- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Chaser #24186 üzenetére
Az is oda vitt. Ellenben ott végre megtaláltam az Atheros wifimhez való drivert, aztán ha googleben rákerestem h. t60 audio, akkor a lenovo egy másik driver letöltő oldalára jutottam, ott sokkal kulturáltabban vannak a driverek listázva és ott van a soundmax audio driver is. Így már kb. minden megvan.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #24127 üzenetére
nem, a hűtő nem egy forma, a T61 ventije halkabb is az átgondoltabb lapátkialakítás miatt, de a rögzítés sem egyezik, kis barkáccsal rá lehet rakni T60-ra a T61 hűtőjét, talán fordítva is, nem tudom, talán az intel és nV hűtők megint mások, erre is figyelni kell
N.GÁBOR: Nem fárszató, 15"-on tökéletes ez a felbontás, 1600x1200 már zavaró lehet, hosszú távon nekem kicsit sok volt az 1920x1200, utóbbiak persze tervezői munkára ideálisak, olvasásra nem.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #24062 üzenetére
A csere-fénycsövek rákfenéje, hogy semmilyen adat nincs a CRI indexükről, magyarul lehet, hogy egy kicsit világosabb lesz, mint volt, de, hogy a színtere (gamut) is csökken, az biztos! (Fejből írom, lehet, hogy nem pontos, de úgy emlékszek, hogy vagy 305 vagy 315 mm hoszú cső kellett, aminek 2.2mm a vastagsága - amikor T42 IPS kijelzőjében cseréltem)
Szerk.: CRI
-
-
Zooka
tag
válasz
Chaser #24054 üzenetére
A 15"-os T60 házába belemennek a a 14" 4:3-as képarányú T61(p) alaplapok. Csak a 4:3-as T61-ek nagyon ritkák és drágák, simán T400 árban mennek.
Egy kis olvasnivaló a témában a thinkpads.com fórumról: [link][link]Szóval ritka állat, de létezik: hardverapró Ha meglesz két hét múlva is, elgondolkodom rajta. Bár nekem csak a lap kéne belőle.
-
<cyborg>
csendes tag
válasz
Chaser #23969 üzenetére
Szia!
leszedtem a vga-ról a hűtőt és megpróbáltam óvatosan megmozdítani. Nem sikerült. Úgy tűnik, hogy stabilan rajta van az alaplapon.
Nincs semmilyen hang sem bekapcsoláskor a hdd -n kívül.
Az alkatrészre adott 3 vagy 6 hónap garancia ugye érvényes a laptop eredeti garanciaidején túl is? (Különben értelmét sem látom a cserére adott garanciának.)Szerintem 2008/07-től "javítottak" az nvidia gpu-k.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23986 üzenetére
Nem tudom, de az enyém simán felment 3400-ra is, szinte folyton lehetett hallani, meg maga a venti zaja is az egyik leghangosabb amit valaha hallottam fordulatszámtól függetlenül és ezzel nem csak én voltam így, gyakori eset, gondolom mivel a gpu rosszul méri a hőmérsékletet, meg a lapátok kialakítása sem lett eltalálva.
-
pigmeus
tag
válasz
Chaser #23924 üzenetére
Chaser:
Áh azért remélem ki fogod próbálni!!! Ha van olyan jó mint amilyennek kinéz simán érdekel. Nem sok tp-t nyomogattam eddig, de amin volt érzékeny pad azon nagyon tetszett a dolog. Kár hogy nincs benne bili világítás, meg kékfog. Bár ha használhatóak rajta az usb-k akkor még meg is bocsátható a dolog -
audi100td
nagyúr
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23894 üzenetére
De azért van.
1-2 AP-nél, routernél is van autómatikus jelerősség szabályozó rendszer, de elég ritka, illetve manuálisan is be lehet állítani, hogy pl 10 mW-al történjen az erősítés.
Itt gondolom a távolság és a beépített kis antenna miatt amúgy is maxon kell pörögnie a cuccnak. Ezeknél is van b/g szabvány és ezért gondolom, hogy valamilyen módon tudja szabályozni. Pöcsköszörü wifi antennáknál amúgy is nagy akadály ha nincs tiszta rálátás, nemhogy fal van közben, ami kb felezi a jel erősségét. Bizonyos szint alatt pedig max pingelni tudod az eszközt, mintha tetszhalott lenne, mert annyira gyenge a jel, hogy képtelenség adatot mozgatni a két eszköz között. Ha a routerre tenne erősebb antennát lehet javítana a helyzeten, de nem biztos, mivel a leggyengébb láncszem a korlátozó tényező. (egy próbát viszont megér) -
pigmeus
tag
válasz
Chaser #23884 üzenetére
Na jó ebbe még nem mélyedtem bele. Ezért is kérdeztem. Köszi az infót.
Am ezek szerint ezt használsz ha nem tévedek és meg vagy elégedve vele?Aprón most hirtelen most ezt találtam . De utána nézek annak kingstonnak is.
-
Vegha
senior tag
válasz
Chaser #23880 üzenetére
Chaser:
ezt a TRIM & AHCI összefüggést kifejthetnéd? Nem mintha nem hangzana jól, de szívesen olvasnék róla bővebben. épp annak szeretnék utána járni, hogy mi az a funkció (TRIM, MLC...), amire már nem kell költenem feleslegesen egy "ilyen régi" vasban. A Kingston 96 GB nem túl specifikus, az ár meg talán még kevésbé : )
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Chaser #23771 üzenetére
Lehet, hogy az újabb gépek már tudnak róla bootolni, de pl a T400 biztos hogy nem tud.
Amennyiben nem windows a kiválasztott oprendszer, megoldható, hogy egy usb-driveról bootol, a rendszert meg már az ssd-ről tölti be.
Szerintem windowsnál is megoldható, amennyiben a win nem eltávolítható meghajtónak látja.mod: az viszont biztos, hogy egy sata ssd jóval olcsóbb, és nem kell szenvedni vele...
-
mitulabattyi
aktív tag
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23742 üzenetére
akkor félre értettelek, azt hittem úgy érted a T60 utániak mind kompatibilisek egymással
szerk: igen, 15,4 wide modellekbe jó a T60-as akksija, T500-at beleértve, utána már nem.
szacsee: nekem kingmax-szal sem volt gondom, DDR1 és DDR2 is bevált, különböző kapacitásokkal, de CSX-szel már szívtam
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23742 üzenetére
Aha, itt vidéken más az árképzés. A noname ramot dobják hozzám 7K-ért.
Iponból havernak rendeltem cuccokat. Pk rám eső részét nem kéri, mert én szerelem be a gépébe a szajrékat. Rákérdeztem hidd el, de csak 1 év garral adtak volna 8,6K-ért KTL-es kingstont.
T60-asomba csak IDE-SATA Ultrabay jó nem?
DVD-t most kaptam ki és nem satás.... -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23724 üzenetére
De, kívülről is rá van vésve, hogy IBM v. lenovo és az FRU
"Aku biztos lesz egy közel új állapotú T60-hoz, vagy 4:3-as T61-hez, meg töltők. De az úgy tudom T60-tól felfele ugyanaz mindnél."
Ha az akksira gondolsz, akkor nem így van, T60 akksi a 14-es wide modellekhez nem jó, 15-ös wide-hoz igen, egészen T500-ig, tápegység persze kompatibilis, de a komolyabb gépeknél figyelni kell arra is, hogy milyen teljesítményű.
-
Fifi
őstag
válasz
Chaser #23732 üzenetére
Ha erről van szó HUN kiosztásban, akkor kellene. Mond hova utaljak?
-
-
Fenyo12
tag
válasz
Chaser #23706 üzenetére
Elvileg a legfrissebb bios van rajta.
Néha azt is sikerült elérnie, hogy bedobta hibára a hdd-t, amit egy ki-bekapcs helyrehozott. (mindig)
Mintha ellenőrizgetne valamit, de időtúllépéssel kiállna.
A vinyó progik szerint jó, nincs bad rajta, meg menet közben sosem volt semmi baj vele.
Ez csak indítási jelenség. -
audi100td
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23695 üzenetére
Furmarkot felejtsd el!
Nálad is nálam is gap-pad van a rézbirizga alatt.
Normális VGA hűtőnél ugye kapásból vagy direct HP, vagy 2mm-es rézblokkba van belemarva, esetleg HP kamrás a megoldás.
TP-ben egy pöcs HeatPipe rámegy egy 0,8-1,5mm-es rézlemezre, ami alatt egy 3mm-es gap-pad van. Itt kezdődnek a gondok, mert ez nem annyira jó megoldás, mint a dedikált VGA-nál.
Értsd úgy, hogy reakcióideje a hőelvezetésnek ennél a megoldásnál kb a vak lóéval egyenlő a párduccal szemben. Amíg a gap-pad átmelegszik a másik megoldásnál már a HP-ban levő folyadék a lecsapódás után csorog vissza a GPU felé....audi100td: Az nem sok találat, csak 67900, még az NVS Quadro halálra is többet dobott (113000 körül), inkább így a helyes .
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23695 üzenetére
ja, azt hittem csak maga a gép fogyasztása érdekel, a konnektorból felvett természetesen nagyobb a töltő miatt
elég ha beírsz ennyit gugliba: [link]
úgy tudom nem magát a gpu-t nyírja ki, hanem más áramkörbeli alkatrészeket, amik ilyen szintű terhelésre nem lettek felkészítve. olvastam olyat, hogy az ati és nv is követi a megjelent furmark verziókat és a driverbe beépítik, hogy a vga vegye vissza az órajeleket ha az adott program fut, gondolom nem viccből teszik
ezek az ezer éves driverek meg tuti nincsenek felkészítve a legfrisebb furmak-ra,
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23690 üzenetére
14,1"-os a kijelzője. Dokkolóban mérem, de lehet az is bekavar, hogy APC túlfeszvédőbe van dugva a műszer.
Adatai:
T2400(1.83GHz),
1GB RAM,
100GB 7200rpm HD,
14.1in 1400x1050 LCD,
64MB ATI Radeon X1300,
CDRW/DVD,
Intel 802.11abg wireless,
Vodafone WWAN,
Bluetooth/Modem,
1Gb Ethernet,
UltraNav,
Secure chip,
9c Li-Ion batt,
DOS license -
Novics
senior tag
válasz
Chaser #23652 üzenetére
Tőled nem is vártam mást.
Na igen, most utánanéztem, hogy mennyi is egy aksi. Még szerencse, hogy ültem.A felbontást lehet, csak elfelejtette írni, ez talán nem olyan nagy gond. De akkor itt van még a 6 hónap gari a 60-asra. Tetetek még bele 1 giga ramot és akkor szerintem ő lesz a befutó.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23622 üzenetére
T60 /T61-nél van egyáltalán jelentősége net/ filmnézésnél a GPU-nak?
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy pl egy GMA950 vagy X1300m között van-e különbség filmnézés, netes flash animációk között.
Radeon ha jól emlékszem HD2xx-3xx felett támogatja a hardveres flash lejátszást.
NV-t passzolom igazából. Intelen pedig nem tudom mennyire akad, vagy gyors ezeknek a lejátszása. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23619 üzenetére
miért nem veszel akkor már thinkpad tabletet?
mondjuk ez sem olcsó mulatság ~500$-nál kezdődik
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #23597 üzenetére
A bcm70012 nem olyan jó mint a bcm70015. Van videó amit nem visz simán, pedig az újabbal jó. A flash gyorsítás kicsit bizonytalankodott, de az talán jó lesz. a dvb-t adásnál egy idő után akadozni kezd vele a lejátszás. Lassabban kezd neki a lejátszásnak, mint a 15ös és ezt nem minden program szereti. Mondjuk film nézéshez még így is jó. (ja és ez alapból sem méretezi le 720p-re a videót) Teljesen más hardver a két változat, csak a driver közös.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23608 üzenetére
nekem meg az a helyzet, hogy nem hordozom szinte semmit, otthonra meg azért jobb egy 23-as IPS monitor, arra rákötni meg luxus lenne a T61p-t, akkor már inkább összedobok egy olcsó matx konfigot
mellé meg talán egy x60 ha nagy ritkán kell cipelni vagy vadászok egy x40-et 25-ért
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23600 üzenetére
Köszi!
Nálam még 2.23-as. Win 7-el használom, de szerencsére a T60 nem tud róla, mert csak 2.25-ös biostól támogatja a win7-et.Intelligencs: Egy próbát megér, letiltod meglesed úgy mennyit menne. Ha nem emelkedik az üzemidő a feltöltési ciklus után pl... akkor csak leválasztja, de áramot ugyanúgy kap.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23592 üzenetére
Lekapcsolam a gépet, levettem a dokkolóról. Bekapcsoltam és alapból ~130 Mhz körül ketyegett a GPU és ha jól emlékszem ~110-130Mhz között a ram.
Valószínű az van mint asztali gépeknél, hogy több megjelenítős üzemmódban a PP csak UVD profilba vált vissza. Itt gondolom van 2 lehetőség... IDLE és LOAD. Jelenlegi HD6xxx-nél már 4 beállítás is lehetséges biosban. UVD, 2D, 3D és még egy lehetőség ( forced 2D, vagy 3D-hez van köze passz).
Viszont ahhoz képest, hogy az eladó állítása szerint az akksi 1-2 órát bír, jelenleg úgy néz ki, hogy még bírná 3:50 percig kb.... -
Chaser
legenda
válasz
Chaser #23588 üzenetére
Battery maintenance...restart után visszajött a poer manager is szerencsére. Beállítod olyan 60/-ra és úgy hagyod. Én nagy ritkán azért feltöltöm az akukat és lemerítem, nehogy elbutuljon az elektronika
1-2 havonta. Lehet nem ér semmit, de annyi idő alatt úgyis használom akuról, akkor meg legalább 1x legkisebb szintig lemerítem.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Chaser #23583 üzenetére
Meglestem. Eddig nem dobta el magát a Power Play. Még nem nagyon frissítettem a Win7-et
lehet attól van. A lenovo oldaláról a 79d533ww fájl jött le driver telepítésekor. (vista driver)
Újabbat nem találtam T61-nél keresgélve sem. Gondolom az újabb laposok radeonjait kezelő driver meg már nem támogatja az X13/1400-as szériát.
Hűtő passzív módban van, vagy miképp állítottad be win alatt? (most belőttem energiatakarékos módba, de megint teker a venti folyamatosan), előbb utóbb úgy is rájövök mitől műkszik. Bár egy Aida-t feldobok, hogy lássam procihőfok miképp alakul.
Akksi maradjon ha dokkolón van a cucc? (készenlétbe lépés után akksi nélkül nálam bootol a gép, nem pedig feláll).... gondolom akksi tolná a ramnak S3 sleep módban a delejt, de nincs benn. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23576 üzenetére
pl. akksit még tesztekben is látod, de magamnak is kerestem sok mindent és tudom na
nem csak thinkwiki létezik mint forrás, fórumok, német thinkpad-wiki, stb
billentyűzetet meg magam is próbáltam, pl. T60 és T61 esetén még az FRU is ugyanaz
op9: "A másik, hogy akkor tényleg nem volt ilyen baja."
akkor hogy hallgathatta el? ez így kicsit ellentmondásos
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Chaser #23555 üzenetére
Nem tudom ezt, de az fura, hogy ezek szerint a HDD elérte a tervezett idítási/leállási szintjének a 25%-át, 10 nap alatt... Stasiztika szerint 1 hónap múlva döglött lesz?
Nekem van egy 100%-os Toshiba 80GB-os HDD-m, 4 éves, ment 3 évet és 11 napot: 2500 indítás van benne. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #23531 üzenetére
"De van ennél fontosabb kérdés is. Pl bármilyen 1600x1200-es panelt belerakhatok a T60-ba? Szintén egy másik TP gépből, de az nem T60."
Tudtommal nem, illetve nem ilyen egyszerű a dolog, ha T4xp, R50p vagy A3xp-ből származik a panel, de Gondwana majd remélhetőleg felvilágosít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Path of Exile (ARPG)
- Kés topik
- További aktív témák...
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest