Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Én csak idézek!
"na ja gondolkodtam ,azért nincs a lapokon akkora kapacitás mert minnél nagyobb a kondi kapacitása annál kevésbé lesz inpulzustűrő,annál előbb megy tönkre! ezért szándékosan arra törekednek,minél kisebb legyen ez az érték,mert a lap élettartama így sokat javul,de tedd föl azt a kérdést ,ha van egy 200v körüli inpulzussorozatunk,miért megy tönkre egy 350v kondi" -
prmcsk
addikt
Fejet hajtok a puffer tuningal kapcsolatban kifejtett álláspontod előtt, ugyanis
Működik ! .Beáldoztam egyik lapomat, az öreg E2140-et belevertem, 400FSB-n megküldtem.
A biosban direkt adtam a procinak 1,5 voltot, cpu-z 1,472 voltnak látta. Orthos tesz
9- es prior és beesett a fesz 1,442 voltra. Járattam fél órát és figyeltem a feszt, maradt
ahol volt.
Szét szedtem és a lapra és fázisonkén ráakasztottam pluszban 2300uF-okat.Új teszt, ugyanazon körülmények között, cpuz = 1,472 volt, teszt indul és a cpu-z
fesze NEM mozdul.....Szép dolog az elmélet, de én a gyakorlatban is szeretek meggyőződni dolgokról.
Igazad lett....
-
didyman
őstag
De Uram, a tuning az mindig ajándék! Tuningra nem lehet garantálni, így nem is lehet piacot építeni egy modell esetében, lásd kivételek. A legtöbb alaplap a processzorok gyárilag garantált órajelén, alapfeszültségükön való táplálásukra hivatottak némi, tuningra is használható tartalékkal, de nem eszement tuningra. Arra is vannak megfelelő deszkák, de a piacnak a tuninglapok csak vérszegény szeletét fedik le, mivel a tuningolás egyáltalán nem jellemző ezeknek a termékeknek legnagyobb részben fedett piacára. Márpedig, ha az adott terméket SoHo környezetében használják gyenge titkárnői, vagy izmos munkaállomás alá, akkor ott semmi szükség ilyen mértéktelen tartalékokra, de még a legtöbb otthoni gép esetében sem. Akkor meg minek rá pazarolni alkatrészt? Nem fog a rovására menni semminek sem a várható élettartam során.
-
WiZARD
addikt
lehet, hogy naiv vagyok, de ha ennyire egyszerűen lehetne sokkal jobb tuning alaplapokat készíteni, akkor miért ne tennék a gyártók?
bőven lenne rá kereslet, és ki is fizetnék vidáman a felárat az emberek...
(amikor gigának/asusnak van 6-8 féle lapja 1-1 chipsetre, akkor +1 már tényleg nem számítana) -
didyman
őstag
De hidd el, nincs erre igénye a tervezésnek. Egyrészt a polikarbon kondikkal valóban szükségtelen, másrészt a szabályzókör működési sajátosságai ezt teszik lehetővé, a pufferek csökkentése pedig az egyik kulcsterület az újabbnál újabb megoldásokban. Igen, abban igazad van, hogy régebben jelentősen túlméreteztek, amikor az Epox deszkán a kondik fele már kinyílt, a kályha Atlon XP még mindig stabilan tekert benne
, de azért egy normális, tartós Rubycon/Nippon kondikészlet mellett ilyen tartalékra nincsen szükség és a tuningeredmények is azt mutatják, hogy az eredendő tartalék igen tekintélyes így is, még az idővel degradáló paraméterekkel együtt is. És igen, a BGA foglalat előbb fog tönkremenni, mi értelme hát annak, hogy a VRM terület tartósabb legyen?
-
prmcsk
addikt
Úgy van, ahogy mondtad...4Gigán simán megy a gépem, szinte mindent
csinálhatok vele, de mikor a Prime-al tesztelnék, a gép lekapcsol. Nem kell áramtalanítani, elég a power gomb és újra megy. Ezért gondoltam én is, ez
lap gond, ennyit tud.A PWM.jeim curvára melegednek, nincs ebből nagyobb "hőállóbb" ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest