Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Alexios
üzenetére
Van benne, de ultrabay akksi támogatás nincsen. Ahelyett van a 9 cellás plusz akksi, ami szerintem sokkal jobb megoldás, mert nem foglalja az ultrabay-t egy akksi (én pl. 2. hdd-t tartok benne - vagyis tartanék, ha meglenne már a keretem) és a 3 cella helyett 9 cellás.
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Alexios
üzenetére
Nekem T400 -am van, ha mindenféle wireless cucc ki van kapcsolva, de a fényerő maximumra van véve, akkor HDD -ről filmet nézve 3 óra körülire jön ki a működési idő nekem a 6 cellás aksival. Belevettem most egy 70% -os állapotú multibay -es kiegészítő aksit, ami ha jól tudom +3 cella, ezzel így nyertem míg plusz 40percet, szóval így közel 4 óra filmnézéssel, max fényerővel, wifi cuccok nélkül.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Alexios
üzenetére
T410 akkuidőben nem egy bajnok (de pl. a T61 sem). 2:30 kb. amit lehet tőle várni átlag felhasználással, vagy ha nagyon leveszed a cuccokat és nem wifizel, akkor 3-4 óra köré megy (nem néztem meg, hogy tényleg tudja-e ezt, csak pár percre megnéztem mit ír ki a Power Manager), de akkor már nem látod a kijelzőt és nincs neted. T410 vs. T510 ahogy írtam az előbb is, nem különbözik sokat akkuidőben. Én legalábbis nem vettem észre különbséget, lehet ha kimérnénk, akkor 10-20 perc különbség lenne. A kijelzője mindkettőnek kékes beütésű, de a fényerejük jó.
T500-ról sajna nem tudok nyilatkozni, olyanom nem volt (de pl. a kollégák szeretik a T400-at a 9 cellás akksival).
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Alexios
üzenetére
15"-os gépektől ne félj, inkább mérlegeld, hogy mennyit cipelnéd. Nekem van 14" és 15"-os T notim is, így bátran mondhatom, hogy a 15"-os sem túl nehéz (még bőven a mobilis kategória, legalábbis a T510). Dolgozni azon jobban szeretek, mert több helyem van, cipelni viszont a 14"-os a tuti.
Fogyasztásban egyébként a T410 vs. T510 (ezekről tudok csak nyilatkozni) nagyjából egy kutya, pedig a T510 1600x900-as és nVidia kártyás, míg a T410 1440x900-as és inteles VGA-ja van. Nagy különbséget nem látok akkuidőben, pedig mindegyikben ugyanaz a 6 cellás van.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
Alexios
üzenetére
Én ezt nem venném meg. A törés miatt valószínűleg eleve ugrott a gari és egy ilyen repedéshez valószínűleg jól oda kellett csapni a notit. Csak hibátlan példányt vennék, nem szórakoznék ilyen törött gépekkel (akármi is történt vele).
Inkább várj még egy kicsit, lesz még eladó T61, T400.
-
buherka
addikt
válasz
Alexios
üzenetére
Annyi biztos hogy a R400-nak nincs rollcage (AlMg) váz a kijelzője mögött.

De alapjában véve külsőre és hardveresen nem különbözik a két gép egymástól.
Amúgy meg T8400-as proci nem is létezik tudomásom szerint, csak P8400-as.
A T és P szériás CPU abban különbözik, hogy 35W ill. 25 vatt a max fogyasztásuk.
Sokan ezért is szeretik a P-s procikkal szerelt gépeket, mert nem melegszenek.Az R szériás ThinkPad-et a gyártó azoknak szánta, akik szeretnének minőséget venni, de pl. nincs pénzük/szükségük a T szériás gép full-rollcage vázára...mert pl asztalon használják irodában és nem hurcolják.
Tehát a minőségérzet ugyan úgy megvan.
Jók az R-es ThinkPad-ek is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- OLED TV topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fujifilm X
- Mobil flották
- Peugeot, Citroën topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Új Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- AKCIÓ! Csak Ma! Lenovo legion pro 5 Ryzen 9 Rtx 5060
- T14S G1 MAGYAR, i7-10510u érintő kilejző, 16Gb ram, 256Gb NVMe, számla, garancia
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- HP Zbook 15 G6 i7/32GB/500GB M2 SSD/Nvida Quadro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060Ti 16GB GameMax Aero Mini ECO ADATA 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Amúgy az R400 és T400 miben különbözik? Mert tudásra nem nagyon látszik különbség, árban viszont annál inkább