- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szalai019
csendes tag
válasz
Vladi #126507 üzenetére
Most nekem is van egy L560-am és kellemesen csalódtam. Anyukám fogja kapni egy T410 helyett. Kérdés nálatok mekkora gyerkőcnek kell de alap feladatokra bőven jó az L-sorozat.
Nekem a fő gép immár hatodik éve egy W530 (workstation széria, 3. gen i7, 4 magos, erős de nem nevezhető modernnek). Az L560 a maga 6. gen i5-ével érződik ugyanolyan jónak sebességben, kijelzőben, hűtésre ugyanúgy hidegre hűt mint a W. Az L-sorozat egy korábbi olvasatom szerint az E és a T között helyezkedik el, azaz a megfizethető üzleti középkategóriának szánta a Lenovo.
Amit én észrevettem, hogy a Win11 24H2 viszont lassan fut rajtuk hiába SSD, 8-16GB RAM akkor is. De ugyanilyen lassan fut a T440p-men is míg Win10-zel hasít mindkettő. Szerintem ezekre még a 23H2 Win11 lehet stabilabb rendszer. -
peter.pap
csendes tag
Üdvözletem!
Egy pici segítséget kérnék a communitytől
Egy viszonylag boldog tulaja vagyok 3 ThinkPad-nek. T470 & T440p (Win11), és x260 (Fedora).
Sajnos a T440p sérült, és nem tudom orvosolni reálisan. A szalagkábel lefogató fésűje törött (ami a trackpointhoz megy), és a kijelző is sajnos 3 helyen foltos. Van esetleg megoldásotok, hogy régi fényében tündököljön, és ne kerüljön annyiba mint esetleg egy másik sérülttel pótolnám ki egésszé?
Ez a kis studio gépem.Köszönöm !
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok! Jól sejtem, hogy T440p-be nem tudok bepattintani egy nvme ssd-t? Köszi!
-
vicze
félisten
"Egy T460s/T480s memória bővítése túlzás nélkül mondhatom, hogy maximum 10 perc kényelmesen"
Cégekről beszélünk, ahol ez a művelet úgy kezdődik hogy beszerzés... Nem 10perc lesz, hanem hetek, rosszabb esetben hónapok.
Beszerzés pedig nem a legolcsóbb Amazon találatot rendeli, hanem jobb esetben engedélyezett beszállítótól, rosszabb esetben csak Lenovo-tól.Szerintem végig zongoráztuk a DDR4 és DDR5-tel is a dolgot. Jelenleg Lenovo követi az árakat és a gyártói felár vagy nincs vagy minimális. Csak mondom, hogy volt már, hogy Lenovo-tól rendeltem RAM-ot, mert volt egy piaci kompenzáció (aka kártelezés), és Lenovo-nál a lassabb frissítés miatt olcsóbb volt. Egyszerűen nem olyan egyesszerű esz, hogy gyártótól minding szar venni, nem Apple.
"Egy T14 esetében szerencsétlen esetben több, mint egy órás szenvedés"
Én megoldom neked 3-5perc alatt, mérheted.Ha tudod, hogy hol mi van 0 probléma van vele. Illet érezhetően javítottak rajta még a T490 idején is, a későbbi gépeken már egyszerűbb volt. A T14 és utána nem hiszem, hogy sok gond lett volna, de lehet már csak gyakorlatom volt a T490-nel. Amúgy a T440-T480-at(minden közte) lényegesen rosszabb szétszedni a középső pöckök miatt, minding agyfaszt kapok tőle, szerencsésre egy idő után kikopnak.
Úgy vannak tervezve a gépek, hogy ha tudod mit csinálsz akkor 30percnél semmi se tarthat tovább, alaplap tart a legtovább a sok csavar és a csatakozók miatt, minden más elég egyszerű.
Nem tudom mi lesz a jövőben, Lunar Lake és utána, ha a CPU-ra lesz integrálva a RAM, és úgy néz ki elég standard lesz mobil fronton. Kösz Apple.
-
peter.pap
csendes tag
Sziasztok!
Énnékem két égető problémám lenne, azonban ezek nem az általános laptop problémák, és ugyan lehet velük élni, de ha olcsó javítási lehetőség lenne rájuk, az lenne az igazi öröm
THINKPADEK.
Az egyik egy X260-as pici gép, ami leesés következtében elvesztette azt a képességét hogy megtartsa a külső akkut. (Az akkun nem látok sérülést), a rögzítő "eltolható" fülek belső "kampói" törhettek le. Sajnos ezt nem tudom jobban megfogalmazni.
A másik egy T440p lenne, amely kapott mechanikai sérülést szintén, így a billentyűzete tönkrement. Szereztem új billentyűzetet, ami elvileg világít, de mivel az alaplap egyik (a kettő közül a keskenyebb) szalagkábel lefogató fésűs műanyagja eltört, így a trackpoint nem működik, sem a háttér világítás. A billentyűzet viszont tökéletesen.
Ha ezek valamelyikére (vagy mindkettőre) nem horror áron, tud valaki gyors megoldást, azért nagyon hálás lennék.
Én sajnos nagyon fakezű vagyok, ezért magam nem tudok ezen segíteni. (Egy alap szétszedéssel is okoztam már kisebb töréseket :| )
Köszönöm szépen, hogy olvastátok. -
peter.pap
csendes tag
Sziasztok!
Énnékem két égető problémám lenne, azonban ezek nem az általános laptop problémák, és ugyan lehet velük élni, de ha olcsó javítási lehetőség lenne rájuk, az lenne az igazi öröm :)
THINKPADEK.
Az egyik egy X260-as pici gép, ami leesés következtében elvesztette azt a képességét hogy megtartsa a külső akkut. (Az akkun nem látok sérülést), a rögzítő "eltolható" fülek belső "kampói" törhettek le. Sajnos ezt nem tudom jobban megfogalmazni.
A másik egy T440p lenne, amely kapott mechanikai sérülést szintén, így a billentyűzete tönkrement. Szereztem új billentyűzetet, ami elvileg világít, de mivel az alaplap egyik (a kettő közül a keskenyebb) szalagkábel lefogató fésűs műanyagja eltört, így a trackpoint nem működik, sem a háttér világítás. A billentyűzet viszont tökéletesen.
Ha ezek valamelyikére (vagy mindkettőre) nem horror áron, tud valaki gyors megoldást, azért nagyon hálás lennék.
Én sajnos nagyon fakezű vagyok, ezért magam nem tudok ezen segíteni. (Egy alap szétszedéssel is okoztam már kisebb töréseket :| )
Köszönöm szépen, hogy olvastátok.
Péter
+36 30 253 0903
pap.peter@homtail.hu -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #122885 üzenetére
"Az igazi változás az lett volna, ha full magnézium vázat kapott volna"
Az ugye a T14s.A bill benyomódás a műanyag fólia a miatt van. Amúgy G3 óta jelentősen vastagabb lett a fedlap és merevebb. T440-T14 G1-ig láttam a benyomódást, nálunk nem olyan jelentős pár gép csak, amit tényleg jól összenyomtak. Viszont az összes touch-oson volt, mert a rajtuk lévő fólia nagyon puha, és nincs semmi keret ami kiemelje a billtől. Nyilván valóan az üveg miatt jelentősen merevebbek, így ott nem a meghajlás a probléma, pusztán szar tervezés.
Na meg volt egy ahol majdnem, hogy a kráter volt a kijelzőben a billtől, és a billből hiányoztak gombok, nem a Lenovot hibáztattam abban az esetben."A marketinget meg ismerjük, meg kell magyarázni"
Őszintén szólva, ezzel csak az iFixit teszi hiteltelenné magát nálam.Értem, hogy kell a pénz nekik, de nem full BS-t várnék el tőlük.
Szerk: Jut eszembe volt a T490/T14-ből egy ezüst változat, ami full alu volt, nem érdekelt senkit.
-
-
válasz
bytesizelife #121363 üzenetére
Addig örüljünk, amíg az SSD cserélhető.
Gyakorlatilag azért nem cserélhető az újabbakban a RAM mert a notik sokkal vékonyabbak, mint régen.
Anno a sima meg a workstation kategória szinte ugyanaz volt, csak a utóbbiba erős VGA-t tettek. Lásd pl T520 vs W520. Ugyanúgy vastagok (~35 mm) és nehezek (2.5 kg) és 35-45 wattos processzorokat raktak bele, az ULV az X-széria egyes modelljeinek sajátja volt.
Aztán a T440-től kezdve a 15 watt lett a mainstream, 1.7 kg súllyal és 21 mm vastagsággal, és itt jött be hogy a forrasztott RAM van + csak 1 DIMM. A workstation T440p kapott csak 35+ wattos procit meg rendesen 2 DIMM-et. Viszont az is 2.1 kg és 30 mm vastag, szóval vékonyabb, könyebb, mint az eredeti T520 / W520.
Ma meg a T széria csupa 15 watt, amin felül lenne 28 watt opció is, habár pl a T16-ban (~1.8 kg, ~20mm) le van korlátozva 20 wattra, valószínűleg a többinél is.
Ha rendes 28 wattost akarsz, akkor a vékonyított workstationt keresed, tehát P16s / P1, ami méretre gyakorlatilag ugyanaz, mint a T16, cserébe mocskos drága, de elvileg rendes 28 watt. És itt még továbbra is forrasztott a RAM "fele".
Következő lépés a P16v 45 wattos procival, ~2.2 kg és ~25 mm vastag, végre 2 NVMe slot és 2 DIMM.
A plafon meg a sima P16 van 55 wattal, de ~3 kg és ~30 mm vastag. Viszont 4 DIMM meg 100 wattot elbíró hűtés. Meg ronda, nincs fekete csak szürke belőle, hogy rohadnának meg.
Persze azt kihagytam, hogy bizonyos modelleknél teljesen forrasztott a RAM, ez AMD-nél szinte állandó, ami abból adódik, hogy LPDDR-ből nem gyártanak SO-DIMM modult. Szívás. Sőt, az inteles T16 Gen2-ből ha dedikált VGA-sat választasz, akkor abban is forrasztott LPDDR5X van, itt érte el a T szériát a RAM bővíthetetlenség.
Én ezeket jártam végig, amikor végül a P16 lett a választásom. Nehéz, de legalább bővíthető. És igen, ma már mindegyikben forrasztott a proci, de gyakorlatilag nem is tudsz váltani sokkal erősebbre, így ezt nem látom komoly problémának. Persze ott van még az, hogy a 17" megszűnt és lett helyette 16". Bár legalább 16:9 helyett 16:10.
Vannak rosszabb dolgok, de összességében sokkal nagyobb lett a választék, s továbbra is vehetsz nagyon jól bővíthető vastag thinkpadet egy fapadosabb a sima P széria képében, igaz, sokkal többe kerül, mint egy T széria.
-
vicze
félisten
válasz
Regirck #120376 üzenetére
Slimekben generációtól függően több minden más lehet.
A Slim mindig prémiumabb, magnézium ház, üveg touchped, nincs nagyon szar kijelző opció.
T490s-től a RAM csak forrasztott. T440s-től, T480s-ig 1db RAM slot van.
S aksija mindig 10-20%-kal nagyobb.
T480s óta nincs két aksi S vonalon, külső meg T450s-ben volt utoljára,T490 óta a simában is 1 aksi van.
Minden más elég világosan ott van Psref-en, aksi kapacitásoktól, minden másig. -
azbest
félisten
válasz
lanszelot #119931 üzenetére
kipróbáltam t430as gépemmel és tényleg mocskok, hiába a bios vagy diagnosztika hotkey kombó, akkor is lekapcsol utána. Nem találtam átugrási lehetőséget.
Találtam viszont egy olyan képet, amin 4 pines t440s-es fan van t450s-re dugva tán, a harmadik kép [link]
Gondolom ebből kettő a feszültség és a föld, amit nem kéne rossz helyre kötni. A másik kettő meg pwm vezérlés és fordulatszám mérés lehet. Szóval ez így 2 lehetőség csak.Esetleg még ez... a j15ös csati a fan elvileg, itt egy schematic t450s -ből [link]
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119521 üzenetére
Fordítva gondolkozol... Ne mondd nekem, hogy sosem hallottál még olyat, hogy ennyi pénz van rá, ezt kell mindenképp tudnia, oldd meg ahogy tudod...
#119522 Reggie0 : Konzumer kategóriában nem jellemző az 5 évre bővíthető garancia.
#119525 fattyu : No igen, a tender esetén egyértelmű a szituáció. Aki a legolcsóbbat gyúrta össze, ami még épp megfelel a kiírásnak, az fog tudni csak nyereséggel nyerni.
Egyébként a T440 példáján látszik, hogy ha nagyon mélyre mentek, azért tudnak a másik irányba is korrigálni.
#119526 Tikakukac : Nálam azonnali bukó, például mert nincs rajta trackpoint.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac #119506 üzenetére
"Ne legyenek komromisszumok."
Ne legyenek, persze... De vannak, ez a realitás. Én is látom, hogy folytatódik a remek trend, ezért is táraztam be még az AMD-s T14 Gen2-ből is egy jól felszereltet a Gen1 mellé, ezzel szerintem jópár generációig nem lesz gondom. Hogy utána mi lesz, nos, az a jövő zenéje...
Volt már példa arra is, hogy a tragikus konstrukció helyett hoztak valami jobbat, lásd pl. T440(S) után a T460S már egész vállalható lett, a T480S-re pedig ki is forrt a konstrukció, hogy utána a T490S-el el is ronthassák (lehagyott LAN port és RAM-slot).#119511 zsolti75 : Az L15-ben nincs magnézium váz az alaplap körül, ott könnyebben előfordulhat ilyesmi... A T-ben viszont van.
-
Tikakukac
titán
Ok, tegyük fel, hogy hajlik. Tönkremegy? Nem. Akkor mi ennek a jelentősége? Engem nem zavar, ha nem okoz problémát. Írtam, érzésre jobb a merevebb S, de ennyi. Együtt tudok ezzel élni.
2 dolgot okoz. Egy, hogy igen, tönkremegy. Lásd a kijelzők ahogy kinéznek.
Kettő, hogy igen, érzésre jobb. Ez van bakker, kifizeted a kasszánál azt az összeget, amiből konkrétan telikarbonszálas meg anodizált alus, már lassan tömbből CNC-zett kasznit gépet veszel és akkor hááááát együtt tudok élni vele. Tényleg ennyire nem zavar, hogy taknyot fogsz a kezedbe?Nem önigazolásról van szó. Leírtam világosan, hogy mik voltak a szempontok, és hogy senki más nem gyárt ennek megfelelő gépet. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Azt is leírtam, hogy épp a középszerű fizikai stabilitás miatt nekem is voltak az elején fenntartásaim vele, de a gyakorlatban ezek megalapozatlannak bizonyultak, mert bírja a strapát.
Na, na, na alakul, már most ott tartasz, hogy gumigépet veszel végtelen pénzért, mert már a top szinteken is csak ez teljesít egyébként marha alap dolgokat, 1-2 gen és vége van. Nincs több megalkuvás, vége. Akkor dőlök hátra és mondom: a béka megfőtt
Ezt egyébként sosem értettem, egyeseknek hogy sikerül ezeket elhagyni... Nekem egy sem potyogott még le, se a T460s-ről, se a T480s-ről, sem a T14-ről.
Hmmm, rakj most fel 10db X240, X250, X260, X270 patika gyári billzetet, T sorozatra is igaz vagy bontásra párat dettó. Holnap délutánra eladnád mindet. Amit neked nem sikerül megérteni, hogy vagy a te és van ezen túl más is. T440-ek voltak még a cégben, mindegyikből hullottak a gombok, kerestem teljeset vagy gombot. Na kitalálod mi az első ami minden gépből elfogy és mi a keresett termék a placcon? Jep. Gondolom ezen szériánál pont olyan userek vannak akik ütik a gépüket, de előtte és utána senki. Vagy csak hulladék lett ez is, mint a touchpad mondjuk, amit ugye nem moddolnak ki első körben akik csak tudják. Mert az is kiváló lett. Egy munkagépen.
Segítek, semennyire.
Segítek én is: amit írtál fentebb az alapján nagyjából a forrás előtt vagy 5 fokkal
Egyébként nemrég vettem egy AMD-s Gen2-t, az erősebb CPU és több ramja jól fog jönni munkámhoz. Ellentétben az elsővel, ezt már nyugodtan vettem meg, mert a Gen1-el jók a tapasztalataim. Persze, tökéletesen értem mi a gondod a mai üzleti Thinkpadekkel, én sem örülök az elő-előjövő szoftveres bakiknak, a megbízhatatlanabb dokkolóknak, de próbáld azt is megérteni, hogy akinek egy modern, kényelmes munkaeszközre van szüksége azért nem úszkál az alternatívákban.
Erős silányodást látok az üzleti szférában, ehhez én sem kívánok tapsolni, sőt, remélem, hogy ennek a trendnek vége lesz. Ugyanakkor akinek ez munkaeszköz, annak bizonyos fokig le kell nyelnie a békát, és bizonyos téren kompromisszumot kötni, ugyanakkor más szempontokból meg lényegesen jobb gépet kap, mint régebben.
Szezont a fazonnal. Tehát a technológia fejlődést felhozni pro-nak azellen, hogy silányítunk, teljesen felesleges. A mostani műanyagiparunkkal olyan kasztnit lehetne gyártani, hogy gyereket tehetnél rá és úgy emelnéd a saroknál simán. Az, hogy vékony és halk és erős vasat kapsz, az szimpla fejlődés, ezt tudja a minden is, ez nem üzleti széria sajátosság, hanem teljesen általános piaci. Tehát pro oldalon nincs semmi, con oldalon meg egy tonna más.
Nem javasoltam semmit, csak leírtam a T14 tapasztalataim, mivel ezt kérdezte a fórumtárs. Képzelem ugyanakkor, mennyire élvezné a 7410-et, amin nincs RJ45, mikor épp ez volt az egyik szempont, hogy legyen.
Akkor kasztnit engedünk egymásnak f2f és mindegy a port, mert a T14-en az sincs, vagy a kérdezőnek feleljen meg, legyen 5000-es széria, amiben van még az 5430-ban is! rendes sima dugasz és bár eggyel kisebb kateg, de így is kasztnimerevségben köröket ver a csúcs TP tesóra? Nekem mindegy, mind a kettő bukó lesz -
HSM
félisten
válasz
Dr. Akula #119039 üzenetére
Nem nyert. Vagyis, a két kakukktojásnál nyert, amik szvsz nem is "igazi" S-modellek (T440s, T450s), én a T460s-től induló generációra gondoltam, ami már ténylegesen egy külön modell sorozat volt, ahol a műanyaggal burkolt/mixelt rollcage-et felváltotta egy merőben más, unibody magnézium konstrukció. Tudom, miről beszélek, van T460s-em és T480s-em is. Féltégla mereveségűek, a sima T14 (vagy T460, T480) és hasonlóak egy vicc hozzájuk képest ilyen téren, ezekhez is volt/van szerencsém.
Itt írnak is róla: "Such a diet can always hold risks for the stability and torsion resistance. But not in this case: A complex material mix of magnesium and carbon-fiber reinforced plastic – which can, by the way, convince with a surprisingly sophisticated tactile feel – ensures that the chassis does not warp a lot even under heavy pressure." [link] .
A CFRP egyébként a fedlap, alul minden magnézium ötvözet, műanyag nélkül.
A hátrányuk is ebből fakad egyébként, ha ezt sérülés éri, akkor nem csak egy karc lesz a műanyagon, hanem egyből jó eséllyel ki fog látszani a fém a festés alól. -
Dr. Akula
félisten
Magnéziummal ötvözött műanyag, ahogy az s nélküli is. Régen is ez volt, csak alatta volt rollcage is. A Lifebookom azért sokkal masszívabb, és örülnék neki ha a Thinkpadem is az lenne. Persze messze nem konzumer kategória ez se, de igény az volna mégjobbra.
Közben megtaláltam, és meglepő módon t440"s"-el volt a teszt.
-
vicze
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
hiddenroth #117743 üzenetére
Hegyekben van olcsó TP töltő. Egyet veszel, rádurrantod, ha azzal is gatyusz, akkor úgy látom ma ez alaplapos T440p nap lesz.
-
hiddenroth
csendes tag
Sziasztok!
Adok egy T440p. A gép teljesen rendben van (kop-kop) és lehet nem is ennek a hibája, de szokatlan jelenséget tapasztalatok vele. Időnként amikor a töltőt rádugom akkor, nem mozdul az egér nem reagál semmire. Mondhatnám, hogy lefagy, de ha kihúzom akkor újra tudom mozgatni és normálisan működik. Ismételt rádugásra sosem történik újra "lefagyás". Hangsúlyozom, ez nem mindig fordul elő, de 20-1 vagy 2 alkalommal. Második jelenség, ha kikapcsolom a gépet vagy alvó állapotba teszem akkor a power led és egyéb led ami mondjuk be van kapcsolva a gépen, például mikrofon tiltás, égve marad. Kiad valami halk sercegő hangot a gép bal oldalán, közelről is alig hallható és mintha a ventilátor is "picit" pörögne. Ez nagyságrendileg pár percig tart és utána elalszanak. Viszont ez csak akkor történik, ha a táppal össze van dugva. Ha nincs akkor normál módon elalszanak. A tápegység gyári, de nem konkrétan ehhez a géphez való, de nem sokban tér el.
A tápegységem adatai:
Model: ADLX90NLC3A
LC PN: 5A10J75109
LI PN: 45N0499
INPUT: 100-240 V ~ 1.5A 50-60 Hz
OUTPUT: 20V --- 4.5A
2017. 05Ehhez "ajánlott" gyári [link] :
LI PN: 45N0242, 45N0246, 45N0250
Az OUTPUT minden esetben megegyezik és tudom, hogy ez a lényeg. Azonban az INPUT-nál vannak különbségek. Van amelyiken a gyári ajánlottnál 1.2A max van feltüntetve. Erről azt az információt kaptam, hogy csak hatékonyság béli különbség. Érdemes lenne multiméterrel kimérni a tápegységet? Ha igen, milyen értékek a gyanúsak? Egyéb ötlet?
Köszi a segítséget!
-
ultrax
újonc
Sziasztok!
Lenovo T440p gépem nem kapcsolódik be. Rádugtam töltőre akksival együtt, de akkor sem reagált.
Kiszedtem az akksit, úgy is ráraktam töltőre, de így se sikerült a bekapcsolás.
A töltés közben égett szagot éreztem , azonnal kihúztam a tápot. A szag az akksi csatlakozónál erős...
Van vmi tippetek mi lehet a gond?Köszönöm a segítséget.
-
fatpingvin
addikt
nem véletlenül használom én is az X230-ast fő gépnek a T440 helyett... utóbbit legszívesebben lecserélném egy T430-asra.
arról nem is bszélve hogy a xx30 az utolsó gen ami még normálisan használható coreboottal. a többit meg asszem már megette a fene. számolós gépem meg majd egy M1 mac mini lesz ha Alyssa Rosenzweignek végre sikerül életre vernie a GPU computing supportot azon a vason
-
HSM
félisten
válasz
Parci #117514 üzenetére
Őszintén szólva én jobban szeretem ezeket az "új" szigetes rövidebb úton járókat, amik kb. T440 - T14 G2-ig voltak, mint a régieket gépelni. De a pöcökegér egyértelműen gyengébb ezekkel sajnos. Ezeknek a gigantikus touchpadoknak meg más hasznos funkcióját nem nagyon találtam, minthogy ki lehet kapcsolni, úgy legalább nem okoz bosszúságot.
#117519 vicze1 : Normálisan megépített 4 DP sávos dokkal a T480 is tud(na) sima USB-C-ről is 2*1440P@60Hz-et. Én hajtottam ilyenről T480s-ről iGP-vel 1440P monitort 120Hz-en. Kár, hogy ritka az ilyen, mint a fehér holló, kb. mindenki 2 sáv DP + 2 sáv USB3 irányba ment, pedig az úgy elérhető 2*FHD@60Hz finoman szólva is elég nevetséges. Gondolom, el kellett adni a drága TB3-as vackokat is valahogyan.
-
hszilard666
veterán
válasz
fatpingvin #117409 üzenetére
Nah, sikerült is bezsákolnom ma reggel a t440p-t! 2 éve volt nálam pár napig egy X230, írtam is róla szerintem, azt kell mondanom hogy ez a nagy gép valahogy jobb minőségben, jobb hozzányúlni. Kicsit batár, de azt sugározza hogy bírja a fizikai behatást, nem kell finomkodnom vele. Az X230 is jó volt, de ha választanom a kellene a kettő közt akkor tuti a t440p lenne a nyerő. Sőt, volt pár hónapig X1CG2-m, annál is sokkal jobb használni. Az valahogy zörgős műanyagnak tűnik ehhez képest. El sem hiszem hogy lehet ilyen gépet venni ennyiért.
i5/8GB/128GB os SSD-s gépet találatam, világítós EU billel, TN 1366x768 as panellal, 2-3h s akksival, tűrhető állapotban. Vettem mellé magyar bill matricát, mert az kell majd a felhasználónak, így álltam meg 45800HUF ban. Ennyiből lehetett volna jobbat venni? Én boldog vagyok, gyors a gép (Mondjuk a 10 éves macbook airemet nem cserélném le rá
) , nincs vele bajom, csak érdekel a véleményetek.
Ami nem tetszik annyira az a touchpad, redditen olvastam hogy ezt clunkpad-nek nevezik, hát elég ratyi. Emlékeim szerint az X1C ben is ilyen volt, ott sem volt a kedvencem. De mondjuk én macbookhoz vagyok szokva. Céges 5410 es latitude ön is sikítva menekülök touchpadtól, minden nap felmerül bennem a kérdés hogy hogy lehet valami ennyire szemét egy olyan drága gépben. De a t440 re nem tudok haragudni, ennyi pénzért lehet nyomasztó a touchpad
FoxiestFox:
Huuuu, nagyon menő az olimpiai masina! -
fatpingvin
addikt
válasz
Tim82 #117414 üzenetére
Köszi, de ettől a T440p-től inkább szabadulni szeretnék. jó kis laptop a maga módján, de eléggé le van strapálva (kijelző sarka benyomódott, ez a használatot leginkább zavaró problémája...) nekem meg too much effort lenne egy olyan vasra ami még csak nem is coreboot-kompatibilis. szóval kár lenne belém
-
Tim82
félisten
válasz
fatpingvin #117411 üzenetére
Ha gondolod, meg tudlak dobni ingyen egy T450-be/X250-be/L450-be való trackpaddel, hogy lecseréld a T440p-dben a "klikkpadot". Igaz, azt hiszem, Alps lehet és nem Synaptic (nem jutottam el anno odáig, hogy beüzemeljem), de neked Linux alatt ebből nem hiszem, hogy gondod lenne.
-
fatpingvin
addikt
válasz
vicze #117410 üzenetére
a X230 touchpadja nagyon pici és eléggé rossz az érzékenysége. használható, de nem kényelmes, főleg hogy a pereme lelóg a laptop szélén. a T440p touchpadján kényelmesebb dolgozni. legalábbis nekem. nem mondom hogy összeddégében egy nagyon jó touchpad, de az én szempontjaim alapján okés.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117409 üzenetére
"amiben a T440p jobb, ez pedig a touchpad"
WUT?
Mai napig nem hsználtam rosszabat. -
fatpingvin
addikt
válasz
ivana #117403 üzenetére
ezen hangosan felröhögtem... van egy X230 és egy T440p-m is, valóban ég és föld, de abszolút a X230 javára. az újabb bár meg kell hagyni elegáns, de ahogy belülről kinéz, azt inkább ne firtassuk.
nem tagadom az X230-on is bőven lenne mit finomítani, de gyakorlatilag egyetlenegy dolgot tudok mondani amiben a T440p jobb, ez pedig a touchpad. mondjuk az is minek ha van trackpoint. -
válasz
hszilard666 #117402 üzenetére
Az L440 elég gagyi. A T440p viszont elég jó. Sokkal jobb minőségben, mint a x20-30 vonal.
-
vicze
félisten
"T440p-jébe modern 1600x900 TN-t raktam, az nem vészes"
Hehe, láttam azt a kijelzőt, csak látni rajta nem lehet semmit, kb. inverzek leszenk a szinek rajta ha mozgatom a fejem, én megörulök ettől. A Thinkpedekbe általánosan valami brutál gyenge TN-ek kerültek. -
válasz
Tim82 #117278 üzenetére
&(#117277) fatpingvin: Köszi a válaszokat. Egyelőre intel wifi kártya van, szóval azzal fogom megpróbálni, jelenleg n-s van benne, de van itthon ac-s csak kell hozzá a whitelist mentesítés. Ha nincs whitelist az EM7455 is működhet? Az kicsit gyakoribb.
(#117284) tboldi Nem a felbontás a fő gond azzal a kijelzővel
És nem is az, hogy TN, mert láttam már TN-ből is olyat ami teljesen ok (öcsém T440p-jébe modern 1600x900 TN-t raktam, az nem vészes).
-
Veron
addikt
E14 típussal szemezek mert gyenge a Dell 5480asom CPUban és kevés benne a RAM.
A Lenovo mennyire minőségi darab, vagy csak nevében ThinkPad? T440em volt annak nagyon tetszett az összerelési minősége. Az ezt váltó Dellt kissé visszaesésként éltem meg, de ennél lejjebb már nem mennék. -
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117137 üzenetére
A flashez moddolt BIOS is kell ugye.
Coreboot csak T440p-re van, simára nincs, más CPU platform ugye. -
fatpingvin
addikt
Sziasztok!
T440-esben (a simában) van wifi whitelist? coreboot portot erre a modellre nem találtam, a többi T440-esre készültet meg nem merem rátenni komolyabb elmélyülés nélkül.
ugyanitt, az alaplapon találtam egy 3RD_NGFF feliratú apró csatlakozót, aminek a kábelezése alapján valszeg egy PCIe x1 link van rá kivezetve. Létezik hogy azt az akármit, ami ezt kihozza egy szabványos csatlakozóra, magyarországi forrásból be tudjam szerezni?Köszi előre is!
(igen, kaptam ajándékba egy leharcoltnak mondott T440-est) -
ultrax
újonc
Sziasztok!
Van egy Lenovo Thinkpad T440p laptopom. Volt egy ssd csere benne, klónozva lett a régiről az újra a rendszer, illetve újra lett pasztázva meg ki lett tisztítva.
Azóta, ha alvó módba kerül nem tudom visszahozni az alvás előtti állapotba. Ha megnyomom bekapcsoló gombot 4szer 4 rövid sípoló hangot ad. Utána, ha hosszan nyomom a bekapcsolót akkor újraindítással betölt a windows hosszabb bootolás után.
Ha nem kerül alvó módba, akkor minden rendesen működik.
Tudnátok segíteni mi lehet a gond?
Köszönöm -
CsakEgySrác
csendes tag
Sziasztok,
T440 működik hálózatról, ha mind a kettő aksija ki van véve? Sajnos a belső és külső is haldoklik és kb. asztali gépként van használva, így nem áldoznék aksira.
köszi a válaszokat
-
mhn
tag
Sziasztok!
T440p-hez keresek CPU ventilátort. (i7-4710MQ)
Még megy, de elkezdett kerregni. Elvittem kitakaríttatni, valamivel jobb lett, de továbbra is "ciripel".
Hosszútávra szeretném megtartani a laptopot, szóval valami tartós és csendes megoldás kellene. Aliexpressen találtam ezt, de nem tudom mennyire lesz ez "tartós és csendes"
[link]
Ha ez nem, akkor más lehetőség?Gondolom csak p-shez való coolert nézzek, vagy a sima t440 vagy t440s-hez való is jó lesz hozzá?
Köszönöm! -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Lenovo T440p-nek egy közös audio csatlakozója van. Hogyan tudok rá mikrofont kötni hogy működjön is, milyen csatlakozójúnak kell lenni?
Eddig csak kimenetként tudtam használni. -
zsb912
csendes tag
válasz
fatpingvin #116314 üzenetére
Értem, köszi. Most nézem hogy amiket linkeltem abban nem cska sima integrált van.
Az érintőképernyőhöz eléggé ragaszkodnék, megszerettem, és hiányzik is.A t440-et nagyon szeretem, gyors, pörög. A hűtése elég szar, túlmelegedik, de amúgy többnyire elégedett vagyok vele, csak tényleg a végsőket rúgja már, és szeretnék valamit, amivel kényelmesebben tudnék dolgozni,tanulni-utazni-utazás közben dolgozni, és nem kéne három akksit magammal hurcolni mindenhova.
-
fatpingvin
addikt
válasz
zsb912 #116313 üzenetére
dGPU: van benne külön videoprocesszor, nem csak az integrált.
10 órás akksija igen kevés konzumer laptopnak van.
érintőképenyőhöz mennyire ragaszkodsz?bocsi hogy ennyit kérdezek vissza, csak amiket leírtál azok nem igazán konzisztensek. mennyi a keret az egészre pl? a T440-essel van valami konkrét problémád ami nem valamilyen meghibásodás?
-
fatpingvin
addikt
válasz
zsb912 #116310 üzenetére
netezés alá tényleg kell a vas, ez igaz, de ha amúgy "csak" ennyi, akkor nem lenne költséghatékonyabb a t440-est kipofozni? ezek nem különösebben hardverigényes dolgok amiket írsz.
ja, és ha az akkuidő fontos, akkor a dGPU-s gépeket sürgősen felejtsd el, semmi értelme és csak pluszban szívja a wattórákat.
ilyen célfeladatra én biztos valami i3-as procival szerelt gépet keresnék, preferáltan olyat amiben cserélhető az akkupakk kívülről. -
zsb912
csendes tag
Sziasztok!
A "Milyen notebookot vegyek?" topikba már írtam, onnan irányítottak ide. Évek óta márkahű ThinkPades vagyok, de a T440s-em az utolsókat rúgja szegény. Szeptemberig szeretnék venni egy strapabíró laptopot főként munkához (szövegírással foglalkozom, szóval netezni és gépelni szeretnék csak), illetve egyetemi jegyzeteléshez. 8-16 GB RAM, fasza processzor, nagyon NAGYON fasza akksi (8-10 óra minimum), és érintőképernyő. Ennyi lenne az igényem. Ezekre milyen gépeket javasolnátok, vagy hol, mit érdemes nézni, mit érdemes keresngélni? Egyelőre ezek tetszettek (igen, tudom hogy nem IdeaPAD topik, bocsi, de ez eddig a legszimpibb):
flex5 x360
Yoga 7Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Bence
-
vicze
félisten
-
Sziasztok!
Van-e valami tipp a T440 fedlapjának gumis borításának ragadósságának eltüntetésére?Ugyanilyen T450-es nem ragadós, ennek viszont picit igen, pedig szinte új a masina.
-
válasz
donjohnson #115081 üzenetére
Most egyelőre van egy X270, egy T440p és egy L440
De az utóbbiakból a T440p öcsémé lesz, az L440-et meg eladom. (Eredetileg ezt is neki szereztem, de nem voltam vele teljesen elégedett.)
(#115087) vicze1 Köszi, szerintem akkor szerzek egy olyat
-
Sziasztok!
T440s laptopon beállítottam mesterjelszót, hdd és boot jelszót az uefi-ben. Hogyan lehet feloldani a laptopot úgy, hogy a mesterjelszót ki tudjam ütni? A hdd pw-ot sikerült, a bott pw-öt nem engedi, azt írja, hogy a mesterjelszót kell először feloldani, a de az a rész inaktív...
-
válasz
Tikakukac #115057 üzenetére
Rohadtul nem mindegy melyik... A sima T440-nek több köze van az X240-hez, mint a T440p-hez. A T410 viszonylag nagy visszalépés volt, bár a kijelző rollcage szvsz tök felesleges, max. vicces ráállni a gépre. A T440p bőven jobb, mint a T410-30 vonal minden szempontból. Én személy szerint jobban szeretem a szigetes thinkpad billentyűzetet, mint a régit. Normál esetben egy model M-en gépelek, szóval van összehasonlítási alapom.
A T400-hoz képest is jóval merevebb az alsó része, a billentyűzet alatt van egy magnézium lap telibe ezt nagyon érezni. Arról nem is beszélve mennyivel normálisabbak a műanyagok. A régiek zsanérja sem volt a helyzet magaslatán. A szerelhetőség meg ezerszer jobb, sikerült átvenni a HP-tól a leszedhető aljat. Meg legalább ez olyan egybe van feeling, nem a magnézium csontvázra húzott műanyag bőr, mint a legtöbb régebbi.
-
válasz
Tikakukac #115040 üzenetére
Ja két-háromszoros áron használtan. Plusz abból a 8GB ramos verzió a legtöbb ami alapból szemét. Annyival meg nem gyorsabb a 8 gen proci a 7 gennél, hogy megérje.
Most egy gépről beszélünk? A T440p-nek az égvilágon semmi köze nincsen a sima T440-hez. Egyértelműen masszívabb, erősebb konstrukció mint a T420/30 vonal. És azt sem egyszerű elpusztítani.
(#115044) Tim82 Azért az ULV i3 szvsz Linuxal is necces. Az enyém 7300u-val undervolttal max. terhelés alatt is tudja tartani a 2700-2800Mhz-t. Meg nyilván ott a turbo 3.5Ghz-ig.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tim82 #115037 üzenetére
Tökjó, hogy megy type-c meg sima töltővel is, a gond megint az, hogy ezt ki kell emelni. Fel sem merült bennem mikor új gépet vettem és HP-Lenovo-Dell vonalon mozogtam, hogy amúgy ez gond lehet. Gondolatban sem volt, ez ugye classic Apple megoldás, hogy na csatlakozók le, majd megmondom mi lesz.
Aztán ja, jöttek ezek az 1 RAM slotok és előző generációkkal kompatibilitásokAz megvan, hogy a billentyűzet olyan trágya minőséget képvisel ezen trióban, hogy Budapesten konkrétan már unott hangon mondják be a szervizek, hogy nem, nekik sincs xy gombjuk vagy mechanikájuk, annyi keresett tétel? Tippre nem lett ötvenszer több ezekből eladva, mint egy 30-as sorozatból, hogy indokolná a számokat.
Megint ugyanolyan érzésem van, mint amikor kijött a T440 és az akkor még Borároson működő kopasszal nézegettük, hogy édes Istenem, ez mégis mi a tököm.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
ivana #115033 üzenetére
Az x270 baja az, hogy egy lyukban van. Ki lett adva, de értelme sok nem volt.
A T440 pedig sajnos egy szégyenfolt még mindig a márkában és a T sorozatban is.
Épp minap kellett nyomtatót telepíteni a cégnél, és van még 2 darab belőlük, amíg nem pusztulnak el, addig maradnak. Hogy ki és milyen állapotban mondta azt a prototípusoknál, hogy ez a billzet és ez a touchpad jó lesz, nem tudom, de fixen a pokolra fog jutni. És ez csak a kezdet.Én elhiszem, hogy csereberések benne még a dolok és ezért nekem térde kéne zuhannom, de maradjunk annyiban, egy IBM név alatt ez a cég idepad lett volna, max B sorozat.
-
Saskakas18
tag
Sziasztok!
T440p irodai felhasználásra és kisebb játékokra (CS 1.6) érdemes lenne beruházni erre gépre?
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
vicze #114529 üzenetére
És már a T440-nél sem működött a recept.
Itt ezt megspékeltél felcserélt FN-CTRL-al, remek elrendezésű nyilakkal... De van még itt más is, forrasztott ram, a 13-ason csak két USB-C port, gép oldalára rakott bekapcsoló gomb (
).... [link]
Ezek általában garanciát jelentenek a hosszútávú elégedett, problémamentes és kényelmes használatra...
Nincs több kérdésem, a legjobban kiemelt dizájnelem a FHD felbontású webkamera és a hozzá tartozó mikrofon tömb...Nem ez lesz az AMD-s T14 G1-em utódja, az is biztos.
-
válasz
RoryBreaker #114504 üzenetére
Ezekből mindegyik tud DP-t T440-T460-ig mini DP-vel, onnantól kezdve pedig az usb-c-n.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy Lenovo T440 - tól T480 -ig bezárólag melyik gépre lehet külső kijelzőt tenni úgy, hogy az tudja a 4K 60hz felbontást? A monitoron van hdmi és Display port bemenet. Van olyan laptop ezek közül, amin van DP port? Vagy ha nincs, akkor milyen módon oldható ez meg? Köszi!! -
func93
senior tag
Sziasztok,
Rendelkezem egy T440s géppel. Azt vettem észre, hogy az egyik akkumulátor nem töltődik fel csak 88%-ig. Valahogy lehet-e őket kalibrálni vagy megoldani?
MerryXMAS
-
azbest
félisten
válasz
zsolti75 #113945 üzenetére
Régebben volt rá példa, hogy hivatalos szeviz benézte, mert hibás volt tán valamelyik leírásban egy fru és előző szériás panelt tett be (t450-be t440es panelt)... így persze fényerő állítás elromlott
második körben cserélték. Főleg azért sikerült neki így, mert nem egy komplett kitet bontott, hanem külön használták fel, szétszedtek a szetteket- gyárilag együtt jön a kijelző és a bezel matrica például, ott elég könnyű észrevenni, hogy rossz gépszéria van ráírva
-
vicze
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz
Csabcy #113023 üzenetére
Előző héten ment le róla a csevegés, nem újdonság, az internet is ontja magából a találatot erre, azt hiszem bátran mehet a T470/T570 is az E7440 mellé, amiknél úgy repkedtek az alaplapok a nem látható meghajtók miatt, mintha nem lett volna holnap.
Vannak komplex írások, CMOS elemek cseréjétől kezdve random BIOS állítgatásokig, kábelekig stb. De sajnos itt is legtöbbször nem ennyi a kifutás. Részemről mehet a T470 is a T440 mellé.
-
looser
addikt
Közben megoldódott aképpen, hogy az Intel - szerencsére - felpakolja a zippelt meghajtóprogramot is (gondolom az exe is kicsomagolható valamilyen paraméterrel). Viszont a nagy csoda és ezt ajánlom mindenkinek: beugrott, hogy nekem régebben egy AMD-s driverhibát is megoldott már a Display Driver Uninstaller. leszedtem vezérlőpultban a drivert, csökkentett módban újraindítottam, DDU elindít (ha nem tudja detektálni a VGA-t, akkor ki kell választani jobb oldalon a gyártót és kiválasztani a Tisztítás és újraindítás-t (gondolom angolul Clean and reboot).
Utána a legutolsó zippelt Intel HD driver-t (T440-hez HD4400) kcsomagolni és feltenni a következő módon:
Eszközkezelőben dupla klatty a vga-n -> Illesztőprogram -> Illesztőprogram frissítése -> Választás a számítógépen található... -> Saját lemez -> Tallózás -> a kicsomagolt mappában a Graphics almappában lévő igdlh64 (.inf) fájlt betallózni -> OK és mehet is a telepítés. A kezelőprogram is felkerül a desktopon jobb klatty-os menübe, szóval nem csak a driver települ.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
looser
addikt
Sziasztok!
Adott egy T440-es, amely teljesen naprakész, de a fényerő nem állítható és az adaptív szabályzás sem működik sajnos, teljes fényerőn világít. Az ezt kezelő (funkciógombos) szoftver is telepítve van. Windows 10 20H2 x64. Van esetleg ilyesmivel tapasztalat?
Üdv
-
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac #112503 üzenetére
Az én is így fogtam a fejem ....
2 Lenovo ezt csinálta. Igaz a feleségem T440s gépén nem cserélgettem rendszert, de az L540-es gépen igen. 7, 8.1, 10, 11.... mind alatt az volt az eredmény. Ilyennel még nem találkoztam.
De ahogy írtam a Dellel minden simán ment, és a lényeg az hogy többször is.. -
embe
nagyúr
Előzmény: 1 és 2
Már feltelepítettem a nyomtatót az eszközkezelőből - mint régi hardvert.
De nem enged nyomtatni. Biztosan valami Lenovo fícsör, mert a feleségem T440S gépére feltelepítettem működött vele, frissítgetett a gép, uninstall, vissza, és nem lehet használni.
Ugyanaz a jelenség mint az L540-nél.Volt minden rendszer már rajta, de nem működik a nyomtató.
A Dell E7470-el viszont igen, pedig többször leszedtem, és visszatelepítettem. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nyomtató topicban is kérdeztem, de nem kaptam használható választ, így itt is kérdezek, hátha.
Egyik barátom hívott fel, hogy a Brother HL-1210W nyomtatója nem működik a W10es Lenovo L540-es laptopjával. Eddig hibátlanul működött, majd valamit frissített -talán - és azóta nem.
Ezt írja ki:Az én Dell Windows11-es gépemen szépen települ a driver és egyéb program, működik a nyomtató.
Emiatt egy tiszta W10-et tettem fel. A driver felmegy, nem áll le hibaüzenettel mint korábban. Viszont amikor kéri hogy csatlakoztassam a nyomtatót, akkor "ismeretlen USB-s eszköz" címszóval félbemarad. Így nem is tudom használni.
Sajna nem bírtam működése bírni.
Feltettem a W7-t - és azzal sem működött.De feltettem a a kérdéses laposra a W11-et, és azzal is ezt csinálja, még frissítések előtt.
Igazán nem tudom már mire vélni a dolgot.
Feltettem a feleségem Lenovo T440-esére, amin W10 volt. Szépen felment, működött. A NET keretrendszert lefrissítette a gép - és már nem működik.
Van tippetek, javaslatotok? Köszi előre is! -
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #112374 üzenetére
Tehát ha visszaved a fogyasztását amennyire csak lehet akkor nem fogyaszt annyit mint a gyári érték?
T440p a 35W-t se hűti le rendessen nem hogy a 47-et.
Ha merülő forrót kb vagy kéz melegítőt akarsz télire akkor megéri. -
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi.
18k-ért megérte egy 4810MQ T440p-be?
Rohadt érdekes, ami az elitebook-nál is feltűnt, 3740QM-mmel, hogy kevesebbet eszik netezés közben, mint a 2 magos i5, és nem is melegszik annyira általában.Zavaró tényező, hogy a TDP sose megy 37W fölé, vagyis de, nagyon ritkán belenyal a 40-43W-ba. Undervolt: ~-48mV. CPU Core, IGP-n nem segített sokat. Hő: Maximum 87°C-ot ütött meg. MX-4 paszta. Throttlestopnál a limitek világítanak nagyon sokat sokszor.
-
RAiN91
őstag
T440/T450T/460 fajta billentyűzetnél a keretet le lehet valahogy venni? Tisztítás miatt, a gombokat nem akarom kivenni egyenként mert könnyen törik.
-
whited
addikt
Sziasztok
T410S-be milyen optical drive való? (Ugyanez T440p-be is)
Továbbá hdd takarót honnan tudok venni hozzá?
Köszi -
Tompika777
senior tag
válasz
RAiN91 #111785 üzenetére
Hiszek azoknak is akik a Chrome-ot okolják, hiszen egyre csak" energia és erőforrás igényesebb lett", de jobban hajlok arra, hogy ez nem önmagában az ok, hanem ahogy fentebb is írták, valami Windows-al kapcsolatos dolog lesz a háttérben. Lányom T440-et használ, Chrome - YouTube-FB, de a proci azért nem pörög 100%-on, ki is feszülne, az idegtől, mert tuti olyan lenne minden mint egy time lapse video😁.
Nekem amikor pl. svchost hiba volt a Windowsban, na akkor csinált ilyet, hogy száz százalékon pörgött ha megnyitottam valamit. Szóval szerintem amit írtak,hogy Windows "hiba" lesz, annak nézz utána. -
S_x96x_S
addikt
válasz
RAiN91 #111779 üzenetére
> ... T450S, 5300u procival, gyakran megy 100%-on a proci,
> Előtte T440P volt 4300m-el, ott is kinyírta a króm?
Jajjj ne várj csodát ...az I5-4300M -nek 2986 a passmarkja
az új gépednek (i5-5300U) meg kevesebb 2733
nem több - kevesebb!
másképpen:
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-4300M-vs-Intel-i5-5300U/2095vs2459
persze ezek átlagos értékek, a hütés és a tdp szabályozás is sokat számít .. de én nem várnék nagy változást ... sőt a kisebb teljesítmény a normális.
persze van egy pici placebo hatása is az új gépnek, de ébredj fel !
(legalábbis nekem sokszor kell magamat figyelmeztetni )javaslat: Legalább valami referencia benchmarkot nézz .. mielőtt új gépre cseréled, vagy hagyod magad rábeszélni.
nem véletlenül mondom, hogy most
- egy 11gen-es akciós i3-nak a passmarkja 6420 ..
- egy i5-1135G7 -nek meg 10109
- de még egy AMD Ryzen 5 3500U -nak is 7156és a (2magos) régi i7-sektől se várj sokat.
-
-
Tim82
félisten
válasz
bacsis #111475 üzenetére
Sokan panaszkodnak a generáció Thinkpadjeinek "clunkpadjére", hogy nagyon a jobb szélen kell nyomkodni pl. a jobbklikkhez. Arról is tenngernyi infó van a neten (de azt hiszem, itt a topikban is jó pár alkalommal felmerült már, bár itt inkább csak a 14" változat, T440 viszonylatában), hogy igazán értelmes megoldás a következő generáció touchpadjének beszerzése és beszerelése a "clunkpad" helyett.
Vagy Stockholm-szindróma beüt és meg is lehet szeretni, mint Ganz-[HUN] kolléga esetében.
-
válasz
barnam_ #111028 üzenetére
Azért meg lehetett volna tartani elég sok mindent, ha akarnak. T30...T480 között próbáltam mindent. Soros/párhuzamos porton kívül még a 480 designján is elférne minden. Az egy USB portos Almáktól meg a userek is hülyét kapnak (tapasztalat).
A T440-be lehetett a többihez képest rendes billentyűzetet rakni, és szerintem ha szándék van, akkor a 80-asba is ment volna. A 440 billzete a 460-asra is jó, mégis sokkal rosszabb volt a 450, 460.
Ilyesmik.
Szóval azért Lenovoék elég sokat rontottak, annak ellenére, hogy nekem bejön a 440-en kívül minden Txxx gépük.@S_x96x_S : Nem jövök rá, hogy csinálják a cnmods-nál. Alaplapot faragnak? Házat? Alaplapot építenek?
-
azbest
félisten
gyanús hogy nem, hiszen a lámpa is azon van például a t430-on. Szóval fizikailag nem fér bele valószínűleg. De van olyan alkatrész, amit úgy reklámoznak, hogy T440P T440 T450 T460 -ba is jó, szóval azok közt lehet van átjárhatóság.
Uh erről jut eszembe... mivel ezek sokszor usb eszközök, vannak olyan laptopok, ahol egész kis kompakt kamerák vannak, amire rendes usb csatit téve simán bármivel működnek, így lehet aliról két fillérélt találni kamerákat, ami webcamnek jó lenne asztali géphez például
Ha már minden sima kamera és alkatrész mocskosul drága és hiánycikk amúgy is.
-
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Egy ismerősöm T440-es gépe, elég sűrűn dobja az alábbi hibát.
System
Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date: 19/01/2021 11:36:40
Event ID: 41
Task Category: (63)
Level: Critical
Mi lehet szerintetek? -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #110115 üzenetére
Hulladékreciklálás?
Tényleg, ma jött be kollegina a T440s-el, mosolyogva ültem míg pötyögtem a gépe előtt, kérdezte mi az, mondtam neki, hogy ez az utolsó a cégnél, reméljük kotlás lesz hamarosan és lezárunk egy érát idebent is
-
szabz
tag
Sziasztok!
T440p m van, és kevés lett a tárhely, meg a vga -t is szűk keresztmetszetnek érzem, meg lehet kellene még 8g ram is bele.
Gondolom a ramot bővíteni nem nagy kaland és nem is drága.
Ssd nél kérdés, hogy mennyi és milyen aplikálható bele most 240 ssd van benne, de hogy m2 vagy 2,5" az passz, és nem is találtam róla infót a neten. Optíbay is járható lehet, de ha lehet bele rakni 2 db ssd -t akkor azt választanám(1db 2,5" 1db m2). ha optibay akkor milyet és honnan?
Vga cserének nem tudom lenne e értelme gt 730m van benne (pl a hűtés miatt, értelmes előrelépés).
Lehet váltanék... Ha használt nem zavar, de azért garanciát szeretnék rá. max br 250 000
4k kell minélmagasabb mhz vel, hátha lenne időm játszani néha
min 16gb ram
1tb hely
jó vga (mondjuk ami tud 4k 144 mhz az jó lehet)
proci: most i7 van benne, nem is szeretnék gyengébbet.
dokkolható legyen akár usb c vel is jó
kijelző méret nem számít de min fulhd felbontás
aksi idő min 3óra
és strápás legyen mint ez, kb szögelni is lehet vele xd.előre is köszönet a véleményekért és a segítségért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest