a procból.
E5200-->VID1.1125-->1.2320V-->3.675Ghz-->10.5*350-->67C
Prime 95, 20 perc stabil, de inkább most nem kínzom tovább.Egy kis ideig használom így, de tartósan, csak hűtő csere után...
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11311 üzenetére
A CPU hőfoka eléri játék közben azt, amit pl prime 95-ös teszt alatt?
Remélem nemMég nincs másik hűtőm, de egy kis húzogatást megpróbáltam
E5200-->1,1125VID-->1.264V-->3.66Ghz-->71C (tudom-tudom meleg...)
A feszt kicsit nagy léptékben állítgattam, nemsokára tornázom lefelé.Újra is indítom a gépet, feszt kell állítanom
-
KAMELOT
titán
E5200---intel burn alatt 65 fok...gyári hűtőm van
fontos az is hogy milyen a házban a szelőztetés....milyen ventik vannak és hogyan hűtik a házat.....
elől, oldalt, hátul 12cm venti
Ha még jobb hűtőm lenne akkor talán ennél alacsonyabb lenne a hőfok.
3,33GHz---1,2785V alapfesz.....10x333........FSB 1333MHz
Fogyasztás 26W mármint a procinak. terhelve -
Tuja1
aktív tag
valaki elcserélné az E6500-asát az E5200-asomra.
mennyi lenne a reális árkülönbözet?
( nem az én ötletem volt a csere)
-
NFree
addikt
-
darál0w
Jómunkásember
mehet neki...ha bírod hűteni.
mivel még nem volt i5-i7em így csak annyit tudok, ami le van írva...de ahhoz képest már segítettem tuningolni mindkét fajtát
-
NFree
addikt
válasz
fagy53 #11333 üzenetére
Mostanába max oc meg valid nem érdekel, 24/7-re gondoltam , de ma befejztem nem stabil 4 ghz-en akármit csinálok , ugyhogy hagyom
"Egyébként azért kérdeztem a kollégát mert elég sokfele megfordul s szereti beleütni a kis orrát mindenbe
ezáltal sokat látott hallot koléga
"" darál0w", s nem merem a nagyokat a hülyeséggel zavarni a rendes topikba
-
NFree
addikt
válasz
darál0w #11331 üzenetére
áá az is kapja az ivet rendesen, már 2 napja szenvedek egy stabil 4ghz-el , de nem akarja az igazságot . szerinted mehet neki 1.38v biosban?
I5 tuningal hogy vagy mennyire vágod a témát? havernak vett 1 gépet s nyuz , hogy menjek segiteni tuningolni , de én még ahoz nem értek azt de tudom eszik-e vagy isszák?
-
NFree
addikt
Sziaasztok , nos probálnám tuningolni a procit szereztem vga-t s 4ghz -nél egyszerüen kilép a prime ból semmi hiba üzi semmi egyszerüen kikapcsol, ienkor mi lehet a kevés?
CSináltam 5-és fél órás prime-ot , erre fel menteném a képet bakker kifagy a k... ancikáját . kicsit kicsapta a biztit.
-
zoo8800
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! "ÚJ" Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest