- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #94766 üzenetére
Dokkoló van? DVI-HDMI kábellel biztosan menne annak a DVI portjáról.
Elnézést amúgy, valóban én néztem be, T400-nál nincs DP.
Még valami: lehet, hogy egyszerűen a TV menüjében kellene forrásnak manuálisan azt a HDMI portot beállítani, amelyikre az adapter csatlakoztatva. Az én jó pár éves 32" Philips TV-men pl. ha mindkét HDMI portban van kábel, ezt kell tenni.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #94764 üzenetére
Gondolom, ha már analóg (VGA) jelről digitálisra (HDMI) alakító adapterrel próbálkozol, nem pár ezres passzív vacak...
Ha már egyszer van a T400-on a digitális jelnek is port (DisplayPort), akkor miért nem egy DP-HDMI átalakítóval próbálod meg? Hang azzal sem lesz, mert a T400 (és úgy általában az utolsó Core 2 Duo-s generációs notikhoz használt Intel GM45 chipset) azt nem tudja még továbbítani, kép igen.
-
RoboGuru
tag
válasz
tothjozsi96 #94688 üzenetére
3 dolog is közre jászhat. Win10 új verzió, vga illesztőprogram és a böngésző, azok közül is a firefox ami mostanában nem áll a helyzet magaslatán főleg a két előző kombóval.
-
Papooo
senior tag
válasz
Pentium 4405 cpu és 16 gb ram mellett ugyanez a probléma jelentkezett, az FB-n kívül még 2-3 másik alkalmazás alatt is.
A windowsban lehet valami gond, Lehet hogy érdemes lenne újrarakni, nálam ez oldotta meg -
donjohnson
addikt
válasz
nézd meg a cpu használatot feladatkezelőben facebook alatt.
szerintem valami leterheli olyankor a procidat.
esetleg próbáld meg a facebook-ot másik böngészővel. -
azbest
félisten
válasz
tothjozsi96 #94671 üzenetére
-
MrSealRD
veterán
válasz
tothjozsi96 #94210 üzenetére
Ha sleep-be rakod a gépet és lehajtod a tetejét akkor hold szimbólum nem világít?
-
boost
veterán
válasz
tothjozsi96 #94048 üzenetére
Nekem vanT520am meg T560-am is. Az USB3 az egyetlen komoly különbség szerintem. Az, ami miatt javaslom a T560at. A T560am 3K kijelzos, az elég gyakran megzavarja a windowst, foleg kulso monitornal, de ha jól mukodik, akkor nagyon szép.
-
btudos
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #94048 üzenetére
T560-assal sok tapasztalat szerintem nincs a topikban. Engem zavarna, hogy a numpad miatt nem a képernyő közepénél van a billentyűzet középvonala, ezt érdemes figyelembe venni, ha T530-nál újabb gépben gondolkodsz. Véleményem szerint annyira olcsón kapni T520-at, hogy jobban megéri azt venni, az is elég nagy előrelépés a T400-hoz képest, és megfelelő felszereltség (SSD, kellő mennyiségű RAM, FHD kijelző) esetén nem lesz rosszabb használni, mint egy T560-at.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #91448 üzenetére
Csinálj egy sebesség tesztet.
Ha ténylegesen csak max 1-10 mbit/s körül vánszorognak az adatok lehet kompatibilitási probléma. 5300 draft 1.0-át tud. Ha a router csak 2.0-t akkor szoktak kínlódni egymással mert nem teljesen kompatibilis a kettő.
Egy olcsó mini usb adapter valami újabb chippel is megoldja a problémát. -
arcszesz
aktív tag
válasz
A win driveres 40Mhz tiltás lesz az oka ahogy írták. Linux alatt simán hasít az 5300 2,4GHz only routerekkel 300 megabiten.
-
Tim82
félisten
válasz
Valószínűleg igen, lecsekkoltam az előbb barátnőm T500-án az 5300-at: 5 GHz-es hálón csatlakozik egy TP-Link Archer C5-re (v1.2, ez még a 3 antennnás Atheros-os, OpenWRT kompatibilis változat, de gyári firmware-rel) és 360-365 Mbps-t ír sebességre neki a Windows 7.
(Persze ezt a Windows-féle "sebességmérést" tudomásom szerint legfeljebb viszonyításnak érdemes figyelembe venni, nem tekinthető teljesen megbízható adatnak.)
-
Pubszon
veterán
válasz
tothjozsi96 #91437 üzenetére
Nekem a 3 antennás D-Link DIR655-re 300Mbps-al csatlakozik a T420, 6205 kártyával (40Mhz-en, 20Mhz esetén 130Mbps).
A router és a WLAN kártya is ennyit tud.
A DIR600-as routerekkel pedig 150Mbps-ot (40Mhz-en, 20Mhz esetén 72Mbps). -
Tim82
félisten
válasz
Milyen routered van?
Lehet, hogy a kártya tudna többet is, csak a router nem.
-
donjohnson
addikt
válasz
vidd közelebb a laptopot a routerhez egy próba erejéig. hátha akkor magasabb sebességen csatlakozik.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #91435 üzenetére
A Draft-N csak annyit takar, hogy amikor az adott kártya kijött, még mindig nem volt meg az N-es szabvány végleges specifikációja.
Az 5300AGN mellesleg ugyanúgy tudja elvileg a 450Mbps maximumot. Specifikációk Intel oldaláról.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #91382 üzenetére
Akkor a hirdetők menjenek el kapálni, mert ehhez a szakmához legalább 50-es IQ kell az meg nincs meg. No offense csak baromira kiborít mikor valaki matrázza a baromságát pedig ott a rohadt gugli és 30 másodperc után tudod az infókat.
A T530 i7M és NVS kombóig jött 90W-al (és igen, már ez a konfig is 83W-ot bezabál, és fogy az akksi csúcsra veretve) afölött 135W-os töltővel jöttek a quad procis NV-s gépek.
Az, hogy a lomis nagyker és a német szeméttároló mivel adja az a kutyát sem érdekli.
-
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #91382 üzenetére
Miért nem nézitek meg Lenovo oldalán, milyen töltő járt gyárilag a géphez? Szériaszám alapján megtalálható a gyári konfig. Mondjuk lehet, gyárilag is 90W volt hozzá, nekik nem baj, ha töltőről is fogyasztod az akksi élettartamát...
De mint írtam, kikapcsolható Power Managerben, csak akkor sanszosan nem lesz elég energia, hogy kifussa magát, vissza fog venni a teljesítményéből. Barátnő T430-asán is van opció erre, hogy használhatja-e az akkut, ha nem elég erős a táp. -
HSM
félisten
válasz
tothjozsi96 #91377 üzenetére
Kevés a kraft.
PowerManagerben tudod kapcsolni, hasznláhat-e ilyenkor akkut, vagy vegye vissza magát.
De tényleg az erősebb töltő kéne.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #91379 üzenetére
Egy kazánház géphez nem ártana
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #91377 üzenetére
Fogyó akksi az mondjuk Apple-nél néha feature ugye, de első körben remélem 130-as tápot adtak hozzá.
-
Aethelstone
addikt
válasz
tothjozsi96 #90647 üzenetére
Az 2 elektroncsövön is hasít
-
buherka
addikt
válasz
tothjozsi96 #90238 üzenetére
Nálam a T500-nál ki van kapcsolva a választható VGA. Mindig csak az egyik aktív. Így jól működik.
Lényeg hogy sikerült...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
tothjozsi96 #90237 üzenetére
Most "aktív" a switchable graphics és most jó a fényerő... Durva.
Köszönöm!! -
buherka
addikt
válasz
tothjozsi96 #90233 üzenetére
Ezt semmi sem okozza...mivel minden újraindításnál a Win az energia gazdálkodási séma alapján indítja a gépet.
Mivel neked a fix alap séma van még elmentve ezért ne csodálkozz, ha mindig a max fényerőt tolja az arcodba.Telep ikon jobb alsó sarok, ide jobb klikk...Képernyő fényerejének beállítása...általában itt a Kiegyensúlyozotton van az alapbeállítás, majd ezen belül Séma beállításainak módosítása...ott már látod a fényerő szabályzó csúszkát. Beállítod ahogy akarod, majd Módosítások mentése...csak ez után fog a fényerő változni, de ez már fix lesz, minden újraindításnál.
-
fungi
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #87975 üzenetére
Be tudod állítani Smart módban a Tpfc /Program Files-ban találod/ ini fájljában hogy milyen hőfoknál kapcsoljon be, mennyire pörgesse, meg hogy mikor hagyja abba, akkor nem fog 33 fokos cpu-nál feleslegesen pörögni.. példa-
MenuLabelSM1=Smart Mode 1/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
Level=45 0 // Level=140 0
Level=48 1 // Level=150 1
Level=53 3 // Level=165 3
Level=65 7 // Level=175 7
Level=83 64Én most default fanon használom a T500-at, így elvan 40 fok körül alig hallható fordulaton a venti, de másik T500-on /régebbi Bios-sal/ meg pörgette úgy mint Nálad, ott jó a Tpfc igazán...
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #86433 üzenetére
Akkor csak jól gondoltam
Nálam a HP 8560W-nél is tiltható a BIOS-ban a webcam, ezért gondoltam rá -
jani0114
tag
válasz
tothjozsi96 #86401 üzenetére
Töltsd le a MyCam ingyenes alkalmazást. Kicsi ügyes, telepíteni sem kell. [link]
-
Tim82
félisten
válasz
Ha Win 7 az oprendszer, látszik a kamera az Eszközkezelőben, mint hibátlanul működő eszköz (asszem, Képalkotó eszközök vagy valami hasonló név alatt kell listázva lennie) és telepítve van a Hotkey Features Integration, akkor nézd meg, hogy behozza-e a kamerát az Fn + F6 kombó.
Skype alatt meg itt nézted? Eszközök -> Beállítások -> Videóbeállítások - merthogy alapból nem fogja bekapcsolni a kamerát.
-
Francia91
veterán
válasz
Eszközkezelőben benne van-e? Ezt nézd meg. Valamint azthiszem, BIOS-ban mintha lehetne tiltani... Ezt is lesd meg
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #85700 üzenetére
1-es rpm-en semmi hangja, 2-esen már egy kicsi, de azt csak akkor használtam ha cpu igényesebb művelet volt
és természetesen a cpu-t alulfeszeltem és normál üzemmódban 2ghz-en ment csak a p8600
bios is vagy 0-n tud tekerni, vagy min. 1900 rpm környékén első fokozaton, az ment mindig, jó is volt úgy, ha nem állítottam fentebb nagy terhelésnél akkor se melegedett túl semmi, nem állt le a gép, de úgy már meleg volt, olyankor átlőttem 2-esre, extrém esetben 3-asra amíg kellett -
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #85698 üzenetére
nekem úgy ment az x200 majd' egy évig, csak én fixre állítottam a ventit 1-es fokozatra, amikor nagyon strapáltam kettesre..csak a venti nyikkant meg
szerk: ventinek lehet nem tetszett a sok por, lakásfelújítás volt és ment bele rendesen, néha belefújtam a venti nyílásba egész korrekt felhő jött ki
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #85163 üzenetére
tudsz undervoltolni, de órajel csökkentéssel is jár
%-osan meg tudod adni winben mennyi legyen az órajel, adott órajelhez változik a feszültség is
turbot ha nem akarod 99% és már nincs isnálam első genes i5 van ami jobban melegszik, de konkrétan lesz@rom, ha értelmes a hűtés nincs vele baj és értelmes a hűtés, 540m fixen 2,4G-n, mellette egy nvs5100 és semmi gondom, főleg most, hogy 5 éves kora óta először kapott egy újrapasztázást
510-est is pasztáztam egyet, anélkül se volt vele nagy gond, ott csak nvs3100 van, nem nagyon fűt, de pasztázás után már-már t500 szint ha nincs maxra fixálva a cpu hanem marad os-.re bízva a szabályzás, amin meglepődtem
ezt csak az urban legend miatt, miszerint első genes core i fűt mintazállat'jobban mint az utódok, tény, de nem jobban mint a c2d és nem mindegy milyen vga van mellette és milyen gép, nyomi konzumer öccáz' ft-os hűtéssel biztos nem ilyen hőmérsékleteket ad
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #85163 üzenetére
Szerintem is. (Ha nagyon meleg a proci.)
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #85161 üzenetére
Nem is fogod. Undervolting csak C2D CPU-nál használható.
Szerk.: A turbó izzasztja a procit. Akkor használd, ha nagyon nem elég a balanced órajel.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #85125 üzenetére
Végül is csak azt nem tudjuk meg tőled, hogy 1. gyári-e az akku, 2. milyen állapotúnak látja jelenleg az akkut a gép, 3. melyik Windows (7, 8/8.1, 10) van a T420-adon. Így aztán akár az akku miatt is lehet, csak hogy megtegyük a napi tippmixet.
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #85101 üzenetére
RJ45 csatit 7k-ert cserelnek. Ezt kb 1 honapja kerdeztem.
-
csubuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #85101 üzenetére
Örülj neki
Nekem az X220-on az van rosszul. Azt kb lehetetlen cserélni. Bevallom nem is érdekel igazán, úgy van kezelve a gép, hogy csoda, hogy még egyben van...
-
soldi3r
veterán
válasz
tothjozsi96 #85091 üzenetére
A gep latja es lotyog a muanyag micsoda? Az usb csatinak vannak kis lemezfulei, lehet azok vannak csak kihajolva. En elsore azert nem allnek neki alaplapot forrasztani.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #85095 üzenetére
Attól függ ki mennyiért csinálja majd meg. Sárga csatit égen világon nem sikerült szereznem, ha van rajta olyan, főleg ilyen nagyon furán forgatott, akkor szopóroller, majd lesz fekete, ha egyáltalán lesz az is rakin valakinél, max rendelés. Plusz kimegy a munkadíj alaplap kibontásra is. Na így lesz az olcsó és tuti gép drága és hát nem annyira tuti.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #85093 üzenetére
Nincs jobb ötletem, minthogy elviszed szervízbe, mivel otthoni körülmények között, sima felhasználói tudással nem nagyon fogod tudni pl. a törött USB csatlakozót megjavítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #85093 üzenetére
Ezek szerint egy nem nagyon jó, főleg nem tökéletes T420-at sikerült venni. Ha a nyelv van benne lötyögősen, akkor azok csaticserések lesznek.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #85091 üzenetére
Keresd meg a harmadik USB portot, merthogy három van neki (két normál, egy powered és még ezeken felül is van egy USB/eSATA kombó csatlakozó).
-
Bakicsak1van
csendes újonc
válasz
tothjozsi96 #84454 üzenetére
-
jani0114
tag
válasz
tothjozsi96 #84477 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam. Nekem T500 van, azon van Display Port is. Meg attól függ minden hogy mire akarod azt használni. Mert a TV-ken általában HDMI port van.
-
jani0114
tag
válasz
A 2504-es dokkolón nincsen Display Port . A laptopon meg szerintem ugyanúgy müxik minden dokkolón is.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #84456 üzenetére
ez mindre vonatkozik, ha only intel akkor nincs gond semmilyen felállásban, ha ati+intel és engedélyezve van az ati is win alatt csak akkor él a dp ha az ati az aktív, bár lehet ám mindenképp csak ati jó neki ebben az esetben mert ahhoz van rendelve a dp, de semeddig nem tart kipróbálni, nézd meg
-
Chaser
legenda
válasz
persze, intelesnél is, gépnél is működik de ha engedélyezve van az ati is biosban akkor win alatt csak akkor ha ati-ra van állítva
-
válasz
tothjozsi96 #82892 üzenetére
Vagy de, vagy viszont.
-
válasz
tothjozsi96 #82743 üzenetére
Amikor úgy érzem, hogy nem annyit bír, amennyit ír. Panával még nem volt ilyen, csak Sony-val.
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #82743 üzenetére
Amennyi időnként fontosnak gondolod, hogy a valós kalibrálási értéket lásd. Amúgy nem sok értelme van.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
tothjozsi96 #79635 üzenetére
Dettó, nálam is ugyanez, na erre én is kíváncsi lennék.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #79592 üzenetére
a wines managementet használd és nincs gond
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #79424 üzenetére
Nem tudod.
-
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #79426 üzenetére
Ja látom mi a helyzet.
Akkor azt hiszem marad Win7.
Köszi.
-
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #79424 üzenetére
Sziasztok. T500-nél érdemes lehet Win 10-el próbálkozni? Van valakinek ezzel tapasztalata?
tothjozsi96: Bocsi nem neked akart menni.
-
válasz
tothjozsi96 #79258 üzenetére
Amikor érzed, hogy nem egészen annyi van benne, amennyit ő gondol.
Ha hipochonder vagy a géped illetően, akkor havonta. -
solaris7
tag
válasz
tothjozsi96 #79176 üzenetére
Én is frissítettem T500-ra detto ugyanaz
10 perc és lefagy.Felraktam tiszta telepítés asztalira,a véleményem nem változott egy hulladék mint a 8.1 csak jobban testre szabható.Megsem közelíti a win7-et.Pénz-pénz-pénz.
A win7-et meghagyom.Átlagos felhasználásra internet böngészés zene stb tökéletes a T500-on a Linuxmint 17.2(mate). -
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #78369 üzenetére
Nem, csak a valós állapotot fogja mutatni. Lehet, hogy a %-os érték nőni fog, amit az AIDA64 mutat, de rosszabb nem lesz az akkud tőle.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #78359 üzenetére
Szerintem tiltsd is le az Atit, csak fogyaszt, 3D teljesítményben nem lesz számottevően hasznosabb.
(#78361) degas2428: szalagkábelt nem cserélted? Szerintem azt is kellene. A LED kártya megegyezik, de az LCD kábel más: 1366 X 768: FRU 04W1617, 1600 X 900: FRU 04W1618
(#78362) zedii: A Deltát én is ajánlom, korrektek.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #78359 üzenetére
Nincs.
-
válasz
tothjozsi96 #78322 üzenetére
20 perc a csere, ha először csinálod, 30.
Hardware Maintenance Manual segít benne, minden TP-hez elérhető, guglizz rá.
Én a legolcsóbbat vettem kínából a W500-ba, talán már több mint egy éve, kb 1 centi holtjátéka van most (napi szinten jó sokat van nyitva-csukva). -
csubuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #78322 üzenetére
Másfél óra meló cserélni (kb.), hagyd rá inkább
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #78307 üzenetére
Csavarok miatt nem hiszem. 2-2 csavar tartja mindkét oldalt. Ha azok a helyén vannak akkor azt ki nem lehet onnan robbantani. A T400 hangszórói alapból szarok. Mint a legtöbb TP hangszórója. Sokat ne várj tőle. Esetleg nézd meg, hogy nincs-e berepedezve, beszakadva a membrán. A keyboard bezelen lévő lyukakon bemászik pont oda a kosz meg minden szar. Tud dzsuva lenni ott. Amúgy kb. 1-2k-ért már lehet venni hangszórót T400-hoz. A csere meg kb. 5 perc.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #78307 üzenetére
Lehet portól is. Még mielőtt cserélnéd, érdemes lenne óvatosan kifújni a hangszórót és a környékét sűrített levegős palackkal.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #78305 üzenetére
A Draft N-es kártyák tudtommal még azelőtt kerültek piacra, hogy 2009-ben véglegesítették volna az N szabvány pontos specifikációit.
-
cserda
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #78287 üzenetére
Az egy t410 és Wifin megy
-
cserda
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #78277 üzenetére
Sajnos a másik gépemmel teljesen jól megy a dolog tehát itt lesz a probléma nem a hálózattal
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #78213 üzenetére
Megint lecserélnéd, mint a múltkor?
Nem kell komolyan venni, csak ugratlak.
-
Gondwana
addikt
válasz
tothjozsi96 #78149 üzenetére
Nem a touchpad vàlik èrzéketlenné, hanem a synaptic f0ss@ össze magàt. Nàlam bàris pàr napon belül a harmadik gép csinálja. Nàlam valami kéretlen Win-update lehet, mint ami minden hònap màsodik szerdàja reggelén elqrja az ahci drivert, majd boot utàn 3-4 percel kifagy.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #78129 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #78127 üzenetére
Indítópult.
-
Aethelstone
addikt
válasz
tothjozsi96 #77933 üzenetére
Akkó' letölt, kiír és indít
-
válasz
tothjozsi96 #77931 üzenetére
Vagy a jack adta meg magat, vagy fejhallgaton felejtette magat (nekem nem Lenovos driverem van, s szandekosan kezzel valtok, ha szukseges), nezd meg a sound panelt.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77877 üzenetére
3 ok lehet leginkább:
1.) Valamelyik köztes órajel/fesz kombót nem bírja (mert gondolom, nem állítottad be a tesztelés idejére, hogy csak a legkisebb/legnagyobb között tudjon változni).
2.) Nem olvastad el (rendesen?) a hozzászólásomat, így nem tudod, hogy az IDA-ra is figyelni kell.
3.) Olyan utasítás hibázik, amit a Prime95 nem tesztel.Mind3 esetre a legegyszerűbb, ha emelsz egy osztásnyit a feszültségen, ha ez nem segít, akkor állítsd vissza, és az 1. pontban írtat állítsd be, és úgy nézegesd.
-
válasz
tothjozsi96 #77877 üzenetére
Mit diktal a jozan esz?
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #77567 üzenetére
P8600-as X200 és T9400-es T500 után ültem át egy 520M-es X201 elé. Az utóbbi mindkettő C2D-nél érezhetően gyorsabb, több L2 cache ide vagy oda a T9400 javára. Nem annyival persze, hogy azt mondjam, durván lelépi a korábbi gépeket.
-
Chaser
legenda
válasz
Nem hiányzik belőle. T9600 egy mobil i3-at elverhet ha nem több szálas alkalmazást nézünk, az i5-öt nem. Eleve c2c gyorsabb.
spuros Ha nincs defekt a 201-nél annyiért vedd meg, vicc ár érte.
-
Tikakukac
titán
válasz
Miért hiányzik? Ne mondd, hogy érzed mert falnak megyek
Teljesen más az egész.
-
Scooter
tag
válasz
tothjozsi96 #77562 üzenetére
Jól elvagyok a T400+P8600 párossal. Mondjuk kapott jó féléve egy ssd-t, na az megdobta a használati élményt. Mondjuk jelenleg win8.1-el használom, de ha teljes értékűen szeretnéd, hogy minden hardvered menjen, ahhoz win7 ajánlott.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #77562 üzenetére
Azért, mert a T9600-ad órajele magasabb, még nem biztos, hogy jobb-erősebb-gyorsabb egy első generációs Core i5-nél is akár. Valahogy a tesztek sem ezt igazolják.
spuros: még valami, X201-re tűrhető Windows 8/8.1 támogatás van, T400-ra kevésbé, ha esetleg ez is szempont.
-
thgergo
tag
válasz
tothjozsi96 #77554 üzenetére
Végén utolsó sor:
06 0F 01 31 06 25 01 20
07 25 01 20 08 25 01 20
09 25 01 20 0A 25 01 20Félkövérrel jelölt számok a szorzók. rendre 6x(SLFM), 6x, 7x, 8x, 9x, 10x.
Ha az utolsót megnöveled 0A-ről 0B-re akkor a max szorzó 11x szeres lesz. Mivel nálad a BIOS letiltja az IDA-t (ezért szürke a checkbox) 11x re nem fog felmenni csupán a 10,5x-re.Esetleg ha nem megy, megpróbálhatsz 0B helyett 4A-t beírni, ami direkt a 10,5x szorzót jelenti. = bárhova beírod a "4" előtagot 133Mhz-el nagyobb lesz az a szorzó. Kivéve az SLFM ahol nem supportált a feles szorzó Hogy ezt az rmclock lekezeli nem tudom, de ezt kell beírni a cpu MSR regiszterbe, feltételezem az rmclock is így működik.
low power states-ek miért vannak letiltva? C2E-C4E? Szerintem azzal kicsit jobb lenne az idle fogyasztás.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #77554 üzenetére
Hülye kérdés, de a processzor típust beállítottad mobile-ra rmclock-ban?
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #77547 üzenetére
Speedstep-et nem kell kikapcsolni, ez hülyeség!
Én ez alapján csináltam, és azóta is tökéletes!(#77550) metal01
Nálam semmi gond sincs az SLFM-mel. IDA és SLFM is bekapcsolva. Az IDA-n is megelégszik 1.075 V feszültséggel. Latency-t sem tapasztaltam még eddig. Mi lenne ez nálad pontosan? -
thgergo
tag
válasz
tothjozsi96 #77547 üzenetére
Speedstep kikapcsolása csak akkor kell ha 11x szorzót szeretnél beállítani mindkét magra. (2933Mhz) De ehhez moddolt BIOS is kell úgy tudom.
RMclock a feles szorzókat sosem kezelte le, de hézzel hozzá tudod adni egy regedittel, pl a 12x-es szorzót is. Nem tudom hogy működik-e nekem anno nem volt gondom.
Persze ilyenkor a 11x szorzó hatására figyelembe kell venni azt is hogy néha turbózni 1 maggal fog 2933Mhz-re, ha az IDA engedélyezett, így kicsit több feszültséget kell beállítani. Ezt elkerülendő a feles 2800Mhz-nek (64+10)x=75x szorzó felel meg, regeditben talán ez is beállítható. (Hexadecimálisan 0x4B, ahol az első 4es "bit" felel meg egy feles 133Mhz hozzáadásának, és a B=11 hexadecimálisan)
-
tothjozsi96
addikt
válasz
tothjozsi96 #77545 üzenetére
Utána olvastam, azt írták kapcsoljam ki a Bios-ban a Speedstep-et, ki is kapcsoltam.
De most nem tudok szorzót állítani, egyáltalán semmit...Szerk.: Nekem is az van fent!
KépAz előbb direkt újra telepítettem a programot, hátha jó lesz. De nem!
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #77545 üzenetére
Nekem 2.35.0 verziójú RMClock van, ennél biztosan van ilyen (de a verziószámot már korábban privátban is beszéltük)
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #77542 üzenetére
-
kukacosalma
csendes tag
válasz
tothjozsi96 #77290 üzenetére
Köszönöm, de alapból AHCI-ben lett telepítve minden és a Biosban is úgy van. Már ellenőriztem.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77230 üzenetére
Ne fusson az RMClock, amikor átírod (azért, mert kilépéskor menti a beállításai, biztonsági okokból, így felülírja), ezt pár hozzászólással később írtam.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77218 üzenetére
Olvasol is, vagy write only vagy?
-
metal01
őstag
válasz
tothjozsi96 #77172 üzenetére
5 centi sok. Érdemes cserélni. Én ha nem viszem a gépet sehová nyitva hagyom nem zárom le. Van amikor napokig úgy van. A zsanérok még mindig feszesek.
Szerk.: Csak az alaplap nem az jelenleg :/
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77082 üzenetére
Minden CPU-nál egyedi, hogy mit bír, az egyém pl. alapfeszen 8x-os szorzóig működik hibátlanul. A SuperLFM miért van kikapcsolva? Igen, lassú, de ott takarékos igazán.
Továbbá azt tudjad, hogy az RMClock nem kezel feles szorzót, és kicsit át kell verni, mert különben max. 2667 MHz-en fog futni a CPU-d. Teendő:
Regedit, ott HKCU\SOFTWARE\Rightmark\RMClock
Itt a pstatesdata-t keresd, ebben vannak a detektált/kezelhető szorzók, itt az utolsót, vagy szerintem inkább az utolsó kettőt növeld meg 1-gyel (hexában a 10 az 0A, a 11 az 0B)! Ettől a kiírás nem változik, de amikor az RMClock szerint 10-es szorzót használ, akkor a CPU legmagasabbját fogja, ami ennél a CPU-nál 10.5, ill. amikor 9-et ír, akkor 10 lesz valójában. Pl. AIDA64-gyel tesztelheted. (Ezt a bekezdést csak fejből írtam, a pstatesdata lehet, nem pont ez, de data és pstate van benne, az biztos, ha nem találod, írj, majd megnézem pontosan!)
Arra kell még figyelni, hogy ez a CPU tud ún. IDA-t, ezzel a max. szorzó ugrik féllel feljebb, bizonyos körülmények között (kb. mint a Turbo Boost, az i-vel kezdődő újabb Core-oknál). Sajnos a T400 BIOS-a miatt ez a bizonyos körülmény csak az, hogy 1 szálon van terhelve. Erre azért kell figyelni, mert nálam is az a helyzet, hogy 2 szálon terhelve elég neki egy bizonyos feszültség (2 800 MHz-en fut ilyenkor), egy magon terhelve viszont feljebb ugrik féllel a szorzó (azaz 2933 MHz-re), és ott már kevés, és lefagy. -
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #77059 üzenetére
RMClock-kal sincs semmi baj, en a T60p ota azt hasznalom. Be lehet allitani, hogy automatikusan induljon a Windows-zal, de alapbeallitason nem fog indulni a rendszerrel.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #77061 üzenetére
Be kell állítani, win séma max teljesítményen legyen. Aztán berakod start menübe és indul magától.
-
válasz
tothjozsi96 #77059 üzenetére
Kend meg rendes pasztával, és használj inkább ThrottleStop-ot.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77048 üzenetére
Én is ilyesmi összegért cseréltem, szerintem megérte.
-
brd
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #77045 üzenetére
Fogsz, 20-30%-kal gyorsabb. Számold ki, hogy megér-e neked ennyit az ára (esetleg mínusz a P8400, ha el tudod adni)!
-
vtechun
veterán
válasz
tothjozsi96 #76093 üzenetére
azt sejtettem egyébként, kérdés igazából az lenne, hogy 1600-as rammal is menni fog? mert specifikáció szerint 1066-os kell bele
Francia91: köszi a gyors választ
-
Francia91
veterán
válasz
tothjozsi96 #76062 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged