- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pubszon #91929 üzenetére
Ha kikapcsol magától a proci, mielőtt megfőne, akkor teljesen felesleges állandóan futtatni az aida64-et és azzal is lassítani a rendszert.
Chaser:
Ebay-en néztem az árakat, mert felmerült bennem hogy a 2620-ast lecserélem 4 magosra, de aztán el is vetettem, mert az összehasonlító tesztek szerint annyival nem jobbak és ráadásul kisebb órajel mellett sokkal többet is fogyasztanak (2 magos 35W, 4 magos 45W). -
havri1
félisten
válasz
Pubszon #91896 üzenetére
Eddig 82 fok fölé még nem ment, bár csak ~10 perce fut a játék. 3864 rpm mellett már 96 fok is volt ilyenkor. (5100 rpm-et ez nem tud vélhetően, mert a 128-as beállítás is 4827, ami a 64 is)
Most ilyennel tolom:// profile "Smart Mode 1"
// Celsius: // Fahrenheit:
// change values and number of items for your needs
// !!!! "Level" FAN 0 > 80 -> switch to Fahrenheit !!!!
// Level=50 0 // Level=122 1
Level=60 1 // Level=140 2
Level=65 7 // Level=150 3
Level=75 64 // Level=158 3
Level=80 64 // Level=175 7
Level=90 64 // Level=195 64 -
havri1
félisten
válasz
Pubszon #91890 üzenetére
Ezzel a konfiggal 80 fok max a CPU, és 3864 rpm fölé nem megy a venti, valahogy tolni kéne rajta nekem.
Amúgy felraktam a 0.61-est, amiről képet küldtél az előbb.(#91889) azbest : Persze, de jelen esetben a cpu alig dolgozik, a GPU meg maxon, és így jobban melegszik. De mivel a CPU "hűvös", nem pörgeti meg a ventit annyira, amennyire kellene, és a GPU meg melegszik, mivel közös a hűtés ahogy mondod.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91759 üzenetére
Tükrözz rendszert aztán kezdheted buherálni.
Win10 frissítés mágus voltam, mikor jött a buli tízesével kellett csinálni. Az biztos, hogy ha elsőre, másodjára és többféle módszerrel sem megy, akkor valalmi olyan bibi van, ami után elgtöbbször kiokádta magát a Win az erőltetésre, tükör legyen tehát. Utána meg hajrá, log alapján mondjuk nekem semmit nem hozna, 2in1 gépeknél lesz előny.
-
azbest
félisten
válasz
Pubszon #91671 üzenetére
Nekem ez az asztali notebook. Dokkoló a home officeban, dokkoló az irodai officeben. Két monitor és egyéb kiegészítők mindkét helyen. Altatva hozom viszem a két hely közt
Szegény phenom Ii @x4 gépemet lehet sosem javítom már meg, nincs rá igényem* és lassabb is lenne ennél.
Ha kel valamihez másik gép, akkor az egyik t61 még boldogan beugrik.
*: dedikált nas, egy kazal raspberry pi, azok kompaktul megoldják a háttérfeladatokat.
-
azbest
félisten
válasz
Pubszon #91642 üzenetére
az i7-eknél más szokott lenni a turbo szabály, azért engedi magasabb órajelen. Bár ez inkább a több magosokon nagyobb különbség, mert ott bonyolultabb a szabály, hogy hány mag terhelése esetén milyen órajelet kaphatnak.
Ha más nem a magasabb órajel miatt lehetett értelme váltanod. Azonos órajelű i5 és i7 közt csak nagyon speciális esetben lenne, mondjuk ha igazi i7
-
Chaser
legenda
válasz
Pubszon #91648 üzenetére
2-3 év múlva egy 420-ast apróért dobálnak, igaz már lassan most is az a kategória
a tudat, hobbi, hívd ahogy akarod, de semmi értéknövelő
egyébként hidd el, nem számít az a minimális kis fesz, most teszteltem ivy 2 magos és i7-est, 6-7-800mhz-eket levéve maxról turbo nélkül is szinte ugyanúgy melegedtek, pár fok eltéréssel és a feszültség se volt számottevő lentebb, de 0,015V-nál azért több
több cache miatt általában jobban melegszik ez az "i7", forrasztott cpu-s gépeknél az volt a jellemző -
HSM
félisten
válasz
Pubszon #91661 üzenetére
Metal01 fórumtársnak melegebb lett, mint előtte az i5-je volt, abból indultam ki. [link]
Nekem ugye i7 van benne újkora óta, nekem csak ezzel volt tapasztalatom. Nálam majdnem mindig turbó nélkül megy, úgy csak 1,136V, és jócskán hűvösebb, halkabb.Enyém is két csöves, de volt belőle egy vastagabb csöves is. Elvileg a kétcsöves picit erősebb, de erről is volt, aki ellenkezőleg számolt be, szval passz.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91654 üzenetére
Én értem, aki betéved, az nem.
Tesztekben minden gyorsabb, Adobe alatt a 6600K-m most X264 encode alatt 30%-ot kellett volna gyorsuljon, amiből sikerült valójában 5,6%-ot kihozni, 16 órás munka alatt
Én tökre örülök neki, csak akasztják ezek a szememet és terjednek rendesen. Ezek ellen dolgoztam éveket, meg lényegében most is, mocsok mód tudja az embert őrölni, ha nonstop rombolni kell beékelődött dolgokat
Nekem sajátra i7-esem sose volt. Mindig eladtam mindet, asztaliban se vettem. Uralkodni kell ezeken
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91650 üzenetére
Milyen összevetés?
Tesztkörnyezet. Ki lett takarítva a hűtő, újra lett pasztázva normális pasztával
Annak nincs értelme, hogy mennyivel hűvösebb és jobban tartja magát az új proci. Mivel a feltételek nem adottak ez így olyan, mint én fentebb példáztam. Az, hogy mennyivel van túlárazva egy gép új korában sokat nem ér, ez az aprón szokás gyengébb versenyzőknél kiemelni.
Utóbbival nem is vitatkoztam. Csak ha Bites Béla beolvas hirtelen, csak azt látja, hogy húú apám, i7 hűvösebb is, megy mint atom, hát akkor az i5 fos, csakakórájhét. Amit alig lehet kiverni így is a köztudatból.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91648 üzenetére
Ja, hogy így. Hát ennek az összevetésnek akkor semmi értelme. Ez olyan, mintha a vízhűtésemet nézném egyszer ventik nélkül, 60 l/h áramlással, utána meg 250l/h-val és 2 ventisorral
Nem mondom, hogy hazudnál, ezt beleképzeled. Azt mondom, hogy ennek így nincs értelme
HSM: Simán lehet, de ezt nem tudjuk meg
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91644 üzenetére
Arra, hogy ha egy erősebb és többet fogyasztó proci kitartja a boostot, míg a gyengébb és kevesebbet fogyasztó nem, akkor hacsak nem írtuk át a tankönyvet ott gubanc volt.
Olyan ez az i7 is, mint mikor kimaxoltattam a T60-akat procival: akkor buktam el a ráköltött pénzt, mikor leadtam a rendelést
-
Tim82
félisten
válasz
Pubszon #91469 üzenetére
Arra igazából a Lenovo oldalán lévő Parts lookup a valóban kimerítően részletes megoldás (btw, az benne van az Összefoglalóban, csak ugye olvasni kell), de beletettem ezt a linket (én a korábbi, nem egészen ilyen URL-es változatot linkeltem már párszor a topikban).
-
dugo_
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #91421 üzenetére
Engem sem láttál, hogy írtam volna
Ezért hibás az a következtetés, hogy egyből rinyálni kell a termék alatt. Ez ilyen, ahogy ő gépelt úgy a tökmindegy mennyi éves garis akármilyen bevonat is teljesen lekopott. Ennyit kibírt, jó az.
2 hete bannoltattam ki egy 5k-s tétel miatt egy 285/0-s eladót. Nem úgy működik az értékelés és a visszajelzés, mint azt sokan gondolják. Nem kis tételben dolgozó évek óta árusító kolléga által árult gép került hozzám, hogy megnézzem tényleg sz@rt adtak-e el neki vagy a vevő túlgondolja. Tényleg zsanéros volt a drága. Ennél a levakart serial/win matrica volt csak szebb látvány. Ez van.
-
-
válasz
Pubszon #91289 üzenetére
@Pubszon
Köszi válaszod, időközben sikerült kideríteni mi a helyzet.Gondoltam megírom pár szóban, hátha másnak is hasznos lehet. Lenovo T400-hoz két féle HDD keret kapható:
• HDD keret 7mm-es HDD/SSD számára
• HDD keret 9.5 mm-es HDD/SSD számáraA különbség a fenti kettő között annyi, hogy a kerethez tartozó gumicsík vagy 7mm-es eszközre passzol, vagy 9.5 mm-esre. A keret mérete mindkét esetben ugyanaz, csak a gumicsík belső mérete különbözik.
Üdvözlettel,
Bélabácsi -
RoboGuru
tag
válasz
Pubszon #91324 üzenetére
Erre gondolt 14.03!
Szoftverével együtt csak Win7 kompatibilis módban települ (c:\DRIVERS\WIN\WLANINT\Autorun.exe).
Külön az illesztőprogramját mindenfajta módosítás nélkül a c:\DRIVERS\WIN\WLANINT\Win7\S64\Drivers\dpinst64.exe-el lehet telepíteni (Win10 64biten)!ui:Telepítés után a Latency fixet újra végre kell hajtani!
-
válasz
Pubszon #91314 üzenetére
Azt meg tudod nézni, hogy mik a konrét jellemzők?
Ebayen keresélve pl. láttam olyan mSata kereteket, amiken volt 3,3V-os tápáramkör, és 5Vos tápról is elment benne a 3,3V-ot igénylő SSD, azért érdekelne, hogy maga az mSata csati is lehet-e pl. 5V-os, vagy 3,3V-os egy gépben. -
válasz
Pubszon #91241 üzenetére
per-pill nincs windows a gép közelében. /nem akartam 2hetente virustirtani, ez a feleségem gépe/
próba erejéig muszáj lesz telepitenemanno az x201-em random kikapcsolgatta a rádiós eszközöket. ezt hekkelt biossal és másik kártyával játszottam ki. feles wifi-kártya van most is benne az memory-boot helyén, mert akartam bele ssd-t is de végül félbemaradt a projekt. viszont az új kártyán egy csúszóérintkezőt le kellett ragasztani és igy függetlenedett a hardveres kapcsolótól. lehet megpróbálom itt is hogy ez működik-e.
de a kérdésre még mindig nem kaptam választ, hogy a bal oldali slotba is mehet akár wifi kártya vagy csak jobbra a felesbe? ha nem akkor azzal már nem is próbálkoznék.
-
-
válasz
Pubszon #91180 üzenetére
3. gentől chiclet sz@rok, de gyártótól függ, hogy milyen a gombok finomsága. Volt valami utángyártottam, az picit érdesebb volt, viszont szerintem tartósabb. Sajnos a beszállítókat már nem ismerem.
Viszont hatalmas eltérés nincsen a magasságukat illetően.
Core2duo-s, 1. gen és 2. gen ThinkPadoknál kb. ugyanaz a billentyűzet milyensége, csak elrendezésben mások. Mások max most megcáfolnak -
-
-
válasz
Pubszon #90943 üzenetére
Igen, így csináltam. Sohase szoktam utána még mozgatni. Egy kérdés. Amikor csavarozod (más forumozónak is szól), akkor emellett még hüvelykujjal nyomod lefele a bordát? Ez utóbbi alkalommal nem csináltam, de szerintem most megint nekiesek.
Kevés paszta vs sok paszta? Ahogy a fenti kép mutatta, annyit szoktam mindig tenni, mobil processzoroknál mindig ilyen csíkban. Lehet sok neki? :S -
válasz
Pubszon #90933 üzenetére
Az első elcseszett pasztázáshoz képest nyertem azért 10-15°-ot, azt elismerem, hülyeség volt a már egyszer lenyomott hűtőbordát visszaemelni. Meg akartam csak nézni hogy lapította le, mert nem éreztem, hogy jól sikerült volna, aztán hagytam is, gondolván: ez úgyse termel semmi hőt. Ehh ... Visszavonom.
Most 70-80° között van, úgy, hogy a CPU Idle 95-99% körül van, ergó semmi sem fut. Bordák tiszták. Tényleg nem értem. Mi a franctól van alapjáraton ekkora hő???http://forum.notebookreview.com/threads/t420-thermal-paste-issue-replacement-tutorial.676055/
"Apply some pressure in a round motion on the heatsink after all the bolts are tight, this to ensure all the air in between gets pushed out." - ezt más is így csinálja? Ha már egyszer keresztbe 3-3 csavarhúzásonként lerögzítettem a CPU-t, akkor mégis hogy akarja ez még a levegőt kinyomni?
-
ghost364
senior tag
válasz
Pubszon #90919 üzenetére
Nekem csinált ilyet a T430. Először kikapcsoltam a hibernálást, akkor meg kikapcsolt. Aztán letöröltem a TPFancontrolt, mert kb. akkor kezdte csinálni, amikor felraktam (nem tudom, hogy ez okozta-e...), meg kiszedtem az aksit, és 2 napig használtam hálózatról, és mágikus módon meggyógyult.
Azóta (2 hete) semmi baja.
-
Grafirka
őstag
válasz
Pubszon #90903 üzenetére
Power plan az energiagazdalkodasert felelos. [link] De megkerulheto, nem annyira fontos, legalabbis nekem nem az.
Jani0114 , Dhampir koszonom az infot es segitseget.
Ja , meg egy kerdes amit elfelejtettem. Win10 csak microsoft accountal telepitheto ? Nyugtassatok meg , hogy ez nem igy van .Egy kulfoldi forumon olvastam valamit de mar nem talalom hol, csak ez megragadt bennem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest