Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Napfénysüti

nagyúr

válasz taltos #4964 üzenetére

T400-at merem ajánlani. Ha sokat cipeled akkor jól jöhet hogy csak 14,1-es. Nekem fél éve van és nagyon elégedett vagyok vele. Ja és a két VGA-shoz hozzászólva: az enyémben is ilyen található de csak kb 5%-ban használom az ATI-t mikor PT-zek. :D
    Amúgy meg elég az integrált. :K

• buherka

addikt

Itt egy kis összefoglaló a Turbo Memory-ról...olvasd el és döntsd el, hogy parasztvakítás avagy mégsem.

Én sem értem, hogy minek neked átkapcsolható VGA. ha nem is akarsz komoly grafikus alkalmazásokat futtatni.
    A V5700 és a HD3650-es között csak a memória mennyisége tér el 512/256 amit az alaplapra integrálnak, mint a GPU-t is. Tehát itt felejtős az MXM (cserélhető) formátum.
    Szerncsére GDDR3-as rammal szerelik mind a kettőt. Teljesítményben ugyan azt tudják.
    De ha valóban csak melóra vagy suliba kell a gép, akkor felesleges a +dedikált VGA. 99%-ban én is az Intelt használom, csak egy-két játék erejéig kapocsoltam át a 3650-est, mert megkértek rá.

A W500 szerintem nagyon drága 1:1-ben ugyan az mint a T500, csak ugye a VGA más benne.

A kijelző színei igaz hogy alulmaradnak egy asztali TFT-hez képest, tehát nagy színpompát ne várj. De így a szemed is jobban kíméled. Ezek munkagépek, ilyenek.

Amit NeverHood1 árul az valóban jó kis gép...pont olyan egyetemre való. Nem is kicsi, nem is nagy. Teljesítményben meg hozza az asztali gép szintjét.
    Én láttam és próbáltam is T400-at...tetszett nagyon.

• mdk01

addikt

Hali!

Ahogy elkezdtem olvasni én is a T400-at ajánlanám neked ha olcsó és jó gépet szeretnél és nem akarsz várni a T410-re.
    Többször említed, hogy nem akarsz játszani, de mégis keresed az átkapcsolható vga-s gépeket. Ezt nem egészen értem. Felesleges minek melegítenéd a gépet egy plusz vga-val?

Én nem igazán használtam más notit csak láttam a kijelzőjüket. A T500-amnak erősebb a háttér világítasa és nem tartom tompának a színeit. Arra tudok gondolni hogy aki ezt írta arra gondolt hogy talán a fényes kijelzők élénkebben adják vissza a színeket viszont ez rettenetesen visszaüt mikor jobbról, balról vagy legrosszabb esetben hátulról süt a nap, mert semmit nem látsz a képernyőn. Ezért is maradok én mindig is a matt kijelzőnél. A Lenovo gépeit pedig tudtommal 90%ban ha nem 100%-ban ilyen kijelzőkkel szerelik.
    Továbbá a led háttérvilágítás annyival jobb hogy kevesebbet fogyaszt a gép és a betekintési szög is nagyobb, plusz erősebb a kijelző fénye.

Amit linkeltek laptopinfo-s gép sztem teljesen jó lenne neked ha nem kell számla.
    Sokan sokszor vásároltunk már Csabától és megbízható forrás.

Intel turbo memory-ra pedig keress rá a topikban. Állítólag a parasztvakítás kategóriába sorolandó

Üdv.

• Tin

veterán

szia,

nekem T500-am van.
    15"-ban az 1680x1050-el semmi gond, előtte 1 évig használtam 15"-os 1920x1200-as felbontású laptopot. na, az már picit necces, bár azon a desktopon minden elfér. viszont szemgyilkos:) a T500 paneljének a fényereje jó, átlagosnak mondanám. beltéri használatra elég, 15 fokozatból nappal bent 13-ason, aksiról 10-esen használom. nem látok problémát vele. kültéri (napfényes) használatnál már lehet h lenne vele gond, de ott is látható, és hát melyik lcd való kültérre. T400 ledes kijelzőjét láttam kollégánál, fényesebb a kép, de többet vártam tőle. X301-es ledes kijelzője sem az igazi, valahogy nem egyenletes a fényesség, a kép szélein teljesen más. engem nem győzött meg. aminek durva fényereje volt, az az előző gépem volt, a dell E6500, de az sem ledes volt, csak dupla CCFL-es volt.

a W500 videókarija játékban ugyanazt tudja mint a T500-é, ha opengl alkalmazások fontosak, ott jön ki az előnye a driverek miatt. de, hacsak nem 3D grafikus vagy, szerintem felesleges.

az átkapcsolható driver jó dolog, csak 32 bites oprendszer alatt rengeteg memóriát felzabál. én 4G rammal vettem a gépet, Win7/32 bit volt rajta, 2.3G-t látott belőle. kikapcsoltam az átkapcsolhatóságot a BIOS-ban, és úgy 10 reboot után helyreállt: 3G ramot látott (ennyit lát a 32 bites oprendszer). most már Win7/64 bit van fent, itt már simán megy az átkapcsolhatóság, így is látja a teljes 4G ramot. én amúgy az integráltat használom, mert kevesebbet fogyaszt, ha meg játszani akarok, átkapcsolom és játszom:)

az intel turbo memory-ról én is olvasgattam vásárlás előtt, de a vélemények szerint nem igazán kiforrott, és túl sok mindenre nem is igazán jó, de mivel nincs tapasztalatom vele, nem akarok nyilatkozni. bár találtam 1-2 írást, miszerint az utóbbi időben már kezdenek jók lenni a driverek és kezd használhatóvá válni a technológia.

összerakás szempontjából nem tudom a különbséget, szerintem nincs. mindkettő nagyon jó. melegedés szempontjából a T500-é tudok nyilatkozni: se hangja, se melegedése, normál irodai (developer) használat mellett. nálam ez volt az egyik fő szempont vásárláskor.

a T410/510-es sorozatról meg még egy igazi szakértői review sincs, csak pletykák. azokat meg olvashatod itt is. az igazság meg pár héten belül kiderül. az biztos, hogy fogyasztásban verik a T400/T500 sorozatot.

ha tusz angolul vagy németül, javaslom a notebookcheck oldalt, na ott részletesen meglesz minden infó ami téged érdekelhet a gépekről a teszteknél.

ezt meg az összes T400/T500 tulajnak ajánlanám, T400-ról szól, de sokminden igaz a T500-ra is: Thinkpad T400 known issues

• rankesz

veterán

T400(s), T500 ügyben bátran tudom ajánlani prom kollégát!
    Írj neki privit, akkor is lehet jó ajánlata ha éppen nincs kint hirdetésben

• mv

aktív tag

Szia!

Itt van egy jó vétel a Laptopinfo-ból. Én ezt s T400ast ajánlanám, de majd a tulajok elmondják a véleményüket. :) Méretre kb akkora, mint a T41p-d. A teljesítménye bőven elég lesz az általad említett dolgokra. A minősége is rendben van.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés