Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #11699 üzenetére
Neked zárt házad van, ott számít, mennyire nyomják a levegőt az első-hátsó ventik, nekem meg tésztaszűrős elöl, hátul, sőt oldalt is van kettő, 12cm-es ventiknek való rács. Poénos, de mikor 1.344V-tal kínáltam meg a procit, a hűtő visított rendesen, ~2700 rpm, holott elvileg 2500 a max, amit tud.
-
-
törölt tag
válasz
bolcsodal #11697 üzenetére
LinX csak három kör erejéig lett elindítva (harmadik körben lőttem a képet), maximum stressel, elég annyi, mert ennyitől is beáll állandóra a hőmérséklet. Itt az eredmény:
CPU: maximum 53-55 fok
Magok: maximum 48-50 fokSharkoon Rebel9 Economy (szürke) házam van, elöl nincs venti, hátul meg egy Arctic Cooling 12025L venti. Ház eleje rácsos, oldallap fent van. A BIOS-ban a Smart Fan be van kapcsolva, magától állítja a hűtő rpm-et.
Az a 3850 S1-gyel, Turbo Modulelal hogy tud melegedni?
Én is S1-et akarok a 4830-ra és van még egy 12025L ventim.
Nekem idle ennyi:
CPU: 28-29 fok
1. mag: 33 fok
2. mag: 40 fok -
bolcsodal
addikt
válasz
#19617792 #11695 üzenetére
Jó lesz a LinX is..végülis az IBT is azt használja....
Milyen házad van? Nekem Sileo500-ban ha leveszem az oldalát a maghő olyan 56-57-ig megy fel IBT alatt. Zárt házban sokkal rosszabb 61-62, de akkor meg a VGA melegszik a huzat hiánya miatt...
Viszont nálam fordítva van. 29fokos proci mellett a magok minimum 44 fokosak IDLE.
..
Mondjuk a magok hőmérséklete fontos...
-
ZCoyote
őstag
Úgy néz ki 340 lesz az igazi mert 10x345-ön is egy kis idő elteltével hibázik a prime
-
fagy53
nagyúr
válasz
szacsee #11687 üzenetére
"minthogy egy ilyen fesztüske miatt füstöljön el a proci." - sajnos alattomosabb a dolog, nagyon kicsi az esélye az azonnali tönkremenetelnek, de a sunyi degradációnak viszont magas.
Bölcs dolog a kikapcsolása az LLC-nek valóban, de hozzá kell tenni, hogy a proci gyártója által megadott max feszültségnél 0.2V-tal alacsonyabb üzemi feszültségnél nyugodtan bekapcsolható. Jelen esetben ez 1.25V körüli terheletlen érték, ami valós és pl. CPU-Z által mutatott adat.
Így elkerülhető, hogy 200-300mV-os tüskék maradandó károsodást okozzanak a prociban. -
ZCoyote
őstag
Feltettem 10x350-re el is indul de a prime-ban az egyik mag azonnal hibázik
Lejjebb vettem a ramokat 875-re de ez sem nyert hangszórót. -
szacsee
nagyúr
válasz
ZCoyote #11686 üzenetére
Biosban beállított procifeszhez képest kevesebbet kap valójában a proci (droppol). Üresjáratban ezt CPU-Z-vel tudod nézni, majd terhelés hatására még lejjebb esik a fesz.
Na az LLC azt hivatott kiküszöbölni, hogy az üresjárathoz képest ne legyen kevesebb a fesz terhelt állapotban sem. Hátránya, hogy lehetnek feszültségtüskék és a proci KO lehet, de ez magasabb feszen fordul elő elvileg csak... de az ördög ugye nem alszik elven én nem szoktam ajánlani. Inkább állítsa mindenki magasabbra a feszt biosban, minthogy egy ilyen fesztüske miatt füstöljön el a proci.Nézd meg bebootol-e a win 310-320 és 330-on, ha igen, akor prime mehet neki... az fsb felső határát keresd meg, ha megvan akkor lehet majd szorzókkal pepecselni. Ha nem menne 330-on, akkor meg odatolod neki a prociszorzót és a ramot olyan visszaosztásba teszed, hogy ne legyen nagy sebességcsökkenés 1066-hoz képest.
-
ZCoyote
őstag
Elkezdtem a tuningot, kipróbáltam az első állomást: 10x300, alapfeszen eddig prime stabil, a ramok 960-on mennek.
Az én biosomban van LLC bár nem tudom az mire jó -
szacsee
nagyúr
válasz
#19617792 #11681 üzenetére
Úgy rémlik... estleg ds3r-be mintha lenne, de ez sem tuti. UD-ban viszont van.
Nálam Extreme volt és hiányoltam is... no meg mikor jöttek az UD lapok gigáék nénikéjét emlegettem.P45T-DS3R-ben van
P45 DS3P-ben nincs
P45 DS3R passz
P45 DS4 szintén van...Akkor lehet az első szériásokban nem volt, aztán beletették..
Zájecnek, Gorneck-nek is DS4-es lapja volt és nekik nem volt LLC. -
törölt tag
válasz
bolcsodal #11673 üzenetére
1.275V az alapfesz. FSB380-nál nem tudom milyen hőfokai vannak, teszteltem, csak az értékekre nem emlékszem. Meg fogom nézni, sőt lehet beküldöm a tuning HQ táblázatra. Mondjuk érdekes, hogy a 380-as FSB még simán megy, 381 nem, pedig kapott feszt, MCH, VTT, PLL is... Lehet, itt wallos a procim.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ZCoyote #11664 üzenetére
Alapfeszel átlag mennek a lapok (ICH, IOH) 333-360 közt lazán.
400-nál meg a Quadok vallosak nem a P35.
Anno Q6600-al 410-el validoltam P5K Deluxe-al.
A proci meg megmondja mennyinél wallos.
Ha gondolod írj rám pü-ben öcsinek is P35-öse van dobok 1-2 beállítást.Ja ha giga lapod van, akkor ha normalra állítod a Vcore-t akkor műkszik az eist, c1e is, és a feszt is visszaveszi.. feltéve ha normál feszen (VID) megy a proci annyit amennyit be akarsz lőni).
-
bolcsodal
addikt
válasz
DeckardCain #11659 üzenetére
FSB310 baromira nem magas P45-ös chipsetnek.
Kb 450-től számít magasnak..ekkor fontosak inkább az MCH beállítások (fesz, ref stb...).
-
bolcsodal
addikt
válasz
DeckardCain #11657 üzenetére
Csak hogy ne a levegőbe beszéljek:
Az EIST miatt vette vissza az órajelet és feszt, de e lényeg: BIOS Normal fesz, 10-es szorzó.
-
bolcsodal
addikt
válasz
DeckardCain #11654 üzenetére
IBT Max terhelés mellett nekem is felmegy 61fokig Freezer7Pro-val (FSB310x10 1.14V). Prime95 blend ugyanilyen beállításokkal 58 fok. Persze mindezek zárt házban, ha leveszem az oldalát jó 4 fokkal jobbak az értékek. Szóval szeirntem nem olyan rossz a gyári. Esetleg ha a szorzót visszaveszed és FSB-t emelsz lehet hűvösebb lesz. Próbáld ki Normal feszen mennyi FSB-t bír 10-es szorzó mellett.
Én azt vette észre, hogy a szorzóemelés kéri a legtöbb feszt, míg normal feszen Vdrop-ot számolva 1.12V-on vígan elszaladgál FSB310-en.
Más....
Az vajon mitől lehet, hogy a beállítás 15 kör IBT Max stress level-t kibír, de minden 10-15 újraindítás után problémázik még Windows boot előtt...? Vajon hol lehet a bibi, van egyáltalán, vagy Giga fícsör, hogy néha nem akar indulni?
-
ZCoyote
őstag
Hello!
Proci csere miatt egy 5200-es került a gépembe egy c2d 8300-as helyett.
Alaplap: P35-DS4
Ram: 2x2 GB CSX 1066A proci vid-je 1.235 V.
Nem vagyok egy tuningos úgyhogy megkérdezem a nagyérdeműt, kb. mik azok a beállítások amivel nagyjából el lehetne kezdeni egy kis tuningot? Milyen fsb-t szeret, stb? Nem akarom szénné húzni a procit csak úgy 3.2-3.3 körülire.Ja a hűtő egy Freezer 7 Pro.
Köszi!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DeckardCain #11652 üzenetére
olyan kicsi nem is láttam
az lehet sok...mármint abbol a szempontbol, h lehet tényleg nembírná az 1.2Vot az alaphűtő.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DeckardCain #11649 üzenetére
hőt miért nem nézed közben?
-
NFree
addikt
válasz
fagy53 #11634 üzenetére
Áhh nem szoktam visszavenni , minden 1es mhz szinte kincs, általába ha végig küzdöm a szokásos proceduráimat , még nem volt olyan, hogy gondom lett volna bármivel is . Eddig s durvén 3 éve használok úgymond tuningolt pc-ket.
(#11645) Dave™
Egyébként csak kiváncsiság , miért kell hibernálni a gépet miért nem kapcsolod ki? -
szacsee
nagyúr
W7-nél hibrid alvásos buli van ha azt használsz... ha elmenne az áram a vinyóról visszatölt ugyanúgy mintha hibernáltál volna... csak épp alvásba tetted.
"Hibrid alvás: elsődlegesen asztali számítógépekhez tervezték. A hibrid alvás az alvó mód és a hibernálás kombinációja: a nyitott dokumentumokat és programokat a memóriába és a merevlemezre menti, majd a számítógépet energiatakarékos állapotba helyezi, hogy gyorsan folytathassa a munkát. Így ha gond van az áramellátással, a Windows a merevlemezről visszaállíthatja a munkát. Amikor be van kapcsolva a hibrid alvás, és a számítógépet alvó módba helyezi, a gép automatikusan hibrid alvás módba vált. Az asztali számítógépeken általában a hibrid alvás mód alapértelmezés szerint engedélyezve van."
Forrás MS Magyarország -
Dave™
nagyúr
Megpróbáltam emelt MCH fesszel is, de így sem tudott visszajönni. Amit viszont nem értek: mivel 11x333 esetén nem tud visszajönni, csak próbálkozik, ezért a tápkapcsolót kapcsolom le, várok 1-2 másodpercet, majd vissza és bekapcsolom. Bootnál visszaveszem ugye 10x333-ra azért, mert meguntam a szórakozást, inkább lemondok a +10%-ról, DE ezután betölti a win-t, és minden ugyanúgy fogad, mint mikor elment sleepbe. Ugyanazok a programok nyitva stb. Mintha lementené ezeket az információkat, bár az meg már hibernáció lenne, szóval nem is igazán értem. Lényeg a lényeg: köszönöm a válaszokat, de kényszerből marad a kisebb órajel+sleep kombináció.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
DeckardCain #11643 üzenetére
hát sztm az 1.2Vot elbírja az alaphűtő ilyen "kicsi" orajel mellett
-
DeckardCain
senior tag
válasz
darál0w #11642 üzenetére
OKs, megpróbáltam 1,175V-on elhasal mindjárt az elején 3120-on. Nem egy erős példány.
Feljebb nem akarok menni a fesszel, amíg a gyári hűtőm van.
Holnap beállítom 266*11-re aztán addig nem foglalkozok vele amíg nem lesz másik hűtő.. Tartok tőle, hogy 3,2-höz kelleni fog az 1,2V. Majd szerzek egy fogyasztásmérőt.
Kíváncsi leszek mennyit fogyaszt majd. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
DeckardCain #11641 üzenetére
akkor a proci lesz...
emelj Vcoret.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
darál0w #11640 üzenetére
Prime 95 small FFT ben néztem a 260*12-t.
Ramot azt 11 szozóval tesztelem Prime Blendel.
Csak most kiakartam próbálni bírja e a nagyobb órajelet a CPU 12 szórzóval.
De szerintem először befejezem, hogy a Ram bírja e a 887Mhz-et, ez már nincs messze, aztán akkor már csak a proci-t kell kitesztelni lépéseként, nem úgy mint most -
darál0w
Jómunkásember
válasz
DeckardCain #11639 üzenetére
melyik prime?
-
DeckardCain
senior tag
Prime egyből dobja az egyik tesztelt szálra..
FATAL ERROR: Rounding was 0.46875, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Kevés a fesz? 3120 (260*12) @ 1,15V
Ram elvileg bírja mert 260*11-en ment a Blend majd egy órát. -
törölt tag
válasz
darál0w #11636 üzenetére
Nekem is megy a tuning vele, csak lehet XP alatt jobban megy a vas.
IBT és LinX között nem igazán lehet különbség, mivel ugyanazt az alapot használják, legfeljebb a Linpack verziószámában lehet különbség (ami magában hordozhat javításokat, új lehetőségeket, stb...), nekem ugyanolyan eredmények jöttek ki LinX-szel és IBT-vel is. Az, hogy melyiket használod, végülis mindegy, ugyanolyan metódusokat hívnak meg, futtatnak le, különbség nem igazán lehet.
Nekem régen az IBT bugosan működött, azóta LinX-t használok, bár IBT-t gyakrabban frissítik, de ez szerintem inkább a GUI működésére van hatással, mert az alapot (Intel Linpack) az Intel fejleszti.
-
törölt tag
válasz
darál0w #11626 üzenetére
Kiforrott, csak nem a tuningra.
(#11632) darál0w: IBT és a LinX ugyanolyan jó, mivel az Intel Linpack tesztprogramra épülnek (Intel ezzel teszteli a termékeket), ahhoz adnak egy hozzá GUI-t.
-
Dave™
nagyúr
Köszi mindenkinek a válaszokat!
A memória időzítésekhez/frekihez/feszültséghez nem nyúltam, csak a fent említett paraméterekhez. A memória 800-as, CL5-ös, és ennyi is megy (SPD beállítás van bent). Az MCH feszre én is gondoltam, lehet annak is kellene egy kis plusz, a procinak viszont tuti elég, mert még picit többet is kap, mint ami feltétlen muszáj, a stabilitás jegyében.
Videókártya szerintem kizárható, mert akkor is csinálta amikor csak az integrált volt (x4500), meg akkor is, amikor a 4350, most ez utóbbi van használatban.
A jelenség úgy néz ki, hogy elmegy sleepbe, odáig minden oké, viszont amikor vissza kellene jönni, a bekapcs led világít, de kép nincs, vár pár másodpercet, majd kikapcsol, aztán megint be, megint ki...
#11623: de 10x333-ban minden tökéletes, atom stabil, soha semmi baj nem volt se a sleep-el, se fagyás se semmi. Szóval valami a megemelt órajellel lesz. Arra gondoltam, lehet visszatéréskor először kevesebb feszt kap, és az akasztja meg. A reference voltage vagy a terminal voltage nem játszhat itt szerepet? Ezek mire jók egyáltalán?
-
NFree
addikt
ien esetben , ne csak az orthos ra hagyatkozz teszteld ki rendesen a gépet intel burn, prime blend. lehet valami nem birja s az ortos nem mutatja (szerény véleményem)
Ja és igen a refek meg a term segíthet, lehet, ha nem stabil a rendszerApropó nem tudja valaki , hogy kell használni a linx-t rendesen mit állítsak , hogy fain legyen?
-
bolcsodal
addikt
válasz
darál0w #11622 üzenetére
Szerintem a 10x333-sem megy neki Win7 alatt csak nem tesztelte ki rendesen...
De ne legyen igazam!
Én is hónapokig használtam Xp alatt a beállítást CL5 1000MHz és semmi gáz nem volt. Kipróbáltam Win7-et egy-két hétig ment, aztán hirtelen ötlettől vezérelve letettem sleep-be és néhányszor nem jött vissza...érdekelni kezdett, hogy miért és a memória volt a ludas.
-
bolcsodal
addikt
Instabil memória! Nálam dettó ez volt, amíg nem lazítottam az időzítéseken...amúgy minden Prime95 Blend stabil volt stb.. (persze napokig nem teszteltem)...csak egyszerűen nem jött vissza Sleep-ből.
Próbáld megnézni, hogy a memória stabil-e. Esetleg oszd visszább...most pl. milyen frekin megy?
Nálam csak Win7 alatt jelentkezett, így valószínűleg a Win7 érzékenyebb az enyhe instabilitásokra...
-
Dave™
nagyúr
bemásolom ide is, több szem többet lát
Sziasztok!
Találkozott valaki már olyannal, hogy egy bizonyos mértékű tuning után a gép ugyan teljesen stabil, de sleepből nem tud visszajönni? A konkrétumok:
Gigabyte G43-S2H, E5200
Amíg minden működik:
10x333MHz, 1,28V Vcore a többi fesz alapon
Amikor már nem jön vissza sleepből:
11x333 MHz, 1,36V Vcore, a többi fesz alapon.
Fontos megjegyezni, hogy nagyobb órajelen is teljesen stabil a gép, nem fagy (Orthos tesztelt).
Mi lehet a gond? A CPU termination ill. reference fesz nem segíthet?
Köszi!
Ja és a legfrissebb BIOS van fent, Win7 Ultimate.
-
D@ni88
addikt
Na amúgy az milyen, hogy eddigi biosfeszt (1,36V-ot ami 3,5ghzhez kellett) levittem 1,18ra. így 3,5ghz->3ghz-re. és idle hőmérséklet nem csökken. Ugyan úgy 39/39fok
. De
és mind1 neki hogy 30fok van a szobában, vagy 17(este ablak kinyitva).
Mondom biztos a hőszenzor szart be. Erre ráeresztem az orthost, a prime-ot. Erre terhelésnél már 67-ről lement 57re a hőmérséklet a feszcsökkentéssel. Majd este kinyitva az ablakot, nyomtam egy orthos, és az idle 39/39fokhoz képest felment 47/44fokranem tudja valaki mennyit jelent ez a fesz csökkentés W-ba mérve?
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11611 üzenetére
Minimum System Requirements:
Microsoft Windows XP Service Pack 2, Vista, 1.8 GHz processor, 512 MB RAM, 8 GB available hard drive space, 128 MB video RAM or greater, with DirectX 9, Vertex Shader / Pixel Shader 2.0 support (ATI 9600+, Nvidia 6200+), Sound card, Internet connection with Cable / DSL speeds.
Recommended System Requirements:
3.0 GHz Intel or equivalent AMD processor or better, 1 GB RAM or better, 8 GB available hard drive space, 256 MB video RAM, with DirectX 9 Vertex Shader / Pixel Shader 2.0 support (Nvidia 6800 or better), Internet connection with Cable/DSL speeds.
Szerintem
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11609 üzenetére
Megkínoztam szegény procot, elértem vele a 4ghz-et, de izzott mint a faszén
Nyomtam egy supreme commandert, olyan mint ha meg sem húztam volna
4ghz, az a supreme-nek semmi, 40 GHz talán már elégRecommended System Requirements:
3.0 GHz Intel or equivalent AMD processor or better,
1 GB RAM or better,
256 MB video RAM, with DirectX 9 Vertex Shader / Pixel Shader 2.0 support (Nvidia 6800 or better)Ennél rosszabbul bemérni gépigényt még nem láttam.
Elmegyek a CERN-hez, talán az ő régi, éppen csere alatt álló szuperszámítógépükön elfut (1360*3Ghz, összesen 4080Ghz)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Biliskmer #11608 üzenetére
intel 1.45V valos feszt adott meg határnak
igen előfodulhat, h magasabb fsb kisebb szorzo több feszt kér, mint kisebb fsb magasabb szorzo.
elvileg ha nagyobb FSBvel dolgozol, jobb lesz a teljesítmény. de ez csak a c2d és c2q szériára mondhato el. AMDre és core i procikra már nem.
-
Biliskmer
aktív tag
Lenne egy kérdésem, mi az a fesz, amit még tartósan elvisel egy 5200?
Létezik az, hogy nagy szorzó mellett a proc instabilabb?
Ezt úgy értem, hogy 400*10 ben kevesebb fesz kell neki, mint 333*12-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest