- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n_gy_k
aktív tag
#22904 ?
Megpróbáltam azokat, amiket devast kollega ajánlott, de nem váltak be. Valakinek lenne valami ötlete? CPU term és MHC, mindketten kaptak +0,1-et, nem segített. Holnap megpróbálom a tápot, hátha, meg a másik slotban.. Ha esetleg ezek sem válnának be? Ugyanezek a feszek mellett megy 7x333-on (1333 a mem).. -
n_gy_k
aktív tag
Háát egy 450-es FSP-t tudok, de az nem sokkal nagyobb előrelépés szerintem.. Sajnos most lóvém sincs tápcserére, így annyira nem érdekes a dolog.. Márha az a ludas! Használjam így, ahogy most van: 7x333, 1333 7-7-7-20 vagy inkább 9x266, x1066 és valami jobb időzítés? Vagy esetleg 6x400 és visszaosztva a mem 1333-ra, mert ugyebár így ment a kingmax-okkal gondolom ezekkel is menne..
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast #22915 üzenetére
Nah kikapcsoltam, amiket mondtál. +0,1 a 2 értékhez, de így se sikerült, így most visszaállítottam 7x333-ra 1333-al 7-7-7-20-ra. Hátha holnap jön valaki, aki tudja. Lehet, hogy több fesz kéne vagy, ami nem megy azt ne eröltessük téma? Hosszíbbtávon szeretném így használni..
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast #22911 üzenetére
Nah ez nem jött össze. 6x400, mem 1600 9-9-9-24-el 0,1-et emelve mind a 2 értéken, amiket megadtál. Már kezdtem azt hinni, hogy betölt, de restart volt. Esetleg lehet, hogy még egy kis plusz fesz kellene neki? Vagy nem érdemes ilyenkor már erőltetni? Mit gondolsz?
Most 7x333, mem 1333 7-7-7-20-al, minden alapfeszen. Így jónak tűnik.
Viszont így néha visszaveszi a szorzót 6-ra, amivel visszaesik 2ghz-re az órajel ezt hol tudom megszüntetni? Lehet, hogy ez is befolyásolta az előbbi próbálkozást? Vagy felfelé nem rakja a szorzót csak lefelé? Szoftveresen nem raktam fel a dynamic energy saver-t vagy, hogy is hívják-ot, ami a gigabyte alap szoftvere..
-
n_gy_k
aktív tag
válasz
devast #22906 üzenetére
FSB Termination. Ilyet nem találtam. Nem igazán vagyok otthon ilyen téren, ezért is fordultam hozzátok. Az előző hsz-ben beszúrt kép alapján meg tudnád mondani, hogy melyik opció ez pontosan?
,,Hmm... quad 400as fsb-n?" Nincs sok értelme szerinted vagy miért írtad? Hogy lenne érdemesebb használni ha nem így? Túl sok feszt nem szívesen emelnék, ez a 2x 0,1 még talán belefér. Nem nagyon játszom így nem hiszem, hogy túlmelegedne a 400-as fsb miatt, a lapnak meg elvileg bírnia kéne.. Vélemény?
A CPU Vcore-t és a DRAM-nak jó az 1,325 és az 1,9V? Az OCZ-nek ennyi a gyári adata, a procinak meg nem tudtam megnézni, mert nálam "error"-t ír ki az intel honlapja.. Eddig auto-n hagytam, csak azért érdekel most ennyire..
Köszi mindenkinek a segítséget, még próbálkozom. -
n_gy_k
aktív tag
Hello
Lap: Gigabyte EP45T-DS3 F2-es bios-al
Proci: Intel Q6600 G0 AC Freezer 7 Pro-val
Mem: OCZ Plat. 2x2Gb 1600MHz DDR3Egy olyan problémám lenne, hogy a mai nap cseréltem le az eddigi memóriáimat (2x1Gb 1333-as Kingmax TinyBGA), a régiekkel a procit 6x400-on a memóriát meg visszaosztva 1333-on használtam. Minden fesz, órajel alapon. A mostani OCZ-kel, amiket azért vettem, hogy mehessenek szinkronba a procival nem tudom beállítani normálisan, hogy 1600-on menjenek. Mindent AUTO-n hagytam, kivéve a CPU Vcore-t, amit lefixáltam az alaplap szerint normális 1,325V-ra, CPU Termination 1,2V, CPU PLL 1,5V, MHC Core 1,1V (de próbáltam már 1,2-el is, úgy sem volt jó), DRAM Voltage 1,9V (ez volt a gyártó honlapján).
Jó esetben eljut odáig, hogy bejön a windows boot képernyője, de utána felvillan kb 1 sec-ig egy kék hibaüzenet majd újraindul. Tudna valaki segíteni? Órajelet és lehetőleg feszt szeretnék a gyári értékeken hagyni, a garanciavesztést és az élettartam rövidülést szeretném ezzel elkerülni.Próbáltam 7x333-on, ugye ekkor 1333-on megy a mem, így ment rendesen. Nem értem. Az időzítéseket nem bántottam. Itt van egy kép egy EP45T-Extreme-ről, kb. ezek a beállítási lehetőségek vannak az én lapomon is: EP45T-Extreme BIOS-a
Esetleg a legújabb (F3-as) bios segíthet? Letöltöttem, de mivel még nem csináltam ilyet, nem nagyon merek belefogni.
Ha valami gyenge amatőr hiba az oka, hogy nem megy akkor sorry, nem kell lehúrrogni!
Ha valamit kihagytam gépem az adatlapomnál. Próbáltam a DDR3-as topikba írni, de nem nagyon foglalkoztak velem, többen viszont ezt a topikot ajánlották!Előre is Köszönöm a segítséget!
Üdv,
n_gy_k -
n_gy_k
aktív tag
Tehát végülis akkor nem baj?! Nem is szerettem, hogy mindig visszaveszi, mert nem hiszem, hogy onnan ha kell akkor olyan gyorsan fel tud gyorsulni, olyan mint az auto, az sem gyorsul 4.-be 30-ról viszont ha visszateszed akár 2-ba akkor már harap de ahhoz idő kell. Viszont ha állandóan fordulaton van..
Alaplap támogatja a 1600ig, úgyhogy azzal nem hiszem, hogy baj lenne. Meddig melegedhet max a lap? Érdemes egy ventillátort rakni rá vagy valamit? Max 48 fok afölött még nem láttam..
-
n_gy_k
aktív tag
Sziasztok.
2 hete vásároltam egy Q6600-as procit (G0-ás) alá egy Gigabyte EP45T-DS3-as lapot meg 2x1Gb 1333MHz-es DDR3-as Kingmax memóriát és szeretném ennyin is hajtani a memóriát, de ezt csak úgy tudtam összehozni, hogy 6x400-on megy a proci, ami ugye az alapórajele 2400, csak ugye magasabb az FSB. Ez mennyiben befolyásolhatja vagy tuningnak számít? Csak azért kérdezem, nehogy túlmelegedjen vagy esetleg valami gond legyen garanciánál.. Szóval mennyiben befolyásolja a procit az, hogy 266 helyett 400on megy csak kissebb szorzóval?
Előre is Köszönöm!
üdv,
n_gy_k
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Hyundai, Kia topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest