- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Chaser #87272 üzenetére
VW Passat nagyképernyős navi kijelzője karcos volt. Tesa-maszkolóval körberagaszt, 3M finompolír-paszta elő, hajrá! Minden karc eltűnt. ... Ja és eltűnt a matt-felület is. Azóta napsütéses időben nem csak karcokat nem látok, hanem semmit.
Ha Snor körbemaszkolja és polírozza, akkor lesz ott egy környezettől elütő folt, ami jobban fogja zavarni, mint az eredeti állapot. Ha nem maszkolja körbe, akkor nem lesz olyan éles a határvonal, de nagyobb lesz a folt. -
-
newmoonlight
senior tag
válasz
Chaser #87265 üzenetére
Chaser-szaktárs, már mondtam, hogy nem vagyok szakmabéli. E pillanatban határtalanul irigylem azokat, akik bokáig gázolnak működő v. döglött EC-kártyákban, de nekem ennél sanyarúbb sors jutott. Marad a hitel (v. más plasztik) kártya, az utolsót meg félbehajtva teszem be, úgy a többit is beszorítja, meg ad egy rugalmasságot is a konstrukciónak. NASA Technology...
Tim82: Ezen van két USB3-as slot is, úgyhogy a nyílás ezennel feleslegesnek is nyilváníttatott. Béke poraira. -
Tin
veterán
válasz
Chaser #87096 üzenetére
ha nem kell a zsé, ne add el. én pár éve vettem egy jó állapotú zx spectrumot a vaterán, keresgélések után, meg most, pár hónapja egy digital hinote ultra ii-t, van nekem egy, törött zsanérral, a cseredarab meg nagyon szar állapotú, de a zsanérja jó, majd egyszer összelegózom.
-
DarkChild
senior tag
válasz
Chaser #87042 üzenetére
Én is erre számítok a szervizt illetően
Azért majd rákérdezek.Mondjuk nem ez az első problémám ezzel az X240-nel. Már a vásárlást után fél évvel 40% körüli volt a belső Sanyo akku elhasználódottsága, az i7-es processzor megterhelve rendszeresen 85-90 fok köré melegszik (természetesen nem 3D renderelésről van szó) tehát a hűtés is elég gyatra, a palmrest rémesen szar minőségű műanyagból van, a jobb felén konkrétan púpos...
Én viszonylag jó áron jutottam hozzá anno, de mindent összevetve azt hiszem ez volt az első és egyben utolsó Lenovo laptopom. -
válasz
Chaser #86849 üzenetére
Nekem T40 volt nagyon sokáig. Jó gép, de szerintem felépítésben a T6x széria rommá veri, főleg a lyuggatás nélküli billentyűzettel.
A T4x mellett szól mondjuk, hogy a zsanérhoz soha életében nem kellett nyúlni, és nincs holtjátéka annak gépnek ma sem. T6x-ekben viszont már annyi a rollcage, hogy egész életében emelgetheted a sarkánál, max a műanyag fog repedni, a deszka nem. Ezt a T4x nem mondhatta el magáról, bár az USB gondon kívül több problémám nem volt vele, azért nem volt az annyira erős felépítésű... -
metal01
őstag
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #86623 üzenetére
Engem nem nagyon érint, habár egy-egy régi játékot valószínűleg throttling nélkül futtat, de itt a "maszek" megoldás rá a légbeömlő nyíláson lévő szűrő eltávolítása (persze ez már a garanciát súlyosan érintené).
...
1.Its not the gpu or the apu that is throttling nor any other hardware flaw.
2.Its the AIR intake vent.
TO FIX@ remove the hood and look upside down there you will see a cloth like fiber cloth covering the vent THATS the main reason of throttling.
...
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #86606 üzenetére
Szerintem a Quadro 2000M a HP-mban fényévekkel erősebb ezeknél (T420/T520 dedikált kártyáinál)...
A Quadro 2000M nálam ezt bírja (Core i5 2520M mellett), vagyis bírna még többet is, csak így 73 fokig megy a GPU, ha húzom még fentebb, akkor benyal 80-82 fokba is
Gondolom ugyanez a Quadro 2000M van a W520-ban is, csak ott alaplapra forrasztott, picit ezért is féltem venni, ha már a HP megoldotta MXM modullal -
azbest
félisten
válasz
Chaser #86585 üzenetére
intel extreme tuning utility [link]
Ezzel szerintem gyorsan throtlingolásig lehet tolni (100 fok)
valós életben pedig még nem vettem észre, hogy elérte volna munka közben.
szerk:
nekem egyébként arra kellett, hogy megnézzem a fogyasztás paraméterezését, 35w turbo / 43w rövid nagyon tudbo volt az i5-3, 45w / 56w az i7-3qm. Meg jelzi is ha throtlingol teszt közben. Elvileg a fogyasztás keret változtatható is vele, szóval akár vissza is lehet fogni. Vagy épp elengedni.Közben érkezőben van a második 90w adapterem is és végre nem kell hurcolnom magammal a bricket
-
csubuka
addikt
válasz
Chaser #86542 üzenetére
Mi szólna a 20-as széria mellett? Erősebb integrált GPU, kevesebb fogyasztás, kicsit kevesebb melegedés?
A régi touchpad jobban bejön nekem, szerintem nagy teljesítmény különbség nem lehet, SATA3 van a 10-esben is gondolom, hangot viszi a DP. Akinek meg kell 16GB RAM annak 32 is, ott meg sovány már egy noti. A 10-esek ára egész barát mondjuk... T410 48k, nagyfelbontásúval.
-
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #86480 üzenetére
ugyanitt tojás... akarom mondani napos csibe... vagyis előnevelt csirke... tyúk... mirellit egész csirke eladó
A táp külsőre eredeti 90w-os, inkább attól tartottam, hogy esetleg sérült az a része ami jelzi, milyen fajta. Itthon a 90-es van egy 4337-usb2-esre kötve, munkahelyen meg a t61es 65w-os tápja van egy 4337-usb3-ra kötve
Arra is gondoltam, hogy talán alvás után nem érzékeli jól, hanem a legutóbbi indulás helyén lévő tápot hiszi, de inkább lenovo util vagy driver bug win10-zel. -
Tim82
félisten
válasz
Chaser #86443 üzenetére
dolgoztam pár számtechboltban meg szervizben, ismerek is pár szervizest, szóval no
Nana, ezt azért ne hozzuk fel érvnek, hasonlót szembe tudnék én is szögezni.
Magad írtad korábban, hogy hosszú idővel ezelőtti tapasztalataid vannak, azóta nem használtad a Memtest-et.
Ettől még lehet tök valid, amit mondasz, csak azt hittem, hogy esetleg tudsz valami konkrétumot írni, hogy mondjuk szarul írták meg a Memtest-et, ami miatt mégsem alkalmas a célfeladatra vagy valami. Azért egy folyamatosan fejlesztett programról beszélünk, régi verziók alapján megítélni kissé olyan, mint mondjuk a Windows ME alapján szidni a Windows 10-et.
Az én saját tapasztalatom (ami egészen friss, mert rendszeresen használom a Memtest-et) az, hogy ha figyelembe vesszük az ilyen dolgokat, mint ez, akkor teljesen jó céleszköz. YMMV persze.
Metal01:
Ott a Hiren’s BootCD. Pendrivera vagy egy CD-re felpakolni. Még az OS betöltése előtt lehet vele tesztelni. Van rajta Prime is
Ez épkézláb ötlet.
Van valami hely ahonnan színprofilt lehet letölteni TP-hez?
Notebookreview tesztekben nem szokott lenni színprofil?
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #86440 üzenetére
Még azt sem kell. Ott a Hiren’s BootCD. Pendrivera vagy egy CD-re felpakolni. Még az OS betöltése előtt lehet vele tesztelni. Van rajta Prime is
Nálam ez a lemez alap. Kb. mindenre jó.
Más: Van valami hely ahonnan színprofilt lehet letölteni TP-hez? Esetleg konkrét panelhez? Vagy a Windows kalibrálójával érdemes bohóckodni? Elég ramaty a T420 panelje, jó lenne valamit javítani rajta.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86379 üzenetére
nekem előtte még pont t500 volt, az meg ccfl-es, és kimaradt 2 sorozat, majd jött a t530, aztán azt cserélték t540p-re.
gondoltam, hogy nem csak az apple-nek sikerült, és remélem, hogy lassan mindegy gyártó áttér, ahogy a dell is áttért a monitorjaival, mert értelmetlen a hülye villogósat használni, amikor kétlem, hogy 1$-nál drágább lenne a másik verziójú háttérvilágítás.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86376 üzenetére
ja, elég bosszantó. egy mobilnál még nem is érdekes, mert azt nem nézed egyfolytában, de napi 8-12 órát ülni egy nem látható vibrálás előtt baromi fárasztó. régen ez ugye a ccfl-nél nem létezett, vagyis észlelhetetlen volt, de az első ledes gépemnél, ami egy t530 volt, az elején nem értettem, mi a fenétől fárad le úgy az agyam estére, ahogy, miközben nem csinálok semmit másképp, mint korábban: és akkor olvastam utána, és jöttem rá.
nem tudom, kik oldották meg, az apple cuccaiban biztosan pwm mentesek a kijelzők, de a többiekről nem tudok. a monitort az asztalihoz már direkt ez alapján vettem, a másik monitorom meg még régebbi, ccfl-es. viszont a következő noti cserénél biztos, hogy ez is szempont lesz, majd addigra kiderül, ki mit használ.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86374 üzenetére
ja, ezért vannak dell monitorjaim
a gépet is többnyire külső monitoron használom, csak néha kell a sajátjáról, többnyire napközben, szóval nem gond a max fényerő.
azért pwm ide vagy oda, ebben a w530-ban sokkal jobb kijelző van, mint amit eddig TP-ben láttam. talán csak egy régebbi gépemben, egy dell e6500-ban volt ehhez hasonlóan jó panel, amit élvezet volt ránézni.
-
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86369 üzenetére
létezik pwm mentes ledes paneljük? bármelyik thinkpadben?
én most kaptam egy w530-at, hogy le tudjam adni a t540p-t szervizelni, és ebben valami sokkal jobb panel van, mint az 540-esben, nagyon élénkek a színei (szerintem cseppet túlszaturáltak), királyak a betekintési szögei is, és maximum fényerőn még túl erős is (ezen meglepődtem), viszont ha lejjebb veszem, ez is pwm-es.
-
Dhampir
félisten
-
Francia91
veterán
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #86314 üzenetére
Uhh, ez durva. Rágugliztam a T510 hűtésre és tényleg. Az egyik olyan, mintha full műanyag lenne. A másik meg réz. A minőség ellenőrzés már rég kihalt fogalom szerintem Lenovoéknál. Amíg az IBM-é volt a TP vonal, addig olyan is volt a minőség. Azóta folyamatosan lefelé megy a színvonal. A 20-as széria még csak-csak, de feljebb... Valamint egyes alkatrészeket több különböző helyen gyártanak le és ebből is adódhat minőségbeli eltérés. A hűtés meg az egyik (ha nem a) legfontosabb tényező egy laposnál. Az üzleti vonalon meg pláne...
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #86305 üzenetére
Igen. Ez a másik. Pár hete amikor nem volt ilyen meleg még, a szobahőmérséklet is kevebb volt. Akkor nem is izzadt a gép ennyire. Mi lesz majd nyáron? 30-35 fokos szobában?! Ahol az alulfeszelt T400 is melegedett durván.
Szerk.: Nem beszélve a videó vágásról és egyéb procigyilkos melóról. Ott meg aztán... Ha nincs klíma megfő a gép.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #86284 üzenetére
Tesztelni én is többfélét teszteltem, volt amit szoftveresen installáltam, drivereztem is, meg bámultam konferenciákon, találkozókon.
A szervizelés más tészta, notebook esetében komolyabb szerelést mindig a szakszervizre bízok, bár súlyosabb esetre csak régebbi Fujitsu Lifebook esetében került sor.
Kicsi igényű lehetek, mert nekem minden tetszett, használtam sokkal gányabb gépeket is régen.
(#86285) dying_star
A T530 fedele szénszállal erősített.
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86282 üzenetére
használt nem játszik, céges gép, melóra használom. de most, átfutva a lehetőségeket és megnézve az árakat, és tudva, hogy ez a bikaerős gép kb 150-et ér használtan (akkor is, ha szinte új), nem nagyon van opció. inkább kérek egy másikat, ezt meg leadom javításra, és használom tovább. a kijelzőt remélem kicserélik, eléggé durva ez a hotpixel, vagy nem is tudom, mi ez, konkrétan egy 2-3mm-es fehér folt a kijelző közepén, de valami alsóbb rétegben.
néztem én is a macbook-ot, de drága. baromi drága. ha meg olcsót veszel kis felbontással, annak meg semmi értelme.
-
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86279 üzenetére
ja, én külső kijelzőről használom, illetve néha a sajátjáról. annyira nme vészes azért, irodai munkára megfelelő, de ennyi. azért is bosszantó, mert amúgy bikaerős a procija, teljesen rendben van a billentyűzete, és minden más is teljesen oké vele, de egyszerűen annyit szívtam már a thinkpadekkel, hogy megutáltam őket. ráadásul nem is kell ekkora tégla, egy 13-assal jobban ellennék, azért van a külső kijelző.
csak most érted, eladom mondjuk 150-ért, mit vegyek helyette? a billentyűzete még be se kopott igazán annyira keveset volt használva.
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #86261 üzenetére
Érdekes, mert konzumer Lenovok el vannak kényeztetve driveresen (például Z50-75 W7,8.1, W10 kipipálva, Ubuntu is)
Alfától vett HP ProBook 6570b notim is nagyon masszív, bár még csak másfél éve megy, de teljes megelégedéssel használjuk.
Természetesen a T510-el sincsen gond, az még masszív ThinkPad.
Szeretnék egy 650 G1-et, bár a fedele már nem olyan, mint a régi ProBookoké, mert "huppogós".
-
Tin
veterán
válasz
Chaser #86259 üzenetére
egy linux live-ot már felraktam, de egyik gépen sem volt hajlandó rábootolni.
most az unetbootin-en próbálom ezzel: linuxmint-17.3-cinnamon-64bit, hátha ez már működésre bírható.
a lenovo meg egy kalap szar. nem tudom mi az, ami megbízható, és jól működik, de ez biztos, hogy nem. a dell-el is voltak rossz tapasztalataim, meg az összes többivel is (ez már a sokadik laptopom).
mostanában már mindenkinek azt javaslom, hogy vegyen akciósan olcsó gépet, és ha beszarik, azonnal vegyen újat, az előzőt gariztatni, aztán eladni.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #86245 üzenetére
Azért mert a Win7 elég erősen unsupported. Van ez a gép, aminek az ég világon semmi baja nincs. A sebessége is rendben van. ( Átlagos netes használat mellett olvasásra, tanulásra van használva. Mostanában kicsit kódolásra... ) Nincs racionális indok arra, hogy a gép le legyen cserélve.
Ha most azt mondod, hogy Win10 miatt cseréljek gépet, akkor kb ugyanaz lesz a helyzet mint évekkel ezelőtt volt minden új Win megjelenésénél mikor ment a hőbörgés, hogy egy OS miatt nehogy már gépet kelljen fejleszteni...amibe mindenki nagy egyetértésbe belement.
Szóval leszámítva azt hogy a Lenovo lefossa a támogatást nincs semmi gond a géppel. Sőt! Állítólag gyorsnak kéne lennie, hiszen még fejlesztettek is a Win7 óta az MS-nél.
Ha kritikus hiányosságba ütközöm akkor marad a Win7. De ha van rá egy kis esély is, akkor megpróbálom mert jelen pillanatban csak előnyeit látom a dolognak, hátrányát nem nagyon...
Ha lenne egy jól bejáratott workaroundom hogy áttérjek valami értelmes linuxra aminek tényleg LTS akkor már rég megtettem volna...
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #86245 üzenetére
én például azért dobtam fel, hogy megnézzem azon futtatva jobban megy-e a potplayerből a 3d lejátszás, mint 7 alatt. Elsőre jobbnak tűnt, de aztán inkább a friss és egyéb program mentes telepítés lehetett inkább az oka. Nem mintha rendszeresen néznék 3d filmet, de kíváncsi voltam rá, hogy milyen a dlp projektorommal
-
Francia91
veterán
válasz
Chaser #86227 üzenetére
Eddig remek, a hűtést megoldottam, valamint úton van egy gyári új venti is hozzá, az még javít rajta
A teljesítményeltérés viszont nem piskóta a T500-ashoz képest, és én még azt hittem, hogy a T500-as gyors az SSD-vel... Hát ez meg baromi gyors
Turbo Boost-ot visszavettem (-8 fok), csak konvetrálásra kapcsolom be, minden máshoz elég a Core i5 2520M teljesítménye -
jjeahh
nagyúr
válasz
Chaser #86212 üzenetére
Grafikával mondjuk nekem sem volt gondom kalibrálatlan monitoron sem, de fotókkal-videókkal sajnos igen. Most, kalibrált monyón pl. ha előtúrom és megnézegetem a régi fotóimat, amiket még kalibrálatlan monitoron dolgoztam fel, elég ijesztő, hogy sok képen mennyire el van csúszva a színhőmérséklet, meg a színek
-
stranger2006
tag
válasz
Chaser #86190 üzenetére
Szia!
>2,96 használható. - ez viszont erősen arra utal, hogy 32 bites az os
utána meg
>ezekben csak 64 bites cpu van, os nem is mehetne rá ha nem 64 bites,
picit ellentmondasz magadnak :-(
A nagyobb baj az, hogy a Load BIOS default után többet el sem indul a gépem, mert valamiért a C:t D:-re tolta, a D:-t meg E:-re, a Windows meg a C:-n volt.
Amit probáltam: DISKPART-tal visszacserélni a meghajtók/partíciók betűit, aztán FIXMBR meg FIXBOOT (mindegyik azt írja ki, hogy rendben, ok, de eddig utána semmi, mindig visszaáll ugyanerre a kékhalál kíséretében:-((Tudna segíteni valaki esetleg, hogy kéne lenni a BIOS-ban a HDD beállításnak? Egy darab DISK van benne, 1 valami kicsi rendszerszerű partícióval (ez nem volt szakszerű), ezt jelzi most C:-nek, és a két saját, ami most D: és E:, eredetileg C: és D:... Nagyon fontos lenne, hogy visszaálljon a világ rendje :-((
-
-
-
-
válasz
Chaser #86131 üzenetére
Igen, a BIOS upgrade veszélyeit én is tudom, bár eddig még semmit nem öltem meg vele
Illetve, én inkább azt látom valószínűnek, hogy a mod bios púpos kicsit, és ezért vannak hibák. Valószínű nem halt meg semmi, csak a BIOS nem kezeli le megfelelően a problémás dolgokat.
Meglátjuk, mit mondanak a Bios-mods -on, aztán utána jöhet a gyári BIOS.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest