-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Apollyon #101401 üzenetére
Mobilon használtam csak Linuxot tartósabban, N900-on. Ott tanultam meg a terminál tudnivalókat, apt-getet stb
Ismerem a felépítését kb, tudom mit merre kell keresni a fájlrendszerében, de az asztali rendszerek tőlem távol állnak, és úgy néz ki, hogy ez marad is így még.Egy kicsit részletezhetnéd az update grubot.
-
válasz
Apollyon #101382 üzenetére
Feltettem a Debiant a caddyben lévő HDD-re... azóta nem indul a Winxp, ha bent van a Linuxos vinyó.
Kiválasztom, hogy XP induljon, végigfut a Win töltőképernyő, villannak a ledek, de ezután csak sötétség következik.
Gondolom, hogy az XP-s vinyón is csinált valamit (GRUB-ot a Linux lemezére telepítettem pedig, hogy ne piszkálja a Wint), azt hogy tudom leradírozni?Megcsinálnám újra, úgy, hogy a telepítés idejére az CXP vinyót kiveszem a gépből, láthatóan a Linux még mindig az galaxis távolságra van a userfriendlytől
-
bb.bocs
őstag
válasz
Apollyon #101353 üzenetére
w530 és x230t-nél is magyar világítós billt használok, semmi gond vele, szerintem teljesen használható, nekem nem mondhatom hogy kopik, eddig legalább is, mindezt úgy hogy alapból használt gépekből kiszedett bill van benne. én még nemigen láttam ilyen billt lekopva
a kitörés meg előfordult persze, de nálam csak akkor törött le a műanyag sapkán lévő pöcök, a leszedtem, megpróbáltam visszarakni és erőszakoltam. idővel elhasználódhat persze kis pöcök,de szerintem nem jellemző, ugyanez igaz a simára is
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Apollyon #101353 üzenetére
Nézd meg az #101308-as hozzászólást. Ez a nem világítós verzió. Szerintem ezen a ponton már teljesen mindegy azon gondolkozni, hogy melyik rosszabb minőségű.
-
sqpp
őstag
válasz
Apollyon #101167 üzenetére
Tekintve, hogy webtarhely teren dolgozok, nem nagy falat, nyugi
Csak nem tudom hogy mi mennyire mukodne a T480-al, azt mar eszre vettem hogy Ubuntun sok minden nem megy.
MX150et hasznalna egyaltalan? Ha mar van akkor legyen
No meg nem artana valami, ami nem eszi meg az akksit. Hisz ezert vettem 96Wh-s kivitelben.
-
-
Penguin95
senior tag
válasz
Apollyon #100964 üzenetére
Tavaly az X230 Tablet megvétele előtt egy T41-et használtam napi szinten. Igaz, lassan bootolt (2-3 perc), és a weboldalak betöltése sem volt túl gyors (15-20 mp), de használhatatlannak nem mondanám. Netezni, zenét hallgatni teljesen jó volt, és ha VLC-ben néztem, akkor még a YouTube videókkal is boldogult. Csak aztán sajnos a második alaplapot is elvitte a GPU halál.
Szóval van még lehetőség ezekben a gépekben, ha meg retrózni van kedved, akkor pláne. Na meg sokan gyűjtik is őket.
-
válasz
Apollyon #100968 üzenetére
Opera, uBlock, és a c2d éra gépei még simán jók. Mondjuk én amúgy sem látogatok kifejezetten bloat oldalakat.
Gépelek viszonylag sokat, zenét hallgatok, Youtube, ph, offline filmezés, ezekre még hosszú évekig jók lesznek szerintem, hacsak a Google be nem csesz valami olyan kódolást Yt-ra, amit már cpu-ból sem bírnak el ezek a gépek 720-ben sem. -
Tikakukac
titán
válasz
Ez konkrétan azt jelenti, hogy SSD-vel én anno hetekig elvoltam, mint main gép, T60p
Jó az, csak tudnod kell, hogy a háttérben 3 youtube mixelése veszélyes zóna. Minden másra untig elég. Anyám videózgat, netezik ezerrel, nyomja a nagyobb PDF-eket is. Arra maximálisan elég. Mindenben jobb paraméteres gép egy vagyon használtan is. FHD IPS és 15" az igen ritka jószág 100k alatt mai napig.
Sok reklámblokkoló, ciánozott háttérfolyamatok és még egy pár év van bennük. Az viszont biztos, hogy fogyasztásban nem jók. T7400 maxon tekerve AMD karival ha épp megy a sorozat-nézés isDe ez van 4:3 a király meg a roll-cage.
-
válasz
Amit az összes régi Thinkpademmel és mobileszközömmel.
Hogyhogy nem jók semmire amúgy? Pont ebben a topikban kérdezed, ahol tudtommal sokunknak van ennél régebbi gépe is, több darab?
Egész pontosan _mindenre_ jó, új játékokon kívül.
Csak nem kell rá MS bloatware-t telepíteni, és meg kell elégedni a netes 720p-vel, vagy külön progival kell nézni a FHD-t. -
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #99530 üzenetére
Biztos, hogy jó, a kérdés eddig sem ezen pörgött
A Winnél azért kellett frissítgetni, mert ki kell pucolni az emberek alól a Win10-el megdöglő hardvereket és eladni az újakat, plusz, hogy ne kelljen azzal is foglalkozniuk. Win10 átállásnál qrva sok gép lett eladva csak azért, mert megparáztatták az embereket és rakat noti megdöglött Win10 alatt random helyeken. És megvették az új gépeket? Meg. Mindenki jól járt. Kivéve a suta ügyfél.
-
Frawly
veterán
válasz
Apollyon #99495 üzenetére
Nyugodtan upgrade-elhetsz most is Win10-re ingyen. Letöltöd a MS oldaláról a legújabb 1803-as Win10 telepítő iso-t. Majd feltelepíted. Mikor a telepítő kéri a termékkulcsot, beírod neki azt a Win7 kulcsot, ami a gépre van ragasztva. Kicsit hosszan fog rágódni rajta, de tovább fog engedni.
Az X230-on a Win10 fullra támogatott. Bár a Win7 sem tragédia rajta, 2020-ig annak is van supportja végül is, annyira még nem elavult, hogy használhatatlan legyen.
-
válasz
Apollyon #99501 üzenetére
Nekik is érdekük, hogy a szarjukat használd. Örüljenek, hogy nem hajítod ki nagy ívben a gépet, miután megtudod, milyen egy remek rendszer.
Direkt hagyták nyitva a kiskaput, nyilván céges használatra számlás rendszert használj, home userként szerintem ez a megoldás nyugodtan tekinthető majdnem teljesen fehérnek. -
Silεncε
őstag
válasz
Apollyon #99501 üzenetére
Nem. A HDD borzalmasan megfogja a gépet, mert a CPU malmozik, amíg vár az adatra a HDD-től. Az i5-öt, ami a 230-ban van (nekem asszem egy 3320m van benne) még nem nagyon sikerült megfognom semmivel, pedig legutóbb egyszerre futott a Spotify, VSCode, FF 20 tabbal, PyCharm és biztos ami biztos ráindítottam még egy Visual Studiot is
-
Tikakukac
titán
válasz
Kapaszkodj: nem csak win7 van az x230-amon, de 32 bites is! Pontosan azért, mert sok progim van, ami csak így futhat.
Amúgy mindegy mit pakolsz fel, HDD-vel borzalom. Kulcs meg olcsón beszerezhető apróról is ha nincs. Egy hete vettem msata 250 gigát 10k-ért. Nem tétel érte.
Francia91: Erősen meglepne, ha ez így tiszta lenne. Hogy az MS nem küldi ki neked a feliratot meg írtja le a háttered, az egy dolog. Azt akkor sem küldi, ha...
-
-
Silεncε
őstag
válasz
SSD nélkül a Win10 nagyon nem az igazi (finoman szólva). Meg lehet próbálni, de sokkal rosszabb lesz, mint a Win7 HDD-vel (a win10 elvileg jobban I/O igényes ami meg nem igazán jó ha HDD-d van). Maga az X230 támogatott Win10 alatt, a Lenovo Vantage app (Store) letölti hozzá az összes drivert. Én is 230-at használok Win10-el, teljesen jó, csak nekem van benne egy 860 EVO. Meg lehet próbálni, de akkor mindenképp 7200as HDD legyen benne, az 5400-al a hajad is ki fogod tépni, olyan lassú lesz
-
Chaser
legenda
válasz
Apollyon #85551 üzenetére
csináld meg a biosát és az lesz...
egyelőre örüljünk, hogy whitelist mentes bios van
alulfesz meg tuning qrta drága gamer gépekben van és abban se mindben
ha azt nézed, hogy akár c2d korszakban is volt olyan desktop lap, ami teljesen antituning volt, ugyanolyan árban viszont más gyártótól nagyon király lapok is voltak akkor nem meglepő ez
notebooknál azért nem feltétlen egyszerű egy cirmos reset ha valami nem úgy sül elés a gyártók sem szeretnék opatni' magukat nyilván, teljesen érthető
de a sw-es mod is valami, kvázi bios modként is üzemel, de nyilván csak az adott os alatt él -
Tim82
félisten
-
-
-
arcszesz
aktív tag
válasz
Apollyon #85377 üzenetére
Ezért kell szoftveresen állítani. DPM-et nem érdemes bekapcsolni mert gyakran fagy ezeken a régi gpu-kon.
Milyen linux?
Nálam így néz ki a manuális beállítás, próbáld ki:# echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_profile
A válaszék low/mid/high.
Állandóra egy sor a /etc/rc.local -ba:
(sleep 30 ; echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_profile) &
-
Chaser
legenda
válasz
Apollyon #85353 üzenetére
nem hinném, hogy értelmetlent kérdeztél volna
ez a megfogalmazás is ua. kb
a válasz pedig ua. megint
de akkor hogy egészen konkrét legyen:
winben mindegy, hogy ati v. intel vga az aktív, dsub engedélyezett
ha már biostól dsubon akarsz képet látni azt külön engedélyezni kell
csak dp-hez szükséges az atinak aktívnak lenni - van valami kis bizb@sz, amit csak az atihoz mellékeltek, emiatt intelen nincs digit kimenten kép, dsubhoz viszont nem kell bizb@sz, az mindkét vga-n működik - -
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #73618 üzenetére
Okádék felület, kicsi is, pontatlan is, borzalmas.
Van még abba is IPS. Az más kérdés, hogy kiszédülök az ablakon olyan áron az is.
HSM: A chip maga nem ad ki hangot. Ez olyan, mint az Intel DVI 2k felbontása. FHD felett nem ad ki, mert nem ad ki. Ha 200k-s kábeled van akkor sem.
-
válasz
Apollyon #73524 üzenetére
Hát te tudod, egy ideig még a T61 is jó lesz az biztos. Meg mondjuk Debian az az ólajtón is fut.
@jss : Amit a kollega mondott, meg ha windóz van rajta akkor tudsz azzal is wifi hotspotot alkotni a gépből, így a másik rajta keresztül ki tud menni a netre, illetve tud másolni.
LAN kábellel is összedughatod őket, de akkor 1. crosslink kábel kell, 2. fix IP a gépeknek.
-
HSM
félisten
válasz
Apollyon #73524 üzenetére
Persze, én is elbírom, mégis inkább 14"-es gépet használok. Az "elbírom" és a "kényelmes" nagyon nem ugyanaz. A 17-est is elbírnám a 4+kg-jával, de hogy egy rémálom lenne egy kézzel tartani, miközben bármit csinálok, az is 100%.
Ezek a 15-17-es gépek inkább asztalra valók. Sokat hurcolni meg a 12-13", kompromisszumnak pedig jó a 14".
-
btudos
nagyúr
válasz
Apollyon #73519 üzenetére
Miert alkalmatlanabb komoly munkara egy ugyanolyan hardverrel szerelt subnotebook mint egy 15,6"-es dog? Dokkolon, monitorral pont ugyanazt tudja (erdemi munkahoz ugyis monitor kell), cserebe feleakkora helyen fele akkora sulyt jelent, amit repulon, vonaton, buszon is kenyelmesen tudsz hasznalni. En jokat rohogok Kanizsa-Bp vonalon az olbe behajtogatott "normal" meretu gepeken, amiken se gepelni, se a kijelzot nezni nem lehet kenyelmesen. En meg az X200-zal, vagy rosszabb esetben meg a T430-cal is boven elfertem.Elhiszem, hogy kompromisszumnak a 15,6" jo, de ha mar munkagepekrol beszelunk, nem a gep merete donti el, mi tartozik oda, hanem a munkakor donti el, milyen meretet igenyel.
Nyilvan dGPU igeny, vagy komoly prociigeny mellett nem igazan rug labdaba, de legalabb annyi elonye van a kis meretnek, mint hatranya. Csak annyi szamit, kinek mi a fontosabb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #73505 üzenetére
Zoknipóc az régebbről van
Rakhatsz rá bármit. Itt alapjában véve annyira fájt a gép minden része, hogy nem. 2530p alakult, de x200 mellett megint kuka, x220-ig 12"-ban csak TP. Utána meg inkább Dell. HP nekem még mindig nem adja ki pedig most nagy a borlás velük, nem akarja a szívem.
-
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Apollyon #71017 üzenetére
No igen. Mondjuk nekem a dokkoló+asztali prefifériák bőven beleférnek az egy device-ba.
Nekem ez csak a lehetőségek bővítése.
Nekem amúgy a TrackPoint szokott csak hiányozni, hogy nem tudom csak úgy kétkezes gépelés közben arrébb pöccinteni a kurzort, csak ha leveszem a kezem a klaviatúráról.
Bár erre is van megoldás: [link]
Amúgy a scrollal nálam nincs gond, szabadon futós a G9x egerem srcollja [link], nagyon gyorsan és precízen lehet vele srollozni, kategórákkal jobban, mint bármilyen más eszközön.Ami a konzumer gépeket illeti, láttam ilyenből korrekt lenovókat, de meg kell hagyni, az újabb Asus-ok közt is akadnak nagyon jók.
Van ismerősi körben pár (K43, és K53 típusok), és nagyon szépen teszik a dolgukat, pedig nem drága gépek.
Nyilván nem egy Thinkpad X/T/W minőség, de kellemes nem-starapa gépek, jó teljesítménnyel.
-
HSM
félisten
válasz
Apollyon #70962 üzenetére
A gagyi kijelzőre amúgy szvsz egy külső monitor a legjobb megoldás... Én eladtam most az asztali masinát, de eszem ágában sincs lemondani a 24"-os jó kis Dell IPS monitoromról, szeretett "asztali" billentyűzetemről és halál pontos Logitech G9x "gamer" egeremről.
Ezek a gyári kijelzők arra valók, hogy mobil lehessen az ember, kis áramfogyasztással, a kis méretük miatt úgysem lesz rajtuk soha olyan az élmény, mint egy rendes megjelenítőn.
-
-
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Apollyon #70807 üzenetére
Elvileg bármekkorát tud fogadni, annyi a trükk, hogy ha 3TB-nál nagyobb (nem rémlik, hogy lenne ekkora notivinyó
) akkor GPT-re kell formázni, hogy az összes terület elérhető legyen, arról meg csak UEFI bios-al tudsz boot-olni.
De ha van másik rendszervinyó amin 64bites oprendszer van akkor simán lehet bármekkora a keretben. -
Francia91
veterán
válasz
Apollyon #49626 üzenetére
Szerintem a CPU rendben van alapjáraton, nálam is ilyen értékeken van. Viszont a 82 már gáz, nekem a P8600 full terhelésen 78 fokot produkál. Nekem játék közben beáll 82 környékére a GPU, úgy, hogy még nem adtam rá minden grafikai pluszt (nem terhelem feleslegesen, amivel játszok, az az alapbeállításokkal is nagyon szép), renderelés alatt ment fel 87-ig.GPU 90 felett kezd érdekes lenni.
-
btudos
nagyúr
válasz
Apollyon #43249 üzenetére
50 k-ból mást nem is érdemes venni, csak egy kupac roncsot fog kapni. Használt üzleti ennyiért, és felejtse el a játékokat.
dbius: Teljesítményre vagy tartósságra a régebbiekkel sem lenne gond, de a kompatibilitási problémák miatt (T42p-re a proci miatt nem tudtunk Win8-at rakni ősszel, pedig megnéztük volna hogy teljesít vele) valóban ésszerűbb a T61.
-
Chaser
legenda
-
audi100td
nagyúr
válasz
Apollyon #40559 üzenetére
Por leginkább a hűtő lamelláiban, valamint a ventin szokott összegyűlni, érdemes finoman lefogni a ventit és alaposan kifújni. A levegőt a gépház aljáról szívja a szellőzőrácsokon keresztül, ezeket érdemes lehet még átnézni, illetve a keyboard bezel-nél is van egy szellőző bal oldalt, bár ezeken a helyeken annyira nem szokott összegyűlni a por, emiatt darabjaira szedni szerintem nem érdemes, hacsak nem melegszik túlzottan. Esetleg egy friss pasztázás is ráférhet ha eddig nem volt még leszedve a hűtő.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Apollyon #40281 üzenetére
Thinklight mellett van a cam. Az nem sok modellben szokott lenni tényleg. Nappali fénynél egész korrekt. Lámpát este bekapcsolom, más fényforrás nem is kell, nem terheli annyira a szemet mintha csak a kijelző világítana. Van hogy sokszor ezen írom a feladnivaló cuccokat, nagyon hiányozna a kis pilács
Ha megmarad valszeg kap egy erősebb cpu-t is, "mert csak" alapon, P8600 mindenre elég nekem. 1600-on használom amúgy alulfeszelve.
-
Chaser
legenda
válasz
Apollyon #40276 üzenetére
Csak az IPS, csak azt szereti...
Nem mondom, TN-hez képest elég korrekt a T500 kijelzője - ezt is megértem -, de nem IPS. Gyengébb hw-rel végül is megvagyok, az se olyan nagy gond hogy a T60 nem hangtalan mint a T500. T500 ha elmegy megy helyére egy kis desktop 22" IPS monitorral. A mostani T60 meg szinte új, kijelző is perfekt maximálisan, nem szívesen válnék meg tőle, két mobilgépet meg nem használok. T500 már pihenő üzemmódban van. Amint megjött az új "T60" azóta azt használom.
1ébként minden más T500 mellett szólna persze..ha kell akár hangtalan, kapcsolható a vga, 3G ready, camera - na jó ezt csak bohóckodni használják a gyerekek - , SD olvasó, 8GB ram, erősebb cpu..az audio csatik elülső elhelyezése szól csak ellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 2042
- Trollok komolyan
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amatőr csillagászat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged