- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
Többek javaslatára kipróbáltam a gépem egy single rail táppal hátha jobban megy a tuning (3,6GHz). Sajnos nem. Valószínűleg az alaplap (P5K) a hunyó.
A Q6600+HD4850 fogyasztása 3,5GHz-en Prime alatt 250Watt játék alatt mindössze 220Watt.
Véleményem szerint egy osztott ágas tápnál ehhez elég 18A a 12V1-en amit bármelyik modern táp le tud adni. Ettől nagyobb tuning esetén is elegendő kell legyen 22-25A a 12V1 ágon. Egy ágas táp - azaz 25A-nál nagyobb áram a procinak - pedig fogalmam sincs milyen über-brutál proci tuning-hoz kell. -
d@minator
addikt
A táp gyártója igazán lényeges. Mi lenne az?
Nem progira gondoltam hanem a BIOS-ban kell megnézned amiket leírtam. Tudod gép bekapcs és utána rögtön DEL gomb nyomogat.
Extra tuningra azzal a lappal ne számíts de többet nem tudok mondani majd kiderül.
Ha nem lesz tuning ahhoz a felbontáshoz 1680x1050) akkor is elkel az a kari VGA igényes játékokhoz.
Javaslom a "Melyik tápegységet vegyem" és a "Tuning szájbarágósan kezdőknek" topikokat. -
d@minator
addikt
Ehhez tudni kellene pár dolgot.
1. Milyen típusú a tápod?
Ha gagyi a tápod akkor még alapfeszes tuning sem jöhet szóba és valszeg a 260-ast sem fogja biztonságosan elvinni. (Ha gagyi a tápod a 2. és 3. kérdésem felesleges.)
2. Van e az alaplapodban olyan funkció, hogy CPU Clock, CPU Frequency, FSB Frequency?
3. Milyen felbontáshoz kellene a GTX260? -
d@minator
addikt
válasz
DonMedve #23107 üzenetére
Hát igen.
Kiszedtem a házból mindent most úgy hajtom meg oldalról is fúvatom a VRM-eket de a 3,6GHz nem akar összejönni.
Az Enermax tápomról néztem belső fotókat amin úgy néz ki, hogy egy pontból jön a három ág. Tehát vakítás szaga van a három ágnak de majd csak ha szétszedem nyerek bizonyosságot. Ha igazam lesz akkor annyit tud, mint a Corsair VX450 ami egy ágon ad 33A-t.
Úgyhogy szerintem is a lapom a nagyobb tuning gátja. -
d@minator
addikt
válasz
DonMedve #23098 üzenetére
Oldalról megfúvattam a VRM-ek környékét és most nem indult újra a gép 3,5GHz-en viszont 3,6-on továbbra is. Szóval lehet, hogy a lapon lévő alkatrészek melegszenek túl és nem a véletlen műve a prime stabil 3,5 giga. Van itthon fölösbe chipset hűtő borda szerintem feldarabolom és dobok belőle a VRM-ekre. Egy próbát megér.
-
d@minator
addikt
Ha az FSB emeléstől indul újra a gép akkor mi a problem? (9*400 vagy 8*400-on is)
-
d@minator
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #23067 üzenetére
A Core Voltage hova lett a validból?
-
d@minator
addikt
válasz
Seikai #22981 üzenetére
Egy nagyobb hűtés lenne jó neked. Nálam kisebb fesszel is viszi azt amit eddig nagyobbal. Hűtőcsere után. A pasztám gagyi de a hűtőtalp csiszolása és polírozása 5fokot hozott. Egy game nem terheli a procidat annyira, mint a prime. Pl FarCry2 - 40% körül GTA4 - 70% körül terhel. Talán el leszel vele nyáron...
Én most a 3,7GHz-el küszködök. Egyelőre a tesztprogik újraindítják a gépet. A régi TX2-es hűtővel már 3,5-ön újraindult.
-
d@minator
addikt
válasz
Sennalacy #22894 üzenetére
Azért volt a galiba, mert Gigabyte.
Nekem ugyanez volt, hogy egyszer csak nem lehetett emelni az FSB-t alapról felfele csak lefele. Előtte újraindult ha ránéztem utána a tuningot nem akarta megtartani. De néha megtartotta.(P35C-DS3R)
Szóval a probléma az volt, hogy Giga volt és úgy oldottam meg, hogy vettem egy Asus-t.
Azóta szeretem mióta a spájzban van. -
d@minator
addikt
válasz
Melu85 #22854 üzenetére
Csinálj CMOS cleart esetleg még egy BIOS frissítést. A szorzó állítás automatán nem életbevágó probléma.
Javaslom ne hallgass mindenkire, még a végén megvetetnek veled egy GTX295-t.Ebben a topikban biztos tudunk neked segíteni. Mégis mennyi az a kevés fps és milyen felbontásban?
-
d@minator
addikt
válasz
guzmics #22839 üzenetére
3,2GHz, 1,29V(terhelten), TX2 full fordulat-on, ház oldala levéve: 79-78-78-78 fok max.
(CPUID Hardware Monitor 1.14.0 és CoreTemp 0.99.2 szerint is, Prime95 v25.8 small FFT-vel terhelve)
IDLE-ben nekem a lap leveszi a szorzót, fordulat 1392/min 32-31-26-30 fok.
VID:1,2875VA GTA IV nem terheli csak 70-80%-al a magokat így a hőmérséklet 60-70 között volt.
Nekem ment a hőfok 90-re is 3,6GHz-nél 1,42V(terhelten) de újraindult a gép.
-
-
d@minator
addikt
Ti mekkora órajelen használjátok a Q6600-ost léggel? A napi használat érdekel. Én 3,2GHz-en, TX2-vel, terhelve a fesz 1,28-1,29V, a VID-je:1,2875, G0-ás.
Azért érdekel, mert nagyobb frekin 3,4-3,6GHz a hőfok akár 85-90 fok. Szóval hűtőt kellene cserélni aztán lehet, hogy tápot is és nem biztos, hogy megéri a befektetést.
-
d@minator
addikt
vagytok.
-
d@minator
addikt
Ha már a GTA 4-nél tartunk...kb. 20fps-sel megdobta a játékot a Q6600.
A textúrákat feljebb engedi tenni "high"-ra. Viszont így a grafika csúnyább lesz. Úgy rajzol ki mindent amikor megfordulsz vagy akár el is tűnik (4850/512-n). Gondolom elengedhetetlen egy 1GB-os VGA.
A Far Cry 2 szintén vagy +10fps esetleg több. -
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
Na csak megvettem...3400MHz-en Everest teszt stabil. Everest szerint fesz 1,4, terhelés alatt 1,39. Hőfokok: 82-80-80-79
Sajna 3500MHz-en újraindul a gép a teszt alatt... -
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
1. Szerintetek érdemes e lecserélni jelenlegi E2140@3Ghz procimat egy Q6600-ra. (GTAIV miatt kezdett érdekelni)
2. Mégér e 35k-t egy G0-ás darab. Húzva nem volt így zsákbamacska.
3. Mekkora az esélye, hogy fog menni 3,4GHz-en léggel?
4. Elég e neki a tápom Enermax 425W egy HD4850 társaságában?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest