- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
Valami olyat olvastam, kicsi az eprom mérete ezért a white lista mellett már nem fért el a memória megcímzés. Az intel945-ös chip maximum 4 gb kezel és ebben benne van a hardwerek memóriája. Ergó kb 3,3-3,5 környékém kellene mutatnia, de csak 3 gb mutat.
És ráadásul mind a bios mind a win7 mutatja a telepített mem. méretét, 4gb. -
-
szmissz
senior tag
A távdiagnosztikai algoritmusodon még kicsit dolgozz, a rugó nincs kiakasztva, sem kiakadva.
Nagyon örülök a barátnőd és apád gépének állapotának is, képzeld nálunk még 4 darab TP van és ott sincs baj a retesszel és ebből 2db T42.
Majd elmesélem a rossz zsanéros gépnek, hogy a másik háromnak semmi baja, hátha elszégyelli magát és megjavul!
-
Chaser
legenda
Köszi
Elvileg elég új film. Jó hogy reklámozzák a TP-t.
sutszi: Nálam aida, cpuz, rmclock mind ugyanannyit mutat. Fesz/szorzó is rendben van mindnél. Csinálhatok arról is screent ha még mindig olyan hihetetlen dolgokat mondok.
szerk: Gondwana: Nincs kikapcsolva, érdekes hogy tényleg a képen nem világít led. A filmben igen.
-
franc0
őstag
Tévedés, a 2540-ben még nem 2,5", csak a 2560-ban.
Chaser
X220t teszt -
Chaser
legenda
Köszi
Rolly: Nem fényes, antireflex glossy. Némelyik - vagy mind?- kombinálva valami gorilla glass szerű anyaggal. Kültérben sokkal jobban használható, benn kicsit tükrözik de nem vészes.
simonjoe: Még TP-ből is csak a legújabbakhoz elérhető backlit bill.
szerk: x200s tulaj tudna nekem mondani netes üzemidőt wifivel, 3-4-es szintű fénnyel? Lehetőleg olyan aki hdd-vel használja a gépet, de az se baj ha ssd.
-
azbest
félisten
eszközkezelőben meg lehet nézni a hardver vendor és device id-t, abból már megmondja a googli. Azt hiszem nekem is olyan van, múltkor arra írtam, hogy a win által feltett driverrel nem ment jól, hanem a jmicron oldaláról töltöttem le frisset hozzá.
Bár csak egy esata/usb külső mobilrackhez használtam... s mivel kiderült hogy az a vacak keret esata-n is csak az usb szintjét hozza így nem is használtam a merev esata kábellel utána már. Direkt azért kerestem esata keretet, hogy gyors legyen, nem gondoltam hogy egy vezérlőcsipen mindenképp átvezetik, ami visszafogja.
-
Chaser
legenda
BC618-as usb3-am volt, az nec chipes, azzal se volt gond, még intel oldalán is van hozzá driver.
Ma kisebb csodát éltem át, T60 és x200 hdd csere. t60-on W7 x86, x200-on XP x86 volt. Kicserélve a hdd-ket mind2 rendszer üzemképes volt a másik gépen. Ráadásul a T60 AHCI módban volt és visszaállítottam compatibilyre. Az annyira nem is lepett meg hogy W7 feléledt x200-on, de az XP T60-on x200 után az igen -
Gondwana
addikt
...olyat tapasztalt már valaki eSATA portbővítős expresscard-os cuccal, hogy nem látja a Thinkpad-je ..., újraindítás után viszont rendben működik?
Jmicron chipes EC CompactFlash olvasóval jártam hasonlóan: W7-ben van hozzá valami generic driver, ami hotswapet még hírből sem ismer. -
Chaser
legenda
Én innen vettem. Praktikusabb mint a 2 portos usb3, abból úgyis max 1-et használok egyszerre, esata meg jól jöhet. Nyilván AKE van ráírva, most nem tudom megnézni, eljutottam oda hogy végre teszteljem
szerk: És még a drivert is letölthetővé tette. Igaz adott hozzá lemezt, de a T60 optikája nem olvasta be.
-
franc0
őstag
-
szmissz
senior tag
Nézd meg légy oly kedves a T61 szériát is, mielőtt tovább alázod magad.
Fárasztó, de leírom megint:
T60 kisebb részben, T61 nagyobb részben.
Mostantól pedig mentél ignore-ra és nem azért mert cáfoltál, vagy bizonyítottál bármit, hanem mert tényleg úgy látom, hogy nem vagyunk egy szinten a vitát illetően.
És most jöhet az a poén, hogy: Ja, tényleg nem vagyunk, mert én mekkora idióta troll vagyok.
Pá!
-
szmissz
senior tag
Aha, hát akkor most a T60 képbe hozásával mindent cáfoltál ami a T400-al kapcsolatban elhangzott.
Riszpekt!
Utóirat: "Ugyanezek a hibák a T6-os szériánál is megvoltak részben"
Részben. Érted -e a szót? A T60-nál kisebb részben, a T61-nél már nagyobb részben.
Túl alacsony a szövegértési képességed a további beszélgetéshez. Sajnos én viszont nagyon okos vagyok, ezért nehéz lesz megfogni.
-
szmissz
senior tag
És megint jön a mártír szöveg.
Figyuka. Ha már előkerested, olvass. 4 éve is pont ugyanazokat a dolgokat kritizáltam amit most.
Ti meg személyes sértésnek veszitek, mert mondjuk olyan gépeketek van. Óvodás szint, gratulálok. Jajj, a csúnya bácsi azt mondta, hogy nem az enyém a legszebb csattogós lepke a játszótéren...
-
szmissz
senior tag
Vissza is olvashatod, hogy pont kb 3 hete írtam, hogy fedlapot kellett cserélnem a T410-en, mert karcok lettek rajta. Az R50 egy atombunker volt, mindig olyan, mintha aznap vettem volna ki a dobozból.
Azért értékelem a próbálkozásod!
Napfénysüti: Lenovo felirat nincs is a T410 feldlapon és álmatlan éjszakáim vannak előre attól, hogy ha új TP-t veszek, azon megint tuti lesz, ahogy a T430u-n is van. A kijelző meg legalább 16:10 és nem 16:9.
Szintén jár a pont a probálkozásért.
Lapa: BMW
Ide is megy a pont.
-
Tim82
félisten
Hm, R50 volt, nem is R51. Amúgy jó szemezgetést.
-
tresh
veterán
-
azbest
félisten
Ha jól emlékszem jmicron-os az esata expresscard kártyám is és csak akkor működött megfelelően (win7 alatt), amikor feltelepítettem a jmicron oldaláról a chipset legfrisebb driverét. A windows is felismerte egyébként magától, úgy tűnt mintha működne, de mégsem. Nekem esata winyó kerettel problémázott a win beépített drivere.
Xp alatt úgy emlékszem lehet integrálni a telepítőbe drivereket, ilyesmi biztosan van win7-hez is, próbáld meg esetleg úgy a win telepítést.
-
dbius
veterán
Próbáld meg a Macrium Reflecttel is.
Ha van rá lehetőséged, akkor az átalakító kihagyásával klónozd, majd azt követően próbáld az átalakítóval berakni a laposba és úgy indítani.
T42-ben még nincs ahci/ide állítási lehetőség, ugye?
-
Tim82
félisten
Na akkor pontosítás: 0x80070037 a hibakód.
-
Chaser
legenda
Táblázatot is csináltam feszültség-órajel függvényben, E3xxx topikban megtalálod ha érdekel. Mi mennyit jelent fogyasztásban, lehet meglepődnél. Valszeg az intel is túl nagy jelentőséget tulajdonít a Mhz-eknek, mert érdekes mód minél kisebb az órajel annál kisebb TDP csodákat tud kidobni. Mért nincs pl SL9900 2.5Ghz-en 17W-tal?
Ahogy az órajel nő, növekszik a TDP is, akármilyen ULV cpu-ról van szó. Nem hiszem hogy adósod lennék bármivel is, standard ph cikk volt, gondolom a keresőt tudod használni. Hadd ne keresgéljek már 3-4 éves cikkekben mert lusta vagy. Hidd el én lustább vagyok
Desktopnál se találtam egy olyat se, ami gyári EE VID-re ne ment volna le ugyanolyan órajelen. Persze aki fél attól a néhány %-tól ami esetleg nem tudja bátran vegyen kis órajelű ULV procit, sok öröme lesz majd benne ha kell a kraft.szerk: Tabletről is ezért tettem le többek között.
-
Chaser
legenda
És azért van benne dupla L2 mert elég harmatocska lenne nélküle, mivel az L2 magórajelen jár mint tudjuk. Tudjuk?
Nézd, rengeteg cpu-t teszteltem meg tuningoltam. Nagyon örülnék neki ha nem parasztvakítás lenne ez az EEE dolog, de az. Van ám itt 6 megával pl P9600 ami 25W TDP-s. Gyakorlatilag ugyanaz mint az SL9600 magasabb órajelen. Szted mért nem 17W-os ez is? Hát azért, mert itt már nem elég az a kicsi fesz amit az SL9600 kap. És pont ezért nem fogyaszt többet semelyik "normál" cpu sem amelyik alul van feszelve. A legviccesebb az egészben, hogy normál cpu alulfeszelve c2c kevesebbet eszik mint az EEE verzió. Mert ott nem nagyon kísérletezgetnek hogy mi a minimum fesz. amin még 100% stabil, kap egy intervallumot amin biztos jó aztán csók. A fogyasztás azonos architektúránál órajel és feszültség függvénye, semmi másé..de architektúrákon kívül is nagyjából elmondható ugyanez.
Majd ha mutatsz nekem 2.5GH-es 17W TDP-s c2d-t akkor azt mondom én tévedtem mindenbenJah és a TDP. Semmi mást nem jelent, csak annyit, hogy a megadott értéket semmilyen esetben nem éri el a cpu fogyasztása max gyári órajelen. De kevesebb lehet...attól hogy a P8700 25W-os skatulyát kapott még nyugodtan ehet akár 5W-ot is, csak órajel és fesz. kérdése. Na de ha nem vakítanák a népet miből szednének be exta profitot? Jogilag teljesen rendben van a dolog. Aki IT-vel foglalkozik abban azért felmerülhet mért csak alacsony órajelű cpu-k az EEE kategóriásak? Annak idején én is emiatt kezdtem el méricskélni műszerekkel...
szerk: Azt a VID-et amit ezek az EE procik kapnak és normál cpu-val szeretnénk elérni, az adott órajelhez megfelelően kb architektúrán belül a cpu-k 99%-a tudja, függetlenül attól milyen TDP-t kapott. Tehát nagyon sok értelme van kisebb órajelű cpu-t azért venni mert kevesebbet fogyaszt. aki meg egy rmclockot nem tud beállítani ha már eljutott ide, annak megcsinálom jópézé' saját magam
-
guppy
őstag
Másikkal is csinálja, pontosabban nem csinál semmit
SZERK:
Hmm, fura, benyomtam teljesen az SD kártyát, ott tartottam egy ideig, finoman mozgattam előre hátra, és most működik, ezek szerint csak valami kontakt parája volt, pedig kifújtam sűrített levegővel, nem egészen értem mi lehetett, de most működikKöszönöm mindenkinek a segítséget
-
buvartacsko
addikt
Én is Panasonic párti vagyok. Hullanak ezek az aksik mint a legyek...
Jó mondjuk, most X200 Tablet 427 ciklus 33.38/66.24Wh
Csak sajnos értelmes jó áron eredeti aksit nem nagyon találok sehol. :\T61-ben Sanyo 1 év alatt több mint 50%ot romlott, Panasonic meg 1 év alatt semmit se.
Nem értem ezek alapján hogy miért erőltetik ezt a szart.
X200 Tabletbe létezik Panasonic aksi? Valaki tudja erre a választ?
-
-
Chaser
legenda
Volt itt már 10k-ért is 2503, csak akkor még nem tudtam a tagról hogy megbízható
Na de azóta vettem tőle pár cuccot. Na az tényleg alkalmi volt, de múltkor egy másik korrekt tag 15-ért árulta, de ha jól rémlik apróba nem rakta fel. Nézem az x200 ultrabaseket, ott is van szórás nem kicsit.
szerk: buca84: Mért ne lenne használható?
természetesen igen. Managementnél beállítod fedél csukásra semmilyen művelet ne legyen és ennyi.
-
Tim82
félisten
Amúgy szerintem egyszerűen csak kevésbé masszív konstrukció, mint a T4x-sorozatban használt palmrestek.
Leginkább az bosszant, hogy lövésem nincs, miért törhetett ki a saroknál darabka a palmrestből. Itthon mindig dokkolón van (kivéve most, mert akkukarbantartást csinálok, előtte meg kicsit billentyűzetet pucoltam, mert némi szösz került az S billentyűm alá), ha meg viszem valahova, akkor szigorúan skin-be kerül és nem vágtam oda semmihez...
-
vzsryl
nagyúr
"A kód nem érhető el."
"Az érvényesítő kód lekérése nem sikerült...blabla..."Gondolom ennek vagy az az oka, hogy nincs csatlakoztatva netre, vagy az, hogy nem eredeti windows. Fogalmam sincs az eredetiségét illetően, mivel nem tudom miféle XP van a gépre telepítve, csak annyit tudok, hogy SP2-es.
-
brd
nagyúr
A javítás láthatóan mindössze annyi, hogy már nem kell mindenképpen felhasználni a teljes fizikai RAM méretét, hanem lehet tudni lehet előre, hogy mennyi kell mindenképpen, és csak annyit foglal (meg talán, ha jól rémlik, a 'fetchek memóriabéli tartalmát nem írja ki feleslegesen). A Win8-ban történt egy lényeges előrelépés tudtommal: a tömörítés már több szálon is tud futni.
Declare: Ugyanerről a gépről van HDD-s video is? Mert anélkül semmit nem jelent. Egyébként nézd meg bármelyik PH!-s tesztet, amiben szerepel HDD és SSD is! Nem lesz nagy különbség ott sem.
-
brd
nagyúr
A konkrét esethez nem kívánnék hozzászólni, de a hibernálás speciel nagyon kevéssé függ attól, amiben az SSD jó (véletlen elérés), ugyanis egyrészt tömörítve kerül ki a memória tartalma a háttértárra, másrészt ez szekvenciális adatmozgás, tehát ha abban jó egy HDD, akkor a hibernálási sebesség nem függ tőle túlságosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest