- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
HavocS
senior tag
válasz
SeniorTilla #34102 üzenetére
Frankó, hogy direkt óvatosan, kérdezve vetettem fél az eloszlatásra váró aggályaimat, azért csak sikerül egy ilyen lenéző, cinikus komment. Senkit nem akartam kioktatni, segítséget kértem csak
-
HavocS
senior tag
Találtam egy ilyet a HP oldalán:
How does the notebook charge the battery?
Adhering to recommendations by battery cell suppliers and best practices, the notebook does not continue charging the battery once the battery is 100% fully charged. Once the battery is 100% fully charged, the 'terminate charge bit' is set, preventing the battery from charging. The battery does not clear the 'terminate charge bit' until after the fuel gauge falls below 94%. Once the battery fuel gauge falls below 94%, the 'charge bit' is set and the battery does begin charging with the AC adaptor connected to the notebook. If the AC adaptor is disconnected between the levels of 94% to 100%, the 'charge bit' will not be set and the notebook will no longer charge the battery.Ez tényleg így van? Mert akkor elég jó kompromisszum lehet.
-
HavocS
senior tag
válasz
SeniorTilla #34097 üzenetére
Szoktam meríteni természetesen. Nekem tényleg csak az a fenntartásom, hogy n+1 ismerős használja úgy sokadik gépét, hogy folyamatosan bedugva tartja, és fél év után panaszkodnak hogy már csak fél órát bír az amúgy eleinte 4 órás akksi.
Fázishatárnál amúgy nem a hossza számít, hanem az, hogy mennyi idő alatt épül fel újra a segédüzem, meg kerül rá a vonatra a fűtési fesz, ami railjetnél általában bőven 1 perc körül szokott lenni. Mondjuk Skyrimozás közben Bp-Hegyeshalom között kapásból 7x ugrik le 90-95%-ra azalatt az egy perc alatt is az akksi, én ezt nehezen hiszem, hogy egészséges, ha utána ismét rátölt.
A linkelt program gyakorlatilag semmit nem csinál. Ennek firmware/BIOS szinten kell támogatottnak lennie, Samsung laptopnál is láttam már, ezért kérdeztem.
Egyébként szerintetek ha erre nincs szükség, miért döglenek meg az ismerőseim akksijai? A régi EeePC-m meg 5 éve megy napi szinten (igaz ott akksikivevős sztori volt mindig), bőven 500 közel teljes merítés-töltésen túl van és mégis bír 4 órát a gyári 4,5 helyett...
Nem szeretnék fél-egy év múlva akksit venni, és kivenni se akarom az akksit, mert 2014-et írunk és röhejesnek tartom.
Esetleg arra van lehetőség, hogy windowson belül egy programmal megállítsam/letiltsam a töltést? Az is egy jó megoldás lenne.Bocs a nyűglődésért.
-
HavocS
senior tag
válasz
Aethelstone #34093 üzenetére
Köszi a jószándékot, de nem véletlenül írtam, amit.
A gépet hosszú vonatutakon (is) használom ahol a fázishatárok miatt gyakran elmegy 1-2 percre az áram. Ez azt eredményezi, hogy egy két órás út alatt 6-7x merül 95% alá az akksi és ennyiszer tölti fel újra. Naponta kétszer, plusz ezen kívül még akárhányszor bekapcsolom itt-ott ahova éppen utaztam. Laza 15 ciklus egy nap alatt, jó esetben is 3 hónap alatt tönkremegy ettől az akksi. A mostani Thinkpademen be lehet állítani, hogy x% alatt ne kezdjen tölteni (ezt általában 40%-ra állítom), így szépen lehet bedugott töltővel használni úgy, hogy durván kéthetente (!) kell töltenem. Nem túlzás: most lett egy éves a gép, és 20 töltési ciklusnál járok. Csak sajnos maga a gép gyenge, ezért jobb volna egy erősebb 13"-os.Szóval ezek szerint a HP gépeken nincs ilyen lehetőség?
-
HavocS
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a HP laptopokon állítható-e, hogy hány % töltöttség alatt kezdjen el tölteni? A Thinkpadem tud ilyet, most egy HP Probook 4340s-t néztem ki, de nem találok róla semmit, hogy lehet-e ilyet. Nagyon fontos lenne a speciális környezet miatt ahol használnám, az akksi kivétele nem játszik, és az se, hogy minden 5 perces áramkimaradásnál újra elkezdje tölteni. Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest