- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
válasz
Sly189 #51380 üzenetére
Ez az Omen command center egy vicc amúgy, semmire se jó. Ha a géped tudja, akkor a billentyűzet színét tudod állítani a makro gombokat meg szerintem nem sokan használják.
Intel oldalán max 100 fokot írnak a cpu-ra. Azért áll meg a tied 97 foknál mert a throttling visszafogja, hogy ne érje el a 100-at.
HP-nak abból a szempontból jó, hogy csak addig bírja ki amig a gari le nem jár.
Gamer noti topikban több mindent javasoltunk, azokat próbáltad ? Eredmény ?
Hűtőpadot rakhatsz alá bármit, annyira zárt az Omen alja, hogy 1 fokot ha ér. Nálam annyit ért, pedig 17"-es Omenem volt, aminek még szellősebb is belseje.
-
Shin Chen
tag
válasz
Sly189 #51376 üzenetére
Mindenképp érdemes újrapasztázni. Nekem Pavilion Gaming 15-ben a 8750H hasonló hőfokkal üzemelt, ezen segített az Aeronaut kb 3-5°C-t.
Ajánlom a Thermal Grizzly Kyronaut , Arctic MX4-et, ezeket dícsérik.
Folyékony fémet ne tegyél rá mert megeszi a hűtőt és maximum évente cserélni kell!
Na mármost a 8. Gen intelek púposak, ami gyakorlatilag azt jelenti, nem mindegyikre fekszik fel rendesen a hűtő. Ha egy 'púposat' fogtál ki nem igazán tudsz mit tenni.Intel Extreme Tuning Utility-t (IXTU). Intel gyári program, de csak saját felelősségre!
Ezzel be tudod lőni a TDP-t és a Core Voltage-t. A Turbo Boost Short Power-t kapcsold ki.
Pavilion Gaming 15 (8750H,1050) konfigra az uv:
TDP: csak játék alatt 15-20W, normal beállítás 45W
UV: -0,150V (ez extrém érték! -0,100V-ot szoktak első körben ajánlani)
Frostpunk alatt 27°C-os szobában CPU 80/85°C, GPU 83/89°C.Tudtommal a pasztázás nem befolyásolja a garit. De cáfoljátok meg ha rosszul tudom.
Szerk: IXTU-val asszemg ugrik a gari. -
Gery1987
őstag
válasz
Sly189 #51376 üzenetére
Bevallom ennyire nem értek hozzá, de fél év után szerintem nem lenne ildomos újra pasztáztatni a gépet. Meg kell nézni hol megy a gép mert lehet a ventillátora nem tud elég levegőt beszívni és ez által nem hűt rendesen, nincs-e a beszívónyílás eltömődve. Egyet még, ebben a melegben a gépek is jobban melegednek, ha minden oké, és ki van tisztítva a portól a gép én lehet alátennék egy kellően hatékony laptophűtőt ami tartó is egyben. Ez az egyik tippem.
A másik meg kell nézni nem-e ragad be valami ami felpörgeti a ventillátort mert terhelést kap a processzor és dolgozni kezd. És ettől felmegy a hőmérséklete. Esetleg azt a részét kell megvizsgálni a gépnek és ha megoldható a gondot okozó programot eltávolítani/frissíteni esetleg. -
hallador
addikt
válasz
Sly189 #51355 üzenetére
Ilyen esetben nem kell senkire hallgatni, hanem fel kell hívni a HP Magyarországot. Épp az is lehet, hogy nem a HP hanem a T vállalja a garanciát, az is lehet, hogy a T nem Magyarországról szerezte be a gépeket, hanem Németországban, és itt honosították. Sok minden lehet.
Meg kell kérdezni a HP-t. -
Pano
addikt
válasz
Sly189 #51355 üzenetére
A számla és a jótállási jegy a mérvadó, ne foglalkozz vele. Ők nem tudhatják, hogy az mikor került eladásra a végfelhasználónak.
Én tegnap vettem egy HP notit, arra a honlap meg 10 hónap garanciát írt. Általában a gyártás és/vagy forgalomba helyezéstől számítja a rendszerük, ha jól emlékszem. -
-
-
doora18
csendes tag
válasz
Sly189 #38669 üzenetére
Annyira nem drága, mivel neked 455 G1-d van a kérdező meg egy 450 G2-t kérdezett. A kettő persze nagyon hasonló, de nem teljesen ugyanaz. Kinézetre is eltérnek kicsit, a 450 G2 itt-ott kerekebb.
. AZ AMD és intel között viszont simán van ennyi árban. i5-ös procival mondjuk legalább 35 ezerrel olcsóbb, de ha kell az i7-es proci...
Kb. 1 hónapja használok egy 450 G2-t, igaz csak i5-ös procival, de vettem bele egy M.2 SATA SSD-t. Elég gyors, bár játszani még soha nem játszottam vele, de MATLAB szimulációkat szépen futtat
Hangja szerintem rendben van, üzletihez képest főleg.
A kijelző tényleg nem erőssége, de szerintem nem borzalmas. Rásütő napfényben is jól olvasható.
Hordozgatni vettem, eddig sehol nem kopott meg ettől, de 1 hónapja vagyunk csak együtt, szóval csúnya is lenne tőle.
Egyedüli negatívum, az ujjlenyomat gyűjtő gumi réteg,ami csodásan kirajzolja, hol szoktam megfogni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged