- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #54108 üzenetére
“Szia, ha nem is HP specifikusan de a Ryzen 5 és a 16 GB ram jól jön, ha ilyen hosszú távra tervesztek”
Itt tényleg 5-öt akartál írni? Vagy 7-et? -
válasz
Lalikiraly #54108 üzenetére
Ebben a gépben integrált ram van, nem bővíthető. Ilyen méretű ultrabookban általában egyikben sem.
Ha van rá pénz, akkor igen inkább Spectre vagy Envy. A Probookot hagynám, nagyon unalmas gép, gyenge kijelzővel. Elitebook az oké, de a kijelzőt ott is meg kell nézni, mert az alap 250-es elég halványan teljesít, nincs szép képe egy 400-ashoz vagy 300-ashoz képest, és rossz a színhűsége is.
-
válasz
Lalikiraly #54070 üzenetére
Ok, de ha nem lenne dc akkor nem éreznéd meg ennyire
-
válasz
Lalikiraly #54068 üzenetére
Semmi más csak a dc miatt érzed meg ennyire.
-
Imre11
csendes újonc
válasz
Lalikiraly #54036 üzenetére
HP Support Assistant program. Én szeretem.
-
válasz
Lalikiraly #53107 üzenetére
Ne haragudj, de ez a két dolog üti egymást:
Athlon 3050U
Egyébként pokoli gyors a gép.
Nem kötekedni akarok, de ez a processzor a legbelépőbb szint, nagyon távol áll a pokoli gyorstól.
-
Armagedown
őstag
válasz
Lalikiraly #49271 üzenetére
Annak a legkevesebb baja egy esetleges hangos hűtés lesz.
Én is egy használt üzleti laptopot javaslok és nem bántásból írom ezt. -
válasz
Támogatom, a celeron procival meg fogsz őrülni, olyan lassú
-
válasz
Szia. Celeron n4000-el kiadott gépeket felejtsd el. Gyenge proci, bármekkora ramot teszel bele. Inkább használt üzleti gépet vegyél, a legtöbb helyen 1 évet adnak rá garanciát, és i3, i5-ös procival, ssd, 8gb ram. Kb 55-től felfele kapsz. Max a billentyűmatrica kell a kiosztás miatt.
-
Dana36
csendes tag
válasz
Lalikiraly #49205 üzenetére
Köszönöm!
-
Dana36
csendes tag
válasz
Lalikiraly #49203 üzenetére
Köszönöm!
Az mit jelent, hogy a HP-nál leadtad a gépet? Az is egy szerviz? Vagy a HP saját boltja?
Mert az internet-oldalukon nagyon nehéz világosan eligazodni.Én is várom a tapasztaltabb tagok jelentkezését!
-
puhijani
csendes tag
válasz
Lalikiraly #47484 üzenetére
Szia!
Köszi a támogatást, újratettem, próbálgattam, igazad lesz és hardver hiba lesz.
Szerencsétlen véletlen volt a Windows 10-es frissítéses egybeesés. Windows 7-el is megbízhatatlanul működik, linuxal is.
Ha a gépet rákötöm külső megjelenítőre szépen teszi a dolgát és pár perc elteltével a belső kijelző is működik, utána viszont 2-3 újraindításon belül megint jön a "színes képek" vetítése úgy, hogy a BIOS-ba sem tudok belépni (vagyis de épp, hogy belép, csak színes képeket látok a kijelzőn).
Köszi a segítséget,
Jani. -
puhijani
csendes tag
válasz
Lalikiraly #47481 üzenetére
Adtál egy ötletet amit még nem próbáltam, külső kijelzőre rátettem és volt kép!!!
Beindult a cucc, de a laptop kijelzőn nem volt továbbra sem kép klónozási üzemmódban.
Lekaptam és újra tettem az intelt drivert, jó lett. Viszont újra elindult a windows frissítés, ami megint szétzúzta.
"Újra játszottam".
De most megint jött egy újraindítás windows frissítéssel és megint szar..., ördögi kör...
Úgyhogy most megint újra játszottam és épp rakom vissza a 7-est, meglátjuk, hogy ezzel is meghal-e, vagy tényleg a frissítés okozott valamit.
Köszönöm a gondolatindítást!
-
Dhampir
félisten
válasz
Lalikiraly #47476 üzenetére
Notebookcheck szerint a Radeon 520 ezt tudja nyújtani: DirectX 12, Mantle, OpenGL, OpenCL 1.2, Vulkan
Az Intel HD Graphicks 520 pedig ezt: QuickSync
Viszont eszerint van Vulkan támogatás Intelre is (ez csak béta volt még)? Talán frissebb driver is akad ennél.
Még más tulajdonságokban is eltérhetnek (vagy csak nem sorolták fel mindet, talán a gyártók oldalán kellene tüzetesebben utánanézni), sebtiben ez ötlött a szemembe.
Esetleg még érdemes lehet megbízhatónak tűnő összehasonlító tesztvideókat keresni.
-
Zolom89
senior tag
válasz
Lalikiraly #47474 üzenetére
Értelme ott lesz szerintem hogy ugye úgy működik a cpu/igp hogy ha elér egy bizonyos hőfokot visszább veszi a teljesítményt, szóval a turboboost kilőve.. ha nem a cpu-ba integrált grafikai mag dolgozik nem termel akkora hőt.
Szóval én így képzelem el az értelmét. Az én gépembe is kb ezért lehet a 940mx, mert nem jobb mint az 620 intel igp -
Dhampir
félisten
válasz
Lalikiraly #47474 üzenetére
Nem vagyok nagy szakértője a témának, de a dedikált VGA - ami ebben az esetben egy Radeon - támogathat olyan funkciókat (már amennyiben ezt ki tudod használni), amelyre az integrált grafikus gyorsító nem képes, vagy nem olyan minőségben teszi.
Viszont éppen ezért utána kell nézni az adott GPU részletes jellemzőinek.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Lalikiraly #34322 üzenetére
2: Fórum -> kereső: "Beárazás" -> Notebook beárazás!
-
pumukli23
senior tag
válasz
Lalikiraly #18088 üzenetére
Menj be a médiamárktba és kérd el pendrájvon
Segítenék szívesen, de sajnos nem ismerem azt a képet, amit keresel. -
válasz
Lalikiraly #18069 üzenetére
-
pumukli23
senior tag
válasz
Lalikiraly #18069 üzenetére
Nem tudom pontosan milyenre gondolsz, de google és "compaq linux", képek, nagyobb mint 1024*768 és rengeteget kidob.
-
Z86
őstag
válasz
Lalikiraly #18067 üzenetére
Itt van pár compaq is.
-
Z86
őstag
válasz
Lalikiraly #18065 üzenetére
Ezt ismered?
Ebben elvileg háttérképek vannak, én még nem próbáltam, de szerintem most eljött az idejeszerk: Feltettem, nagyon HP-s
-
válasz
Lalikiraly #17913 üzenetére
Nekem Core i3-as G62-eseim vannak, aki eddig vett belőle, senki nem panaszkodott. Szerintem ennyi pénzért jó gép.
A CQ61-eseknek nagyon szép képük van, és masszívabbak a G62-esnél. Cserébe régebbi a design és technológia.
-
grex4
aktív tag
válasz
Lalikiraly #17913 üzenetére
hi. nem hangos egyáltalán, sőt alap gépezés közben alig hallani. Terhelve sem lesz zavaró, szép lassan pörög fel a venti nagyobb fordulatra ami nekem tetszik pl...
mondjuk sokat számit hogy dedikált videókártyával veszed-e mert azt is nálam hűtenie kell.
hd4250 van benne akkor halk lesz nagyon. De a G62-k annyira újak hogy nem tudja senki mi lesz velük nyáron. Sokaknak nem tetszik a hűtésük de ezer féle procival szerelik öket ha azokat elbirja a p340est is lehűti halkan. -
szabem
csendes tag
válasz
Lalikiraly #17787 üzenetére
Halihó!!
Hát nagyon nagyon szívesen ez tényleg jó vásár lesz!!!
Ha még nem vettem volna meg 2 hete az enyémet most ezt venném én is!!
Nagyon jó szórakozást neked és sok örömet kívánok!! -
szabem
csendes tag
válasz
Lalikiraly #17713 üzenetére
Ja és azt írtam régebben hogy az aksi az lötyög egy kicsit+ könyöklő is a jobb mozog egy kicsit az illesztés nem éppen precíz.
Egyébként nagyon szép a gép öröm ránézni. -
szabem
csendes tag
válasz
Lalikiraly #17714 üzenetére
http://notebookmania.hu/notebook/HP_625_%28XN829EA%29
Itt egy link a gépről itt írja is hogy a kijelzője matt!! -
szabem
csendes tag
válasz
Szerintem a laptop hangja jó. Alapból alig észrevehető hogy megy. A ventinek van hangja de nekem a másik is ilyen volt szerintem ne hangos.
-
szabem
csendes tag
válasz
Lalikiraly #17713 üzenetére
Hp 625 XN829EA a tipusa a gépnek.
-
pumukli23
senior tag
válasz
szabem: Az alján lévő product number egyértelműen azonosítja a géped. Kérlek azt írd le a kollegának
(A serial number nem kell)
-
szabem
csendes tag
válasz
Lalikiraly #17679 üzenetére
Helló!
Én most vettem HP625-ös gépet és matt a kijelzője!!! -
válasz
Lalikiraly #17669 üzenetére
Érdekes, a Pavilion gépeknél ezt az akksi-lötyögést egyáltalán nem tapasztaltam.
-
rekid
addikt
válasz
Lalikiraly #17679 üzenetére
Egy kis dual channel.
Gyakorlatban videokonvertalasnal van erezhető különbség (kb 10%) máshol kb 0. -
nemcso
őstag
válasz
Lalikiraly #17670 üzenetére
Dual channel -ben azonos méretü és típusú (gyártóra, típusra, paraméterre azonos) memóriákat lehet használni. Ezekkel gyorsabb a gép memóriakezelése.
De nyugodtan lehet különböző méretű memória modulokat is egymás mellé tenni, azokkal is működik a gép.
Példádban 1+2 GB RAM = 3 GB, a noti ennyit fog kihasználni. -
fkenny
senior tag
válasz
Lalikiraly #17669 üzenetére
nem csak HP hanem ASUS MSI és még jópár gyártóé...
-
Bee-Beep
tag
válasz
Lalikiraly #17644 üzenetére
Nem megoldható, hogy inkább 2x2gb-ra cseréled ki az egy gigást?
Az biztos észrevehető lenne... -
pumukli23
senior tag
válasz
Olyan esetekben jelent majd gyorsulást, amikor kevés az 1 giga ram, mert így majd nem kell a virtuális memóriához nyúlnia a hdd-n. Win7 esetén szerintem bootolásnál is fogsz javulást tapasztalni. Nézd meg, hogy most általános használat mellett a ram hány %át használod ki. Ha ez igen magas érték, akkor fogsz valamennyi gyorsulást tapasztalni.
üdv -
CharlieDrop
veterán
válasz
dual chanel nem lesz, mert két különböző ram lesz benne, 64 bit 3 gigára minek? kivéve ha van legalább 1,5 G grafikus memóriád is
-
fkenny
senior tag
válasz
Lalikiraly #17517 üzenetére
Nincs ezekkel nagyon gond. De ha mondasz egy ár keretet mondok olyat amit ismerek
-
fkenny
senior tag
válasz
Lalikiraly #17515 üzenetére
AMD. mert keveset fogyaszt és nem melegszik annyira elvileg mint ez az Intel. Mivel az intel 35W-os TDP-vel rendelkezik, az AMD meg 25W. A vga is jobb a hd videók meg úgy minden terén. Szóval AMD!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged