Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w
üzenetére
Alapfeszen a legtöbb amíg elmentem, az 3.3Ghz volt de úgy nem használtam, csak próbára.
Viszont ezen a 3.16-on 1-1,5 hónapja stabil...Ha vízhűtésem lesz, akkor sem biztos, hogy tuning bajnok leszek, igencsak gondolkozom egy passzív radiátoros vízhűtő rendszeren... CPU GPU FET
PSU

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Biliskmer
üzenetére
általában az alacsony VIDesek mennek jol, de jobban is melegednek...

a VID az a gyári alapfesz. és ennyit is mutat meg.

sok dologd nem lesz tuningnál...minden alapfeszre kezdetben, pcie 100, ramokat visszaosztani és emeled az FSBt...aztán ha megvan a vége alapfeszen, akkor kezded el emelni a CPU feszt...persze a hőfokokat szem előtt tartva.
nem nagy ördöngősség az e5xxx procik tuningja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Biliskmer
üzenetére
Hát, jobb léghővel elértek már 4 GHz-et is E5200-zal, ha vized lesz, akkor komolyat mehet a proci, feltéve, hogy jó darabot fogtál ki. 3.5 GHz szerintem meglehet akár alapfeszen is. Érdemes a RAM-okat az FSB-vel szinkronban hajtani (így javul a mem.sávszél.), így 400-as FSB-ig nem fog hátrálni a RAM. Időzítésekkel szerintem nem érdemes bajlódni, nem hoznak annyit a konyhára, amiért érdemes lenne belőni őket, én hagytam az alap 5-5-5-15-ön (GeIL Value RAM-ok).
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Már kb 1 éve boldog birtokosa vagyok egy E5200-asnak, amire én használom arra elég.
De ugye bennem is ott motoszkál a kisördög, szeretném megtudni mit lehet kipréselni ebből a kicsikéből, habár a gyári hűtővel nem sokat remélek (ha majd összegyüjtök egy kis pénzt akkor vízhűtés lesz)
Az eddigi max, és proc adatok.
Konfigom:
-GA-EP43-DS3L
-E5200 Már csak azért is a listába írom
-2x2GB Kingmax 5-5-5-18 (álltalában kis feszemeléssel 4-4-4-12 ben használom)
-Sapphire HD4830Nem tudom, hogy így ránézésre mit tudtok mondani, szerintetek mit lehet majd ebből kihozni?
-
törölt tag
Na, próbálkoztam magasabb FSB-t elérni, alapfesszel megy 380, de 381-et már istennek sem akarja, pedig VTT, PLL, MCH feszt is emeltem, a PCI-E frekijét is Autora vettem, proci 1.3V valós feszt kapott, de még ekkor se, a RAM-ok még 800 alatt mentek. Elképzelhető, hogy a procimnak itt a vége és nem a lapnak? Vagy a lap korlátol? Stirbinek is EP43-DS3L lapja volt, az E8200 ment neki 415 FSB-vel benne (ebből azt gondolom, hogy a lap még bírná), akkor vajon a procim wallos 380-nál?
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w
üzenetére
Fele annyi idő alatt tölt be, jobb SSD-nél még hamarabb. A leállás is gyorsabb, mindez nagyon észrevehető és élvezhető, de csak egy darabig, aztán megszokod..

Játékoknál már nehezebb észrevenni a különbséget, nyilván a pályabetöltésre gondolok az FPS nem nő sajnos
, a víruskeresés a boothoz hasonlóan jóval gyorsabb. Mások a böngészésnél is látnak különbséget, de szerintem a netkapcsolat ill a kereső motor inkább számít, így ebben a nagyon változó környezetben én nem veszem észre az SSD előnyét.Elnézést másoktól az ide nem illő off-ért.

-
darál0w
Jómunkásember
-
NFree
addikt
válasz
darál0w
üzenetére
ezt , magyaráztam , 4ghz en fagy mint a szél(bios 1.4v-on), vége a lapnak szerintem, ti meg azt mondjátok ugy kéne mennie mint egy p45-ben ááááááááh.
Egyébként jah a füst még benne maradt
nem lennék lecsorosodva kikergetném belőlle , megnézném mi száll el hamarabb lap vagy procc 

Ha esetleg egyszer megjön az ud3r a garból , ha lessz belőlle valami akkor , bepattintom egy kicsit , megnézem , habár annak a lapnak reszeltek.
-
NFree
addikt
Hi all nos nagyon ugy néz ki ez a vége a procinak utánna akárhogy feszelem fagy [3800]

Még hogy ugy megy mint p45 ben
A szart is kitaposnám belőlle az udr3-as lappal
-
törölt tag
Egy 0,96 voltra alulfeszezett, alapórajeles e5200-re milyen hűtőt raknátok, ha non-stop megy 100%-os terheléssel, és még aludni is lehessen mellette?
-
-
Davidof92
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Forró bizony, 3ghz 1.1(1.056 valós) volt terhelve egyik mag 60-61 fokos, másik 55 körül, cpu 40. Mindezt rézmagos prescott hűtővel 1800rpm-en. Üresbe egyik mag 45 fok, másik 38, cpu 23-24. Felszerelési hiba kizárva. majd 5x vettem le raktam fel, mindig új paszta. A kupakja eléggé homorú, a széle rendesen magasabb mint a közepe.
-
NFree
addikt
válasz
dime27
üzenetére
gratt
, de ud3 r ben nem is csoda abban ez is megtáltosodna , a valaha kiadott legjobb tuningos lga 775 ezt ki merem jelenteni , kár hogy az anyém meghalt , eladás előtt.Én ha elérem a 4ghz-et ebben a lapban csoda lessz , de tuti nem a hőfokok fognak vissza.

Egyébként anno a quaddal sikerült stabilizálnom az 500 as fsb-t kellemes fesszel , csak meg kellett váljak tőlle
[link]
csak már egy kicsit meleg volt még vízzel is -
NFree
addikt
-
MZsoltee
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
2 féle fessszel teszteltem. Vagyis....
Először beállítottam úgy a feszt, hogy cpu-z 1,2V-ot mutasson (Bios: 1,2250V)
Így jutottam 3666Mhzig.
Másodszor megcéloztam a 3500 mhz-et 10,5*334mhzen, így tudom járatni a a ramokat 668mhz CL4-4-4-12 mellett. Ezt próbáltam a lehető legkissebb fesszel elérni a vége Bios 1,18125V lett.Az LLC mindvégig ki volt kapcsolva, mert a régi P35-ös illetve P31-es lajaimon nem volt ilyen funkció és most ébresztettél rá, hogy létezik.
Bekapcsoltam, így majd következő újraindításnál megpróbálom 1-2 lépcsővel alacsonyebb feszen is a 10,5*334-et, sztem menni is fog.Ha madj kicsit unatkozom és kíváncsi leszek mit tud Bios 1,2V (Vid) melett akkor bekapcsolova tesztelek majd.
A CPU tuning listára meg sztem teljesen mind1, hogy be vagy kikapcsolt LLC-vel kap 1,2V-ot, n em hiszem hogy különbség lenne tuningban, ha mégis akkor javítsatok ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, azt használom még mindég 

Gratu!