- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Benőke #55762 üzenetére
Van jopar elitebook az ugyfeleknel, es eddig minden felhasznalo imadta oket, nagyon jo gepek szerintem.
Aksit csereltem benne, az nem oldotta meg, rakok ra egy Microsoft w11 iso-t aztan mehet vissza a HP hoz, cserere.
A hp gyari applikacioja ami elo van telepitve egy szegyen, HP chat es HP Telefonos segitseg miutan mindent begepeltel az utolso pillanatban hibat dob, “probalja meg ujra kesobb”Elvittem egy HP szerzodott szervizbe, megneztek, tenyleg hibas, de ne hagyjam mar nalunk ha csak par napos a gep, inkabb hivjam a HP-t kozvetlen -
ricogsm
őstag
válasz
Benőke #54193 üzenetére
Sztem meg is találtam a választ!
2 foglalat áll rendelkezésre.Memória tömbök / System Memory ] Memória tömb tulajdonságai: Hely Alaplap Memória tömb funkciója Rendszermemória Hibajavítás Nincs Max. memória kapacitás 32 GB Memória eszközök 2 [ Memória eszközök / Bottom - Slot 1 (left) ]
Memória eszköz tulajdonságai: Fizikai formátum SODIMM Eszköz elhelyezése Bottom - Slot 1 (left) Bank elhelyezése BANK 0 [ Memória eszközök / Bottom - Slot 2 (right) ]
Memória eszköz tulajdonságai: Fizikai formátum SODIMM Típus DDR4 Altípus Synchronous Méret 8 GB Max. órajel 3200 MT/s Jelenlegi órajel 3200 MT/s Teljes szélesség 64 bit Adat szélesség 64 bit Ranks 1 Min. feszültség 1.200 V Max. feszültség 1.200 V Jelenlegi feszültség 1.200 V Eszköz elhelyezése Bottom - Slot 2 (right) -
ricogsm
őstag
válasz
Benőke #54193 üzenetére
Azt hogy lehet megállapítani,hogy két ram foglalat van benn vagy csak egy? (15s-fq2031nh 396Q4EA)
CPU-z szerint van egy sloti 1 slot 2 kapcsoló akkor elvileg ott a helye a második helynek? Bár az egyes slot inaktív.. akkor csak egy ram férőhelyes?
Acer swift 1 megnéztem ott mind2 slot inaktív mert azt tudom, hogy integrált ram van benne.
-
-
törölt tag
válasz
Benőke #54124 üzenetére
Az Insert gombot en is teszteltem wordben, excelben, csak ra kellett jonnom, h a 15 evvel ezelotti office-hoz kepest ezek alapbol le vannak tiltva a beallitasokban. S igen, mukodik.
Meg bekavar az, hogy az Fx funkcio billentyukhoz kell-e az Fn gomb, amit a Biosban lehet allitani. Ha bekapcsolom, hogy igen kell, akkor nem mukodnek az uaezen a gombokon levo vezerlok, fenyero fel/le, hang fel/le, hang ki stb, sem Fn-nel, ami ugye az F1, F2 stb, sem anelkul, sem shift-tel, sem anelkul. Fura nagyon.
A vagolaprol torlesre nem jottem ra, de kinomban en is probaltam a del+insertet, hog az mit csinal.
Egy biztos, nagy a kavar a billentyuzet felso soraban. Meg jo, hogy a felesegem soha, de soha nem fogja azokat a gombokat hasznalni, kiveve a ket szelsot: Esc es Power on/off :-)
-
törölt tag
válasz
Benőke #54122 üzenetére
Én is sokat kerestem a problémára a neten, de én arra jutottam, hogy azok a példák nem pont a mi esetünk. Tiikusan ilyen ügy nem volt. Olyan inkább, hogy hiányzott az Insert gomb, s a prt sc volt helyette, de olyan hogy megvan a gomb, s nem él sem windowsban, dem egy-egy office alkalmazásban, olyat én nem olvastam.
Időközben W10 lett a gépem, mert legyalultam a W11-et dühömben. S mivel egyiken sem fut a shift+insert, ezért egyelőre felmentem magamban a Microsoftot, s inkább a HP-t kezdem hibáztatni.
Ezért azt gondolom, hogy ez akár egy driver probléma is lehet.
Még azt is kipróbáltam, hogy a BIOS-ban átállítottam azt, hogy a funkció billentyűkhöz kelljen vagy ne kelljen az Fn billentyű lenyomása. De nyilván az sem segített semmit. A BIOS-t is frissítettem arról, amivel érkezett a gép.
Ha nem dob be itt a fórumban valaki pár napon belül valami javaslatot, esetleg ajánl egy keyboard driver-t, amit nem dob fel magától a HP support weboldala, akkor elkezdem bombázni a HP-t ezzel a problémával. Mert az elég tré, hogy van egy halott gomb, ami szinte 100%, hogy nem hardver oldali probléma.
Az én privát gépeimen amúgy még mindig a W7 egy optimalizált verziója fut.
-
törölt tag
válasz
Benőke #54118 üzenetére
A megvett gépet finomhangolom, s már rengeteg szaron túlvagyok, regeditben átírogatásokon is. Az egyik legjobb, hogy az akksi hátralévő idejét nem írja ki a tálca környékén a W11, de előtte még a Rendszerben sem írta ki, mert ahhoz a HP BIOS-ában ennek a letiltását át kellett billenteni enabled-re.
Sok-sok okosság, olyanok is, hogy nincs gpedit.msc a W11 Home verzióban, úgy kellett belecsempészni, de ugyanúgy a lusrmgr.msc is hiányzik.
Amin nem tudok átvergődni, az az, hogy a shift+insert nem működik. Hiába bogarásztam a webet, nem találtam meg az okát. A ctrl+V igen
A shift mellett (balt és jobbat is nézve külön-külön) nyomva a sima insert-et is próbáltam, az fn+insert-et is, meg a létező összes kombinációt az alt és ctrl gombok bevonásával.
Neked működik?
-
törölt tag
válasz
Benőke #53978 üzenetére
Helló!
Én a feleségemnek keresek gépet. Az elvárásai alapján egy 7 évig használt 935 g-os Somy Vaio után ezt a típust ajánlottam neki.
Rengeteget olvastam róla 1,5 napig, amgol és német teszteket, néztem a hp amerikai oldalán lévő vásárlói review-kat, s két (szerk.: 3) kérdésem volna:
1.
A vásárlól közül relatíve sokan szidták a 2020-as Pavilion esetében a Realtek wifi kártyáját, s a 2021-esnél lévő sokkal kevesebb vélenény közül is minimum 10-ből egy megemlíti. Volt aki szétszedte, megigazította, rendbe jött, volt aki dühöngött, cserét kért. Az európai komolyabb tesztelők ilyenről nem írtak, igaz, ők vsz más termékkódú terméket teszteltek.Neked így másfél hóna után mi a tapasztalatod?
2.
Mivel hosszú távra tervezünk, akár újabb 7–10 évre, ezért elgondolkodtam, hogy legyen-e a nagyonb memória, s az erősebb proci. Az első nem okoz gondot, ugyanabban a színben durván 290e-ről 315e-re megy fel az ár, de a 7-es miatt 400e-t nem fogok kiadni. Másfelől ez a top verzió 340e-re leesett egy másik színben, amit nem annyira szeretne a feleségem.Írtad, hogy az 5-ös Ryzen vissza van vezételve. Nem vagyok nagy IT guru, ezt hogy kell érteni?
Mert a tesztekben mindenütt 7-es CPU-jú konfigot teszteltek, s attól el voltak ájulva, hogy egy ilyen kategóriájú laptop ilyen-olyan gyors lett tőle. Az asszony nem gamer :-), tehát nem vsz, hogy kell nekünk a 7-es proci, de a gép teljes élettartama alatt előfordulhat, hogy jól jönne az erősebb konfig, pl. az én 10 éves üzleti Dell gépem procija már nagyon szenvedős. Meg nem tudom, hogy ha 4K-s tartalmakat jelenít meg az ember, ott számít-e a proci.3.
Ha jobban belegondolok, van egy 3. kérdésem is: kell-e nekünk a 16GB memória, vagy az tényleg csak a komoly számításokhoz kell? Az evidens, hogy a Word-höz, böngészéshez nem, de a nagy méretű filmfájlok kezelésével sem számít? -
-
-
-
-
-
Imre11
csendes újonc
válasz
Benőke #53968 üzenetére
1600-on a monitor max felbontásat érted?
Full HD kijelzője van a laptopnakHP oldaláról le tudok tölteni és fel is telepíti,de ott egy darab illesztóprogramot ajánl csak fel.Se régebbi se újabb nincs.
27.20.100.9416 ez a verzió érehtő csak el ott,amit jelenleg is használok. -
peestike
senior tag
válasz
Benőke #53956 üzenetére
köszi az ssd-ről írtakat. számoltam én is korábban, a matek nekem is cirka 10 évre jött ki. egyébként csak a win van a partición, meg ugye a telepített dolgok, néhány giga képpel. elején anno valóban másolgattam, de nem jellemző mostanság. ez egyébként egy 512-es kioxia tlc m2-es.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Benőke #53905 üzenetére
Az eladó csődeljárás alá került cégek laptopjait vette meg szerintem, mivel háromszámjegyű laptop állománnyal rendelkezik és messze a piaci ár alatt árulja őket. Szerettem volna tudni, hogy lehetséges-e a jelszó törlése olyantól aki csinált már ilyet, mert ha meg lehet viszonylag egyszerűen oldani, akkor megoldom. Ha nem akkor ki fogom cseréltetni.
Valakinek van ezzel tapasztalata, konkrétan az Elitebook 840 G8 kapcsán? Pyttawrx ? -
válasz
Benőke #53831 üzenetére
Én a helyedben megvenném nyugodtan azt amit szeretnél. Főleg ha jó áron van. Részletre kell mert akkor simán vissza lehet vinni.
A szín nagyon fontos, de legalább a szürke nem rózsaszín vagy fehér. És legfőképp, nem fekete. Gyűjti a hőt!
A bekapcsoló gombot nem is kell használni, hiszen ott van a sw megoldás és az alvó állapot. Dokkolni minek
, ma már minden wireless, haladni kell a korral.
A szerviz botrányos lehet, nézelődj Lenovo vonalon.
A rossz szájíz legjobb ellenszere a fogmosás vagy a házipálinka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged