- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amit írtam valós és saját tapasztalat, így elég nehéz lesz belekötni.
Egy évben jellemzően 2-3 gyári új akkut használnak el a közvetlen környezetemben, különböző körülmények között évek óta.Hőingadozás:
-kérdezz meg egy akkuszakértőt, kb. első helyen fogják említeni a hőmérsékletet az akku tartóssága szempontjából, ipari akkuknál eleve garanciavesztés van, ha kilépsz a gyártó által megadott hőmérséklet tartományból,
-nálam pl. csak irodai körülmények között használok olyan gépet ami hátizsákban közlekedik, ennek ellenére a téli, nyári hőmérsékletek érik vagy pl. autóban is előfordulhat ugyanez és azonos akkuk között jóval nagyobb a degradáció mint egy olyan gépnél ami fixen irodában jár szintén csak akkuról,Ez egy példa a fixen irodában járatott akkura ami 2,-es üzemmódban mindig maximumra volt töltve (valóságban 0-10% ráhagyást ad az automatika): kb. 516 ciklus után 72-75%-os az akku
[link]
Ugyanez a sorozatú akku a hordozott gépben kidobásra került kevesebb ciklusszám mellett, mert jobban degradálódott.Össze vissza töltés: Ha valaki használja, akkor ez a használati mód napi szinten előfordulhat és hatással van a akku élettartamára is.
-
Vegha
senior tag
És mi van akkor ha néha használnám is az akkut, persze előre nem meghatározható gyakorisággal. Tehát: szeretném kímélni az akkut ezért beállítok töltési intervallumot pl. ahogy írtad. Napokon, heteken keresztül ezen a szinten tartja, de egyszer csak hirtelen szükségem lesz a teljes (100%) akku kapacitásra. Ehhez minimum több időre lesz szükségem, hogy fel tudja tolni 100%-ra, de mindemellett ki kell lőnöm az eddig beállított értéket. Majd később újra visszaállítani.
Számomra a nagy kérdés hogy ez a bíbelődés/időveszteség arányos-e vajon azzal, amennyivel kényelmesebb hagyni a fenébe hogy töltögesse magának ahogy gyárilag be van állítva - és akkor úgy tuti hogy az elérhető legnagyobb kapacitás rendelkezésemre áll. Bármikor.
Vagy van jobb alternatíva ? -
MrSealRD
veterán
Ezt sima A-s jelölést nem értem amit írsz... A 802.11a az már öreg mint az országút...
A lényeg, hogy most alapventően N-es hálózat van 5Ghz-el. Persze van keresztbe kompatibilitás, de ha majd megálmodom az új router típusát az már biztosan AC lesz...viszont ha most veszek egy gépet akkor nem szívesen vállalok be már most egy limitációt... Ez a T61-et már 2011 óta használja a párom és a következő gépet sem valószínű, hogy unalomból fogja feladni. Így gondolnom kell arra, hogy mi lesz 4-5-6 év múlva.Ez max kompromisszum lesz ha a 30-as sorozat lesz a befutó...
-
MrSealRD
veterán
A hardveres flasht nem vállalnám be. Legalábbis egyelőre. A wifi-s példa valahol igaz. Jelenleg N-es hálózat van... de már tervben van az AC-s váltás... Próbálom egységesíteni az eszközparkot és a technológiákat... Nem mindig van drót, vagy nem mindig praktikus.
Az akku dolgot hogy lehet kiütni belőle? Az megvolt, hogy nem megy minden akkuval a töltés, de a megoldás elkerülte a figyelmem.Néztem 430s változatokat is, mert akár az is képben van, de azt is totál le kell bontani egy hűtő cseréhez amitől két halál is jobb... Szóval el is vetettem nagyjából a slim gépeket. Pedig jól néznek ki.
-
azbest
félisten
Amit most mértél igazából azt mutatja, hogy miért is veszik vissza a gépek az órajelet minimumra, amikor valaki kis táppal és akku nélkül akarja használni őket. Bizony azért, mert a táp önmagában nem biztos, hogy ki tudja szolgálni a gép max terhelését, hanem az akkuból is vesz, ha szükséges, töltés helyett.
(#94107) Tim82
jaja, a simán ráhúzhat 10 vagy több wattot is rövidebb időkre [link] -
Tim82
félisten
Csak két észrevétel:
1. A Prime95 kifejezetten extrém terhelés, nem véletlenül szeretik pont "valódi" terheléstesztnek használni, nehezen fogsz ilyet összehozni valós munkakörülmények között (hacsak nem napokig tartó renderfarm-szerepben használod a Thinkpad-edet).
2. Felhívnám a figyelmedet arra is, hogy Inteléknél a TDP nem a maximum fogyasztást jelöli, szóval biztosan a TDP keretben megjelölt 35W fölé sikerült úgy 20-30%-kal tornásznod a CPU fogyasztását a példádban.
Azért ezt a két apróságot is illik megemlíteni és nem kihagyni... Máris árnyalja az eredményt.
-
fattyu
veterán
hm. jogos. a mérés mindig nyer, mégha ezek a konnektorosak nem is hitelesített mérőeszközök, de azért jóság látni.
monnyuk hálisten találtam egy 130ast melóban, az jó lesz lengő töltőnek, a 170es meg dokkolóval.
amiről jut eszembe megnéztem 4338 al megy csont nélkül a W530. ennek mondjuk már a tápcsatija is a nagy tépon levő bemaráshoz pöcökhöz illik.
-
Tikakukac
titán
Ezt dokknál mennyit hallgattam. Elég magabiztosan mondhatom, hogy a 8510W-hez azzal az ODD-s dokkal nálam több cuccot senki sem kötött még dokkolóra igen nagy földrajzi területen belül. Méricskéltem, pont ezért. Ott is külön paraszt tápot kellett kerítenem, drágán. Mert ugye ritka is.
A fél lakás rajta volt és nem bírtam olyan impulzussal semmit belőni, hogy berántsa a kisebb tápot is. A full fényerő nagyjából semmi, USB-ből mire eljutsz amperszaggatásig ilyen kis USB 3.0-val is már tele a lakás elosztóval. Nem kétlem, hogy vannak bizonyos gépeknél ilyen esetek, de hogy valóságos felhasználásban ilyen kijöjjön, ahhoz már egy egyszerű provokáció is kevés.
-
Dhampir
félisten
Régebben Stalkereztem vele (Intel Core i5 3230M, 2x4 GB RAM). A Clear Sky esetében a mocsári Tiszta Égbolt bázison kicsit laggolt. Magas grafikai beállításon, DX 10.1, a fűárnyékot és és a napsugár- árnyék beállításokat vettem alacsonyra. A kiforratlan Lost Alpha is elég jól futott, de csak a játék elején jártam, még annak idején. FPS-értéket nem számoltattam, elegendőnek éreztem, hogy szépen futottak az alapjátékok.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy erre ugyanúgy új lapot kellene tervezni, gyártásba kiadni, Quanta gyártaná az új házat, kellene kijelzőre szerződés meg minden másra is.
Ez mind akkor lenne olcsó, ha ömleszteni lehetne. De nem lehet, mert ebből ha bepisilnek sem tudnának annyit eladni, mint egy épp sorozatban futó T470-ből pölö. Mindig a darabszám a kulcs. Voltak érdekes számításaink tavaly ebben a témakörben egytemen mivel efelé akarok tendálni majd mostanság és horror mennyi szutyok költsége van egy kicsit is eltérő dolognak a végtermékben. -
Frawly
veterán
Rosszul tudod. A BIOS-os fast bootnak semmi köze a windowsoshoz. A kettő között csak az összekeverhető, balfék megnevezés a közös. A BIOS-os fastboot vagy quick boot csak annyit jelent, hogy lespórol néhány öntesztet, meg nem írogat ki annyi baromságot, meg logót meg egyéb kreténséget induláskor. Jobb, ha be van kapcsolva. Gépfüggő, hogy ezzel mennyi időt lehet nyerni. Nálam X220-on nincs időbeli különbség a be/kikapcsolt állapotnál, ha bekapcsolom, akkor nem ír ki annyi mindent, emiatt esztétikusabb, kevésbé idegesítőbb.
A windowsos fastbootnak meg az a trükkje, hogy nem állítja le teljesen a gépet, csak félhibernált állapotba teszi le, majd bekapcsoláskor látszólag újraindul, de a Win nem bootol be előröl, csak beizzítja a gépet ebből a félhibernált állapotból. Ez csak lassú HDD-nél lényeges, SSD-nél nincs rá szükség. SSD-nél így érdemes kikapcsolni, több OS használatánál meg kötelező a kikapcsolása. Plusz érdemes ránézni időről időre, mert nagyobb Win10 frissítések (Anniversary Update, Creators Update, Creators Fall Update) alattomos módon, a user megkérdezése nélkül, stikiben visszakapcsolják a windowsos fastbootot.
-
Tim82
félisten
Meg a saját megoldásukhoz: Rapid Boot Extreme
-
Tikakukac
titán
A csak fizikai behatás teljesen jó lenne, hiszen a gyártó is tudna erre hivatkozni, tökéletes mérhetetlen ködös téma. Csak ezzel az a gond, hogy nem 1 Latit tudok így nagyobb sorból, aminek a komplett fedlapja és felső része ugyanaz csak a panel más, azonos helyen használva az egyik mégis hullik a másik meg nem.
Na, de OFF vége, más kalandok várnak még.
-
Tikakukac
titán
Na, akkor megnyugodtam, nem véletlen nem értem. Igen, foltosodnak. Nem én mondtam, ezt is a smartban bökték be. Mint a raklapszám halt T440 lapokat sem a kisujjamból szoptam ki, se nem a szopóroller X230 LG paneleket, sem semmi mást. Ezek létező jelenségek. Szokták mondani minden pletykának van alapja. Na most ha tudom, hogy az x200-ak repesztik a palmrestet és mondjuk a T420 nem, akkor esélyesen ha beverem a gugliba ezt a 2 dolgot az egyikre nagyon sok találat lesz, a másikra kevés. Nyilván azért mert zöldség. Ha tetszik érteni, mi itt a problematika.
-
Tikakukac
titán
Na várjál. T430-ról volt szó. Most innentől kezdem nem érteni mi a téma.
Hogy mi hogy bírja meg nem kell, hogy kocsi átmenjen egy gépen és kibírja. Ellenben mondjuk elvárnám, hogy ne semmisítse meg magát mondjuk egy réteg a panelben évente. Vagy ne kelljen annyit alaplapoznom egy gépet, mint WC-re járni. Úgy, hogy nálam a gépek többsége nem kap annyi nyúzást mint egy vitrines.
-
Tikakukac
titán
Most attól, mert próbálod poénra venni, még ez sajnos ilyen. Amikor úgy pörög egy gépsorban a panelcsere, mint ipari venti a falban, azt is lehet muhaházni, hogy hát használva van, csak sajnos van a szint, ami felett ez rohadt gáz. Mikor valaki az 5110-ben a 6. lapot kapta és hasonló poénokkal kellett ügyfelet csitítani, hogy hát nem is típushiba az is kesernyés lett. Volt haveromnak Acer moncsija amiben a Samu panel csíkos volt. Mindegyik. Mindig. Mindenkinek. Ott is minden rendben volt a vitrinben állásig, csak utána be lett kapcsolva. Itt is ez lehet a gond. Bekapcsolták. És magyarázd meg a haverodnak ezután, hogy miért jobb a pokoldrága üzleti, mint az Asusa harmadárban, ami sose volt garis és dettó makulátlan 5 év után
-
Tikakukac
titán
Igen, ez is egy kimosdatása szerencsétlennek. Csak megint az a baj, hogy a legputribb konzumerekhez akarunk egy feláras kijelzőt mérni üzletiben. Kicsit mint mikor az S Mergában a hibákat egy Loganhoz mérjük, mert így lenyeli a torok. Ez az ultragáz. Az, hogy megkímélve is foltosodnak mint atom, az a másik gond.
-
FerNandor
őstag
Nem a másolástól halt meg, hanem hogy egyből a pendrive-ra akartam letölteni. Ritkán csípem el a kékhalált, általában akkpr veszem észre, ha hagyom menni 1-2 napig és ilyen félig kikapcsolt állapotban vagy nem is tudom, milyen állapotban tálalok rá.
Egyszer elcsíptem, le is fényképeztem, csak nem.tudom, hogy hol van az a fénykép, elvileg valahol megvan...
-
MrSealRD
veterán
Én nem akarok ebbe belefolyni, nekem megvan a módszerem azt használom évek óta... Nem használok ugyan WD40-et de alkoholszármazékokat igen meg közönséges háztartási nedves törlőkendőt...meg mikroszálast a szárazra törléshez. Koptatja az anyagot? Igen, de nagyon minimális mértékben. Évek alatt nem fényesedett kis sehol. Eltüntette a kisebb karcokat? Igen. A többivel nem foglalkozom...
-
Jennon888
csendes tag
Értem, mondjuk a cél az lenne, hogy az akku minél több ideig bírja (új korában se bírta 1.5 óránál tovább, ma olyan 1.25 óráig bírja) egy feltöltéssel. S azt vettem észre, hogy energiatakarékos módnál a windows tálca átlátszósága megszűnik, s mintha jobban is merülne a gép ilyenkor, ráadásul lassabb is, ahogy írtad. Szóval nem tudom, mit, s hogyan kéne állítani még ezen felül bővebben. Bár tudom csodát nem kell várni, az is lehet, hogy beruházok egy 9 cellás akkura, de szerintem az már nem éri meg.
-
Frawly
veterán
Így van, átlag felhasználásnál a 4K számít, meg még egy jellemző, amit nem nagyon szokott tesztelni senki, a Crystalmark nem is tudja mérni: az elérési idő (ezt az AS SSD Benchmarkkal vagy HD Tune Proval lehet megmérni). Ezeken a RAID nem segít. A szekvenciális sebesség csak nagy fájloknál jön ki, és csak olyankor, ha a forrás/célmeghajtó hasonlóan gyors SSD vagy RAM drive és az adatbusz vagy SATA busz nem telítődött még, azaz van hová magukat kifutni a meghajtóknak.
-
Frawly
veterán
Mindegy, azért sok veszteni valóm nincs vele, legfeljebb nem nyerek rajta sokat. Eleve kétcsatornásan tolom (2×8 gigás Crucial DDR3L modul, 1866 MHz-es modulok). A fogyasztás nem érdekel, de ne melegedjen jobban. Az ilyen magán modbiosoktól félek, nehogy gányolmány legyen, és hazavágjam vele az alaplapot, szóval maradok a hivatalos 1.28-as BIOS-nál, ami igzaából UEFI, de szerintem mindenki BIOS-nak hívja az idők végezetéig
-
Tikakukac
titán
Ennél azért bonyolultabb a matek, a nálam követett akksik sokáig rendszeres "kínzás" mellett is tartották a szintet és csak a gari idő vége felé kezdett pusztulni, akkor is volt ami picit, volt ami instant zuhant 4%-okat.
Önmagában meg sajnos a 90% meg 80% sem váltja meg a világot. Mobilomban mindig csuma töltés van, másfél éves és 1,5%-ot romlott. Hülye lennék nem csontra tölteni, így is van elég bajom az akku bankozással, kábelekkel meg egyéb francokkal.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Ez mind jó lenne, csak akkor a Intel igen lazán adna specifikációt, ami igencsak érdekes lenne, hogy egyik gépben ennyi másiknak annyi, aztán te magyarázd ki
Szóval nem, a procik azok elég szűken vannak kiadva. Ennek a beillesztése egy ilyen áramkörbe és a menedzselés ami elviszi az egészet. Nem véletlen mondta egybehangzóan legutóbbi tankörös sörözésen a villamosmérnök szakasz, hogy összedobni azt a sort, nem vész. Megoldani, hogy a mercik úgy is legyenek sorban összerakva, na az az idő meg a rohadt munka
-
Tikakukac
titán
Eddig procról volt legalábbis ezzel indult a thread. Azért mondtam, hogy önmagában lehet nem ez számít. Régen és most is órák lehetnek a különbségek egyes gyártók gépei között. Ez a szegény 840 is kukára veri a másik 2 kortársát. Pedig kopp ugyanaz a proci és a panel is, sőt, konkrétan az Dellből lett lopikázva.
Hogy miért ne vedd be amit ezek a progik mondanak, arról a tápos mélyvízben sokat tudnak mesélni. Nem véletlenül a konnektoros mérők szitokszavak arrafele
Odáig, hogy ennyit vesz fel a táp, odáig okés. Onnantól hatalmas a köd, ez a gond. Régen egy Acer TimeLine volt nálam a csúcs, az konkrétan 20-30%-al evett kevesebbet azonos konfiggal, mint a társai. Hogy a progik mit írnak, hát amit akarnak. Most nem vagyok labor közelben, de érdemes lehet megnézni kiherélni egy lapot és meglesni vajon Intel olyan hülye, hogy túlfeszel procikat vagy inkább csak nem
-
Tikakukac
titán
Hát amennyiben van otthon egy fullos laborod ahol kimértél minden segédáramkört, akkor elhiszem, az amit mutat egy konnektoros mérő vagy egy random progi az halottnak a csók
Én a körítés címén egészen mást értettem, betáptól megindulva minden egyes kis körbe felírható nagyobb fogyasztót külön-külön.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy itt 2 igen nagy téma lett bemosva és most már akkora a kavar, hogy a Duna kiárad tőle.
De így már értem, true. Van Inteles kolléga azért ő megjegyezte, hogy hát nem feltétlen a proci eszik kevesebbet genváltásnál, hanem minden más. Ez keményen ki is van kommunikálva.
-
Tikakukac
titán
Nem. Ez alatt azt értem, hogy mindenki más, mint aki tudja mi a konfigja, ami a jellemző emberi tulajdonság. Az átlag nem netezik 80 oldallal, nem vág 4K videót Premiere-ben, nem fűz 500 megás PDF-et, mert azt sem tudja hogyan kell, nem játszik Excelben 20 lapon és makrózik, mert poén stb stb stb.
Ha nálad a 2620M-et kiakasztja az átlagod, akkor te nem az vagy. Mert az a procierő bőven kiszolgálja a mai napig az ügyfelek létező legnagyobb részét. Mindenki más vagy a szomszédnak veszi, vagy játszik vagy tényleg tudja, hogy neki az kell. Mint a pult másik oldalán álló mondom.
AxBattler: Becsületes, de közelben sincs. Én vadásztam feszeket épp elég X-es TP-n, wattokban lehet mérni a különbséget. Ami qrva sok.
-
-
-
Tim82
félisten
A hagy ige angolban a "let".
Tankönyvi angolban lehet csak ezzel kifejezni.
Mindegy, nyelvi értelmezési különbségen vitázunk, valamint úgy gondolom, hogy a szövegkörnyezetet is a saját álláspontodnak megfelelően értelmezed, részemről itt a vége.
*
tonyrulez: Fórumokon olvasva 40-45C általában az idle temp.Utoljára Win 7 alatt láttam kb. ilyen hőmérsékleteket az X220-amon (akkor is inkább 45-50 C), Win 10 alatt jó 10 fokkal melegebb a gép.
-
Tim82
félisten
Az idézett mondat azt is jelenti, valamint van egy olyan jelentése is (szerintem legalábbis), hogy "hagyni mindig feltöltődni 100%-ra". A szövegkörnyezet egyiknek sem mond ellent (sőt, az ezelőtti bekezdésben meg pont arról is beszél, hogy a kis feltöltések-merítések kedvezőbbek, mint a nagyobb, 1 ciklust kitevő feltöltések-merítések).
-
Tim82
félisten
Mondjuk ebben pont igaza van. Idézem a cikkből:
On the other end of the spectrum, keeping a Li-ion battery fully charged is not good for it either. This isn't because Li-ion batteries can get "overcharged" (something that people used to worry about in The Olden Days of portable computers), but a Li-ion battery that doesn't get used will suffer from capacity loss, meaning that it won't be able to hold as much charge and power your gadgets for as long.
(...)
So in a unfortunate twist of fate, laptop batteries usually spend the most time in the worst possible state: plugged in at 100 percent charge, running at an elevated temperature.
Szerk.: lassú vagyok így munka közben.
-
otps
aktív tag
-
HSM
félisten
Fun fact: Win7+ Intel 6300 wifi: 150Mbit plusz laghegy, kilóg a DPC a chartból, de már mikor elindul 50Mbittől is.
Ubuntu 16.04 LTS live mode max 50Mbit jön át, de vajsima minden, pontosan ugyanazon a szent helyen és időben.
Mindegy, jön a killer, remélem kinyírja a DPC bajokat. -
-
-
Oscar
tag
Jó kérdés, mert elindítottam a gépet, a böngészőben három ablak volt nyitva. Talán a Win10 frissített a háttérben, mert időközben visszaállt 60 fokra a processzor hőfokra. A gép tudtommal soha nem újrapasztázva, bár amikor vettem egy éve, akkor "átnézték". Milyen időközönként érdemes egy ilyen hűtőrendszer karbantartást megejteni?
-
Pubszon
veterán
Így, hogy állítgattam a színeken, már elmegy, nincs vele bajom, csak ugye ez a betekintési szög...
De az, hogy használtan is egy 900p-s panel kábellel 20k-ba kerül alsó hangon, azt nem tudom hova tenni. Inkább vennék 40-50 körül egy másik T420-at amibe 900p-s a kijelző, kicserélem és ilyen árba jóformán eladható lenne. Ezen gondolkodom.
Nekem is a 2 monitorom és a TV-m is IPS. -
Pubszon
veterán
Vagyis be tudtam állítani csak...
ha dokkolón van és csak a dell monitort használom és ha felnyitom a fedelet akkor mindkét monitor színprofilja vissza áll a windowsosra és rá kell nyomnom az "Aktuális kalibrálások újbóli betöltése" gombra, mert ez már nagyon nagy dolog lenne a windowsnak.Sőt, ha kijelző módot váltok (tehát mondjuk kiterjesztés helyett megkettőzés), akkor is ez a helyzet.
-
Pubszon
veterán
Ha nem piszkálom akkor végül is nincs gond vele, de hátha javul.
De most meg azzal szívok, hogy a kijelző színprofilját beállítottam, ami betöltődik Windows betöltéskor. De ha rádugom a dokkolóra, akkor ezt a profilt állítja be a Dell monitornak is, de azzal nem jó a kép, túl meleg. Ha pedig beállítom a dellét, akkor meg nem jók a színek a kijelzőn.
Nem értem 2017-ben miért nem lehet konkrét monitorhoz beállítani színprofil ami mindig csak ahhoz legyen betöltve?!azbest: Az is lehet amit te mondasz, de én megérzésből kicsi esélyt látok arra. De lehet, viszont azzal nem tudok semmit sem tenni!
-
Pubszon
veterán
Most egy harmadik spayvel is befújtam (Novatio Multi Super 5), most ha felemelem a géppel az egészet sincs szakadás. Ebbe van már rozsdamentesítés is, lehet vékony felületi korrózió van.
A másik dokkolót kihoztam, azzal is az a helyzet. Már csak az lesz, hogy kipróbálom az 520-al is.
Ha befújva jó, akkor csak felületi kontakt hiba lehet.
Legrosszabb esetbe így marad, itt a spray, befújom néha. -
Pubszon
veterán
Óvatosan felnyitom még nem megy el.
A noti csatlakozóját egyszer fújtam be, lehet csak piszkos, még befújom párszor. Mikor befújom, akkor ha felemelem az egészet sem megy el semmi. Kétféle ipari kontaktspay van, elég jók ilyesmire, egér mikrókapcsolója sokat kattintott egyszerre, befújtam, azóta hibátlan (ez volt 7 hónapja). (Nicro 935 és 664)
Ha nem javul kipróbálom a másik dokkolóval és/vagy ezt a dokkolót az apám T520-ával és kiderül mi a ludas.
Az is lehet sosem volt használva a dokkoló portja és kicsit oxidálódott. A dokkolók a telekomtól vannak, unokatesóm mondja hogy szinte senki nem használta. -
rgeorge
addikt
Az a sejtésem, hogy a probléma a 82579-es kártyában van. A driverrel lehet szerencséje valakinek, nekem W520-n az első Windows 7 telepítésen csak a hp driver segített, a második telepítés e nélkül is jó volt. De csak DPC szempontjából, mert egyébként más gond van vele. Ha egy vpn kliens filtere ott van az adapterhez kapcsolva (e nélkül nem megy a vpn), akkor a 240Mb-es UPC háló letöltés csak 160Mb lesz (nem csak a W520-on, egy másik gyártó laptopján azonos lannal is). A T61 azonos vpn kliens mellett egy régebbi intel lannal tudja a 240Mb-ot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest