- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vicze #103874 üzenetére
Az nem passzív. Van benne elektronika, ami a digitális jelből az analógot előállítja.Mással is működik. Számtalan hasonlót lehet kapni.
Az pedig normális, hogy ad áramot a hdmi. Viszont a specifikáció szerint csak 5v 50mA garantált (a legújabbnál lehet emelték), míg az ilyen aktív adapterek 200mA felett is fogyaszthatnak. Szóval, amit többre is felkészítettek, vagy nem limitálták, az meg tudja hajtani. Ami kevesebbet ad, ott rosszabb esetben kigetheti a portot. Az a hdmi 50mA-jának célja, hogy a rákötött kijelző áramkörét megtáplálja, amely így vissza tudja adni a képernyő képességeinek adatait.
A displayportos megjegyzést nem is értem. Az is ad áramot, s mivel ott magasabb a korlát (3.3 V 500 mA), így nincs is gond a dp->vga dapterek kompatibilitásával.
Ha arra gonszolsz, hogy hdmi->dp irány miért bonyolult, akkor abban igazad van, hogy mivel nagyobb a terhelhetősége a dp-nek, az is egy probléma. De alapvetően arról van szó, hogy nagyon rétegigény a hdmi-dp jelátalakítás, mert fordított irányba szokott inkább igény lenni. Már az aktív dp-hdmi átalakítók is tizen dolláros szintre estek kínában, azok teljesen újrakészítik a digitális csomagokat. A passzív dp-hdmi esetén pedig kell jelszint illesztő elektronika, de maga a tartalom a gpu-ból hdmi formátumban jön ki olyankor. Hdmi és dp között ezért sem lehet kétirányú kábel, mert nem azonosak a jelszintek.(#103873) darvinya
ennek nincs semmi értelme.
Pár éve tele volt a net a kamu kábelekkel. Anno annyit találtam róla, hogy vagy full átverés vagy csak egy konkrét készülék spéci kimenetéhez jó. De nem thinkpadhez. A t61-hez max a mini dock 2504-essel, vagy a puttonyos 2503-assal kötöttél hdmi vagy dvi eszközt. Van 14"es thinkpadem és 2503, 2504 és 2505 dokkolóm is, szóval nehéz beetetni ilyen mesélvel -
válasz
vicze #103874 üzenetére
Igazából most is egy ilyennel van rákötve a második monitor a gépre.
Nekem eddig ezek az átalakítók mindennel mentek, amivel próbáltam, de nem mindenki ilyen szerencsés. Főleg (nem Lenovo) laptopok esetén lehet problémákba ütközni, ahogy az egyetemen sokszor látom. Szerintem azért, mert lehet nem minden gép ad áramot a csatlakozó megfelelő érintkezőjén.
Köszi mindkettőtöknek! -
HSM
félisten
válasz
vicze #103843 üzenetére
Ez igaz, de inkább csak a T460 alá való dokkokkal. Ami a T420-hoz való volt, az nagyon könnyű volt dokkolni, az újabb mechanikája már nem sikerült szerintem olyan jól, ahhoz nekem is kellett vagy 5-10 alkalom, mire ráéreztem a megfelelő technikára, IT adminos múlttal is.
Viszont így ráérezve már teljesen jó és kényelmes, gyakorlatilag 10/10 alkalommal hibátlanul és megbízhatóan csatlakozik, mint a régi, csak több idő kellett ráérezni.
Érdekes a billegés, nálam ha rendesen asztalon van, és jól bedokkolva (!!!) nem billeg. Akkor billeg, ha nem akadt be teljesen a helyére, ugye itt jön be a technika, amit mondtam, nekem az vált be, ha a helyére igazítom, majd a lecsukott T460s fedlapjának két oldalának a szélén (ahol a gumi keret körbefut) egy hirtelen és határozott mozdulattal a helyére pattintom, így nem terhelem a kijelzőt, és a mechanika is elkapja jól a gépet. Ezt most az Ultra dokkról írom, de úgy emlékszem a simánál is pont így van.
-
válasz
vicze #103820 üzenetére
Igen, multkor futottam bele ebbe a problémába anyám T580-án, és kiderült hogy így van.
De ALT mode esetén pont hogy nem az USB sávszélt használja. Én leginkább egy HP Type-C-s monitorral próbálkoztam (2K-s) és ment a töltés, USB eszközök, hang, net elég jól. (még telefonról is.)
De ugyanezt kipróbáltam "sima" USB 3-as módban, és ott már voltak gondok. -
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #103826 üzenetére
> Nem azért de minding is ennyi volt a dokkolók ára,
> ezen semmit nem változtattak.a megjegyzésem igazából a hazai árakra vonatkozott.
Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station 135W (40AJ0135EU)
- ami németben 200-250 Eur
Az nálunk. 100...150e Ft körül van. Legalábbis ha az aqua és az usanotebook árait nézem.
https://www.argep.hu/product_2603018.htmlde az is lehet,
hogy csak rosszul számolom az árfolyam és az áfa eltéréseket.
Meg valószínüleg ezeket magyarítani is kell
-
válasz
vicze #103817 üzenetére
Az egész USB elnevezés és USB-C szörnyű jelen állapotában.
De USB-C szépsége az ALT mód, amikor tud egyszerre több féle jelet is átvinni, pl DP és USB, és azok olcsóbbak általában, mint egy TB3-as megoldás. A legjobb amikor a monitorba vannak ezek beépítve.
Egyébként nem pont a mini ethernet melletti a TB csatlakozó, és a hátsó a sima?
(Mivel az osztozkodik a HDMI porttal videó kimenet terén a leírások alapján) -
jilian
addikt
válasz
vicze #103805 üzenetére
Itt írtátok, hogy alaplaphibás nagy része.
Erre ruháznék be. -
HSM
félisten
válasz
vicze #103770 üzenetére
"(10+ éve minden UEFI)"
Sajnos nem.Ha jól emlékszem, a Sandy Bridge generációval álltak jobbára asztali fronton, az pedig inkább 2011 környéke.
Igen, UEFI-s NVMe driver kell a legtöbb NVMe SSD-vel, ezért említettem külön azt is, mint UEFI oldali NVMe támogatást. Volt pár Z77 lap, ami emlékeim szerint ami gyári béta BIOS-okkal tudta, de tény, a többség nem. Általános leírásokat én itt találtam: [link] . Hátha találsz benne valami hasznosat. -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103749 üzenetére
Hajrá.
Azért tisztázzuk a burkolaton nem kell SN legyen(gépeink feléről rég lekopott). Az egyetlen hely ahol fizikailag talán van az alaplap, de volt már, hogy egyszerűen lesett onnan is mert olyan helyre rakta a kis kínai összeszerelő. (Én visszaragasztottam, de más lehet nem teszi meg.)
És mikor meghal az alaplap és nem lehet kiolvasniAkkor mit csinálsz? Van egy félig lekopott azonosítós, nem bekapcsolós géped amit le akarsz gariztatni. Ezt így behozhattad volna régen hozzám is, még röhögtem is volna, hogy akkor adatlap első sora: hopp
Az hogy átvernek emberek és gyakorlatilag hamisítanak, valóban egy másik történet. De ha a burkolaton és a BIOS-ban stimmel az SN, valamit esetleg még felnyitod és megnézed a belső kis matricát, kb. kizárod ez az eshetőséget elég gyorsan.
Átlag mari nem tud lokalizációt nézni. Neki egy bill-RAM-SSD-kijelző csere semmit nem mond. Majd ha gari van. Akkor fog. Kivétel nem dimmelős panel, az hamar kijön.
Értem, hogy te a legrosszabbal akarsz rémisztgetni, és minding a legrosszabbat feltételezed. De nem minding az az eset áll fenn.Annyi üzenetet kapok privátban, hogy nem hiszed el. Mind ilyen sztori vagy rosszabb. Tegnap is jött egy. Előtte kijelző buherából egy héten belül 2. Ismeretlen, csak úgy, csak ezen a portálon. Vajon mennyi a reális szám?
Volt rá nemzetközi gari bővítés? Amennyiben nincs, EU-n belül kérhetnek vásárlási bizonyítékot, bár ebben az esetben elég khm. (EU-n bellül jogszabályi kötelezettsége van a gyártónak javítani, mindegy melyik EU-n belüli országban lett véve.)
Getroval-CHS-el majd beszéld meg a jogszabályokat akkor. Géped nem lesz, de majd jogszabállyal elindulEgy külföldön tartózkodó személytől eleve nevetséges vásárlási bizonyítékot kérni, hisz nem otthon tartózkodik, honnan szülje meg ha nem online vette? Vagy te is minden terméked számlájával utazgatsz? Nonszensz.
Dell gyakorlat volt: első gari free a másik országban, utána számlát mutasd haver. Mikor a monitoromat gariztam ami UK volt eredetileg huhhuu mi buli volt ezt letolni hardverkeren át.
Ja igen, számlát helyettesíti ha a gép a neveden van ugye, mert tartozik az SN-hez egy adatlap. Ha stimmelnek, nincs gond. Ez is a sok nepper miatt volt. Lásd fentebbi klón gépek. Esetleg CHS büntire rákérdezhetsz miért volt
Több országban szervizeltettem már, int. gari bővített gépet még olyan is volt amit eBay-ről szereztünk be.
Illetve mind a 11 hivatalos Think magyar szerviz visszautasította?
Okosba' lett garizva nem egy gép, pont ezek miatt, amiket fentebb írtam. -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103746 üzenetére
Arról próbálok írni, hogy aprón qrva sok gépet másik SN-t ellopva gariznak át teljesen. Alaplapban SN stimmel, burkolaton már volt, hogy nem, a konfig meg totál más az eredetihez képest.
Nem volt sosem gond a módosítással. Azzal viszont elég sok, hogy a szervizben derült ki a hibás kijelzőről, hogy bocsi, ez nem a gyári, no gari. Billzet dettó. Ez 2 tutira valid eset a közelmúltból. Erről beszélek.
Akkor 3 kattintással vesz nemzetközi garit és lőn érvényes gar itthon is. Sőt ha külföldön van akkor még egyszerűbb is 100x, mert kimegy 2 napon belül valaki az alkatrésszel és nem elviszi...
Na ez az, ami viszont nagyon nem így megy. Belga kolléga volt itthon, ő mondjuk pont beszívta, azt mondták mehet a lapcsere (porthibás volt a gép), amint igazolja a vásárlást. Ebayes cucc volt, hááát így maradt. De kérdezze le valaki az aktuális menetet. Meglepne ha úgy legalizálódna és honosodna egy gép, hogy kérsz rá extra garit. -
HSM
félisten
válasz
vicze #103712 üzenetére
Azért 30W-ot nem, de a max turbó 25W-ját azért tudja feszegetni durvább terhelés alatt ez tény. De ez így van amióta turbo van, az alap órajelet kapod a TDP-ből, ami felette van az enyhébb terhelésekre van, hogy azokkal hamarabb végezhessen a CPU. Pl. ha csak egy szál megy magasabb lehessen az órajel, vagy kevésbé optimális kód, vagy ha IO-ra kell várni. Szóval ahol az i7 jobban el tud húzni az ezek a szituációk, egy teljes terheléses benchben nem biztos, hogy ezt viszont fogod látni.
Kicsit nekem is csalódás ez az i7-6600U a régi i7-2620M után és a 6300U-hoz képest, de azt nem mondanám, hogy ugyanazt kapom, mint az i5-el, és ez az erősebb i5, a 6200-ast már jobban kikapna tőle. -
HSM
félisten
válasz
vicze #103708 üzenetére
Ezzel amúgy az itthoni i5-6300U és i7-6600U ismeretében nem értek egyet. A fogyasztás pipa, azonos órajelen nagyjából hasonlóan fogyasztanak, ebből következően nyilván a magasabb órajelekre képes i7 melegebb lesz és teljesítménycentrikusra rakva a fogyasztási sémát az akkut is hamarabb megeszi.
A 15W viszont nem kamu, arról van szó, hogy rövid időre túl tudja lépni a turbo-val, ez le is van kerek perec írva a dokumentációjában. Az alapórajelét (2,6Ghz) nálam az idők végezetéig is tartaná kb. 15W-ból. Mondjuk takarékossági és tartóssági okokból én limitáltam max 3,1Ghz-re a turbóját, mintha egy 6500U lenne, afelett már alig gyorsabb de sokkal torkosabb. Szóval ez is egy plusz pont az i7-nél, hogy abból tudsz kvázi i5-öt csinálni XTU-val (vagy az órajel korláttal akár XTU nélkül is), fordítva viszont nem működik. Linux alatt pedig alapból csak max 2,8Ghz-en ment, úgy már alig kér enni valamit.
Azzal viszont maximálisan egyet tudok érteni, hogy nem érdemes sokat ráfizetni az i7-re, mert egy erősebb i5 nem lesz lényegesen lassabb nála. Főleg gagyi, alulméretezett hűtésű gépekben. Ebbe mondjuk én is beleléptem kicsit, kellett vegyek a T460s-hez az erősebb bele való hűtőből, mert amit gyárilag beleraktak azzal nem igazán futotta ki magát az i7, főleg ha már át volt melegedve a gép, működött, tette a dolgát, de sok volt a throttling és a visítás a ventilátortól. Az erősebb hűtéssel viszont már teljesen rendben van minden, az végre rendesen és kultúráltan elbírja a 15W TDP-t. -
Tim82
félisten
válasz
vicze #103701 üzenetére
Éppenséggel a második generációs Core i mobilprocik nem kezelik le a 16 GB-os DDR3 modulokat (amik vannak, csak ritkák). Az 5. generációs Intel procik kezelik le, az annál régebbiek nem.
SteveAd: keringenek mindenféle unlock-olt BIOS-ok a neten a T520-T420-X220 generáció gépeihez, amelyeknél működik az 1600-on történő memóriakezelés.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #103668 üzenetére
Az egyik "legpoénosabb" dolog, hogy az újban ugye nincs Vantage toolbar, de ha úgy frissült hogy aktív, akkor aktív marad és normálisan működik az új felülettel. Mikor felraktam a régit, akkor a toolbar nem ment vissza a régire, így minden hivatkozása az új Vantage-re mutat és sír, hogy nincs fent.
A régi Vantage szépen kapcsolgatja az új toolbárt gond nélkül, de a toolbar nem kommunikál a régi programmal.
Nyilván nem vettem a fáradságot, hogy levakarjam az egészet és felrakjam, de akkor is röhejes így, főleg hogy az újban ott is van meg nincs is... -
letix
senior tag
válasz
vicze #103640 üzenetére
Beszéltem a kollégával, minimális esély van a jelszóra..
Ha nem lesz meg, elvileg vissza fogja venni.
Sajnálom, ez az első relatíve friss Thinkpad-em (T60-ig vannak csak), és csodaszép állapotú makulátlan darab.Mindenesetre jogos az érved, alszom rá egyet aztán holnap úgy is kiderül.
Köszönöm az infókat!
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103519 üzenetére
Amennyiben advanced módon óhajtód használni a rendszert, tegyél érte hogy olyan legyen amilyennek te akarod. A lehetőség adott, de ha nem használod és úgy nyavalyogsz azt máshogy hívják.
Ja, mert az advanced, hogy egy oprendszer ne javítsa meg a működő eszközeidet és ne kapcsolgassa magát úgy, ahogy kedve tartja, annak ellenére, hogy minden ilyen beállítása ki van kapcsolva. Pontosan tudom ezt hogyan hívják. F0s.
Én is supportálok épp elég dolgot. Azt elvárni, hogy valami úgy működjön, ahogy annak működnie kell, nem nagy dolog. Volt régen. Manapság meg... mehet a 0. day patch és nincs abból se gond, ha a saját backupjából nem tér vissza a szerencsétlen az elkottázott javítás felrakása után.És itt téma lezárva, köszönöm
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze #103503 üzenetére
Szerény fél napos kutatásom során elég sokakkal találokoztam az interneten hasonló problémával. Természetesen az FRU alapján kerestem csere képernyőt. --> [link]
E-bayen átvert az eladó és ezektől egy eltérő típust küldött. Őszintén nagyon elégedett vagyok így is a kijelzővel. Utólag kértem részleges refundot, amit kiis fizetett. Eddig csak linuxom volt a gépen, de ott sikerült hotkey-ekre rátennem a megfelelő parancsot a fényerőhöz.
Találtam parancssoros megoldási módot az EDID átírására, de ennek a típusnak write protected az EDID-je. A whitelist edithez meg BIOS-t kellett volna hegeszteni. Happy End lett végül is.
+1 "Great news! This completes the platform support. These drivers enable the use of 3rd party EDID applications for internal and external panels on Intel platforms."
De az Intel oldaláról nem tudok letölteni GPU drivert, mivel elszáll azzal hogy a laptop gyártója által kiadott drivert kell használnom. Kösz Lenovo.Csak ha valakik olyan szerencsétlen mint én hogy kifog egy FHD IPS kijelzőt 10.000 ft alatt és pont nem támogatott...hátha segít neki a poszt.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #103415 üzenetére
No, megnéztem, a T460s-emben nincsenek ilyen gumitornyok. Hasznos infó, hogyha elkezdene bohóckodni, akkor tudom, mit érdemes kipróbálni első körben.
(#103391) Tikakukac: Közben kiderült az igazság a finoman túltolt mennyiségű pasztázásommal kapcsolatban is. A hűtő gyönyörűen kidolgozta oldalra a felesleges AC MX4-et, és szépen, hajszál vékonyan maradt csak, ahol kellett neki:
Fun fact: megjött az egy csöves hűtő, ugyan nem teljesen fair, mert arra egy közepes adag vatta újonan vett Thermal Grizzly Kryonautot raktam egy pár éves már bontott tubusból származó MX4 helyett, de majd 10 fokot nyertem azonos 2,8Ghz-en tesztelve.
Másik irányból nézve a régi két csövessel olyan bő 14W-ot lehetett meghűteni komolyabb throttling nélkül, az egy csöves viszont jónak tűnik 17-18-ra is, eddig nagyon tetszik nekem is, és a 6600U-nak is.
Lehet, nálam betegeskedett már a két csöves példány, de eddig ez nagyon tetszik, megérte a rálocsolt kb. 10 000 forintot. -
Tim82
félisten
válasz
vicze #103442 üzenetére
No para, csak pontosításként jegyeztem meg, éppen van nálam egy felújításra váró E440
(roncsvadász kultúra rulez), a napokban jártam utána ennek a kérdésnek is.Amúgy érdekes gép, mert ugyan budget széria, de még kb. az utolsó rendesen bővíthető modellek egyike: fogad akár 16 GB RAM-ot (2×8 kiszerelésben), lehet akár 4 magos Haswell i7 mobilprocit tenni bele, 1080p IPS kijelzőt, egyszerre M.2 2242 SATA és normál 2,5" SATA meghajtót (+ még egyet az utóbbiból, ha valaki kiszedi az optikai meghajtót), meg végre gyárilag is opció volt az AC-s wifi (ami itt még mini PCI-e, nem M.2).
A költségcsökkentés persze érződik, még a 40-es szériához képest is, a burkolat itt-ott kopogós, ahogy olvasom, gyakori hiba a gyári, amúgy jó vacak TN kijelző csíkozódása, és kicsit úgy is néz ki az egész, mintha egy kortárs Latitude és felsőbb kategóriás Thinkpad csúnya kiskacsára sikerült szerelemgyereke lenne. Plusz nincs billentyűzet megvilágítás semmilyen formában sem, már nincs dedikált dokkolócsatlakozó és Express Card bővítőhely se (helyette tud OneLink-technológiás dokkolóval működni, illetve az én esetemben egy univerzális Targus ACP71EUZ USB 3.0 port replikátorra lehet csatlakoztatni, amiről kiegészítőkkel tölteni is tudom).
-
Wolfskin
őstag
válasz
vicze #103427 üzenetére
igen, tudom, haverom is cserélte. de nekem bejön a 20-asok touchpadje.
nézegettem a modelleket, 15" is, de mindig arra jöttem rá, hogy teljesítményben nem sokkal lennék előrébb (kivéve a 4 magos i 7-eseket, azok majdnem annyit tudnak mint az asztali gépem), amiben előrébb lennék, az a kisebb fogyasztás/hosszabb üzemidő (de nagyon ritkán használom aksiról, útközben ott a tablet), illetve a jobb monitor. még egy 14" Thinpad Yoga meg tudna kísérteni, de igazából az is felesleges, van egy 10.1 note tabletem (2014), amire az érintőkijelző mega toll kellene, arra ez is jó.
haverom T4xx-t vett, érintő kijelzővel és ips panellel, de nem elégedett, mindig koszos a kijelző, meg alapból is olyan életlennek találja a wacom felület miatt.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #102376 üzenetére
Egy kis uptadte erre a problémára.
Végignézve a gépeket és elég sok online képet T460s-ekről. A Lenovo 100%, hogy tud a problémáról és újabb gépeken van párnázás és gumi "spacer", hogy ne nyomódon be a burkolat. Nálunk is csak a megjelenés környékén rendelt modellek érintettek, pár későbbi már nem. (Ez minimum egy visszahívás kellett volna legyen...) T470s és minden másiknál már rendesen meg van csinálva és mindenhol van space, így nem nyomódhat be hátlap olyan helyen ahol gondot okozna.
Pár T460s-t már upgradeltem gumi spaceerrel, úgyhogy megszűnt a hiba. Jéj roncsjavítás. :P
Már csak egy évet kell kibírjanak, aztán leves. -
lcdtv
tag
válasz
vicze #103332 üzenetére
Igen. Friss Bios. Windows 2 hetes. (direkt ez miatt telepítettem újra) Azt nem tudom hogy szoftveres vagy hardveres a hiba. Elvileg garis még. Ezt találtam de neki megoldódótt
-
azbest
félisten
válasz
vicze #103322 üzenetére
lehet van több verzió, amit a google dobott ki, abban van
https://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles_pdf/t440p_hmm_en_sp40a25467_01.pdfVolt már ennél rosszabb is, amikor lcd kódokat cseréltek össze és a hivatalos szerviz szerelt be ismerősnek másik modelbe való panelt...
-
azbest
félisten
válasz
vicze #103320 üzenetére
lenovo trehánysága, hogy a t440p hmm-ben is megemlítik a lyukat
Egyébként ja, ha csak az opcionális belső akkupakkot választja le, akkor érthető.A cmos elem leválasztást máshol is írták alternítívának. (annyi apróság, hogy nem mindet felejt el - a jelszavakra, s hasonlókra nem hat. De talán vannak olyan alapbeállítások, amire hat és nem csak az órát hajtja)
-
Frawly
veterán
válasz
vicze #103260 üzenetére
Nekem eddig egy ilyen sérült cuccom sem jött online rendelésből. Igaz én nem rendelek olyan nagy tételben, mint ti kukaccal. Nekem inkább olyan problémáim voltak csak rendelésnél, hogy nem azt küldték, ami ki volt írva vagy egyáltalán nem jött meg a cucc, de dispute-ot nyitva mindig visszakaptam a pénzem eddig. Szóval olyan rossz tapasztalatom nincs. Vagyis volt egy proci, ami hazavágta az alaplapot, de az lehetett az alaplap hibája is, nem a procié, fizikailag az sem volt sérült, jól becsomagolva, épségben jött meg.
A képen az a gáz egyébként, hogy látszik rendesen be volt csomagolva, normális doboz, habszivacs belső, antisztatikus zacsi, magyarán nem a kézbesítés közben hajolt el, hanem még a csomagolás helyén tették bele ezt a görbült gyönyörűséget. Eladók ugyanis észrevették, hogy vannak olyan emberek, akik vásárlási kényszerből vagy készletfenntartásból rendelgetnek, és a rendelt cuccoknak egy jó részét csak besuvasszák a szekrénybe, vagy raktárra, és nem ellenőrzik, nem bontják ki. Mire meg valaki észreveszi, rég késő.
-
-
Pano
addikt
válasz
vicze #103216 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
Igazából notebookcheck oldalán olvastam az egyik tesztet.
A verdict alatt van egy olyan mondat, hogy "It lacks a keyboard illumination and working memory operating in dual-channel mode."De lehet az én angol tudásommal van a gond?
Bár lehet van olyan modell is.
Amúgy minden E490 egyből bővíthető HDD-vel? Erről tudtok valamit?
Amikor megveszem egyből szeretnék belerakni. Dell latitude esetén belefutottam abba, hogy ugyan ott volt a helye, de se keret, se sata kábel nem járt hozzá és ha benn volt az ssd, nem fért el 1mm híján a hdd. Egy másik esetben meg szintén a hely volt csak, de se kábel, se keret.
Probookot akartam venni, de szerintem inkább megpróbálkozom thinkpad szériával (hasonlóra gondoltam), remélem nem bánom meg, mert előző probookom nagyon jól bírta a gyűrődést. -
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103126 üzenetére
Hááát közigazgatásban nem dobál senki semmit
És sajnos nem, egy darab számológép sem fut, ez nem bolt, közig. iroda. Notepad se fut. Word-PDF és Fox hegyek.
Na, akkor mivel mind a kettőnknek elég beton érvei vannak, úgysem jutunk előrébb. Mindenki annyi RAM-ot vesz, amennyit akar. HDD mellett úgyis totál mindegy.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103124 üzenetére
32"-on tolom 4K-val. Ahhoz, hogy dolgozni tudjak, be kell zárnom dolgokat, mert nem látom a lapfüleket sem, amik meg vannak nyitva
Amiről te beszélsz, az egy másik eset, nem erről volt szó.
Oké, legyen. Bemegyek akkor most kajaszünet után, leshotolom a RAM használatot a céges gépeken. Ha 3 giga felett lesz bármelyik gép úgy, hogy Mancikáék itt sem ismerik a becsukdosás intézményét, helyben dobom az accomat. Csináljam vagy elhiszed, hogy a példád elég erős?
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103061 üzenetére
Pontosan tudom. Mivel van egy fél tucat saját gépem, meg egy elég nagy asztalim, amin a 3D-s buzulástól a tervezésen át a programozásig egészen a videóvágásig minden megy, ezért tudom milyen amikor a 32 is kevés. Mivel kellően sok oktatás csinálok és járok ki onsite is, ezért tudom, hogy az átlag kapás paraszt gépe hamarabb fut ki prociból és szakad össze, mint RAM problémája legyen. Túlértékeled a népesség IT-s és multitask képességeit
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #103059 üzenetére
Halk lábjegyzet: 4GB van az X230-ban amióta hazahoztam. 3,1GB van használatban 13 tab mellett ebből 2 Youtube amiből 1 nonstop fut és mellette excel pörög 1-2 PDF-el.
Aki sír, mert kevés a 8, ott azért szaladgál még pár dolog
Fentebb írtam a példát mi fut ki a 8-ból. Na az azért az átlagtól fentebb van 2 létrafokkal.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #102906 üzenetére
Megtaláltam a Daytime Color Temperature beállítást, mivel az úgy színek "csodálatosan" kontrasztosak(minimalist flat deign for the win!) az opciók tökéletesen beleolvadnak a fejléc hátterébe, és a TN-en konkrétan alig látszott.
Elnézést a félre informálásért.
Amúgy ez csak akkor aktív ha EyeCare is szóval annak a kikapcsolása meg kéne oldja a gondokat. -
rgeorge
addikt
válasz
vicze #102902 üzenetére
Erről beszélek én is, az EyeCare mód random bekapcsolásáról, ezt is a System Interface Foundation csinálja, legalábbis a 11:00 időzítésből kiindulva ő a leginkább gyanús. Akárhogy kapcsoltam ki az EyeCare-t, ez a 11:00-s időzítést nem hatotta meg, de a Vantage bizonyos részeinek megnyitására is előjött.
Holnap megnézem, amit a cikkben írtak (Lenovo Vintage > Device > Display & Camera > Display > Daytime Color Temperature). -
rgeorge
addikt
válasz
vicze #102898 üzenetére
Vajon a System Interface Driver, vagy mi (most nincs előttem a W520) is frissült a Vantage-al együtt? Mert az biza szétküldi a színprofilt, ha olyanja van, pl. minden nap 11:00-kor. De újabb gépeken pl. BT eszköz csatlakozáskor is, nálam mintha röccenne USB csatlakozáskor is. 2019 május 7-i az utolsó verzió.
-
válasz
vicze #102898 üzenetére
Amúgy nélküle is pillanatok alatt bootolnak még Core2 gépek is, de i Sandytől és felfelé abszolút korszerű sebességet tudnak még mindig.
Ezeréves 60-as Kingson SSD-n van a 10-es az X220t-men, pöccre indul. Asztalon dokkon benyomom, közben kitépem és viszem az ágyba, és már be van bootolva. Mondjuk többnyire csak alszik. -
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #102860 üzenetére
Annyiban jó az a lista, hogy ugyanaz a panel (és ezért az FRU is), a szalagkábel csatlakozás is azonos, csak a régebbi gépekbe még EDID chip nélküli változat került a panelből - nyilván menet közben változtatott/változtattak a panelgyártó(k).
Ha T60-ból vennénk ki a panelt, T42-ben, T43-ban működne (mert ott a szalagkábel számít), fordítva attól függ, hogy megvan-e és fel van-e programozva az EDID chip a régebbi gépből származó panelen.
Voltak erre mindenféle házi barkácsmegoldások, mint halott kijelzőpanelről ráforrasztani EDID chip-et és felprogramozni, de azért ahhoz az átlagnál komolyabb elektronikai felszerelés és felkészültség szükséges.
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #102858 üzenetére
Olvasnivalónak, ha már nem voltál hajlandó keresni: [link]
A topikban további linkeket is találsz, jó művelődést.
Ahogy itt is, az "EDID" keresőszó jobbra fent beillesztésével.
Btw, T43 és visszafelé konkrétan nem EDID chip-ben található infók, hanem a megfelelő szalagkábel alapján kezeli le a panelt (tehát pl. XGA felbontású kijelzőhöz jó szalagkábel nem jó SXGA+ felbontású kijelzőhöz ezen Thinkpad-generációk esetében).
Nekem is van itthon olyan 15" 4:3 IPS panel, amelyen kellene lennie EDID chip-nek, épp csak nincsen. T4x-R5x gépekben működik, T60-ban, R61-ben (amiből ugye volt még 15" 4:3 verzió) nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Új Thinkpad X1 Carbon 10th, 14" FHD+ IPS, i7-1260P, 32GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest