- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janek69
senior tag
Azért a mobil kamera értékelésnél ne a Sony legyen az etalonod.A Nokia N8,808 és 1020 kamerája az kamera és azt lehet hasonlítani egy középkategóriás kompakt géppel is. Az ebben levő sony kamera meg ilyen,mert a sony ennyit tud és ezzel az élmezőnyben van,a nokia meg fényévekkel járt előttük ebben is,de az ő sorsukat meg tudjuk.
-
mrgymisi
tag
Istenem ki beszélt csodáról??
Nézd már meg ezt a hivatalos reklámplakáton feltüntetett képet. Szerinted ez készít ilyet? Senki nem vár csodát egy telefon kamerájától olyan mélységélességes képet csinálok az inew-ommal mint a fujifilm finepix s5700-ammal. Nem arról beszéltem. DE ilyen képet nem tudsz vele csinálni!!!!! Eleve nincs ilyen beállítás. Egy ilyen képhez amit minimum állítanod kell tudni az a záridő. És nem 4 féle opcióból kiválasztva egyet, hanem századérték pontosan. Ilyen képet nem csinálsz vele. Erről beszéltem. [link]
Sajnálom hogy otthon van az mmc amin az inew-al készített képek vannak. Küldenék egy párat. Csodálatos tűéles ragyogó telt színvilág. De ez éjszaka nem csinál ilyen képet. És ott a bizonyíték rá, amit a gizbeatról linkeltél. Többek között mert nem F2.0.......
-
mrgymisi
tag
En rajottem hogy RVR400 nem csipazik engem... Elhiszed a sony kamerat es az F2.0-s apareturet? Mert nem az van benne. Probalj meg olyan ejszakai kepet csinalni vele mint amivel hirdetik. Kivancsian varom az eredenyt. Csodalatos kepet csonal. Irtamhogyjo a kameraja, de nem olyat mint amilyennek leirjak.
-
woteska
csendes tag
Na, kolléga úr!
Szerinted a needromos 1.1.1 szűzike offisöl romocskácska?
Nagyon nem baj, ha nem, mégis jobbnak érzem csak azokat felpakolni..
Az 1.1.1-nél valóban jobb lett az akkuidő, eltűntek a bugok, legalábbis már képernyőfelvillanás sincs meg ilyesmi.. és úgy tűnik, végre le tudták küldeni a telót mélyalvásba, mert 1%-ot sem fogyaszt 10 óra alvás után.
Amit tegnap feltettél, az az 1.1.1-re van építve, és még ennél is továbbmehet akkuidőben? -
raulicio
senior tag
Ezt most nem értem. Azt hittem eddig, hogy fájlmásolgatással nem lehet megoldani a telenor bugot.
Amúgy linkeltél egy THL T11 MT 6592 communication modult (nyilván ezt te is tudod, hisz te linkelted
), de ezzel mit kezdjek? Bontsam ki és nézzem meg milyen fájlok vannak benne és azokat guberáljam ki a 900-as romból és tegyem a 85-esbe?
(#4819) Keeperv85 válasza raulicio (#4817) üzenetére
Én voltam az első aki azt mondta, hogy ez valószínűleg ugyan úgy gyári rom mint a többi. Pusztán csak arra utaltam, hogy mivel nem hivatalos forrásból érkeznek a romok, a számozás sem teljesen egyértelmű + még van 900-as vonal is, elég nehéz megmondani, hogy ma melyik a legfrissebb. (ugye van már kint 1.1.5. is).
(#4820) mrgymisi válasza raulicio (#4817) üzenetére
Elhiszem, hogy neked így volt, de látatlanban nem tudok találgatni, lévén nem tudom, hogy melyik verzió a tiéd és milyen rom volt/van rajta
Majd hamarsan meglátod, hogy működik-e vagy sem -
Keeperv85
nagyúr
Pofátlan kérdés, de mire kell ez nekünk?
Azért kérdem, mert elvileg a v1.1-től felfelé az össze készülékverzió összes hibája javítva lett, beleértve a GSM és a GPS bugokat is. Persze elvileg...
Mellesleg olyan telepítést, amit itt csinál a flashtool még eddig én sem láttam A megszokott ugyanis a piros csík, sárga csík, néha lila, kész. Ez ehhez képet piros, zöld, világoszöld, sárga, lila, újra zöld csíkokon megy végig és látszik hogy a gyártó a a scatter fájlt sem a megszokott módon használta. Elve csak firmware upgrade esetén működik...
Az említett visszadobós szerviz (lásd korábban) elérhetőségét pedig érdemes lenne ide kiposztolni. Jól elcseszték a telót és még csak össze sem rakták úgy aztán vissza...
-
raulicio
senior tag
felraktam.
Így hirtelen annyi tudok róla mondani, hogy telenorral lehet telefonálni (ez nem meglepő), de az epo nálam nem működik, mint az 1.0.8-ban. 1-2 holdat így is látott egyből, de nem vártam meg, hogy fix is legyen. Gps conf buherát nem csináltam.
Minden más egyelőre működik. ja, nekem még régi v3 850-es van.
-
RVR400
veterán
-
rokarudi
aktív tag
Nekem is Royaltek van. Tök jó, mert cserélhető akkus, és jó bele valamelyik Nokia akkumulátor is.
Ja, és az is jó, hogy a telefont nem kell a szélvédő alá rakni, hogy jelet fogjon, hanem el lehet rakni máshová is (levegő befúvó rács pl.), úgyhogy nem melegszik fel olyan könnyen a napsütés+navigálás miatt
Ja, és a Maps-et hogyan vetted rá, hogy használja a BT vevőt? Nekem nem sikerült összehoznom vele.
-
janek69
senior tag
Az a nagy igazság,hogy ezek a BT GPS-ek autós navigációra vannak kitalálva.Régen nagyon sokat foglalkoztam vele és mivel régen volt így elnézést ha a technika nevére tévesen emlékszem,de ezek statikus? módban mennek,ami azt jelenti,hogy ha a jármű ~3km óra alatt megy és nem haladt el talán 200m,ami azt jelenti,hogy áll,akkor tartja az utolsó pozíciót fixen,nem mocorog,ha 3km/h felé emelkedik a sebesség vagy elmozdul 200? m-t,akkor ad újabb adatot. Ez arra jó,hogy a gps pontatlanságból adódóan a pozíció állandóan változik és mivel itt még a pozíciók alapján az irányt is meg kellene határozni ezért a szoftver forgatná egy lámpánál állva a térképet,de a statikus mód miatt nem teszi.Ellenben ezekkel a gps-ekkel meg nem nagyon kell menni geocachingelni,meg túrázni is 3km/h felett érdemes. :-) Nekem is van egy royaltek-em,jóval régebbi,az nem statikus módban ment,de nagyon érzéketlen volt,ellenben van agy MSI sirfstar III-asom is,azon meg az istennek nem tudtam kikapcsolni a statikus módot,pedig jól széjjel konfigoltam. :-)
-
Keeperv85
nagyúr
Ezek után kíváncsi lettem, hogy akkor most hogyan lehet pl. a működő verziót, mint pl. a tiéd flashelni, ugyanis legjobb tudomásom szerint ezt gombbal nem lehet preloader módba kényszeríteni, mert a hang le-re bemegy a gyári recovery alá, a hang fel-re meg a factory test-be (Lehet pont fordítva, nem volt nálam tovább egy ilyen legutóbb 3 percnél...).
-
Keeperv85
nagyúr
Kötekedni szeretnél? Nem vagyok olyan kedvemben.
Azt írtam, hogy tegye vissza az akkut utána, miután már be van dugva USB-re a teló. Te pedig azt szajkózod, hogy nem csinál amúgy sem semmit sem. De igen, csinál. Pont azért, mert akkor szokta "megtalálni" a Windows, mikor már vissza van téve az akku, azért írtam hozzá azt is, de előtte is ott lóg a COM valahányadik virtuális porton, csak éppen a drága Win 7 pl. oda nem jelez csatlakozást, csak az első alkalommal és csak akkor, ha még nincs driver telepítve.... Ha lenne Linux az pedig végig látná, hogy ott van az USB eszközök között, de ez a teló totál döglött, meg sem próbál bekapcsolni...
-
Keeperv85
nagyúr
Szar lenne, ha driver nélkül a géped bármit is csinálna a preloaderrel, azon túl, hogy a Windowsnak fogalma nincs róla, hogy az ami ott lóg egy eszköz, nem is egy esetben. Kettő teló van nálam, amire a Windows konkrétan meg sem nyikkan, a Linux pedig látja lsusb parancsra...
-
raulicio
senior tag
A probléma nálam az 108-nál kezdődött, korábban nem volt gond a gps-el..
(#4462) Keeperv85
Persze akár lehetnek is eltérések, viszont tény, ami tény, ezek a telefonok működnek az elvileg másik telefonra kiadott romokkal. nyilván azért, mert ugyan az a gyártó csinálja a romokat.
-
janek69
senior tag
Még most sem világos. Miért ír neki a screenshoton 5,8,12,18Mpixelt? Miért 12???? Elmondom én mitől félek,hogy ezek a szemetek spórolásból már nem a Sony CMOS szenzort teszik bele,hanem egy szar omnivision kamerát.
Keeperv85
Na erre kíváncsi vagyok mi a redva ez a 862MB,már töltöm is. Ennyiben a Full SDK is elférne. -
janek69
senior tag
Én nézegettem ezt a ROM-ot,most emlékezetből írom,de talán az tűnt fel,hogy a modem fájlok azonosak az 1.0.1 (900/2100MHz)-el,ami megy a telenorral és ez is megy (concorde 1.0.6 900/2100MHz),mert a fórumtárs azt mondja,hogy a concorde ezt teszi fel a telenorosoknak,ellenben az mtk-ril.so megegyezik az 1.0.8-ban levővel,amivel nem megy a telenor. Itt csak a méretek alapján írom,hogy egyezik.Az 1.0.1-ben a ril.so eltér,tehát nem ettől függ ,viszont a build.prop ril-re vonatkozó bejegyzése ezen 3 verzióban azonos,így a megoldás sem itt lesz.
-
-
soundman1
senior tag
Még valami az NVRAM hibához.
Amikor az 1.0.4-ről átálltam az 1.0.7 romra, akkor az eredeti 1.0.4-ről Droidtools-al csináltam egy full backup-ot. Megnéztem, a backupban van NVRAM mappa és adatok. Ebből lehet, érdemes egy visszaállítást csinálni 1.0.7 alatt vagy inkább a hexaeditoros módszer, nehogy valamit a restore-ral megkavarjak?! -
Attis Radeon
tag
Világ életemben hifi szervízekben dolgoztam
Tudom mi a külömbség ez és az között.
Tudom mi a bakelit vagy a WAW és az MP3 között külömbség hidd el.
És azt is tudom hogy most ugyan azt a fülest beledugom PL: az LG telómba,és lám (besza..ás) a külömbség.
Ezt az infót csak azért közöltem,hogy lehet ezzel a lehetőséggel is számolnia,aki ilyet akar venni.
Sorry
Igérem nem szólok többet,mit is tapasztaltam.U.I:Amúgy te is ismered az LG telefonomat,mert egyszer már segítettél annó szoftverezni
Még egyszer kösz!
Pizza Sőr -
-
karikusz
tag
GPS fixes 1.0.8-as volt legutóbb fent. A play áruházból letöltöttem 2 játékot aztán visszajött a régi hiba, hogy újraindult magától a telefon. Először kezdtem a factory resettel, nem oldódott meg... majd újra raktam az 1.0.8-at, de akkor sem volt semmi hatás. Utána másik romot akartam feltenni de mindig hibát ír ki a flastool. A 3-as flashtool-szal felmegy az 1.0.3 meg a 4-es az 5-ös flashtoolszal meg csak az az 1.0.8-as gps fixes ami legutóbb lett felrakva. Már a Flashtoolszal csináltam egy formatálást is, hátha teljesen legyalulva jó lesz de semmi hatás. Ugyan úgy csak ez a 3 rom megy fel rá. a 3-4-nél ugye nem jó a GPS még így az kiesett az 1.0.8-cal meg újraindul magától a telefon. Szóval egy 8-nál frissebb verziót kell feltennem a GPS javítás miatt, de nem megy.
-
junkpod
veterán
Igazad lehet, mert a data/nvram mappám a régi, gondolom ezt szűz rom induláskor frissíti és csatolja újra. Ezért is leszek kíváncsi hogy wipe után mi a helyzet a telenorral.
Amúgy olyan mintha jobban kapkodná a lábát, jobban reagál mindenre kevesebb laggal. És van a telefon menüben wireless update is, bár ennek csak ott van értelme ahol nincs spflash kedv. -
junkpod
veterán
ezt mire írtad (a GPS Test progi gondot), a képernyő kifehéredésre?
Rókarudi: minek is próbáltam volna a 108 német akármilyen gpsfixes romot, mikor mint már írtam a GPS teljesen rendbejött nálam, legalábbis a waze jól navigál 95%-ban. És a német rom az 108-hoz képest nem tartalmaz más irányú "fejlesztést". Az 101 talán jó lenne nekem, ha nem fehéredne, mert ott végre van telenor 3G.
Atomgeszi: NFC-re próbáld ki az útleveleden
jó móka
-
raulicio
senior tag
Ezzel nem értek egyet, mert volt olyan rom, amivel nekem majdnem tökéletes volt a gps, viszont pl az új 1.0.1-ben ami a telenor miatt van fenn egyszerűen használhatatlan, tehát a gps teljesítménye nálam egyértelműen rom függő, ráadásul nem is csak egy féle hibát produkál, pl az első gps fixes rommal nekem gyakorlatilag egyáltalán nem működött a gps
1.0.5-el vagy 1.0.7-el meg tökéletes volt.
-
Secretknight
aktív tag
Nekem is volt ilyen wave-m nemrég adtam el.Fényképben és videóban is simán volt egy szinten a V3-al hacsak nem jobb.És ezt elfogulatlanul mondom ,mert azon bada op.rendszer van ,ami manapság nem igazán használható.A V3 sokkal jobban használható okostelefonnak. Viszont a wave kamerája engem is megdöbbentett .Most is elfogadnám bármelyik mobilban.
-
janek69
senior tag
Én csak azért szeretem a karórán is pl. a TWRP-t,mert amikor egy ponton úgy éreztem,hogy minden alapvető funkciót tud a telefon,minden be van állítva és stabil,ott csinálok egy full mentést és utána lehet telepítgetni minden vackot. Ha valami elkezdi szívni az aksit,vagy fagyogat,akkor csak elindítom a TWRP-t és visszarakom a működő állapotot és ehhez nem kell gép.
-
Lorena I.D.
csendes tag
Ittenkám, hogy miért adod mindig a számba...?!
Köszi szépen a választ. Akkor most menjünk szépen kézen fogva, vissza az óvodába: hogy kell a szoftvert frissíteni?És létezik valahol Pesten olyan szerviz, amelyikhez bevihetem, és megold rajta mindent, amit szükséges?
Sacc-per-kábé, milyen vastagon fog vajh' a tolluk? Nem amelyikkel repülnek... (
) Kérdezzek még?
-
janek69
senior tag
Ez igen! Mint internet szolgáltató én is ilyet szeretnék beíratni a mi ASZF-ünbe mint amit itt a nagy magenta 60Mbit/s alatt írnak apró betűkkel: garantált az esetek 100%-ában 0 Mbit/s. Ha meghalna a net,akkor mutogatnám az ügyfeleknek,hogy a garantált még mindig meg van mit akar,ne reklamáljon csak lökje a lóvét.
Ezek alapján azt gondolom,hogy ez az esetek 10%-ában sem éri el a 60Mbitet. A feltöltési irányról meg az égvilágon semmit nem írnak.Legalábbis itt a reklámban nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged