- Teljes harci díszben várhatók az Oppo csúcsmodelljei
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Ilyen vékony lesz a Huawei Mate 70 Air
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát nem tudom.
Szerintem kihalnak a userek, akik igénylik, és rá fogunk cseszni.Ha megnézed, mi tette ikonná a TP brandet anno, ilyenek ugranak be, mint:
- a piac legjobb billentyűzetei mind elrendezésben, mind gépelési komfortban (de tényleg, a cucc olyan szinten volt tökéletes és desktopközeli, hogy tucat generáción át nem kellett - és vsz azóta sem szabadott volna - hozzányúlni)
- UltraNav, az egér nélküli egér, ami sok szempontból jobb, mint maga az egér (aka pozicionálhatsz a kezed billzetről elmozgatása nélkül)
- jó szerelhetőség (nem mindig a legegyszerűbb, de szinte minden cserélhető volt, plusz remek dokumentációk álltak rendelkezésre
- bővíthetőség, mellé millió gyári kiegészítő, melyek többsége több generációt fogott át
- kiváló szoftverkörnyezet
- minden, piacon lévő bc méretkategóriában ütőképes hw és közel azonos ergo, tehát egy apró notin nem érezted magad kényelmetlenebbül, mint a legnagyobb modellen
- érdekes, egyedi részmegoldások, nagyon sok év volt, amikor sorban hoztak be érdekes újítást, ami előtte még nem volt, mindezt a Lenovo érával ellentétben úgy, hogy az addigi használhatóságnak nem ment a rovására a feature, és ha működött, megtartották
- generációkon átívelő dokk, töltő (olykor még akku is) kompatibilitások
Na meg, hogy egy ilyen matrica szerepelt a vasakon, hogy IBM.Azokból az elemekből, amik ezt a brandet oda tették, ahol van, gyakorlatilag a friss genekre semmi sem maradt meg.
Igen, átalakult a piac, az igények is átalakultak, és igen, könnyíteni kellett a gépeket, a munkaállomásokat is, de hogy olyan funkciókat radíroztak le, olyan bővítéseket tettek / tesznek lehetetlenné, melyeknek az előállítási költségei a legyártott gépek mennyiségében alig mutathatók ki, a meglétük senkit sem zavart, a hiányuk viszont a megmaradt IBM usereket érzékenyen érinti, elég gáz üzleti döntés.Amúgy megfejtettem, hogy miért hagyták el például a jobb felső hatos blokkot a billentyűzeről.
Nem használja szinte senki. PC-n se.
Direkt figyeltem a munkatársaimat, hogyan dolgoznak (ha logikusan és gyorsan akarod kezelni a rendszereinket, nagyon sokat van szükséged mind a hatra), és elég wtf fejjel vettem tudomásul, hogy inkább egerésznek, és a kurzorbillentyűkkel mozognak, irtó mennyiségű időt vesztegetve. A legtöbb még a tabot sem ismeri, nemhogy használja.
Figyeltem csajomat is, hogy hogyan használ asztali gépet, hogyan szerkeszt szöveget, hogyan Excelezik, és hogyan használ egy T61-et, és hogyan a saját T430-át.
Szerintem a Lenovo is megnézte, hogy ki használja ki a 7 soros billt, és rájöttek, hogy hát igazából kb senki.
Informatikai értelemben kifejezetten igénytelenek a userek sajnos, nem tanulták meg melyik gomb mit csinál, és hogyan könnyítheti meg az életüket egy csomó szituban.
Trackpointról ne is beszéljünk, szerintem még a TP userek 80%-a sem vette a fáradságot, hogy beállítsa számára kényelmesre (szerintem a lehetőségről sem tudnak), és csak annyit éreznek a létéből, hogyha gépelés közben véletlen megérintik, idegesítően arrébb löki a kurzorukat.Úgyhogy jobb ha felkészülsz, a pöcök sem fog örökké maradni, túl hasznos, cserébe igényel egyfajta informatikai intelligenciát, ami a jelenlegi célközönségben egyszerűen nincs meg.
Számukra "egyszerűbb" egy nyújtódeszka méretű touchpadon széles gesztusokkal megcsinálni ugyanazt, amit a billzeten vagy Trackpointon minimális kéz-újrapozicionálással megtehettek volna.
Tipikusan az a helyzet, amikor a tömeg igénytelen, te viszont el akarsz adni nekik nagyon sok notit, és megpróbálod addig butítgatni, amíg már semmi ijesztő nem lesz rajta.
Cserébe persze semmi hasznos sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- EliteBook 840 G7 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe gar
- Legion 5 15IMH05H 15.6" FHD IPS i7-10750H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB ujjolv IR kam gar
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One 500GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest