- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #114645 üzenetére
Remélem egyszeri agybaj volt, a két eset között csak sleepbe került, újraindítás után még nem jött elő, lefotózom ha villogni kezd. Kösz.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #114572 üzenetére
Jó de most milyen hülyeség már, hogy ahhoz hogy a gyártó rárakhassa az Evo 3 matricát FHD kamera kell a gépbe. Pont le*** mi van benne ha értelmes képet akarok akkor veszek külsőt, az FHD pont olyan szar lesz mint a HD, egy gombostűbe nem jut több fény.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #114563 üzenetére
Őszintén szólva, túlzottan ez a része nem zavar. Jobban szerettem a 7 sorosat, de számomra élhető kompromisszum a 6-soros is.
#114564 S_x96x_S : Egy jól megtervezett laptopon ha a kijelző felé nézel, akkor a kamerának/mikrofonnak az arcodat illene vennie, így normálisan lehet video-beszélgetni. Ha már külön feliratok kellenek, hogy hol a mikrofon, az már nagyon nagy baj szvsz.
A T14-re sem kellett ilyen marhaság [link] , nézted a kijelzőt, és működött a video-beszélgetés.
Egyébként, meglepően jól, mindössze két mikrofonnal, 720P kamerával....
A T14-en is valami új Dolby-s hangrendszer lett, az nagyon kellemes előrelépés volt a korábbi lefelé szóló megoldásokhoz képest.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #114491 üzenetére
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #114482 üzenetére
Te mindenkinek el akarod venni a játékát. Figyellek..
-
válasz
FoxiestFox #114482 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #114458 üzenetére
Ezerszer ergonomikusabb az Ansi billentyűzet. Én mindig kicserélem a régi T420-amban elcseréltem, most vettem egy X270-et abba direkt vettem egy us billt.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114452 üzenetére
Onnan lőttem a T60p-t
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114450 üzenetére
Nem ritka, nem fullos, nem különleges.
Én most tabletes x-eket rakok ki sorban. Na mivel azt kilőtték a rendes átforgatós tablet az kuriózum.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114440 üzenetére
Mármint úgy újat, hogy használtat. És mivel a büdzsé nem sok elég régiek ezek is. Gondolj bele nem is oylan régen anyám még kocka T60-on nyomta, ami vastagon gyűjtemények része már
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114376 üzenetére
Thinkpadok most elvannak, nekem egy 30 éves macbookot kéne újrahúznom de nagyon. Na az kihívás
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114373 üzenetére
Manapság már semmiben sem lehetsz biztos
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
FoxiestFox #114373 üzenetére
Az talán megy neki, ha lefelé néz.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114369 üzenetére
Ja, hát hülye voltam az tény, de mentségemre szóljon, hogy mivel az volt az indulóhelyzet hogy a bios external vga-ra állításra esetén három bipp és be sem bootol, így hendikeppel indultam a hibakeresésben.
Mondjuk azt még most sem nagyon értem hogy miért internal vga beállítással megy, de a lényeg hogy működik. -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114364 üzenetére
t61
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114352 üzenetére
De már a bios boot képernyő sem jön be, szerintem ez már az oprendszer indulás előtt elvérzik valamin.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114352 üzenetére
win 7 64 bit
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #114264 üzenetére
Igaz nem 35W, hanem 45W; de a Kyronaut és az előbb maximumra kapcsoló ventilátor sokat dobott rajta.
Ha hagyom hogy 90-95C-nál kapcsoljon 4000 rpm fölé, akkor előbb throttling-ol mint használna a nagyobb légáramlat. -
válasz
FoxiestFox #114264 üzenetére
Egyik sincs (nem is hiszem, hogy lesz).
Fan controlt meg ja, megnézem. Amúgy ha a hűtő nem tud annyival több energiát elvezetni a bordára, és ugyanaz a venti is, akkor sok előnye nincs a jobb pasztának. A hőkapacitás növelésével többet lehet nyerni.A dVGA-s hűtő nagyobb teljesítményhez van méretezve, egyszerűen a több réz segít valamit
45W-os procikhoz is azt kell beszerelni (de azzal sem bír el, viszont egy 35W-ossal el kéne neki).
Még egy padot megnézek majd a billzet és a prociblokk közé, mert van fölös, és ott tuti hogy van rés.
-
cigam
titán
válasz
FoxiestFox #114247 üzenetére
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #114226 üzenetére
Fogalmam sincs, sose én szereltem hála az égnek
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #114222 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #114222 üzenetére
A mostaniak se piskóták, de azoknak a bele konkrétan Preci és még fölötte. Iszonyatos vasak voltak beletömködve azokba a notikba, minőségre is érte.
Volt szerencsére egy időben lehetőségem konkrétan fürdeni AW notikban, sűrűn vazzegeltem, hogy 1,3 miska, az a 1 évnyi fizum volt akkoriban, de apám olyan alaplapot és hűtést nem sok gépben lehetett látni. -
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #114195 üzenetére
Szűk baráti körben évi 1x leülünk játszani
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #114120 üzenetére
Én egy vékony mikroszálas kendőt szabtam bele.
Olcsóbb, mint kijelzőt cserélni másfél évente, én az ilyen kijelzőhibákra extrém kényes vagyok.
Igazából annyiból nem panaszkodom, hogy bár a régi nagy/nehéz klasszik gépekbe nem kellett ilyen, mégis szívesebben cipelem ezt az új, 1 kilóval könnyebb, fele vastagságú gépet, a kendőpakolászás terhe ellenére. -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114081 üzenetére
Köszönöm.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #114017 üzenetére
mótvá! [link]
-
carr
őstag
válasz
FoxiestFox #113965 üzenetére
Már feladtam közben. A 7 lett volna a cél. :/
A 10 és a felesleges biztonságosságossági beállítáasitól kapok stabil agyfaszt. miután gyáribaraktam a win10et, (aero nemtom mé de nem megy még így se), gondoltam letöltöm a speedfan.-t. engedte? faszt. : :/ -
HellGreg
őstag
válasz
FoxiestFox #113925 üzenetére
Hát ez érdekes, most végigpróbáltam 4 fülest, mind a 4-gyel működik a hang. Pedig nem csináltam rajta semmit, annyi hogy délután update restart után nem volt egyáltalán hang, újabb restart után már volt. Most működik, persze majd ha meeting lesz, nem fog, mint a múltkor se.
-
HellGreg
őstag
válasz
FoxiestFox #113923 üzenetére
Miről mire?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #113911 üzenetére
Igen, király lenne egy 14" notiba egy 15,4" noti alaplapját és kijelzőjét valahogy belenyomorítani.
-
Szajo
őstag
válasz
FoxiestFox #113891 üzenetére
Be volt kapcsolva rajta 35%on a szemkímélő.
-
Szajo
őstag
válasz
FoxiestFox #113884 üzenetére
FullHD-s, de a trágyalétől azért használhatóbb. (Habár bizonyos helyzetekben az is nagyon használható)
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113866 üzenetére
Felőlem azt hiszel amit akarsz. A legjobb ezekben, hogy két itteni fórumtársat is meg tudsz kérdezni (ha nagyon bőre veszem akkor 7-et is), mert velük dolgoztam, fogsz te még cifrábbakat is hallani
De ha tutit akarsz szerintem még céges mailezést is kaphatsz és privátokat akár, zajlott itt is az élet.
A többiről pedig hát, ugye íme megjelent az emlegetett másik kolléga, aki hívott, hogy a csodaszép kijelzővel hátha tudunk valamit csinálni. Gondolom azt elhiszed, hogy őt nem én kreáltam le, utazván vissza az időben csak emiatt és hagytam ott az egyik személyiségemet, hogy ezt a jelenséget igazoljam.
Ugyanígy anyámat sem nehéz idecibálni, akinek megvettem lassan az összes rohadék thinkpadet 30-as szériával bezárólag, de a T60 kijelzője után mind egy ipari komposzt volt. És ezt osztotta még bárki, akinek mutatta, hogy hát de ti is látjátok?! És ment a bólogatás. A helyszínhez tudok koordinátákat, megnézheted az epicentumot
Sőt, olyan szinten megvan az egyik ominózus vásárlóval az eset (1 deka túlzás nélkül írom a kövit), hogy ha a Mammutnál találkozunk, konkrétan megmutatom neked a már nem létező, de anno létező Toshiba pultot az üvegfal mögött, amire rakva a W530-at magyaráztam a kissé ideges őszes hajú ügyfélnek, hogy ez ilyen és tényleg és amit lát az egy az eszköz szerint tökéletes panel. És igen, ez így megvan előttem ennyi év után is. Az ilyen masszív töréspontok megmaradnak nálam.
Nem veszem magamra, ezeket mindet-mindet le tudod csekkolni, 1-2-3 tanú mindenre volt mindig. Sőt, ha jól keresel még youtube videó is van a combosabb bolti eseményekről, akkora volt az élet.
Ez van. IT-n kívül is olyanokat tudnék még neked írni, amiket soha a büdös életben nem hinnél el. Képekkel és videókkal alátámasztva sem. Ha 5 ember állna veled szemben és mondanák, hogy de igaz akkor sem. Te tudod mit hiszel el, nem nyúlta le a csajomat a wide gamut panel, hogy sároznom kellene tízezer karaternyi kitalált sztorival, túlgondolod
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113863 üzenetére
Ha a kijelző általános megítélésébe tartozik az összes ember, akit ismerek és látott már ilyet, akkor ez a kijelző mínuszos. Konkrétan 1 IRL embert nem ismerek, se tulajt, se senkit, aki ne kezdett volna el minimum heves habogásba, hogy amúgy ez egy vadállat kijelző, jó-jó, hát utána ha valamit szerkesztesz rajta azt ne küldd át sehova, mert totál újra kell színezni, de amúgy jóóóó.
De most már tényleg érdekel, hogy mik az aránypárok. Az alapján amit vettem és eladtam és mutattam másnak használtan 100%-os volt az a vélemény, hogy ez húha, amit újonnan eladtunk még régen pedig, well, arról írtam, ott instant kalbirálással kezdtünk, de volt, aki azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy ez nem hibás. És azért érezzük már kicsit, hogy amikor eladsz egy prémium terméket és nem 1-2 para vásárló van, hanem sorban jön vissza mindenki és hív, hogy valami baja van a kijelzőnek az qrva ciki. Ordas gáz és messze nem általános, sőt, pár ezer laptophoz biztos tapad a kezem csak újonnan eladott és csak kiskerre értve és ilyet azért szökőévente tapasztaltunk. Nem vicc, tényleg. Ezért is vagyok ennyire megdöbbenve.
De mesélhetek ha akarod arról régen milyen tesztoldalak milyen teszteket csináltak. Igen, a nagyon komoly helyek is. 3 jó teszt az adott márkából a havi fizum duplája volt kb. bónuszban
Szumma mindenki használja ahogy gondolja, örülök, hogy van aki bírja, gazdagabb lettem ezzel az infóval is. Althread vége részemről.
-
Szajo
őstag
válasz
FoxiestFox #113863 üzenetére
Egyébként szerintem sem rossz egyáltalán ez a kijelző. Volt pár gamer monitorom előtte, IPS kijelzős G5 5587-em,LED tv,telefon stb láttam pár megjelenítőt és nyílván látom a különbséget ezért is írtam, hogy ezzel megbarátkoztam már. (De minimális kompromisszum)
Ami nyílván hozzá tartozik, hogy ezen nem játszom, nem dolgozom napi 8órát, szóval ilyen szempontból nem tudom megközelíteni a dolgot. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #113841 üzenetére
Akkor a konklúzió, hogy egyértelműen nem jó, de legalább szeretnénk elhinni neki, hogy az?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #113837 üzenetére
"Hogyne szabadna."
Mondok egy példát. Feltekered a kicsit a kéket meg a kontrasztot, állítom neked, 10-ből legalább 9 ember azt fogja mondani, hűha, miez, dejó. Aztán mikor elkezdi használni, 10 perc után kezdődnek a bajok, miért ég ki tőle a szeme, miért nyeli el a fekete a sötét árnyalatokat, stb... Utána meg jön a meglepődés, hogy pedig milyen jól nézett ki, nem gondolta volna...Halkan megjegyzem, szoktam fotókkal dolgozni, van is némi alapismeretem a témában, de így is kell legalább egy pár óra és némi referencia, hogy bármit tudjak mondani az adott kijelzőről, és persze egy kalibrációs riport sem hátrány. Az első ránézés sokszor nagyon csalóka, könnyen becsapható a szem nagyon olcsó trükkökkel, amik aztán a napi felhasználásban rendesen megbosszulhatják magukat.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113826 üzenetére
Akkor neked van spéci géped, ennek akkor nagyon örülj
Úgyhogy a te tapasztalatod olyan, az enyém meg ilyen. Egyik se abszolút érvényű, úgy gondolom.
5-ösével rendeltük és adtam el ezeket. Az elődeiből pedig sorozatban kalibráltam. Merek arcoskodniNem vagyok feszült, valamiért mindenki ezt hiszi. Hidd el, annyira nyugiban ülök a gép előtt néha, hogy elalszom.
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #113810 üzenetére
Próbáltam különböző szín profilokat rajta, a piroson tudtam csökkenteni, de cserébe a fényerő is csökkent. Az viszont tetszik ebben a panelben, hogy direkt napfényt leszámítva bőven elég 50-70%-on a fényerő.
De mondom, megszokás kérdése. Az első hónapban nagyon fura volt, utána már fel sem tűnik.És összességében még mindig jobb mint bármelyik korábbi (nem IPS) TP kijelző.
Nekem amúgy a hangszórókkal nincs bajom, amire kell arra jó. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113824 üzenetére
Az, amikor rosszhoz és jóhoz egyaránt szokott emberek, civilek és szakmabeliek egyaránt egy kijelző láttán nem azt mondják, hogy milyen szép, mennyire jó vagy legalább azt, hogy milyen érdekes, hanem azzal kezdenek, hogy ez akkor ilyen vagy hibás, esetleg instant azzal kezdenek, hogy cseréljük ki...
Ahogy tartja a remek videó, ide orvosi papír nem kell, a tények magukért beszélnek. Ilyet nagyon-nagyon kevés esetben tapasztaltam, leszámítva nyilván a sima pusztulat TN-eken megbotránkozókat, de "prémium" kijelzőben nem nagyon tudok más hasonlóan nagy buktát.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113818 üzenetére
Az biztos, lehúzod a pirosat a csúszkával lesz akkora woah, hogy öröm nézni, mert az OLED szintű égető piros el fog tűnni, cserébe minden másból is amiben addig kellett és olyan lesz a kijelződ, mint a megnyomorított katódsugaras TV képe
Tök mindegy mit és hova húzol, nem lesz jó. Ezen vitatkozhatunk azt hittem ez azért elég általános infó, net is romig van ezzel. Ez ilyen, az, hogy jó még elfogadom, a kiválót és szépet sajnos ki kell nevetnem.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #113818 üzenetére
Komolyra fordítva, nem a kijelző rossz, sőt, szép is, - de alapvetően az élénk színek, sárga, piros -egyszerűen csiricsárék, és kösz, jók az ötletek, szórakozom is velük, de azért nem hibátlan. Nyilván egy-két kompromisszum belefér, és ez a gép még mindig emlékeztet a régebbi Thinkpadokra, van pöcök, /csak azt használok/ennek a hűtése is nagyon jó, a szigetes billzet sem fáj, meg még teljesítményben is elfogadható. Marad.....
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #113816 üzenetére
Nem tudok helyette jobbat. A pöcök is fontos. Marad....
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113812 üzenetére
Nem tudom mi a terve, de sokat nem tudok hozni a kalbirációval. Ezek ilyenek sajna.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113810 üzenetére
T430-ba meg gyárilag a legjobb panel a 900p-s TN volt. Ez nem legitimál semmit, hogy miben mi volt a plafon
Muternak is mikor vettem W510-et első, instant kérdése az volt, hogy ennek mi a baja, miért ilyen? Mondom mert ez jó és profi
Kivétel nélkül, az összes ilyen gépe a 30-asokkal bezárólag ami wide gamutos volt okádás minőséget adott munkára. Én tökre örültem neki, hogy a koloriméter után a reporton meg tudtam mindenkinek mutatni, hogy amúgy ez milyen tuti kijelző, csak megnyitottál egy youtube fület és a piros a felső sávban kicsapta a szemedet a helyéről.
Én azóta nem vágyom rájuk mióta rájöttem, hogy ezek amúgy ilyenek. Poén, hogy pont az egyik fórumtárs hívott fel előző héten, hogy vett egy W530-at és a kijelzője valami kegyetlen csinálni kéne vele valamit
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #113804 üzenetére
Nekem is az van a W530-ban.
Meg lehet szokni, de iszonyatosan túlszaturált.
Huzamosabb használat után leülök egy IPS monitor elé, és olyan érzésem van mintha egy TN panelt néznék. Pedig nem, csak szar a laptop kijelzőjeDe tény, még mindig jobb, mintha TN lenne.
-
HSM
félisten
válasz
-
Tikakukac
titán
válasz
Zsírnak zsír, én akkor teszek egy merész kijelentést: szerintem használhatatlanul sz@r. Mikor újak voltak is többen hozták vissza, hogy kijelzőhibás és csináljuk meg és azóta ahány ember elé toltam ilyen paneles W-s TP-t az tekergette a szemét, hogy ennek mi a baja.
Régen se értettem ebben mi a jó és ma sem, egyszerűen annyira okádás benne a piros szín, hogy megbolondulsz.
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #113717 üzenetére
A 8855 teljesen olyan mint az x220 billje, annyira hogy tudtommal át is lehet cserélni őket. Enyémek is az apróról vannak, vagy öt éve vetem őket, a kettő volt 15k.
Ez a mod egészen csodálatos, ha mondjuk egy régi 600E vagy 600X billel meg tudnák csinálni, az lenne a mennyország. Az volt a legjobb bill, amit valaha használtam, ráadásul egyfajta finom enyhe vanília illata volt a műanyagnak.
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #113710 üzenetére
Ez ugye sk-8835? (Én is féltve őrzöm az sk-8855 őseimet). De hogy lett ilyen gyönyörűséges blank? Árulták ebben a formában, vagy matricázva van?
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #113688 üzenetére
A személyes megvizsgálás lenne a legjobb, de valóban, esetenként "a híd túl messze van".
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #113675 üzenetére
Pont ugyanezeket a T550 és T560-akat nézegettem tegnap ugyanott.
-
donjohnson
addikt
válasz
T560 az még simán használható. nem kell hozzá h264ify addon (vagy mi, amit szoktatok itt javasolni
). nem olyan régi és masszívabb mint az utána következő T570.
-
Tim82
félisten
válasz
Az IPS modja a meglévő T430s-nek nem opció?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113612 üzenetére
A W510 mint minden más hasonló okosság ritka és drága. Szándékosan nem írtam
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #113609 üzenetére
Hirtelen körbekeresve csak sok ével ezelőtti mókolásokat találtam, olyat nem, hogy codec-et vagy fps-t lehetne változtani (kivéve a korlátozott lehetőégeket adó h264ify). Mókás amúgy, mert van már olyan videó, aminél a nagyobb felbontás av1, 4k környékéig vp9
A t430-on teljesen változó, van hogy 4k vp9 videót nézehetek gyakorlatilag framedrop nélkül (i7-3720qm), máskor meg 720p videónál is beledöglődik a chrome. Az sem segít, hogy 30Hz-en haszánlom 4k monitort, mivel az intel gpu nem tud többet és egy biztonsági javítás óta, pont amikor a h264 gyorsítás megjelent linuxra chromeban, akkor elrontották és azóta 30Hz kijelzővel elszáll a hw dekódoláskor is a proci gyakran. Előző verizóval simán ment. Most csak kisebb felbontással 60Hz-en jó a hw dekódolás azt hiszem. Win-en sokkal gördülékenyebb, de többféle rendszert is használok.
Szerintem ott esett ki a broadcom, hogy codec-ként települ a drivere. Nincs olyan api-ja, mint a videokártyáknak, sosem írták azt meg hozzá. És a böngészők már nem támogatják a belső codec-ükben. Linukon kb sosem volt az igazi. Win-en úgy nagyjából okés volt (akkoriban azt hiszem firefoxoztam).
#113611 Tikakukac vagy ha nem kell noti, akkor 4k 60Hz-re képet kiadni tudó 4th gen i3-as minipécék is gombokért vannak ssd-vel gyárilag. Azóta is felemlegetem a fujitsu esprimo q520 -amat, ami keméyn 35 volt boltból
De jó, hogy nem raspi4-et vettem annyiért, hanem azt másodlagos gépnek az irodába.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #113592 üzenetére
amúgy nekem mintha úgy tűnt volna, hogy a h264 prociból jobban megizzasztotta a gépet, mint a 30fps vp9 dekódolás prociból. Mivel egyiket sem tudja a t400 előtti gép dekódolni, így a h264ify sem ideális rá. A 60fps tiltása magában meg nincs benne, csak h264-re korlátozás mellett megy az. Persze ez oprendszertől és bögnészőtől is függhet.
És sajna a broadcom crystalhd mpcie dekódoló kártyák sem igazán támogatottak ma már, régen azzal jól elmentek a h264 videók böngészőben.
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #113598 üzenetére
Pontosan. 2005 ben lett Youtube, ezek 2006 os gépek. És akkor a csodás billentyűzetről ami azok után is olyan mint rég, hogy három könyvet megírtam rajta és a 4:3 ról még nem is beszéltünk.
Egy ilyen régi billes, 4:3-as 30th aniversay editionrol álmodozom, hogy hátha jővőre. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #113592 üzenetére
Ez is élmény lehet, varázsolni mindenfélével, hogy egyáltalán megmozduljon, és ugye így is buktad a képkockák felét.
Tehát ott tartunk, hogy miután gépészkedtem egy sort, miközben onnan indultam, hogy lebutítottam a FHD-ről 720P-re, majd lebutítottam a jobb minőségű VP9-ről h264-re, ezután a rend kedvéért még egy extra kört butítok rajta, hogy csak 30 FPS legyen. Ezt leírni is egy színtiszta élmény volt.#113593 Tikakukac : Tehát akkor még süvít + kazán is, így lesz igazi élmény a videózás!
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113591 üzenetére
Egy kisebb torony T60-am van és ha Windowsról beszélünk és 720p az bármi csak nem kuss. Ha mondjuk reálisan nézzük, amikor az egyszeri ember a videónézés előtt nem zár be mindent és telepíti újra a rendszert meg mormol el pár varázsigét akkor az egy combos kazánház
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113587 üzenetére
Youtube videót nézni 30-40-50-70W-ból üvöltő venti mellett számomra minden, csak nem használat.
-
tboldi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #113572 üzenetére
Amióta megvan a 2-Power, azóta ki sem vettem az X230-ból, a GC meg jó lesz végszükség esetére, ha úgy adódna, hogy kellene még használnom a gépet, de nincs a közelben töltő vagy konnektor. A gyári 9 cellásom már közel halott, úgyhogy igazából nem is bánom, hogy 2-t vettem. 🤷♂️
Kalibrálást nem próbáltam, de így, hogy van másik aksi, már annyira nem is érdekel.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #113572 üzenetére
Ezt nem tudom reprodukálni, de valószínűleg én még talán jobb, korábbi szériákból szereztem be GreenCell akkukat.
Esetleg érdemes lehet a már más által említett AliExpress-es Kingsener akkukra is ránézni, én mondjuk egyet és 2009-es MacBook Pro-ba rendeltem, az rendben van.
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #113462 üzenetére
Nagyon menő masinák, gratu!
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #113462 üzenetére
Helyes kis áramfalók.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113436 üzenetére
Akkor minding aktív volt kvázi. Hm.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #113431 üzenetére
T420 ugyanez, szerettem.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113433 üzenetére
De felnyitva kikapcsoltad akkor működött?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113431 üzenetére
Tehát folyamatosan aktív volt a scanner és ette az aksit? Vagy csak a hall szenzor aktiválta?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #113423 üzenetére
-
Pano
addikt
válasz
FoxiestFox #113332 üzenetére
-
gzbotii
nagyúr
válasz
FoxiestFox #113299 üzenetére
Köszi az infót/linket
Az biztos, hogy a formája nagyon szép, robosztus gép. Ami sokkal jobb rajta mint egy új MacBook például: a billentyűzet.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
FoxiestFox #113297 üzenetére
MacBookon a MagSafe baromi jó találmány, ha a ThinkPaden is az lenne, akkor a kérdésem alaptalan lenne
barnam_: lassan 10 éves, épp ezért sajnálnám most tönkrevágni
. Amúgy korából 8 évet legalább letagadhatna, előző (skandináv) tulaja nem túl sokat hurcolhatta.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #113290 üzenetére
sigh.
Nem. Afölött.
"bzolika10 fórumtárs tollából útmutató T430, T530, W530, X230 Embedded Controller-ének moddolásához (hasznos, amennyiben utángyártott akkut vagy az eggyel korábbi széria "klasszikus" Thinkpad billentyűzetét szeretnéd a *30-as széria gépein): [link]"
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #113288 üzenetére
Összefoglalót lenyit, Hasznos írások és linkek szekcióból vonatkozó Logout-os irást megnyit, örül?
-
ablutor
csendes tag
válasz
FoxiestFox #113276 üzenetére
üdv
itt egy kicsit elbizonytalanodtam... az a változat , hogy "feltesz egy bootloader-t" akkor igaz ( akkor is felteszi..?) ha nem érzékel második rendszert ? mert az előző leírásban az volt a tanácsolt eljárás , hogy a Linux telepítésekor a másik SSD-t vegyem ki (amin a Win 10 van ) -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113191 üzenetére
"valamelyik debloatert"
Leginkább ebbe kötök bele. Mint írtam, lehet hogy van ami segít (indexing ki), de ez vagy benne van amibe belefut vagy nem. Maguk az appok és szolgáltatások nem csinálnak semmit.
Ha mondjuk kikapcsolod a superfetch-et nyilván kevesebb memóriát fog látszólagosan használni, de sok minden lassabb lesz.
Olyan szolgáltatások kikapcsolása amik bármilyen kriptográfiát használnak szintén segíthet.
Defender kikapcsolása is rendben van, csak nyilván tisztában kell lenni a következményeivel.Tehát összvissz 3 dolgot kell csinálni, a többi kozmetika semmi más. Van sok minden ami megadja mint írtam a tisztább szárazabb érzést, de azért a szolgáltatás letiltást eléggé ésszel kell csinálni, mert könnyű elcseszni valamit.
Win95 óta csinálom ezeket és 20+év után elég pontosan tudom minek mi a hatása.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113186 üzenetére
Bocs de kb. egyik se igaz.
Most hogy az előre telepített AppXPackage csomagokat leszedi és letiltja a Xbox szolgáltatásokat kb. 0 erőforrást nyersz vele. Max. megadja a tisztább szárazabb érzést de nagyon másra nem jó.
Se CPU se memória spórolás nincs vele mivel ezek az appok amúgy se futnak ha nem használod. Tárhelyeben se nyersz semmit mert az image részei maradnak az appok, csak a user context-ből kerül eltávolításra, kvázi hide.Mindegyik szkript amit csak láttam kimerül abban, hogy random szolgáltatásokat lekapcsol, amit úgy gondolnak, hogy ők nem használják és akkor más se. Az hogy ezek mindegyike egy svchost folyamat amiből van vagy 100 és megint csak minimális memória nyereség van vele, ha egyáltalán.
Egyetlen dolog ami valósan látványosan javít a dolgokon az az indexelés kikapcsolása, de minding is így volt. Cserébe utána az ég világon semmit nem talál meg. és minden keresés örökkévalóságig tart majd.
Még egy dolog hogy ezeket a scripteket a folyamatosan változó verziókkal karban kéne tartani, de ezt elég ritkán teszik meg.
-
kacsento1
senior tag
válasz
FoxiestFox #113186 üzenetére
Na erről se hallottam még, mindenképpen megnézem, köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113181 üzenetére
Mert valaki annyira kretén, hogy mondjuk felújít és a laptopot kint hagyja az étkezőben miközben dolgoznak a mesterek.
Ennyire ezy. Ez csak nettó igénytelenség. Egyfelől az előző tulaj részéről, másfelől az eladó részéről, aki sajnál rá 2 percet megtakarítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113177 üzenetére
Képzeld el a vakolatot és képzeld a laptopot. Kombináld meg a kettőt és az lesz az
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113164 üzenetére
Hát azért 50+ szimbólumot nem tudok fejből...
Nem az ékezetek miatt kell kiosztást váltsak, hanem mert a szimbólumokat ha hetente 1x használom az lehet hogy sok. Ráadásul 3 kiosztás között váltogatok, hogy de alt+xxx szívást kell csináljam és megtanulni mindent. -
embe
nagyúr
válasz
FoxiestFox #113146 üzenetére
Mindenesetre köszi a tippet! Majd a következő telepítésnél, ha jelentkezik, kipróbálom.
Tikakukac: Remélem az lesz!
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
FoxiestFox #113113 üzenetére
ok, köszi Neked és barnamnak is!
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #113062 üzenetére
Adjál nekem is abból, amit szedsz
Többieknek:
Valaki privátban leírná, hogy mi a baja szerencsétlennek? Szerintem aspi vagyok, szóval vannak gondok bőven nálam is (főleg kommunikáció terén), de a másik oldalon még nagyobb problémát vélnék felfedezni. 4000+ hsz láttán némi értelmet keresnék, csak nem találtam idáig. Szóval valaki segítsen, hogy mit és hol néztem be. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #113060 üzenetére
Te még nálam is nagyobb troll vagy
(elveszik a munkáááát)
Amúgy meséld el, hogy pontosan miért is fos az alábbi gép VPN+RDP felhasználásra:
15,6" fullhd matt kijelző, Ryzen 5 3500U, 8 GB ram, 512 GB ssd, 10+ óra akkus üzemidő, és nekünk a legfontosabb része az értelmes kiosztású és numpados klaviatúra. 2 év garanciát cégként is megkaptuk, és pár órát volt használva összesen (emag újracsomagolt közel féláron egy észrevehetetlen pixelhibával, a mai napig nem találkozott vele).
Írtam, hogy mozgatva nem lesz, így nem létszükséglet a TP szintű "kasztni" és zsanér.
Idáig csak egy első generációs intel i5 üzleti fujitsu gépet tudtam neki adni, de azon nincs numpad, és a betanítás vége fele szüksége lesz rá.Utolag okosabb az ember, nem kellett volna megemlíteni ebben a témában az ideapad kifejezést, csak a történet része volt, hogy miért is maradt nálam a TP, és szeretném fejújíttatni az akkuját. Sok időt öltem bele, és megtetszett a szerkezet, nagyon jó a klavi kiosztása, és szükség van numpadra a szakmánkban.
Amúgy rendbe rakva is fos lenne az E520? Nem sok TP járt nálam, idáig szinte csak fujitsu üzleti gépekkel volt dolgom (intel 1., 2. és 4. gen i5), illetve családban "megnyertem" pár konzumer fos életben tartását.
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #113034 üzenetére
Bakker, ez nem jutott eszembe
-
válasz
FoxiestFox #112989 üzenetére
...valamikor nagyon ment ez itt a fórumon, de teljesen feledésbe merült ennek a metódusa és a lehetősége. Valamit rendelni kellett hozzá még a kijelzőn kívül.
De, tényleg nem emléxem már.
-
Pöttön
őstag
válasz
FoxiestFox #112958 üzenetére
Igen, valóban sok lehetőséget rejt ez a típus.
Többek közt ez amiért nagyon szeretem.
Én pl egy exp gdc-vel rá kötöttem egy gtx960-at, és ezen játszok teljes megelégedéssel (bár én csak régi játékokkal csapatom már) -
tboldi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #112942 üzenetére
Az mi az?
szerk.: Ja, megvan, ujjlenyomat, de az nincs is.
-
válasz
FoxiestFox #112887 üzenetére
Áh minden átmenetnek borzalmas nagy hőellenállása van, minél kevesebből kell megoldani.
Csak a pad olcsóbb. -
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112889 üzenetére
Jobban megnézve, azon tényleg paszta van. Mondjuk így nem értem, hogy az enyémbe hogyan került 0,5-ös lap, és hogy nem bírta pasztával. Ha legközelebb szétszedem, akkor megnézem megint, lehet hajlott a hűtő.
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112885 üzenetére
Pedig gap pades a rohadék, ezt egy életre megtanultam mikor az első takarításnál szétmállott, és pasztával már egy kis terhelésre is kikapcsolt. Akkor sikerült olyan jó hővezető lapot vennem, ami konkrétan hőszigetelő volt.
Mikor körbetekertem a forró fűtéscsövet vele, percekig tudtam fogni bármiféle kellemetlenség nélkül, pedig egy 70 fokos csőről volt szó.
-
válasz
FoxiestFox #112885 üzenetére
Aki gap pad-et használ proci/GPU-hoz, az a pokol tüzén égjen! Ekkora hőtermelésnél csak ront.
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112879 üzenetére
Na igen, a fémes pasztáknak van egy ilyen jó tulajdonsága ha rézzel találkoznak. Az inkább nikkelezett, vagy hasonlóan bevont felületen jó hosszabb távra, vagy ha valaki kíváncsi, hogy nitrogén nélkül hol van a hardver vége. Mondjuk szegény HD3650 elbírta volna mikor még aktívan nyúztam a T500-at, csak ugye ott meg pont hővezető lap van.
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112873 üzenetére
Igazából tényleg nincsenek messze egymástól, még a DDR2 kontra DDR3 ellenére sem. Egyébként ebben is Kryonaut van épp, szóval még jó is, hogy hasonló körülmények között lettek tesztelve. A további tuninghoz meg szerintem bérled fel Bacsist, csinál ő neked még Threadripper verő X9000-et is.
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112861 üzenetére
Megtörtént, úgy 1 óra kínzás után ezek az értékek jöttek ki:
Cinebench R23:
single core 433
multi core 749.
Aida 64:
CPU Queen: 11850
CPU PhotoWorxx: 3555
CPU ZLib: 70.9
CPU AES: 308
CPU SHA3: 258
Ha még érdekel valami, szólj és tesztelek. Ezeket egy friss W10-en mértem.
hcl: A billentyűzetről annyit tudok, hogy fizikailag belemegy, de a kiosztásuk más, szóval azzal tuti tökölni kell. Amiben pedig szinte biztos vagyok az az, hogy a háttérvilágításos modellnél világítás nem lesz, és lehet figyelni kell a csatlakozók tüskéinek kiosztására is. Próbáltam több infót keresni, de nem találtam, ráadásul nálam még sosem járt egyik típus sem. -
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112863 üzenetére
Van elfekvőben játszós HDD-m, arra feldobok egy W10 21H1-et ha megfelel. Nekem most időm mint a tenger, szerencsére ma távgyógyítós nap van a
zaklatókismerősök körében.hcl: Egyszer megér egy próbát ha épp kerül hozzád egy feltámasztani való gép, pláne hogy van Debianos tapasztalatod. Nincs sok eltérés, és amíg nem függőség valaminek a systemd, addig ugyanúgy van rá minden is.
-
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #112861 üzenetére
Egy Geekbench-et tudtam rá vadászni a Linux miatt, ez 464 pontot ért el egy szálon, míg több szál esetén 805 pont lett a vége. Ha esetleg van más multiplatform mérőprogram, akkor ne tartsd titokban.
#112860 hcl: Nálam a T61-en pont ezért van Devuan. Az a SysVinit miatt még kíméletesebb az erőforrásokkal, érezhetően jobban megy mint a Mint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest