- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
atideath
tag
válasz
lbarjak #1921 üzenetére
A kérdésem csak az maradt hogy melyik milyen módba állítsam a vezérlőt. AHCI vagy RAID? Mindenképpen szeretném tükrözni a lemezeket, mert már volt kellemetlen élményem egy HDD hibából. 2x3TB Raid1-be. Vagy inkább azt mondjátok adjam oda a Windows Server 2012R2-nek AHCI-val lemezenként a HDD-ket és csináljak backupot minden este keresztbe? Mit ajánlotok? ODD helyén SSD, ezen lenne a rendszer a VM gépekkel. Milyen előnyei vannak a RAID módnak a tükrözésen kívül?
-
bbandi
tag
válasz
lbarjak #1922 üzenetére
Egyrészt igen, az egész rendszer - főleg a virtualizáció kicsit overkill a saját igényeimnek - ez részben nekem egy drága játék.
Másrészt ez a megoldás azért született, hogy a feladatok elkülönüljenek. Korábban egy openmediavault csinált mindent (akkor ext4 alapokon N36L-en), és rettegtem hozzányúlni, mert egyáltalán nem emlékeztem milyen kézi módosítások kellettek hogy minden menjen. Pl nagyon gyakran elszállt a flexget egy OMV frissítés után. Mégkorábban meg debian volt teljesen saját megoldásokkal, azt meg frissíteni voltam lusta.
Kísérletezési szempontból is sokkal jobb lett így, pl simán tudok kísérletezni többféle mediaszerverrel. Még olyan tervem is volt, hogy rakok rá egy pfSense-t és ez lesz a router is, de azt végül elvetettem, nem lenne jó, ha egy szerverkarbantartás miatt nem lenne netem.
A VT-d nem úgy működik, hogy egy hw-re/gépre használhatom csak, minden gond nélkül át tudom adni a másodlagos ethernetet az egyik random gépnek pl. - ha jól értem erre utaltál, de lehet félreértem.
-
atideath
tag
válasz
lbarjak #1898 üzenetére
Valami hasonlón gondolkodom én is. Úgy gondoltam hogy egy W2012r2-t felteszek az SSD-re, ez lenne a Host rendszer. Tudna iSCSI targeteket vagy akár NFS megosztásokat csinálni (leginkább itt a backup HDD-re gondolok). És erre menne egy Hyper-V a VM gépekkel. A VM gépek alatt fel lehetne mountolni a backup hdd-t és tudnának menteni rá. Vagy akár a W2012r2 is megteheti mindezt ha van olyan alkalmazás (mondjuk veeam backup) ami tud ezekről mentést készíteni. Ez így szerinted jobb lehet mint az ESXI? Az a baj a esxi-vel hogy alapból Host rendszerként nem tud megszotást készíteni.
-
gerokrisz
tag
válasz
lbarjak #1867 üzenetére
Ezt még mikor feltettem régen olvastam, akkor is írta "cwo" hogy megy, azzal be is értem.
De most lentebb görgetve látom, hogy a B120i nem nagyon támogatott. Szerencsére az itt panaszolt gigabites probléma nálam nem jelentkezett.
A HP H220 HBA tényleg jó lehet workaround-nak csak a kártya majdnem annyiba kerül ebayen mint a szerver
Így lehet kap ez is egy proxmox-ot és azon belül meghagyom a smartos-t ameddig át nem migrálom a zónákat lxc-re.Köszi a linket!
-
Dave™
nagyúr
válasz
lbarjak #1839 üzenetére
Arra reagáltam, hogy a registered szerinted nem szerver ram, pedig de, az kifejezetten szerver ram, és ha szerverben van, akkor bizony ECC képes is lesz (ezt írtam). Létezik nem ECC-s is elvileg, én olyannal még nem találkoztam, előbbivel meg elég sokat, és az mind szerverben volt.
-
Dave™
nagyúr
válasz
lbarjak #1832 üzenetére
Valóban nem használható a microserverben, de a registered (buffered) RAM az kifejezetten szerver RAM, és ez esetben ECC képes. Ez a drágább és komplexebb felépítésű memóriatípus, így középkategóriától felfele használják szerverekben, míg a sima unbuffered (unregistered) RAM-okat meg az entry szerevekben, amilyen a microserver is.
-
Fifi
őstag
válasz
lbarjak #1775 üzenetére
A fellángoló microserver hallatán - bár ott gondolom nem egy egyszerű túlmelegedésről volt szó - én is berendeltem egy ventit, hátha valamit segít: Scythe Mini Kaze 40mm
Ez kicsit halkabb, mint a Revoltec Air Guard 40 mm.
Remélem különösebb rögzítés nélkül ez is megszorul majd a hőtőborda és a hdd bay között.Bye, Fifi
-
gerokrisz
tag
válasz
lbarjak #1812 üzenetére
Ebből vettem ki: cp028687-firmware_2015_11_02_for_windows_upgrade.exe kicsomagolás után.
Így elvileg azt kellene tartalmazni. Újraindítani még nem volt időm az enyémet, talán ma este lesz... akkor tudom megnézni hogy mivel jön fel.
Esetleg valaki? Rossz fájlt töltöttem fel?
----
De ez firmware nem ilo nem? -
gerokrisz
tag
-
PpenoO
őstag
válasz
lbarjak #1719 üzenetére
Az archive vinyók újak lesznek és üresen lesznek beüzemelve. Beüzemelés után fogom a régi konfigról áthúzni az adatokat. Tudtommal ha raid1 be tükrözöm az adatokat egy vinyó halála esetén az adat megmarad a másikon. Vagy arra akarsz utalni, ha behal a szerver akkor más gép nem fogja kezelni a raid1es tükrözést. Akkor gondolom nem marad más választásom, mint raid nélkül betenni őket és szoftveresen szinkronizálni ahogy eddig is tettem a mostani pcmen. Ami kérdés felmerül ha raid0 tömb (os ssd) és ahci (2x4tb) is van akkor mennyire pörögnek a ventilátorok az achi miatt.
-
Snoop-y
veterán
válasz
lbarjak #1695 üzenetére
ZFS hasznalatahoz ne felejtsunk eleg ramot belepakolni
Az ajanlott minimum 8GbFor maximum performance and reliability, you should never try to use ZFS with less than 8GB of RAM and a 64-bit system. We typically see at least 1-2 people every week that break this rule and they lose their pools suddenly. There is no recovery if you damage your pool from ignoring this warning.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- Milyen házat vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Anime filmek és sorozatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest