- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vicze #107584 üzenetére
Igen, közben utánaolvastam. Lesz P15v is, a P15s már kapható.
A hőcsövek szélesebbek lettek, de a cpu-nál le van szűkítve.
A GPU oldalon eddig sem volt gond.
Ez nem VC, csak sima hőcsöves, akárhogy nézem, de ne legyen igazam!
Úgy hirdetik 30%-al jobb a hűtés, kíváncsian várom a teszteket. Egyébként 5mm-vel vastagabb lett, és 3 helyett "csak" 2db m.2. -
válasz
vicze #107578 üzenetére
És tényleg, P15
Akkor P54 nem is lesz?
Az utolsó cserélhető GPU a P71-ben volt, de szerintem igazából csak a gyártónak előnyös, mint költségcsökkentés, nem kell 20 féle lapot gyártani, elég csak 5-öt.
A CPU oldali hűtés meg ahogy látom továbbra is egy csöves vacak, de legalább a vrm-re visszakerült a hűtés, ami utoljára P51nél volt.
Vapor chamber-t kérünk a P-sorozatba is kedves Lenovo!
Nem igaz hogy egy $5000-os gépbe nem fér bele -
-
HSM
félisten
válasz
vicze #107568 üzenetére
Én amúgy semlegesre hagytam volna, ha van oké, ha nem, nem zavarna. Szerintem egy jobb 3D NAND-os, akár TLC NVMe meghajtóval alapból frankó élettartam érhető el ezek nélkül is. A jobb meghajtók alapból SLC módban gyorsítótáraznak, ami sokkal alacsonyabb írási terhelés a celláknak, és már optimalizálva kerül kiírásra a TLC módban.
A fogyasztás jó pont. Azért kérdeztem amúgy, mert asztali gépeknél volt nálam mindenféle vezérlő, és nem igazán tapasztaltam különbséget köztük gyakorlati felhasználásnál. Az asztali lapomnál pedig kifejezetten más gyártó 2,5Gbites vezérlője volt az ajánlott [link] .
(#107569) Tikakukac : Leszurkolsz egy halom pénzt, és egy EPROM égetővel 5 perc alatt full hozzáférése lehet bárkinek a géped memóriájához 2020-ban?
De továbbra sem látom a problémát. Akinek 4K60Hz kell, belekalkulálja azt a néhány tíz dolláros USB-C aktív DP adaptert, és annyi is volt. Nehogy már ez túl bonyolult legyen...
(#107570) azbest: Én úgy látom, másra vannak kihegyezve. Bár a 0db bővíthető memória slotoknak nem vagyok a híve, de azért pl. biztonsági haszna lehet ám, ha az egyik adag memória integrált, illetve a vékony, energiatakarékos konstrukciónak is több létjogosultsága van egy üzleti gépnél. Én pl. tuti nem akarnék dolgozni egy olyan gamer gépen, ami nagy, nehéz (2-3KG), és egy óra közepes terhelés alatt lemerül. A jobb teljesítmény pedig egyenesen következik az erősebb, kevésbé energiatakarékos hardverből és nehéz (ezáltal jó esetben erős) hűtésből.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #107556 üzenetére
Jó ez a táblázat.
Én mondjuk az optane-t nem pirosoztam volna be, amikor a legtöbb új gépben úgyis villámgyors NVMe SSD van, jó esetben.
A Realtek vezetékes LAN miért piros még (kíváncsiságból kérdezem)?(#107561) azbest: Az alaplapra forrasztott HDMI2.0-s átalakítónak szerintem az lenne a baja, hogy elfoglalná a DP sávokat, egyszerűbb kikötni a HDMI-t, ami van.
(#107557) Tikakukac: Én ezt még a kisebb gondnak látom, TV-t, projektort rá tudod kötni FHD-n is, annyira nem nagy érvágás. Viszont ez az USB-C dokkoló őrület, hogy úgy kell kisakkozni, hogyan jusson ki a gépből bármi FHD feletti videójel két monitorra egy csatlakozón, na ez egy kabaré.
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #107496 üzenetére
ó nálunk ez nem szempont.
lenovo hp fujitsu vegyes a géppark. pénz beszél mikor ki mennyiért hozza az adott kategóriát. ellenben ha valaki elkotlik valamit akkor olyan malust kap hogy esélye nincs a következő tudnusban. így lett zbook helyett guji h770 plez nagyon friss mai amugy. ma mondta a szervízpartnerünk.
yoga: nem tapperolom de vékony könnyű, t490 t590 yoga közül valahogy még mindig ezt, főleg a vegyes office/HO üzem mellett
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #107491 üzenetére
munkagépem most épp yoga 390.
ettől sem estem hanyatt. az x230 még mindig a legjobb lenovo ami volt a kezemben.Ja mai hír. Lenovonál a kipotyogó gombok a billentyűzetből már nem garos téma
fizess a billcseréért
2 órája írtam meg az eszkaláló levelet az EU service delivery managernek hogy hát izé ez miez, és sok sikert a következő évre megnyerni a tendert
-
-
eszgé100
őstag
-
HSM
félisten
válasz
vicze #107439 üzenetére
Ezt a mászás dolgot nem igazán értem... Mi fog mászni, és miért és hova. Akad itthon vagy 4db különböző generációjú T4xxx gép, belőle több, ami évek óta megvan, és egyiken se megy a trackpoint sehova....
(#107440) TunerJoe: Én éppen ezért tiltom mindig az érintőpadot. Főleg ezek az újabb gigantikus szörnyűségek, gépelés közben a legkisebb rossz mozdulat, és már szanaszét garázdálkodta az ablakot, amiben éppen dolgoztam.
Trackpoint véletlenül sem tud ilyet.
(#107442) FoxiestFox: "Szerintem kihalnak a userek, akik igénylik, és rá fogunk cseszni."
Én is ettől tartok sajnos, egyetértek a levezetéseddel is.A billentyűzet hozzányúlás amúgy nekem még belefér kategóriás. Jobban preferálom a régi kiosztást, de a szigetesen jobban szeretek gépelni. Pedig én használom az említett navigálós hatos csoportot is.
A szerelhetőség amúgy olyan téren ma is rendben van, hogy pl. a T460s is szuperül szerelhető, jól dokumentált.
Amit még hozzátennék, a masszívság, megbízhatóság, és a jó hűtések is erősségei voltak, ezek is azért többnyire megmaradtak, legalábbis a mindenkori aktuális konzumer kategóriához képest határozottan.
Szóval én látom előnyét a modern gépeknek is, mondom ezt úgy, hogy a korábbi T420 helyett már több, mint egy éve használok T460s-t.(#107443) Apollyon: Van az is, frankó hatmagos procival, 12GB rammal, RX580 8GB VGA-val, gyors SSD-vel, 27" monitorral, mechanikus klaviatúrával, precíz gamer egérrel. A probléma csak annyi, hogy meglehetősen problémás (lenne) vele leülni pl. egy kávézóban, vagy bevinni az irodába.
-
TunerJoe
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #107406 üzenetére
Egyébként nekem L450-en Win 10 2004 kékhalált dob, ha a kamerát akarom elindítani (akár Windows Kamera, akár Skype). Nem hardveres hiba, nincs letiltva sem BIOS-ban, live Linux alatt szépen működik. Nyilván szökőévente egyszer használom csak a kamerát, de bosszant, ha valami nem működik. Három napja telepített rendszer, MCT-s telepítővel...
Múlt héten nagy nehezen befutottak a még márciusban (!) Aliexpressről az L450-hez rendelt alkatrészek (also burkolat és billentyűzet). Az utóbbiban nem volt köszönet, egyrészt EU billentyűzetet rendeltem és US-t kaptam, másrészt sérülten is érkezett (szerintem rápakoltak a konténerben pár mázsát, mert a doboz is behajlott, meg maga a billentyűzet is csúnyán: [link]).
Oké, átpakoltam az E440 kissé kopottasabb billentyűzetét, azzal megy, de gondoltam, akkor itthonról szerzek be billentyűzetet hosszabb távú használathoz. Az innen apróról nemrég beszerzett, gyakorlatilag új billentyűzetnek persze nem működik se az Fn gombja, sem jó pár számgombja...
Ezen bosszúságokat leszámítva amúgy egy tök jó, kulturált kis gépecske. Az enyém sajnos a low-end, még Haswell ULV i5-ös alaplapos verzió, de úgy, hogy a gépalapot 5k-ért szereztem be (kellett bele akku, kijelző, billentyűzet, RAM, SSD, WWAN), nem panaszkodom. AUO B140HAN01.3 panellel teljesen rendben van a felhasználói élmény (nyilván van jobb panel is a világon, de az ém használatomhoz ez bőven megfelel).
Még gondolkodom azon, hogy érdemes-e hozzá beszerezni fingerprint readert, ami topcase cserével is járna.
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #107403 üzenetére
Mondom, gyári, szögletes fejű 45 W-os töltővel is, ezért kérdeztem.
Az adapteres dolgok oké, szerintem arról volt szó korábban (a régi kerek csatlakozóról szögletesre átalakítókról biztosan beszéltünk korábban, az tudom, hogy "hazudik", a type C-szögletes végű kábeltől sem vártam mást).
Köszi, hogy megnézted!
Ez is az "új", az MS Store-ból elérhető Vantage egyébként. Akkor ez az "üzemszerű" működése.
A 2004-re nekem L450-nél pár hsz.-szel lejjebb írtam, mivel oldottam meg, lehet, érdemes vele próbát tenned. (Nekem azóta oké.)
-
Pano
addikt
válasz
vicze #107304 üzenetére
Köszi. Miként lehet megtudni, hogy az adott modellben melyik panel van mielőtt megvásárolom?
Másik kérdés: Gondolom az új E14-et felejtsem el?
Na jó, nem a többi thinkpadhez képest (mert hát ugye úgy ég és föld a különbség), de a kategóriáján belül (pl ilyen hp probookokkal és dell vostrokkal összevetve). Tesztekben nem írnak rosszakat róla.
(#107306) TikakukacLaptopsystem hirdeti 2023-03-ig tartó gyári helyszíni garival, nem tudom hogy bontott-e.
-
eszgé100
őstag
válasz
vicze #107208 üzenetére
2500-2600MHz prime95-ot futtatva, max. 84 fok, venti 3440rmp-en forgott.
mostmar csak egyedul az zavar, hogy a 65W-os tolto nem tolt hasznalat kozben, gondoltam nezek egy 90 vagy 135W-ost. Ebay-en nezem, az eleg, ha rajta van a lenovos matrica vagy valami masra is kell figyelni, ha eredetit akarok? -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #107208 üzenetére
Meg az sem, hogy hány GFlopot lapátol ki a gép. Tuning topikokban hemzsegnek az okos gyerekek, akiknek max órajelekkel, teszt alatt 60 fokos a proci, de még bírja az az undervoltot. Aztán utána jön a kopp, mikor egy combosabb valós tesztben 40%-al elmaradnak az eredmények.
-
eszgé100
őstag
válasz
vicze #107101 üzenetére
Synaptics a képek alapján, megvannak a gombok, a recés hátlap és a dombornyomott számok is stimmelnek.
Végigzongoráztam leírást, a Reboot & Enjoy után ugyanúgy PS/2 Compatible Mouse van listázva
Bal gomb megy, középső megy, de mint pl rendes egér középső gombja, jobb gomb semmi -
eszgé100
őstag
válasz
vicze #107099 üzenetére
Akkor 4800mq lesz, sima cserére kell számítani vagy valami másra is oda kell figyelni? Maga művelet nem hiszem max egy pár lépéssel tart tovább, mint egy újra pasztázás.
Touchpaddal pedig már egy napja szórakozok, a jobb fizikai gombot nem bírom működésre bírni, minden más pl középső gomb + trackpoint ok, 2-3-4 ujjas műveletek ok, zoom-in és out ok, görgetés ok.
Kinézetre Synaptics, de próbaképp próbáltam Alps drivert is, hátha átvertek, viszont a telepítő azonnal elszáll hibával. 2x is szétszedtem és ellenőriztem, hogy nem-e a kábelt dugtam be rosszul, de ránézésre minden a helyén. A fizikai jobb gombnak elvileg mennie kellene mindenféle driver nélkül is alapból, nem? Driver nélkül csak tapipad megy és a bal gomb, semmi más extra, próbáltam a bal-jobb gomb cserét is, sikertelenül.
Amit eddig próbáltam: próbáltam letiltani a win update-et, kicsomagoltam a telepítőfájlt majd módosítottam a SynPD.inf fájlt (LEN200E->LEN0036), kikapcsoltam a driver signature-t, telepítés+újraindítás, így megkaptam az Ultranav-os beállításokat Egérbeállításoknál + a fentebb felsorolt dolgokat.
jbg206ww-s telepítővel próbáltam, Eszközkezelőben 19.0.14.3-as drivert látok
-
eszgé100
őstag
válasz
vicze #107075 üzenetére
4800MQ-t találtam a környéken £88-ért + kedd-szerdai szállítással, 4702MQ-t és 4712MQ-t csak kínából, £90-100-ért 1+ hónap szállítással és paypal sincs. 4800MQ-val mik a tapasztalatok T440p-ben?
Más:
Synaptics T450 3 gombos touchpadot, próbált már valaki életre kelteni T440p-ben?
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze #107096 üzenetére
Azért írom ezeket mert nem létezik olyan amit keresel.
Gondoltam, mivel mindig arra van szükségem, ami nem létezik, vagy megfizethetetlen. Női butaság
Tipikus marketingtrükk, hogy ami a kirakatban van, ÉS TETSZIK is na az nincs a boltban, vagy csak tonnás micikre kapható méretben, vagy min 42esben kapható a cipő, ha van.
Androidos ebook reader-t, ami 7.8" as 50 ezer ft alatt/körül találni is lehetetlennek tűnt, de végül sikerült. Csak 3 évet vártam rá.Az AMD-s gépekben reménykedem én is kicsit, csak hát még az messze van, amire azokat leselejtezik...
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze #107093 üzenetére
A xeon buildeléshez kell, a 4 slot meg hogy 8gb os modulokkal fellehessen tölteni első körben, aztán ha olcsóbbak lesznek a nagyobbak, akkor lehet bővíteni. Bár jelenleg kb mindegy, mert fentebb mentek. Párom fejleszt . Fut a QEmu (Mac os), meg androidra is fejleszt, eclipse, plusz általában 4-5 böngészőablaka nyitva 40- 50 tabbal. Plusz apróságok mellette, telegram, skype, mert valahol beszélgetnek vele... Waylendet használ, meg archot. Desktopon is kevés neki a 32gb. Pld ha elutaznánk hosszabb időre, valami mobil workstationra lenne szüksége erős procival ( XEON) meg min 32gb rammal szintén. Most egy U-s procival nem járna jól semelyik generációból sem, az ujabb thinkpadek is 16-20 gb ramnál megállnak, max 24. Csak azt mondtam, hogy ez már döfi a p51
-
HSM
félisten
válasz
vicze #107066 üzenetére
Azért az egy nehezen elhanyagolható különbség, hogy a "gyári undervolt" megbízhatóan működik, addig amit te raksz rá kézzel, az eléggé szerencsejáték kategória. Illetve az élet is egyszerűbb, ha gyárilag rendesen be van állítva a turbónak a TDP keret, nem neked kell gépészkedni vele.
-
-
válasz
vicze #107038 üzenetére
Olyanom sosem volt. Mindig akartam, és vettem is egyet ebayen, de nem ért ide, refundoltak.
Hogyan lehet moddolni?Viszont ma jó napja van a Frankinak, szokatlan méretben röpködnek a DDR2 memóriák
Már csak a jobb CPU-t, és az Ultrabay akkut várom.
De most hogy megemlítetted, egy advanced dockot sem dobnék ki. -
Dhampir
félisten
válasz
vicze #107022 üzenetére
Teljes rollcage biztosan, de az, amire még az E595 alaplapját szerelték és amit az ezzel kapcsolatos első hozzászólásomban meg is említettem, feltételezhetően magnéziumötvözet, de mindezt csupán "szétkapós" videófelvételeken láttam.
Sajnos olyan teljesebb védelem, ami valamikor a fedelet is jellemezte a "nosztalgikus" időkben, olyanról jelenleg nem tudok még a T-szériánál sem, de lehetséges, hogy a P-széria ebben jobb lehet, egy tapasztaltabb szaki jobban ismeri őket.
Igen, az E mindenképpen gyengébb, persze olcsóbb is.
Köszönöm, hogy megírtad, amiről tudsz.
-
Dhampir
félisten
válasz
vicze #107015 üzenetére
Értelek, én az Árukeresőn keresztül, a boltok honlapjain néztem az adott laptopokat, ott 3 év garanciával árulták, mármint azokban az üzletekben, amelyek honlapját felkerestem.
Adott konfigurációban, de a gyengeséget nem a processzorra értettem, hanem inkább szerkezetire, vagyis arra, hogy eltűnt a magnéziumváz és szomorúan konstatálható, hogy csak egy darab memóriát lehet benne cserélni (a másik talán forrasztott, de még utána kellene nézni).
-
Dhampir
félisten
válasz
vicze #107012 üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél ezekkel az információkkal, akkor nem "barátkozom" a beszerzés gondolatával az Edge esetében.
Annyiban kiegészíteném, amit a garanciával kapcsolatban írtál, hogy nem 1 év, hanem 3 év garanciával adják (legalábbis Magyarországon), de az nem helyszíni, mint a T-széria esetében, hanem csak szimpla szervizgarancia.
Egyébként például a frissebb kiadású E15, észrevételem szerint, még gyengébbre sikeredett.
-
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
vicze #106827 üzenetére
Telefonon is idegesítő néha, de egy telefont még inkább állítasz könnyen megfelelő szögbe, hogy belesüssön/ne süssön a fényérzékelőjébe a nap, a notebookkal ez már "kicsit" körülményesebb.
Telefonban amúgy vannak típusok, ahol meglepő módon meg tudták viszonylag értelmesen csinálni a működését. -
-
kenwood
veterán
válasz
vicze #106774 üzenetére
1.59
Van mindket oldalon szellozo nyilas, es en ugy velem,ideleben 1-2 wattbol illene ellennie.
Mondjuk ez legyen a legnagyobb bajom a geppel. Kijelzo rendben,headsett nelkul jarok a meetingekre, a billentyuzet-touchpad paros pedig kozel macbook pro szinten van.
Meg egy port replicatort kene tarhalni, mert 40-et zsebbol biztos nem rakok ki ra.
Illetve az ujjlenyomat olvasot hianyolom.
10-15 perc utan lezar a kepernyo,faraszto allandoan beirkalni a passt.
Az is eleg barom megoldas, hogy bindoltak valamit az alt-f4 kombora,de halisten van fn lock gomb,es ugy mukodik. -
Tim82
félisten
válasz
vicze #106706 üzenetére
Ezen mondjuk azért segítene az az 1 TB-os kínai, cache-nek használt M.2 SSD, nem?
Nem, nem lehetett kihagyni.
-
donjohnson
addikt
válasz
vicze #106734 üzenetére
pontosan, ez egy jó ötlet, én is használom a "power on with ac attach" funkciót a bios-ban.
az említett wifi-s kapcsolóból pedig egy példa: tp-link hs110. lehet mobilnetről is vezérelni, illetve időzíteni. -
-
-
válasz
vicze #106706 üzenetére
Ugyanezt megcsinálhatod 8, de még 6GB rammal is, gyakorlatilag észrevehetetlen sebességbeli különbségekkel (videószerkesztés és masszív VM a kivétel kb), ha van SSD-d.
A Win addig nyújtózkodik használat közben, amíg a takarója ér. Pattints be 32GB-t, nyiss pár tucat tabot, ugyanúgy meg fogja enni, hisz azért van. -
HSM
félisten
válasz
vicze #106705 üzenetére
Azért nézd meg kérlek az előzményeket is, honnan indult a beszélgetés.
[link] [link]
Természetesen így van, nem teljesen fair az összehasonlításom (ugyanakkor nálam ezekkel van hosszútávú valós, személyes tapasztalat), csupán azt szerettem volna megvilágítani, a gyakorlatban a fejlődés (15W, ez se feltétlen igaz, de fogjuk rá, a 35W helyett) illetve a takarékosabb kijelzők előnye a legtöbbször "el lett használva" a vékonyításra, tehát praktikusan kisebb kapacitású és méretű akkukra, így az elérhető akku idő azért olyan nagyon sokat nem nőtt, egy jól belőtt régi nagyakkus rendszerhez képest.
Tehát, én nem azt állítottam, hogy nincs technikai fejlődés, hanem hogy azért ne legyenek illúzióink, 10+ órás wifis "real life" akku idők nem az átlagos mai géppel lesznek, hanem azzal a néhány nagyakkus konstrukcióval, amik ugyanúgy a 9 cellás 94Wh nagyságrendjében vannak, de jól össze vannak lőve hardveresen is és szoftveresen is.
"De ha desktop SSD helyett, egy normális laptopba szántat használnál, már az is megdobná ugye az üzemidőt."
Ebben amúgy nem vagyok teljesen biztos. Azt megmértem, hogy pl. gyorsított offline videólejátszással jópár W-al többet eszik, mint a lassúcska SATA-s gyárival, ugyanakkor azt is, hogy küönösebb terhelés nélkül nem változott a fogyasztás tőle. Illetve ahogy én használom, úgy leginkább "burst" jellegű használat van (ilyen pl. a netezés is), ott viszont akár még előnyös is lehet a nagyon magas átviteli sebessége, hiszen hiába a magasabb terhelés melletti fogyasztás, ha kellően megrövidíti az átvitelhez szükséges időt még hatékonyabb is lehet összességében. Egy M2 NVMe-s Samsung 970 Pro 512GB van amúgy benne.(#106706) vicze1: Erre mindig azt szoktam mondani, hogy a telefonomban van 6GB ram...
Kb. ennyire elég szerintem a 8. Amúgy rengeteget lehet spórolni pl. böngésző megválasztásával, pl. ilyen téren a friss Firefox verziók (Quantum óta) nagyon takarékosak, nálam ment is emiatt a tartaléknak amit korábban használtam.
-
válasz
vicze #106595 üzenetére
Elégedett vagyok vele, mert piszok gyors és a kijelző nem bajos.
Plusz a ház szép, maga a gép egyáltalán nem kopottas.
Szinte olyan, mintha sokat nem lett volna használva.
Az első hozzám került t420 pl külső moncsival és klavival volt használva. Nálam kopott meg az egész. -
válasz
vicze #106589 üzenetére
Nekem ez volt kéznél, mikor vettem.. 3 helyett az 5 gen laza százassal volt drágább. Néztem az árakat egy bő héten keresztül.
Bizonyára tudsz arról, hogy a vírusjárvány kihirdetése után azonnal 10-20 ezerrel drágábbak lettek a laptopok varázsütésre... Én azért ezt nagyon nem csipázom.
Eszem ágában sem volt túlmenni egy bizonyos határon. Az én fogyasztói szokásaimnak az elegendő volt. A maradék pénzből vehettem remek szoftvereket.Ennek figyelembevételével úgy gondolom végül is jó vásárt csináltam. Lassabb? Megvárom!
-
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #106561 üzenetére
A *30-as szériánál meg van oldva az IVprep utility-vel a downgrade olyan BIOS verzióra, ahonnan már van mód az 1vyrain-es whitelist mentesítésre. (Ha jól emlékszem, X230i-nél nekem is az általad linkelt utolsó BIOS-ról kellett downgradelnem így.)
Szerk.: visszakerestem, az utolsó előtti BIOS-ról downgradeltem, de az utolso BIOS-ról sincs gond, meg lehet oldani ezzel az utility-vel, rákeresve a neten.
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze #106517 üzenetére
2 ilyennel, akár még működhetne is, de azt hiszem csak azt 5th gen procik viszik ezeket a 16gb-os csodaramokat. Csak trollkodtam na
-
-
válasz
vicze #106506 üzenetére
Igazából nekem csak valami olyan kell, ami TP, és ilyen vékony, és van trackpointja.
Kíváncsiság, nem egy adott feature setet keresek, nvme nekem nem kell, az a 8 GB memó, amit ezekbe szoktak forrasztani, netre, filmre untig elég lesz 5 év múlva is, ha esetleg megtartanám.
Gen3 fhd változatokat látni 110-150-ig, reális? -
hito
nagyúr
válasz
vicze #106487 üzenetére
Köszi a fáradságot, amit ebbe a postba tettél
Mindennek utána nézek és megírom.
Az utolsó bekezdésnél felakadt a szemem. Lehet, hogy én szakítottam félbe? De gondolom ilyen esetekben van valami %-os kijelzés, ami mutatja a folyamat pillanatnyi állását, hogy az egyszeri user lássa, hogy itt munka folyik. A én gépem úgy nézett ki, hogy full fekete képernyő (háttérvilágítás sem volt) és a piros led az Thinkpad feliraton villogott, mint amikor alvóban van.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #106438 üzenetére
3470-e csinálta azt a Dell, hogy annyi firmware meg BIOS lett kiadva, hogy hetente tudtad frissíteni, mire végre rájöttek, hogy ha valami fizikailag rossz, azt nehéz gatyába vágni szoftverrel.
Mi sem értettük, mert egyértelmű antenna bajuk volt, 2 óra alatt diagnosztizáltuk. De azért pacsi a srácnak, tényleg mindent megtettek amit csak lehetett -
hszilard666
veterán
válasz
vicze #106422 üzenetére
Nekem kell hogy szép vékony legyen. Ez a fétisem. Volt 12" es macbookom, imádtam. A legkedvencebb gépem volt valaha.
Gen 2 carbonnal mi a baj pontosan? Akksiban jók úgy látom, az alacsony fogyasztású procik miatt, valamint USB3 is van benne. 73 ért i5/8/128 nagyon rossz deal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest