- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #27418 üzenetére
erre tudsz linket? mert ismerve hogy akár tonnás akksik vannak egy rendes targoncában legalábbis meglepődnék.
szerintem sajnos a hátizsák méretben legfeljebb egy-két órát kapnál. veszel két teszkós akksit meg egy autós tápot jobban jársz. csak lesz vagy 25 kiló a táska persze.
egy 50ah-s autóakksi 300wh, azaz egy 10w notit 30 óráig kiszolgál. ha mélykisülésű akksit veszel, akkor 50% kapacitás helyett 80%-ot vehetsz ki károsodás nélkül, az 480wh.
wikipedia: In 2010 the highest available EDLC specific energy was 30 Wh/kg (0.1 MJ/kg)
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #27410 üzenetére
a szuperkondik még nagyon messze vannak, mind térfogatra mind pedig árban. pár exkluzív implementáció van már, pl. az 5.11 tactical-nak van szuperkondis zseblámpája. napi 1 feltöltéssel 135 év az élettartama. csak 40 rugó, meg messze nem egy ugyanakkora méretű lítium akksi kapacitását tudja. cserébe másfél perc alatt fullra tölt.
-
-
Bander78
tag
-
buvartacsko
addikt
válasz
cadeyrn #25457 üzenetére
Az X1 nem valami más, az rendes ThinkPad, csak csoki keyboarddal, amit megjegyzem mindenhol agybafőbe dícsérnek, szóval nem hiszem hogy sok gond lehet belőle. Meg nem matt kijelzővel. Az X200 Tabletem se matt, szóval akkor az se ThinkPad hanem valami más? Ezen kívül, elég durva crash testeket lehet látni a neten az X1el kapcsolatban, ami igenis azt jelzi, hogy igazi TP.
-
Vegha
senior tag
válasz
cadeyrn #23877 üzenetére
én is SSD-re váltáson gondolkodom (T61 lesz az áldozat). de úgy látom érdemes alaposabban körül járni a témát, mielőtt az ember fejest ugrik a "leggyorsabb SSD" projektbe. Ugyanis tudtommal pl. a TRIM-et az alaplapi drivernek is ismernie kell, nem csak az OS-nek. Meg aztán az sem mindegy, hogy milyen sata vezérlő van a gépben.
persze tapasztalatom nincsen csak olvasgatok, úgyhogy aki okosabb, az ne fogja vissza magát. Inkább hangozzék el többször egy-egy fontos infó, mint hogy ész nélkül vásárolgassunk méreg drága drájvokat. -
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #23312 üzenetére
Először azt hittem, hogy csak a nyomásérzékeny fóliát meg az elektronikát árulják, de egy képen aztán megláttam, hogy miért bukó az egész: egy üveglapon van a nyomásérzékeny fólia, ami már van annyira vastag, hogy nem fér be a jelenlegi kijelződ és a billenytűzet közé, akármelyik gépről is legyen szó. A csatlakozója meg egy akkora bumszli, ami így ránézésre maximum a T61-ek aszimetrikus kijelzőkeretében férne el vésés nélkül, de egy X-ben semmiképp. Az viszont nekem se derült ki, hogy 4:3, 16:10 vagy 16:9-re valók-e.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
cadeyrn #23302 üzenetére
A trükk az, hogy RAM és HDD nincs mellé, és hibás / alkatrészként árulja.
Nem tudom elképzelni, hogy valaki nem talál €10-ért 1GB RAM-ot és €20-ért 80GB HDD-t, mert akkor ~€350-ért simán eladhatta volna, e helyett €115-ért árulja hibásként.
Kérem ez egy hibás gép, amiről nem mondja ki az eladó, hogy szar egyértelműen, hátha valaki bedől. -
Tim82
félisten
válasz
cadeyrn #23307 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy az erős külső karcok gyakran a gumírozást jelentik, tehát némi eséllyel megoldható a kezelése a dolognak.
Én egy németül beszélő ismerős segítségével kérnék fotót a gépek külsejéről.
Egyébként én simán elkezdtem rajta morfondírozni: RAM-ból van 2*1 GB elfekvőben valamelyik dobozom mélyén, töltőből ugyanazt kell, hogy használja, mint a T60, vinyót tudok beletenni szintén (jó, vinyókeretet, akkut szerezni kell)...
szerk.: mégis felejtős... Bei allen Geräten sind die Scharniere stark ausgeleiert oder kaput.
-
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #23292 üzenetére
Én ilyet vettem kis híján, gondolom tudja a multitouch-ot. Ha nem akkor sincs nagy baj, mert nem vettem meg
audi100td: Most hogy mondod, nekem az első T60-nál kiesett az a kis rész, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, nem sokat merevített. De ugye az 14-es volt.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #23218 üzenetére
nálam az x200s-nél a panel szalagkábelen eleve ott volt az usb a kamhoz, de ha a pár csavarral lepattintod a bezelt látnod kéne megy-e arra szalagkábel. a kis műanyag fedőkre figyelj, mert nagyon odaragadnak akármihez és az életben nem találod meg ha elveszik.
érdekes lehet még, hogy az antennák hogy vannak elhelyezve, nekem a (szerintem 2x2-es) antennák egyike pont belelógott, át kellett szerelnem máshová. itt látható mi lett, a jobb oldalon látható antenna (fémkütyü és fémfólia) eredetileg félig belelógott az optikába.
nyilván a nagyobb panel fölött egész más elrendezés is lehet...
-
buvartacsko
addikt
válasz
cadeyrn #22871 üzenetére
Igen, mondjuk nem nem X szériát kell venni arra a feladatra amire W széria kellene...
Nem, a TouchPadhoz.
A TouchPad alsó sarkai lenyomhatók, olyan rejtett gombjai vannak mint a Macbookoknak. Ez sokkal jobb mint ami X201en volt, nézd meg ott mekkora volt a TouchPad meg itt mekkora. Szerintem ez sokkal értelmesebb megoldás.
-
lapa
veterán
válasz
cadeyrn #22807 üzenetére
én mindent elfogadok, de ahogy írod:
"Persze ennek az egésznek akkor van értelme, ha nincs elég RAM".
ilyen szempontból simán örülnék is neki, ha minden "esetleg mindjárt erre kattint" dolgot előtöltene, ahogy viszta / w7 teszi.
nálam épp "717,5 MB (9,1%) of 7,7 GB". és ebben már benne a webszerver, mélszerver, tévészerver, desktop cuccok.
no nem mintha nagyon akadna a rencer akármikor is, szóval nem hat meg, hogy most nem tölt elő.
valahol ezért is nem értékelem a core i meg egyéb világrengető újdonságokat.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #22732 üzenetére
Ennyiért sokkkk sztem. D430-at árul alfa156, 12" 1280x800, valami 1.2Ghz-es c2d ulv proci, 80GB hdd,1.5GB ram, 9 cellás nagy aku - az enyém 90%-os volt -, dvdrw-s dokkoló és újszerű állapot, 55k. Kb 3 éves gépek, német bill. A touchpadja ótvar rossz, de a trackpoint jó és ad egy miniegeret is hozzá. Nem azért, hogy dellt ajánljak TP topikban, de inkább azt ilyen pénzért mint amit kinéztél. 1ébként teljesen korrekt a zsanér is, elvileg van benne 3g hsdpa modem is, nekem még magyar matricát is pakolt a gép mellé. Nagyon szép a kijelző is.
szerk: Bnőmnek vettem én is, magnézium ötvözet váz, jó bill, ha csak 3 v 6 cellás akuja lenne akkor nagyon vékony lenne, de a 9 cellás dob a tömegen is, meg tesz az elejére egy csuklótámasz szerű képződményt. Viszont nagy üzemideje van, 4+ óra.
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
cadeyrn #22732 üzenetére
Nem akarok önreklámot, de ezzel szemben rettentő drága. Ugyan ez nekem az akciós eladási áram (egyébként 165e), és az X200-hoz nálam kapsz 45e ft (használt) értékű extrát is.
És az X200 minden tekintetben komolyabb gép, sőt könnyebb is, mint az X301, ugyan nincs benne SSD, de az filléres költség manapság. -
Gondwana
addikt
válasz
cadeyrn #22728 üzenetére
Első kérdés: kell a kraft, vagy nem? Ha ugyanis kell időnként a nyers CPU erő, én az X301-et elfelejteném. Zajszintmérnem nincs mivel, de egyébként is a beállított power profiltól erősen függ, de szerintem az X201 az X200Tablettől (az van most itt mellette) csak vastagon meghajtva lesz egy picit hangosabb (a tablet SL9400-as procija meghajtva sem éri el a 80 fokot, viszont az i5-520M meghajtva fölémegy és olyankor csak 2.6GHz-ig ugrálgat a TurboBoost).
-
válasz
cadeyrn #22129 üzenetére
Core i5-520M, az van benne a BIOS szerint is és érzetre is stimmel a dolog, szóval biztos vagyok benne, hogy nem X300 + Core2Duo van a gépemben. Ezek szerint valahogy ügyesen átírták a szériaszámot.
A kérdés bennem továbbra is az, hogy ha van egy gép, aminek még van érvényes garanciája, akkor miért jó, ha megkapja egy X300 számát, aminek már nincs garanciája?
Elérni természetesen nem tudom...
Épp egy külföldi elutazásom előtt vettem augusztus végén, nagy rohanásban voltam. Most szeptember elején jutottam el odáig, hogy mindent feltelepítsek + elbabráljak vele.Hirdetés: LENOVO T410 (Core i5, DDR3, Fingerprint) Több mint 2 év GAR!
Eladó: szabogeeLáttam, hogy újonc, de láttam már több hirdetését is régebbről és senkitől sem kapott fekete pontot vagy bármi negatív visszajelzést. Itt rá se kerestem, mivel nem csak ThinkPad-eket adott el.
Ma még megpróbálom elérni, ha nem megy és itt is mindenki azt mondja, hogy így esélytelen a garanciát érvényesítenem, ha bármi baja lesz, akkor megy a gigászi fekete pont, bár kétlem, hogy viszont fogjuk látni ennyi eladás után... maximum más felhasználónévvel.
Üdv,
Sopi -
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #21325 üzenetére
Oled kijelző van már pár cuccban, persze nem notesz kijelzőkben. Sztem teljesen helytálló, hogy a led kijelző és a led háttérvilágítás teljesen mást jelent, persze majomfogónak jó volt a gyártók részéről..ha szted hwelye, hogy ezt a 2 fogalmat egy kalap alá veszed, akkor majd a valódi ledes kijelzőket minek hívod? "Valódi ledkijelző és nem csak a háttérvilágítás az" vagy mi lenne a neve?
Ha pl nem oled lesz, mert az igen bukni látszik.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #21034 üzenetére
Semmi gond, csak tök ideges vagyok mert elve nem mindig jön elő a hiba (se a kamera, se a RAM), attól tartok, hogy visszadobják, hogy minden oké. Most is futnak le szépen a RAM tesztek hiba nélkül pc doctor-ban, pár órával ezelőtt, meg úgy 12-ből 7 fail, a webcam is egyszer megy, egyszer meg azt írja win, hogy unknown usb device, áh, tele van a tököm az egész lenovo-val.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20983 üzenetére
Azért jól jön az, pl ha boltba beviszed hogy nincs-e gondja vele a gépnek és pikk-pakk ki lehet próbálni
^Clown: T400 már csak volt. Amúgy nagyon érdekes, kereső nálam nem dobta ki. T61 meg akuval is van 60-ért, csak annyira lebeszéltetek róla hogy már nem tudom elhozni
Kutyámat műteni kellett inkább őt vittem el, laptop majd legközelebb. Szinte minden gép Pesten van, amikor Kméten vagyok könnyen át tudok menni, de Szentesről már nem éri meg.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20981 üzenetére
Nekem azért ha ki akarom takarítani a ventit ne kelljen fél napot rászánnom. Vagy ha ssd-t akarok a hdd helyére azzal se kelljen szöszölni...ha meg mégse jönne be ne kelljen a visszacserével időt húzni.De azt se bánom ha épp az optika helyére kellene ssd és emiatt nem kell szétbontani a gépet. Nálam alapból kiesik olyan gép aminél cpu-hoz nem tudok könnyen hozzáférni..esetleges csere, pasztázás v takarítás miatt.
szerk: Jah hogy direkt 1 csavarra gondolsz..na azt én sem tudom mért jó.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20918 üzenetére
Ez az hogy nem mindenki, de tény, hogy legtöbben arra szavaztak
Mjad ha lesz 100k alatt értelmes konfig belőle akkor meg tudom én is, jelenlegi árakon nem foglalkoztat ez a kérdés
szerk: Na mondom én, hogy egymásnak full ellentmondó vélemények is vannak itt
de biztos én vagyok a hülye...mind1, részemről várok egy jóárasított t400-ra
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20913 üzenetére
Ez azért nem mérvadó, mert más a hw kiépítés, a T61 pl 65nm-es c2d-vel és quadroval, a T400 45nm-es c2d-vel és intel gma-val. Ugyanolyan hw-rel van értelme hasonlítgatni igazából, de elhiszem hogy a legtöbbb T61 hangos, csak azt nem értem akkor hogy van belőle olyan is ami nem hangos. Quadros E6400-re tulaja azt mondta kifejezetten halk, 1ébiránt meg ha jól sejtem szervizvezető humansoft-nál, szóval nem hinném hogy kamuzna ő is. Ütköznek itt vélemények, nem túlzottan foglalkoztat már, majd beesik valami, egyelőre úgyis el vagyok gépekkel látva.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20900 üzenetére
Néztem már. Elég lesújtó vélemények vannak már a dellekről, lengyeleknél szerelik, össze van csapva az egész. Usa-ból meg nem egyszerű behozni. Viszont ott van még a gar, nbd on-sirte ez itthon a legjobb, még nem hallottam olyat h valakinek azt mondták volna hogy vigye szervizbe, mint hasonló garos lenovonál. Zsanérkopás engem annyiból nem érint, persze ha újan venném vagy még jó zsanérral, hogy nálam nem sokat van hordozva. De lakáson belül nem szeretek helyhez kötve lenni, van kényelmes fotelem, ágyam
Havonta 1x-2x fedél lecsap amikor viszem, 1ébként meg az asztalon áll v szekrényben. Ha meg dell akkor még 5420 pl, azt újan is elég jó áron tudnék venni, backlit bill, 4 év gar, elég jó mindenben. De persze ez nem thinkpad design
szerk: Ha 100k alatt lenne és nem fölötte akkor egyszerű is lenne és valszeg vennék. De így hogy kicsit hozzácsapva vehetek 8440p-t vagy e5420-at, azt meg teljesen újan mert náluk ugye nem kell számla garhoz és ismerős tud okosba' hozni nálam nem egyértelmű a döntés...
audi100td: Csak ahogy elnéztem jóval drágább mint dell, tehát számla nélkül se lenne boldogság. Meg újan nem is tudom mit nézzek? Gondolom T400 már nincs, T410-re azt mondtátok nem jó.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20897 üzenetére
Nincs olyan gép
1. Matt kaszni és kijelző - ennek sok megfelel
2. Szerelhetőség - könnyen hozzáférhető legye hdd, ram, cpu, ne kelljen fél napot bontásra szánni - még ennek is sok minden megfelel
3. Vagy backlitbill v bill megvilágítás, bill ne horpadjon, ne nyekeregjen, trackpoint jó ha van de nem feltétel - szűkül a kör
4. Legyen halk és az se baj ha nem forrósodik, TP design lenne az igazi, nem a rollcage miatt, az nem hat meg, ez tetszik a legjobban.
Viszont c2d-s verzióért sokszor gar nélkül nem szívesen adnék 110-130k-t egy T400-ért, ami nagyvonalkban hw terén is megfelel, de valljuk be már ha nem is elavult, de 2 generáció kijött azóta. Ott már sok alternatíva van amit megfontolnék. Most hogy még nézegetve a kijelző eltolás is nem annyira gyere be, nem tudom mi legyen. Ahhoz képest mikor T42-höz hasonló gépet kerestem csak erősebb hw-rel és mindenki azt mondta itt mind ugyanaz, derültek ki dolgokKülsőre hasonlít csak hangos, vagy gyenge a zsanér, vagy melegedik, vagy elcsúszott a kijelző
Azt hittem egyszerűbb dolog lesz ez. Ami nagyjából kompromisszumokkal megfelel az drága nekem olyan hw-rel, ami még elmenne azt mondjátok alapból rossz..hát passz.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20853 üzenetére
Úgy döntöttem ha összejön egy T61 akkor megveszem. Hasonló hiányosságokkal büszkélkedő T400 v R400-at kihagyom a felár miatt. Ha nem jön be a T61 akkor 6930p. Ha az se jön be végre kijött a fiju A531 elég baráti áron, mindene matt bár nincs rollcage meg magnézium ötvözet, de nekem az nem fontos. Viszont 99% hogy ugyanolyan halk a hűtése mint az elődnek és ugyanúgy szerelhető is, meg végre a design is bejön. Na ez az útitervem
szerk: azbest: Az még nem vészes ha gond lenne vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged