Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
W7-nél hibrid alvásos buli van ha azt használsz... ha elmenne az áram a vinyóról visszatölt ugyanúgy mintha hibernáltál volna... csak épp alvásba tetted.
"Hibrid alvás: elsődlegesen asztali számítógépekhez tervezték. A hibrid alvás az alvó mód és a hibernálás kombinációja: a nyitott dokumentumokat és programokat a memóriába és a merevlemezre menti, majd a számítógépet energiatakarékos állapotba helyezi, hogy gyorsan folytathassa a munkát. Így ha gond van az áramellátással, a Windows a merevlemezről visszaállíthatja a munkát. Amikor be van kapcsolva a hibrid alvás, és a számítógépet alvó módba helyezi, a gép automatikusan hibrid alvás módba vált. Az asztali számítógépeken általában a hibrid alvás mód alapértelmezés szerint engedélyezve van."
Forrás MS Magyarország -
Dave™
nagyúr
Megpróbáltam emelt MCH fesszel is, de így sem tudott visszajönni. Amit viszont nem értek: mivel 11x333 esetén nem tud visszajönni, csak próbálkozik, ezért a tápkapcsolót kapcsolom le, várok 1-2 másodpercet, majd vissza és bekapcsolom. Bootnál visszaveszem ugye 10x333-ra azért, mert meguntam a szórakozást, inkább lemondok a +10%-ról, DE ezután betölti a win-t, és minden ugyanúgy fogad, mint mikor elment sleepbe. Ugyanazok a programok nyitva stb. Mintha lementené ezeket az információkat, bár az meg már hibernáció lenne, szóval nem is igazán értem. Lényeg a lényeg: köszönöm a válaszokat, de kényszerből marad a kisebb órajel+sleep kombináció.
-
NFree
addikt
ien esetben , ne csak az orthos ra hagyatkozz teszteld ki rendesen a gépet intel burn, prime blend. lehet valami nem birja s az ortos nem mutatja (szerény véleményem)

Ja és igen a refek meg a term segíthet, lehet, ha nem stabil a rendszerApropó nem tudja valaki , hogy kell használni a linx-t rendesen mit állítsak , hogy fain legyen?
-
bolcsodal
addikt
Instabil memória! Nálam dettó ez volt, amíg nem lazítottam az időzítéseken...amúgy minden Prime95 Blend stabil volt stb.. (persze napokig nem teszteltem)...csak egyszerűen nem jött vissza Sleep-ből.
Próbáld megnézni, hogy a memória stabil-e. Esetleg oszd visszább...most pl. milyen frekin megy?
Nálam csak Win7 alatt jelentkezett, így valószínűleg a Win7 érzékenyebb az enyhe instabilitásokra...
-
lizakattila
senior tag
Kereshetek akármennyi adatot, ha nem tudom milyen körülmények között készültek.
IA kérdés pedig nem az volt, hogy ki hány hőmérséklet adatot talál, hanem hogy jelenlegi körülmények között kinél hogy alakulnak a hőfokok.
Nálam is melegebb van a szobába 4-5 fokkal, mint két héttel ezelőtt. És úgy vettem észre, hogy a proci is melegedett 2-3 fokot, ami főleg terhelés alatt jön elő - de akkor még ez is elég jónak mondható, mit ez előző hsz-ekből kiderült.
-
lizakattila
senior tag
zoo8800, Dave™, CHIPman, bolcsodal
Köszi az infokat. Megnézem, hogy olyan 1,2-1,25 körül mit megy. (Most kivételesen fordítva kezdem, feszhez nézünk órajelet.)
Remélem elég jó lesz mert alapon 3200-ra belőttem és már hasított is.
Ha megy 3,4-3,5-öt, az nekem bőven elég lesz. -
-
fagy53
nagyúr
Ez OK., de a lapok nagyon különbözően mérik, nekem idle kétszerakkora értékek jönnek ki mint neked, de terhelve stimmt.
Engem azonban nem ez érdekel, hanem ugyanazon feszültségnél érdemes-e az órajelet a C1E bekapcsolásával 3.3 GHz-ről ejteni 2GHz-re, idle-ben, mert csak itt lehet.
Nálad a fesz is nőtt és az órajel is, ami láthatóan idle-ben nem számottevő, de load érződik.
-
kriszbon
őstag
Ezt gondolom az alapján számoltad ki amit az everest kiírt neked, ami még azt se tudja megmutatni pontosan hogy a proci mennyi feszt kap
Amúgy nekem egyáltalán nem a spórolás végett jó ez a dolog, hanem a hőfok végett, ami magával hozza az alacsonyabb venti fordulatokat is, mint a vga kártyánál! De mint írtam nem kívánok ismét vitát indítani róla 
-
kriszbon
őstag
Itt nem a fesz vagy fesz+freki emelésről volt szó, mert az természetes hogy nő a fogyi+hő, hanem azonos feszen alacsonyabb órajelen kevesebbet fog fogyasztani+kevésbé melegszik! És ez így van mert hiába ugyan az a fesz, ha a freki csak a fele, és olyankor biztos hogy kevesebb amper kell neki, ebből adódik hogy kevesebbet fogyaszt+kevésbé melegszik(lásd vga kártyák is) Visszanéztem az értekezéseiteket erről fagy53 kolléga (Ezt) idézte neked! Az első kettőt csak meg kell fordítanod, és meg is van a válasz, hogy van e értelme vagy nincs! Ezt amúgy enélkül is tudtam! És persze ez csak az én véleményem és nem is kell vele foglalkozni, és nem akarok vitát indítani belőle

-
fagy53
nagyúr
Általános szabály, hogy 10-15%-ot kell húzni a RAM frekit, hogy a következő CL lazább időzítéseit használd. Esetedben nyersz a dolgon, ahogyan magad is tapasztaltad.
Jó és gyakorlati sebességteszt a WinRaR sebességtesztje, használata előrevetíti, hogy hogyan viselkedik a konfig a tömörítési, konvertálási feladatokban. Döntő mértékben a RAM órajele és időzítései számítanak nála. -
DeckardCain
senior tag
Ennyire mellé lőttem volna ezzel a 3sal?
Tulajdonképpen nem szeretném nagyon húzni, mivel a mini ninja-val majd passzívan szeretném használni. Játszani nem játszom sokat, inkább film meg torrent, és néha játék. 1 hónapja még jóval komolyabb cuccot akartam de aztán hála istenek rájöttem felesleges lenne. -
fagy53
nagyúr
Ez nemcsak a procitól, hanem a laptól is függ, sőt elsősorban tőle. A GA-P35C-DS3 lapomban 10 alatti szorzótól hányingert kapott, az Asus P5QL-E gond nélkül viszi.

bakosgabor57: az az egy óra azt jelenti, hogy ennyi idő múlva viheted vissza a procit gariztatni a kísérlet után?

-
fagy53
nagyúr
Az Everest teljesítmény számításának pontosságáról én sem vagyok meggyőződve, de szegény ember vízzel főz.
A lényeg, hogy viszonyításra kitűnően használható, márpedig ez kellett nekünk. Kösz az adatokat!
Én ma állítottam át nyári tuningra a gépet 3.2GHz, 337MHz FSB, Vcore: 1.11 - 1.12V -
fagy53
nagyúr
Állandó terhelés esetén az I = U / R ezt behelyettesítve a P = U x I képletbe,
P= U x U / R kapunk, összevonva P = Unégyzet / R
Próbáld meg úgy elképzelni, hogy az áram az okozat, a terhelésre adott feszültség áramot indikál, ő így egy következmény. Adott a terhelés, ezek a proci áramkörei, rákapcsoljuk a feszt és akkor folyik az áram, felmelegíti a procit ami hőként eldisszipálja ezt az Unégyzet / R összefüggést. Közben persze rengeteg mindent kiszámol nekünk.
-
fagy53
nagyúr
Egy kis táblázat dokar cikkéből,
2200MHz | 1.288V | 0W | (alap órajel és vcore; referencia fogyasztás)
3000MHz | 1.288V | +16.5W (alapfesszel max stabil órajel)
3100MHz | 1.304V | +21W
Látható hogy azonos feszültségen a 800MHz-es órajel növelés 16.5W-ot eredményezett.
Ha 100MHz-et emelünk és a feszt megnöveljük 16mV-tal ez 4.5W növekedést jelent, holott az értelmezésed szerint csak 2 W-tal kellett volna emelkednie.
Hidd el, hogy a legtöbbet a fesz. növelés jelenti a villanyszámlában és a csak utána jön az órajel növelésből származó fogyasztásnövekedés.
-
fagy53
nagyúr
A feszültségnövelés növeli az áramot, a kettő szorzata a teljesítmény. Állandó terhelés esetén a teljesítmény / fogyasztás, jelen esetben a hődisszipáció / négyzetesen nő, ami komoly tényező!
Az órajel növelése közel arányosan növeli a fogyasztást. Egy időegység alatt minél sűrűbben történik munkavégzés, annál nagyobb a teljesítmény. A frekvencia emelése ezt jelenti. -
bakosgabor57
őstag
Az alapfeszes tuning az alapfeszes tuning,elég egyszerű utána nézni,mennyi a feszültség 2500-on és az elérhető alapfeszes tuningnál:pont ugyanannyi.Hogy emellett mekkora az áramfelvétel növekedés...,ezt már mérni kellene,abban egyetértek,hogy a melegedést és fogynövekedést ez okozza.A fesz növelés az ok,a frekvencia egy lehetséges,de nem szükségszerű okozat.(Megy az 1,45V-on 200 FSB-vel)

-
bakosgabor57
őstag
-
bakosgabor57
őstag
-
Auratech
őstag
Nem vagyok elekronikus guru, de amit mondsz, az úgy van. Egyedül a táp képes 2-3 fokos környezeti hőemelkedés hatására több áramot felvenni, mint amit itt "nyerni" lehet. Szerintem a kis feszültség jelzi, hogy a procc. jóféle és van bene tuningpotenciál. Ez a haszna. Ha megnyugtató, hogy kevesebb kell neki, hát megnyugvást nyert aki így tesz. Attól, hogy alulfeszeltem, még nem lett jobb semmi nekem. Csak egy szám. A korábbi prescottos fűtőművem 3@4,1Ghz után ezek a paraméterek és a hő nagyon szelídnek tűnnek az akkori 150W TDP-hez képest.
(Egy vasaló csak 30-40W-ot ad le béllyegnyi felületen) -
Monya78
veterán
A gyári hűtőt a hangja miatt cseréltem le...ha nem egybe fröccsentve lett volna a rögzítés a ventivel...akkor maradt volna a gyári hűtő valami halk ventilátorral párosítva...
Alpine 7 pro hangja a házban lévő többi ventillátor kb. 15-17dB-es hangjához simul...a 10 fokkal hűvősebb mag csak bónuszként jött.
Polír meg minek ha a gyárival hűtővel sem volt veszélybe a 70 fok környéki kritikus hőmérséklet...
-
kicsigeri
senior tag
Nem mondhatnám, mert 1,175V azért van ennél alacsonyabb VID-el rendelkező is. Nem is áll szándékomba eladni. Ha veszek másikat, akkor ez megy bele muti gépébe, alulfeszelve, alapon. Most egy 2160 van a gépébe. Azért az se annyira rossz példány, de az kerül eladásra a köv cserénél.
-
funkygee
aktív tag
Nah, lehet van előrelépés. Driverben egyidejű írás kikapcs. A csíkozódás úgytűnik megszűnt, legalábbis az utóbbi pár restartnál. Egy dolgot viszont nem értek
Mi a fenének eszik meg 1G ramot a IGP. Lezabál a 4 ből 1 -et alapból. Amire nekem kell elég lenne ha 256 ot megeszik, több maradna másnak vagy nemtom. Van a biosban az a PAVP az IGP beállításnál. Az mi az
. -
funkygee
aktív tag
NB re 42 fokot ír. De a borda piszok meleg, az nem jelent semmit? Akkor elvileg a baloldali értékeket normálisan állapítja meg a lap? Azoknak tuti annyinak kell lenniük. Ok. Esetleg nem tudnád elküldeni neked mire vannak állítva? Most is van hogy nem indul el normálisan, ha egysz megy akkor jó win alatt a kép. Mostmár az uj biossal a ddr18v 1.823 volt a pc health nél, az jó nem?
Üdv! -
funkygee
aktív tag
Erős a gyanúm, hogy a gyári intel hűtés hatalmas előnye, hogy radiálisak a lamellák : egyszerűen szívja onnan is a levegőt és hűl a chipset borda is tőle. A dolog pikantériéja, hogy mondjuk jópár óra off után tuti így indul el a gép. Freezer7 pro van rajta nekem is, sztem az gyakorlatilag arrafelé nem áramoltat semmi levegőt. Ez így nagyon komoly. Amennyire jó a freezer7 pro, annyira alkalmatlan ide?
Felraktam most a legújabb intel drivert ( 02.20) és ugyanaz, azzal a különbségel, hogy ha elindul jól, úgyis marad. Az agyam eldobom.Feszeket AUTO beállítások fixálják? Mármint mennyinek kéne lennie és hol tudom állítani?
Pl ddr2 a pc helath statusnál 2.012 v. Ez pl sok nem? Azzal együtt, hogy 1.8 ra állítottam manuálisan. -
NFree
addikt
Elméletileg és intel szerint az 1.35v belefér, de hogy menni fog-e 4 évig azt szerintem nem tudni, Mert azért szerintem a tuning hosszútávon degradál, évekig senki sem halytott még tuningolva procit , hamarabb cserél az ember, nekem anno egy celeron ment 50% tuningal 1 évig aztán kifingott az alaplap, s vettem más cuccot.
Én azt mond ha szükséged van arra az orajelre amihez kell az 1.35v akkor tekerd oda neki sha megadja magát egy év mulva akkor veszel más procit, ebben az árban 1 év mulva e8xx lehet majd venni, s akkor megtérül a befektetett pénz mivel addig kiszolgált a kis prockó az emelt órajel miatt
-
fagy53
nagyúr
Mert visszaveszi az órajelet és a feszt energiatakarékossági okból idle-ben a lap.
Az órajelet úgy csökkenti, hogy az FSB változatlanul marad és a szorzót 6-ra állítja.
Az Everest betöltődésénél a procihasználat alacsony, ezért az akkori órajelet és szorzót jeleníti meg a betöltődés után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Gitáros topic
- OLED monitor topic
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- i5-10500
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

3,2-n mennyi lehet vajon a legkisebb fesz amin még megy? 1,12-n viszi. Kicsit felül feszel a lapom,1,1000V-ot kap biosban. 1V lehetséges?

Esetleg úgy próbáltad a fogyasztást?