- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kube
senior tag
válasz
FoxiestFox #75291 üzenetére
Az a terv, de még egy kicsit szeretnék várni vele, ráadásul még nem tudom milyet vegyek. Elég-e a 120, vagy inkább 250 a biztonság kedvéért, milyen típusú legyen stb.
Gondoltam, hogy nem cserélnék jólelkűségbőlÜresjáratban is csinálja, akkor egyenletesebb az a bizonyos kattogás, de ezen kívül minden rendben van vele.
(#75292) HSM
Nagyon szépen köszönöm, nekem egy 500-as van benne, de ettől eltekintve ugyanaz. Megnézem majd -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #75288 üzenetére
Esetleg konstruktív ötleted is van, hogy mi kerüljön még bele, ha már arra vonatkozik a kérdés?
-
válasz
FoxiestFox #75273 üzenetére
Inkább állíthatna elő aranyat koszos büdös zokniból. Szerintem ez lesz a nyerő!
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #75271 üzenetére
Pedig ha krumplit is pucolna...atyaég, az milyen jó lenne.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #75240 üzenetére
Engem vhogy nem erdekel, hogy mennyit erhet a T500-asom, ugy sem adom el, addig hasznalom, amig el nem pusztul
De az biztos, hogy nem atlagos kiepitesu:
Intel P9700; 8 GB RAM, 120 GB SSD + 500 GB HDD a Caddy-ben, Dual MiniPCI MicroSD olvaso (2x16 GB Class 10 MicroSD benne), Ericcson F3507 WWAN + GPS modem, WSXGA+ kijelzo (Samsung), FPR... -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #75236 üzenetére
Hát T9400-gyel, dokkal, 3g modemmel, 2x2GB rammal, w7 licensszel simán
valszeg csak inverter, de ha kijelző az is max 10k, de esetenként jóval olcsóbb, főleg ha csak 1280-as kell cserének is.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #75236 üzenetére
Elsiklottam fölötte így mobilról olvasva, csak a karcos fedlap tűnt fel. Az azért jól lerontja az árát.
-
válasz
FoxiestFox #75213 üzenetére
Csak már ideje volt a cserének, mert ami eddig volt, egy Fujitsu Siemens Amilo L6820, Mobile Pentium 4 3.2GHz HT (Northwood), 2GB RAM, 250GB HDD, már több, mint 11 éves, és a sok frissítés után már az XP is nehezen ment rajta.
-
válasz
FoxiestFox #75207 üzenetére
Intel, de nekem ez tök lényegtelen, mert vagy 10 éve nem játszom! Fórum, zenehallgatás, Linux buzerálás, minden felhasználási területem teljesen igénytelen a videókártyára.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #75180 üzenetére
Igen-igen
Egy T60p-m volt, T7600-as CPU-val, es FireGL V5250 GPU-val. Egy 1 Ft-ost felpoliroztam mindket oldalan sikba (kozel tukrosre), majd mindket oldalara egy potty paszta, es lass csodat, 8-9 fokot csokkent a GPU homerseklet. Igy lett maximum 92 fok, 3D rendereles alatt
Ha hajtod a GPU-t, ne is varj tole 90 fok alatti hot, ez egy 90 nm-es nagyetvagyu GPU, ennyit lehet a hutesebol kihozni.Ha nincs 1 Ft-os, az sem baj, a lenyeg, hogy maximum 0,9 mm vastag legyen a vegeredmeny, 1 mm mar fesziti a billentyuzetet, igy valoszinuleg a GPU-t is.
-
kraftxld
félisten
válasz
FoxiestFox #75180 üzenetére
Az 1Ft-os elég ritka vendég errefelé, ez a legkisebb amit fel tudnék polírozni, de ennek meg csak a bevonata réz, maga az érme acél:
Gonolom a kollega se ugrik át ide a következő pár napban és a gatyáját se akarja postára költeni átalakított 1Ft-ost postázniHúúú, de most jut eszembe, van otthon egy fél marék amcsi 1 centes, a Los Angelesi reptéren szedegettem a földről unalmamban amíg a gépre vártunk, ha találok 1981-est vagy régebbit annak 93%-a réz
Veszek smirglipapírt és mindenki boldog. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #75173 üzenetére
azért zsanérok is kilazulnak, de ennyi belefér
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #75084 üzenetére
Köszi, akkor jön egy szerintem
A nonstopsale-ről már írtak jókat itt a fórumban tán, de aki negatív tapasztalatot írna az se sajnálja még így vásárlás előtt megosztani
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #75075 üzenetére
Flash Player-rel nyomatja az Opera... Akkor valami OS probléma lehet, majd körbenézem a rendszert....
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #75043 üzenetére
A T410-en az Intel ME össze-vissza állítgatása/frissítése, meg a megfelelő driververziók összehalászása. De úgy sem lett olyan, mint szerettem volna, de használható, viszonylag minimális hang-akadással. De tökéletes csak akkor lett pl. a YouTube, ha már betöltötte a videót.
A T420-on a megoldás egy valami régi HP driver letöltése lett a LAN-hoz a ME vacakolása után, 11.10.84.0-es verzió, ezzel jó, nem nagyon megy 1000us fölé, arra már merem mondani, hogy jó.(#75049) tothjozsi96: FlashPLayer telepítés nélkül a FF csak annyit tud.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #75041 üzenetére
Nekem rengeteg (többnapos!) harc és szenvedés volt, mire a T410 és T420 értékeit a számomra elfogadható mértékűvé sikerült tegyem. Mindkettőnél a hálózat volt a gáz, ahogy elkezdett adatot forgalmazni (mint itt a kérdésben a netezés) akkora piros lagspike-ok lettek, hogy csak lestem. 5-8000us is akár, amikor 2000 felett én már erősen csóválni szoktam a fejem.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #75039 üzenetére
Szerintem valami gányul van beállítva, és az egekben van a DPC Latency. A megakadások 99%-a szvsz ehhez köthető.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #75035 üzenetére
Oké, én adom a gépnek az ívet. Tehát excelben amiket művelek egy i5U-n lefutási ideje van, és ebből asztalin én nem 1-et nyomogatok, nem csoda ha 50 lappal 3 vinyós mentésnél kiakad a gép. Ez van, azért vettem pörögjön. Szerencsére azért ritka, de előidézhető.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #75033 üzenetére
Dehogy oldja, asztalin is be tud reccsenni, pedig ebből kijön pár T400.
-
Wyll
őstag
válasz
FoxiestFox #74991 üzenetére
T és W között mi a különbég? (Mintha olvastam volna, hogy csak a vga. Ha ez igaz, akkor melyik javára?) Illetve a 10-es és 20-as között? Tudnál esetleg példa-linket is?
Uzi74: köszönöm a kimerítő elemzést
az említett példányról már lemondtam, de legalább ezt most te is megerősítetted mivel szar monitort nem akarok venni, már megszoktam a jót
-
zsoltix
tag
válasz
FoxiestFox #74978 üzenetére
Normális helyzetben amikor nincs terhelve mert az intel megy hany fokon kene lennie?
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #74941 üzenetére
Mivel muszáj volt
Valami tisztítószerrel meg szivaccsal. Pár tüske le volt mállva, meg úgy nézett ki mintha kosz lenne a rücskök közt. Nos nem kosz volt, hanem a rücskök szépen málltak le, le is jött mind. Simább lett mint az 500-as padja.
-
Kube
senior tag
válasz
FoxiestFox #74932 üzenetére
Köszönöm
és ilyet hol lelhetek fel?
Amúgy egyiket se használnám mert egeres vagyok, persze a vonaton pöcök szigorúan
.Szimplán maximalista okok miatt szeretném kicsit feljavítani. Ha ránézek akkor az is legyen már tiptop állapotban
-
válasz
FoxiestFox #74898 üzenetére
Mert akkor az még titokzatos
-
westlake
félisten
válasz
FoxiestFox #74886 üzenetére
Miért ne tudná? AIDA, CPU-Z, HWINFO, stb.
#74889: Két modult lehet beletenni, és szerintem még mindig nem fontos hogy két ugyanolyan modul legyen benne. A dual-channel ugyanúgy működni fog két különböző modullal is.
Hogyhogy nem mutatják? Üresek az adott rubrikák?#74887: Konkrétan milyen típusú notebook kijelzőjére gondolsz?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #74796 üzenetére
Még egyik gépem se csinálta, pedig nem 1-2 kapott az élettől már cifrát
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #74779 üzenetére
Szét kell borítani hozzá a gépet
LCD leszedése nélkül is meg lehet csinálni?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #74760 üzenetére
Tényleg, az "egy generációsak szoktak lenni"-rész felett elsiklottam. Hát...általában nem ez a helyzet.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
FoxiestFox #74727 üzenetére
Annyira nem voltam drasztikus. Sőt még reflownak sem nevezném. Készítettem egy speciális pákacsúcsot Solomon forrasztó állomás pákahegye helyére tehető be. Pasztával rátettem a általam készített rézfejet a GPU magra, majd állványról lelógatva a pákát lefelé, de a rézfejet nem rögzítettem a pákában, hogy csak a rézfej csekély súlya nehezedjen a GPU-ra, ne az egész. Lézeres hőfokmérővel csináltam a hőfokmérést a folyamat során, s internetről letölthető hőséma alapján végeztem el. Bár a gyenge páka nem tudta felfűteni a GPU-t 250 fokra, de így is jó lett (egyenlőre). Majd szerzek erősebb pákát, vagy reballingoztatom valahol.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
FoxiestFox #74687 üzenetére
Alfának nincs erős GPU-s.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
FoxiestFox #74687 üzenetére
Nem "itteni", felesleges szerintem tovább folytatni, ez van. Erre törvény nincs, ami most engem megvédene.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
FoxiestFox #74684 üzenetére
Sajnos ma jött volna a futár, de az eladó elállt a megbeszéltektől, felhívta a futárcéget és lemondta a rendelést. Telefonon többé már nem értem el, a számomat feketelistára tette. Ezért álltam neki mókolni, mert a "nyakamon maradt".
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #74684 üzenetére
Milyen kár, hogy nem mindenki a Te végtelen bölcsességeddel rendelkezik.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #74681 üzenetére
Lehet, hogy ezzel a kísérlettel lett 100%-ig igazolva...
-
válasz
FoxiestFox #74644 üzenetére
nem hiszem, hogy hamar fognak ezek az árak feleződni...
-
Blue Eagle
őstag
válasz
FoxiestFox #74630 üzenetére
Köszi! A 2x2 GB az elegendő, nem? Átlagfelhasználásra biztosan.
Más: az LG-Philips 1650×1280 panel az jó?
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #74620 üzenetére
szerintem semmi. megállt az ügy.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74615 üzenetére
Ezért szinte vesszőparipám egy korszerűbb hardver, ha korszerű szolgáltatások kellenek.
Persze YouTube nélkül is lehet élni és akkor legalább újrahasznosítunk ahelyett, hogy kidobnánk a még használható, erős TP-ket.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
FoxiestFox #74592 üzenetére
De, pont ez az hogy hagytam is azon, és szépen le is merítette az akksit majd feltöltötte 69%-ig és megállt a történet ..
(#74593) HSM
Always full-on van ..Mint utólag kiderült nekem LGC márkájú akkumulátorom van.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
FoxiestFox #74586 üzenetére
Ez elvileg 3.20-as verzió neked mid van?
Jajj de ez valami ős régi most nézem .. -
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #74559 üzenetére
dokkolóban van vga?
azt hittem a cpu-t tuningolod
játékra nálam konzol van, úgyhogy nincs értelme a gpu-t tuningolni -
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #74552 üzenetére
OC? Mivel?
(#74555) jani0114: működik, csak programot nem találtam még /ill. értelmét/ amivel használhatnám. Ha bedugom a Supershop kártyám, hangjelzéssel tudatja a Windows, hogy új eszköz van csatlakoztatva.
-
válasz
FoxiestFox #74538 üzenetére
Ez valami focicsapat?
-
madle
őstag
válasz
FoxiestFox #74497 üzenetére
Bocsi a merevitesre gondoltam,
Akkor azt mondjatok keressek inkabb T500-at? -
madle
őstag
válasz
FoxiestFox #74492 üzenetére
Világos, gondolom az SSD-re sem elegendő a T60 foglalata? T500 lesz akkor lehet, igazából megerőltető munkára nem kell, de nem szeretek perceket szórakozni a gép előtt míg megnyit egy nagyobb dokumentumot..
A T500 is magnézium házas, masszív gép? -
madle
őstag
válasz
FoxiestFox #74488 üzenetére
Mennyire lehetséges ezt a modellt találni? Vagy egy az ezerhez?
Egyébként ezeket a gépeket lehet külső videókártyával megtoldani, ha olyanra kell?
A lényeg, hogy mai igényekhez igazodva viszonylag izmos proci mehessen bele, min. 8GB RAM, meg egy SSD. -
Akos1994
aktív tag
válasz
FoxiestFox #74390 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ.
Ma vettem egy Akyga 90W-os új utángyártott töltőt, megállt vele a T510 ugyanúgy... -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #74456 üzenetére
Nem vagyok én szerver
Tim82: Nagyon vékonyat és nagyon okosan. Egyszer én úgy beragasztottam egy AFFS-t, hogy után eltörten a bezelt. Nagyon makacsok ezek a ragasztók nagyobb felületen. De kicsi csíkban a kijelzőn és nagyon vékony jó lehet. Ha vastag akkor meg ledarálja a palmrestet szép lassan meg eláll tőle és feszül a drága.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #74454 üzenetére
Van 2 másik gép, de ha 3 vinyóra kell tükrözni akkor az csak asztali lehet vagy extra erős noti. Abból nálam sincs mindig kéznél egy.
-
hxd2ODR
csendes tag
válasz
FoxiestFox #74429 üzenetére
tudom, hogy az nVIDIA-val sok probléma van, de nem nagyon találok Inteles alaplapot...
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #74394 üzenetére
Meg igen, ha minden jol megy ev vege fele dobbantok egy Precire.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #74396 üzenetére
Igen, mivel neked kell a GPU. Én is ezt írtam, hogy akkor nincs értelme a W520-nak, ha nem kell a GPU, márpedig az említett felhasználásra (videószerkesztés, ps [link]) nem kell az erősebb GPU, ami a fő drágító elem a W520 esetén a használtpiacon is. Mostanában, használtan is minimum 30-40%-al többet kérnek egy hasonló állapotú és felszereltségű W520-ért, mint T520-ért, ahogy néztem.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #74392 üzenetére
Nem feltetlen. A Samu panel kulonosen gyenge volt a W-ben.
-
válasz
FoxiestFox #74332 üzenetére
A tapipad halt meg. Ha engedélyezve van, a pöcök sem működik, de ha csak a tapit tiltom, igen.
Szóval keresek T/W500-ba való tapi elektronikát. Egész palmrest nem kell. pü.
-
válasz
FoxiestFox #74332 üzenetére
Kipróbáltam Live rendszerrel, ott sem működik, egyik sem. BIOS reset sem segített, és a harmadjára szétszedés sem.
-
PNP
őstag
válasz
FoxiestFox #74312 üzenetére
100 feletti költés nagyon fájna, márkafüggetlenül. Ebből a szempontból tehát mindegy is, hogy az imént olvastam, hogy xx30-ba is bele lehet faragni xx10/20 keyboardot, tehát már kevésbé vagyok válogatós. Vagy amúgy a 30-asoknak más baja is van?
(Van amúgy normális desktop is, tehát nem notin renderelnék pl., csak jó lenne nem 1 évre venni gépet) -
SPeti1984
senior tag
válasz
FoxiestFox #74289 üzenetére
Ezt mire érted? Annyival rosszabb a 440P?? Amúgy most X240 van de már másodszor adta be az unalmasat a kijelzője és inkább kicserélik e két típus valamelyikére.
-
válasz
FoxiestFox #74271 üzenetére
Megmondtam az elején
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #74271 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74269 üzenetére
Én is csak belepislogtam, de elfárasztott a tartalom, ami egyébként nem volt teljesen haszontalan. "Transformersek" csatája.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74229 üzenetére
Nem túl nagy. Fogyasztása sem vészes szerintem, inkább a monitor eszik többet, ha régi az is.
-
renee7
tag
válasz
FoxiestFox #74204 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul tudom, de úgy olvastam, hogy a T400-ban lévő Intel videokártya mellé berakható egy ATI kártya is a belső PCI bővítőslotba és lehet a kettő között váltani. Rosszul tudom?
-
renee7
tag
válasz
FoxiestFox #74201 üzenetére
Nekem csak a kártya kéne, nagyon megszerettem a T400-at..
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #74188 üzenetére
Az lehet de 1000% hogy jó
(kipróbáltam egy másikkal és még mindig fagy, egyébként írtam is hogy csodálkoznék rajta...)
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #74190 üzenetére
Háttérfény megoldja
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #74180 üzenetére
Szerintem mégcsak stúdiószintű sem kell.
Egy mezei síkképcsöves CRT már klasszisokkal jobb bármilyen TN-nél.
Az ötlet viszont jó.
-
maláj
addikt
válasz
FoxiestFox #74141 üzenetére
-
iampeterteac
csendes tag
válasz
FoxiestFox #74130 üzenetére
Szia, köszönöm a válaszod! Nagyon laikus vagyok a témában, minden hozzászólást szívesen veszek. Soha nem volt dolgom TP-del, de mióta ez a kis R50 nálam van, forradalmian megváltozott a bevitel folyamata, a billentyűzet annyira a kezem alá dolgozik.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
FoxiestFox #74073 üzenetére
én is maradok az x200nál, amíg van hozzá alkatrész.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74031 üzenetére
Vigasztalódj, hogy az ágrólszakadtsággal nem vagy egyedül. Néhanapján ezért is veszünk használt gépeket.
(#74027) Chaser
A Hardveraprón meg olyan alkuszok vannak, hogy az Amerikai kincskeresők nálunk simán éhen vesznének, mert alulmaradnának a zsugoriságban.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74029 üzenetére
Vigasztalódj, hogy elég régi darab már az a gép, a mitológiát kell kifizetni.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #74016 üzenetére
Mi ez, család-videó?
-
kistewe
tag
válasz
FoxiestFox #73950 üzenetére
... hogy az NV140-es bombáról ne is beszéljünk... az már csak hab a tortán...
uff stewe
-
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox #73948 üzenetére
Rosszat sejtek...Jol sejtem?
-
Scooter
tag
válasz
FoxiestFox #73921 üzenetére
Amúgy biztos hogy az, mert legördülőknél is előjön. Meg ahogy írtuk egyes lejátszók kis színes kockákat tesznek a hd filmekben. A gpu gyorsítás rossz a driverben.
-
válasz
FoxiestFox #73851 üzenetére
Ja megvan, Aida szerint 19nm MLC NAND.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #73818 üzenetére
Eddig megkímélt a sors tőle, hogy ilyeneken ábrándozz.
HSM: Voltak jobb korszakaik elviekben most megint az lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #73818 üzenetére
Egészen pontosan az R50p panelja.
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #73759 üzenetére
Kosz , a PM hibauzenet megoldodott a regebbi driverrel.
A OSD problemara nincs valami varazslat ? -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #73736 üzenetére
Jaja, Androidon, WP8-on van lehetőség színprofil módosításra, az tuti.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #73722 üzenetére
Egy jó IPS panel akárhogy nézed, horror drága ezekhez a TN-ekhez képest, és ne a használt árakból induljunk ki. Másfelől a 8bit amennyire tudom, az energiatakarékosságnak tenne be, tehát abból a szempontból lenne szívás.
A mobilos/tabletes kijelzőket kár ide venni, egyfelől feleakkorák, mint egy notebook kijelző, másfelől a hardver, ami a legtöbbször van mellettük egy olcsó vacak. Nem véletlen kerül egy 13,3-as Yoga 3 [link] is még többe, mint egy T440 mondjuk. Persze, ebben a kijelző is elég jóféle, bár nekem Pentile cucc nem kéne, az is 100%. Másfelől rengeteg telefonos/tabletes kijelző bár elsőre lefosod a bokád a fényes felületétől nagy felbontásától meg agyonszaturált színeitől, második ránézésre viszont sokszor már ezer sebből vérzik az egész. Komoly grafikus munkára azok ugyanúgy teljesen alkalmatlanok, legfeljebb a haveroknak lesz nagyobb élmény rajta a fotókat mutogatni.
Azt meséld már el, miféle megfontolásból nézed oldalról a kijelzőt Office közben.
Nekem ilyen gondom az életben nem volt, ha pedig mégis, elforgattam a notebookot is, úgyis jobban kézreesik, ha szembe néz velem.
Hogy minek bele kijelző, már meg lett tárgyalva, hogy a 24"-os asztali monitorom bajosan férne a táskába, és hurcolni is bajos, ezért van egy használható, de nem profi panel ezekben a gépekben, ami pont jó arra, hogy a képszerkesztésen kívül bármit tudjál vele úton is csinálni. Egy kiadványt is nagyjából össze tudsz rakni rajta, legfeljebb otthon fejezed be. Ilyesmikhez amúgysem árt egy AdobeRGB lefedettségű panel, ami még asztaliban is kb. megfizethetetlen, nemhogy notiba.(#73723) soldi3r: Sajna még nem volt hozzájuk szerencsém.
Nekem amúgy nincs bajom ezzel, hogy tesznek bele fos kisfelbontású panelt, és közepes nagyfelbontásút, de egy valódi "prémium" panel opcionálisan azért tényleg elvárható lenne.
(#73724) Tikakukac: Nem ismerem a linkelt típust. Nálam szerencsére nincs baj a feketével. Elég jó lett a kalibrálási eredmény is, 120cd/m2 mellett 0,15 a feketém, a max eltérés a feketémben 0,49deltaE, az átlag pedig 0,15. Szerintem ez elég korrekt. Amúgy egy P2414H-ról beszélünk. Biztos vannak IPS-ből, meg Dell-ből is gyengébbek, engem szerencsére eddig többé-kevésbé elkerültek.
(#73725) hcl: A többségnek itt szvsz semmi szüksége nem lenne rá, csak "nem tetszik neki" a TN. Mellesleg nekem sem.
De a feladatát ellátja hibátlanul.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #73720 üzenetére
Felesleges úri hóbort szvsz. Megoldod a betegségét a TN-nek, de marad ugyanúgy a bélyeg méretű kép, meg a 6bit. Opciónak oké, legyen rendelhető/kókányolható IPS bele annak, aki erre vágyik, de szükség az nincs rá, ez 100%, pláne egy sima üzleti gépbe, ami elsősorban nem multimédiás szórakoztatóközpontnak készült.
Én sem költenék IPS-re ha lenne bele akkor sem, pedig asztalon el se tudnám képzelni, hogy ne IPS monitorom legyen... -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #73718 üzenetére
Akkor neked IPS-es notira van szükséged, a TN ilyen, ennyit tud. Szerencsére mintha kezdenének újra divatba jönni.
Ami engem illet, én továbbra is azt gondolom, általános célú (értsd nem grafikus) üzleti gépbe ezek a penelek tökéletesen megfelelnek. Dolgozni nekem még a fos Samsung is tökéletes volt a T410-ben. Multimédiára, szórakozásra, vagy "komolyabb" munkákra rá kell dugni egy rendes monitort úgyis a méret miatt. No, meg kapásból 6 vs 8 bit, az is nagyon nem mindegy az asztali javára.
Ha meg csak simán netezik rajta az ember, általában nem okoz gondot, ha nem pont azt a színt látja, vagy nem olyan "szépen". -
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox #73681 üzenetére
Köszönöm.
Nekem is ez volt a tippem, ezek szerint nem nyúltam volna mellé.
-
Lankadatlan
tag
válasz
FoxiestFox #73676 üzenetére
ez az, hogy amikor használok egy külső billentyűzetet, akkor működik minden egy darabig, de azután megint megmakacsolja magát, és egész egyszerűen semmire nem tudom használni, a nyilak elforgatják a képet, sőt még a tuchpad is ha meg akarok nyitni valamit azt jobb egérgombnak érzékeli, még akkor is ha a ballal kattintok... nem tudom, hogy mi lehet ez, de hogy rohadás a dolog az tuti...
persze, megértem, hogy nem ide "tartozom" csak annyira szeretném megoldani a problémát, hogy tudjam használni a gépem, hogy gondoltam segítségeteket is kérem, írtam a másik fórumba is, csak ott semmi élet, és láttam, hogy itt még van még aktív ember, nem akartam bárkit megsérteni, vagy rosszat mondani, csupán a segítségeteket szeretném kérni!
-
válasz
FoxiestFox #73673 üzenetére
Szerintem szoftveres, én egy live linuxal kezdeném, hogy ez biztos legyen.
(#73675) Lankadatlan Szerintem rossz a shift, de ez a TP topik, van ideapad topik oda menj ezzel. Ez kb. olyan mintha bejönnél a ferrari topikba a fiatoddal.
-
Lankadatlan
tag
válasz
FoxiestFox #73674 üzenetére
köszönöm a hasznos válaszokat, csak sajnos éppen vizsga előtt állok, és kellene a gépem, máskülönben elég szarul járok...
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #73666 üzenetére
Sajna nem saját portéka. Épp utánanéztem a Thinkvision L2250p monitornak a neten és nézelődés közben ráleltem egy külföldi hirdetőre...
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #73631 üzenetére
Nálam sincs grafikai bug, esetleg chrome-ban lehet, akkor hardveres gyorsítás kikapcs a megoldás.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #73573 üzenetére
TTTTPÜ: ThinkPad Tulajok Titkos Társasága Privát Üzemmódban
Ez olyan izgi.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #73560 üzenetére
Akkor már hárman leszünk, mert előre láthatóan engem is érdekelne (persze sok víz lefolyik addig a Dunán).
-
válasz
FoxiestFox #73551 üzenetére
Ha év végén elkezdesz W700-akat nézegetni, szólj már nekem is, mert lehet év második felében, vége felé aktuális lesz nekem is egy nagyobb gép! Nézzük együtt. Hátha kettőt veszünk, van kedvezmény
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #73556 üzenetére
Az enyém (NVS 5400M) csak ezt tudja: 96 @ 660 MHz 128 Bit @ 1800 MHz
Ennek ellenére elvegetálok vele. -
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #73556 üzenetére
A négy magos W520-ban négy RAM slot van, és mind élő is, a T520-ban csak 2.
-
válasz
FoxiestFox #73546 üzenetére
Áh ért. Mondjuk ez nem normál felhasználás
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #73553 üzenetére
Aprosagokat leszamitva ugyanaz.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #73548 üzenetére
W520-rol van szo
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #73546 üzenetére
Vidd el inkabb az 520-am es beszerzek magamnak egy Precit
-
válasz
FoxiestFox #73540 üzenetére
Melóhelyen Latitude D6xx , E6xxx, E7xxx van, hasonlóan elpusztíthatatlanok mint a Lenovo T-k. Nem szoktak megsülni.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #73542 üzenetére
Trükközni sikerült, de megoldani a problémát nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Android játékok topikja
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest