Új hozzászólás Aktív témák

• taltos

senior tag

Sziasztok!

Lassacskán aktuális lesz egy notebook vétel (ha nem jön közbe semmi). Az első (és eddig egyetlen) notebookom egy ThinkPad volt (T41p), azóta csak asztalit használtam, de akkor egyértelművé vált, hogy ha notebook, akkor ThinkPad. A mostani kínálattal azonban nem vagyok teljesen tisztában, nem tudom melyiket érdemes választanom.

Elvileg minden hétköznap gyalog vinném be az egyetemre, ami tőlünk olyan 20 percnyire van. Ott már nem nagyon hurcolásznám, valószínűleg hálózatról használnám. Játszani biztos nem játszanék vele (arra van itthoni asztali, de egyébként sem játszom túl sokat), a diplomamunkámhoz és a beadandókhoz használmám, amik többnyire a mesterséges intelligenciához és a képfeldolgozáshoz kapcsolódnak (onnan is a real time alakfelismeréshez leginkább).

Első körben azon gondolkoztam, hogy T vagy W legyen. A súly szerintem nem annyira tényező, ahogy néztem, a T500 és a W500 kb. egy súlyban van. A probléma leginkább az, hogy nem hiszem, hogy kihasználnám a W500 álltal nyújtott videókártya többletet. Mondjuk az is igaz, hogy fogalmam sincsen, hogy hol áll egymáshoz képest a V5700 és a 3650. Nem tudom mennyire éri meg a W500-ban lévő a plusz pénzt.

A másik kérdés a kijelző. 15 vagy 14" -os? A régi t41p-vel elvoltam, de az még 4:3-as volt, a mostani wide kijelzők mások, de tapasztalatom nincs velük. a Media Marktban megnéztem pár gépet, és első blikkre nem látszik tül nagy különbség a méretük között, de lehet megváltozna a véleményem, ha dolgozni kellene rajta. Ami fontos lehet, hogy a 14" és a 15" -os -ból alapvetően más - más felbontás érhető el. Az 1680x1050 egész barátságosnak tűnik (Visual Studios és egyéb fejlesztéshez kell), de milyen ez a 15"-on? Eddig csak 20"-oson használtam ekkora felbontást. A 14-sen lévők túl kicsinek tűnnek. Vélemény?

A kijelzők kapcsán a másik kérdés, a fajta. LED vagy nem LED? Azt hallottam, hogy a T400/500 kijelzője elég rossz a többi notebookhoz képest. Életlen, fakó, stb. Persze voltak akik azt mondták, hogy ez egy üzleti notebook, és oda kifejezetten zavaró lenne a nagyon fényerős, színponpás kijelző. Igaz ez? Csak asztali LCD-khez volt tapasztalatom, úgyhogy nincs viszonyítási alapom. Mitől másabb a LED-es verzíó? Elék körülményes találni LED + átkapcsolható VGA-s T500ast, ráadásul annak az ára és a felbontása sem az igazi.

Mivel szeretnék nagyon a közeljövőben venni gépet, ezért ez nem is olyan komoly kérdés, de mennyire érdemes várni a +10 -es szériákra? A legtöbb esetben kb. annyi negatívnak tűnő változtatás van, mint pozitív. Lejebb nyomják ezek a T400/T500 -as árakat?

Kérdésem lenne még továbbá, hogy mennyire érdemes Intel Turbo Memory -val szerelt TP-t venni? Érezhető valami különbség, vagy csak parasztvakítás?

Még nem tudom, hogy hol kellene vásárolni. Ha kell számla is, akkor szerintem az usanotebook lesz. Ha nem, akkor elvileg ők jöhetnek számításba:
    NeverHood1 - Nem rossz, sokan ajánlják, de nincs átkapcsolható videókártya és nem angol a billentyűzet.
    Bluesummers - Sajnos nem ismert a srác, nem tudom, hogy lehet-e gond vele. Egyébként a gép nem rossz, van hozzá dokkoló, táska, de nincs hozzá angol billentyűzet és csak 2GB mem.
    .:Vision:. Másik link. Utóbbi az érdekesebb. Több notebookot is árul, 4GB memória, angol billentyűzet, ez mind jó. Hátrány, hogy nincs hozzá legalább táska.
    ssodium2 Másik link - Elég jónak tűnnek, szintén angol billentyűzettel.

Szerintetek? Esetleg más bolt / eladó ajánlás?

Thanks!

ps.: Ohh, még valami! Van kölünbség összerakás szempontjából a 14"- és a 15"-os TP-k között? Olyasmire gondolok, hogy jobban, esetleg kevésbé melegedik-e egyik vagy másik, vagy például hangosabb-e vagy halkabb-e egyik a másiknál a kialakítás (vagy a plusz hely miatt)?

Új hozzászólás Aktív témák