- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Én, mint második, én sem
Kicsi itt a csapat, de erős
-
Krisszer
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
ezért kell linuxot használni
viccen kívül, Bazzite tényleg elég fasza a LeGo-n.aki emulátorozik itt, specifikusan NX emuláció: a ToTK-t hogy tudom rábírni a nem 10-15 FPS-en futásra? neten mindenhol azt olvasom, hogy laza a 30Fps Edennel meg Citronnal, de felbontástól kb függetlenül 10-12, néha 15Fps megy a Sky Islandon..
-
mgTerminator
veterán
Onnan lehet tudni hogy van új winfos frissítés hogy nem működik a Bluetooth
-
mgTerminator
veterán
válasz
Krisszer
üzenetére
Hát ezt nem tudom, de én az a fajta ember vagyok aki szereti az olyan megoldásokat amik visszaalakíthatók gyárira. Tettem fel korábban képet hogy én miket csináltam a jobb hűtés érdekében. A következő hűtés upgrade valószínűleg egy Go2 lesz. Annál a cuccnál látszik hogy a mérnökök kicsit megerőltették magukat és sikerült egy kurva jó lapot és hűtést csinálni.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
én is gondoltam rá hogy régi 1U szerverből megmaradt ventiket rárakom, az biztosan hűsen tartja még 30W+TDP Boost+Cyberpunk alatt is
vicceskedésen kívül, szétszedés után vajon mennyire megbaszódathlonon indulok esetleges garis ügyintézésnél? -
Krisszer
aktív tag
esetleg valaki próbált már PTM7950-t a Leg-be szuszakolni? hátha lehet faragni egy kicsit ventillátorzajból. ugyanitt, nálatok mennyire sipítós a venti? nálam konkrétan max fordulaton kevésbé zavaró a hangja mint minimumon, mert a szélzaj elnyomja a sipítást.
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Kívánságlistára tettem köszi 😁
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ez egy frame generátor, Steam-en megveszed, pár euró, néha kap egy 50%-os leárazást, aztán játék előtt elindítod.
Régebbi játékokhoz nem nagyon passzol, bár már rég kísérleteztem vele. De amikkel anno próbáltam, a jó 30-40%-nál nagyon hatékony volt, pl Forspoken eldöcögött olyan 20-22 fps-el, ez varácsolt belőle stabil 42-44 fps-t. -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Még nálam se jött semmi. Mi ez a LossLess? Már láttam egy pár videó címében. Meg hol lehet kapcsolni?
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Az a lényeg, hogy sikerült

Nálam még mindig Fallout4 és Ghost of Tsushima megy 90%-ban
Azért az durva, hogy a kb 1 évvel ezelőtti driverekhez képest mindkét játék nagyjából dupla fps-el megy, és/vagy magasabb grafikai beállításokon...ennyit számít az optimalizáció...#194Krisszer: Lossless Scaling-ot én is használtam régebben pár játékhoz, kemlény, mennyit hozzá tudott dobni, főleg az újabb game-ekhez
Kicsit más téma: pár napja küldte a lenovo email-en hogy új bios frissítés érkezett, de nálam sem a Space-ben, sem a lenovo honlapjáról nem talál új update-et.
Nálatok jött valami? -
Krisszer
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
most veszem észre, nagyobb teljesítmény? én nem vettem ezt észre, akkuról meg töltőről is ugyanolyan a teljesítmény. bár én Bazzite-tal használom.
#192 tomee007007: ilyen gond nincs Bazzite-on
ha meg kell framegen, ott a Lossless Scaling+Decky LFSG-VK (bár arra nem jöttem még rá, hogy ne szorzóval tornássza fel, hanem az ingadozó FPS-t egészítse ki, de lehet ám user error) -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Gemini-vel szétállítottuk az egészet aztán csak játszható lett. Viszont azóta se Doomoztam, inkább AoE2 kampány ment
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Első sorban Boldog Új Évet Mindenkinek

Nekem az Adrenalin csinálja azt, hogy random átrakja hyper módba a játékokat, ahol bekapcsolja az AMD Fluid Motion Frames-t, ami jelenleg nálam beszaggat minden játékot.
Ezt nézd meg, ha ilyet tapasztalsz, nem-e váltott át neked is
-
mgTerminator
veterán
Nem tudja valaki hogy a Doom Eternal miért annyira darabos hogy élvezhetetlen a játék?
YouTubeon mindenkinek 60FPS felett van és folyékony de én akármit állatok egyszerűen darabos. A Doom 2016 nagyon király volt, élvezhető volt bőven 60 feletti számokat hozott.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
175 000 volt dokkolóval, tokkal-
vonfóliával, thumbgripekkel.egyelőre én is így vagyok amúgy az akkuidővel, de 2027 augusztusig még sokminden történhet. a Steam Deckkel is jobbára töltőről játszottam.
-
mgTerminator
veterán
válasz
Krisszer
üzenetére
Mennyi volt használtan?
Engem nem izgat az akku idő és másikat sem akarok beletenni mert van egy Anker Prime 300W powerbankkom és arról játszok állandóan, ott van mellettem az ágyban, madzag nem zavar. Ja és így nagyobb a teljesítmény is, szóval minek bele nagyobb akku? Hogy nehezebb legyen?
-
Krisszer
aktív tag
sziasztok, én is beszálltam egy (használt) LEG-gel

egy kis Windowsos szerencsétlenkedés és gondolkozás után (kell nekem az ablakok egyáltalán?), dualbootot egyből ki is hagyva repült is fel rá a Bazzite.
minden tetszik, egyedül az akkuidő... hát, nem fényes, mondjuk úgy, de az (FSR-rel 1200p-ben) 60FPS-sel futó Horizon: Zero Dawn kárpótol
nomeg elvileg bele lehet okosítani egy 70-80Wh akkut is, ami gari lejárta után meg is fog történni (kivéve ha ebben is meghal a TypeC
)
ellenben azon gondolkodok, hogy ha a Z1E úgyis izmosabb, mint a R5 2600-am az asztalimban, miért is ne használnám ezt eGPU-val? viszont össze vagyok zavarodva.
RTX2060S kártya van a gépemben, viszont valahol egpu.io-n találtam egy lábjegyzetben olyan infót, hogy a kártya (és a többi RTX20xx), mivel PCIe gen3, not functional a R7K+USB4v1 kombóval, ami az oldal szerint a LeGo is, avagy azt is érinti.
esetleg valakinek van valami tapasztalata ezzel? nem szeretnék 30-60k-t kiadni egy USB4-PCIe adapterre, ha nem működik
a kártyát meg szintén nem szeretném váltani, tökéletesen működik, és nagyon igényem nincs több GPU teljesítményre. -
Smithy87
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Hát pont most nem tudom, a Microsoft storeból van. Majd vasárnap
leszek gépközelben, meg nézem. -
Smithy87
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Koszi kellemes unnepeket, én most az AMD softwerrel kuzdok. Friss windsori driver fent de az AMD software nem hajlando feltelepülni.
-
tomee007007
addikt
Első sorban Nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek

#180mgTerminator: képernyő beállításoknál (megjelenítés) nem adja ki? Nekem a monitor csak 75Hz, de azt kb semmi sem szereti, egyébként is munkára van főleg, szóval ott maradok 60Hz-en. TV-n viszont tudnia kellene a 120-at, de majd teszek vele egy próbát

-
Smithy87
senior tag
Hello GO S-el is lehet jönni?
-
mgTerminator
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Itt a leírás hogy lehet változtatni a felbontást, érdekes hogy nekem 60Hz felett szétmegy a kép, nem tudom hogy minek a hibája. Gondolom TV-nek tudnia kéne
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
És arra van ötleted hogy hol lehetne lejjebb venni a felbontást a Windowsban? Vagy hogy lehetne ellenőrizni hány Hz-en megy ha a játékban lejjebb veszem?
Igazából jónak tűnik ígyis de jó lenne tudni mégis
-
hito
nagyúr
válasz
tomee007007
üzenetére
Nálam ugyanaz a verziószám.
A HDMI-s témához sajnos nem tudok hozzászólni

-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Én mindkettőn használom, de én sem tudtam 60hz fölé lőni, pedig 2.1-es hdmi-t használok
-
mgTerminator
veterán
Van aki próbálta már TV-n vagy monitoron? Érdekes hogy a felbontást a Windowsban nem tudom állítani és így csak 4K 60Hz-en megy.
Elvileg [EZZEL] a kábellel tudna 120Hz-et is csak nem tudom levenni a felbontást a TV-re kötve. Viszont játékban le tudtam venni de nem tudom megnézni hogy hány Hz-en megy. Egyébként így FullHD felbontáson elég jól megy Samsung 65" OLED TV-n a Doom 2016. Ja mégvalami, a HDR-t sem tudom bekapcsolni Windowson.
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Én nem szoktam frissíteni az Adrenalint, meg állítgatni sem szoktam.
-
tomee007007
addikt
Srácok, elsősorban én nagyon örülök, hogy már hárman vagyunk a topikban

Beszélgettük is mgTerminator-ral ezeket a kínai gépeket, engem sem győzztek meg még...most elzakatolok a LeGo + Switch2 kombóval kanapé-game-elésben

Aztán talán LeGo3
Most elég sok frissítés jött az Adrenalin-ra, de még mindig 25.10.20.01-nél van nálam...Nálatok mennyi most a verziószám?
Jó lenne a következő verzió már, ez ugye fél éves lassan, és a következőben már benne lesz a Radeon Anti-Lag 2.Illetve ami bug szokott lenni nálam mostanában: be van állítva egy globális játékélmény set-up az Adrenalin-ra, ez van minden játékhoz, de van, hogy egy-két játéknál indítás előtt random átvált hypr rx-re
Ilyet Ti nem tapasztaltatok mostanában? -
hito
nagyúr
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ezek az őrült kínaiak ezt is megcsinálták
Egyelőre ha jól tudom csak a GPD és a Onexplayer mutatott be ilyen konzolokat, de el fog terjedni idővel. Félelmetes teljesítménye van a 8060s-sel, egész más színt mint az eddigiek. A Onex ráadásul vízhűtést is tervezett mellé, amivel 120W-ot is lehet hajtani a gépet. Egészen elmebeteg. Mondjuk az nem tetszik, hogy "csak" 8" és a karok nem lecsatolhatók. -
hito
nagyúr
válasz
tomee007007
üzenetére
Nekem az akksiról 30W teljesítmény már bőven elég. Azzal volt a gondom, hogy nem akart 20W fölé menni. Az viszont vékonyka
Nekem is mindenes, nagyon ritkán játszom. Egyelőre megvan még mellette a GPD Win 4, de valószínűleg attól meg fogok válni és marad a Legion Go 
mgTerminator: igen, nem elég, hogy arcpirító az árazás, még kapni sem lehet
Jódarabig bőven elég lesz nekem az első széria, főleg amire én használom. Egyedül egy Onexplayer X1 Mini tudja elcsábítani. Volt X1-em (nem mini) és bitang jó gép. -
tomee007007
addikt
Szia!
Ahogy #166mg Terminator is írta, ilyenkor leveszi a teljesítményt jócskán, amit írtál #167-ben az szerintem a maxium, amit ki lehet préselni. Töltőről használva nekem 55-65W között vesz fel, én erről is használom 95%-ban, nem nagyon tudom megemészteni a kisebb teljesítményt, és a 1,5 órás üzmidőt, nálam a LeGo inkább kanapé PC, mint szaladgálós

BIOS-ban annyit tudsz állítani, hogy milyen teljesítménnyel töltse az aksit, ha használod a gépet.#168 hito: Én pár hónapja még direkt félre tettem a 2-re, de engem sem győzött meg, pláne hogy most már az eu-s gépek is megkapták (igaz 7-9 hónap csúszással) a sima LeGo-ra a 25-ös főszámú Adrenalin szoftvert és a hozzá tartozó drivereket, amivel legalább 30-40%-al nőtt az első generációs gép teljesítménye, így nálam sem indokolt a 2 beszerzése. Majd a LeGo 3

-
hito
nagyúr
Csak egy vélemény: a Legion Go 2 szerintem nagyon nem éri meg az első generáció tükrében, elképesztő mértékben túlárazták. 500 körül lehet hozzájutni, az első generáció 160-től már kapható használtan, gyártói garival, hibátlan állapotban. Nemhogy ekkora felárat nem ér meg, de még majdnem a felét sem szerintem.
-
hito
nagyúr
válasz
mgTerminator
üzenetére
Akkor pont a kábelnélküliségnem lőttek, ezzel az erővel akkor 220-ra is tehetném

De most sikerült valahogy 30-32W-on járatni huzamosabb ideig akkuról. Egy állásban megy fel 30W fölé => Termikus mód Egyéni (30W), Ventilátor Teljesítmény, Az OS teljesítménymódja Kiegyensúlyozott. Akárcsak az egyik is máshogy áll, nem megy fel 30W-ra. Érdekes.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Már vagy 4x-re veszek Legion Go-t, úgyhogy nem újdonság számomra a gép, most viszont kifogott rajtam az alábbi dolog. Egyszerűen nem tudom rávenni, hogy akksiról leadja ugyanazt a max teljesítményt, mint amit töltőről tud.
Pl. RPCS3 Gran Turismo 6 emulálásakor töltőről stabil 40-50fps, akksiról veszítek 10-et, tehát max 30-40fps. Ugyanazt a beállítást használom, 30W. BIOS-ban kéne valamit állítani, hogy akksiról nem fogja vissza a teljesítményt?
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen, a hűtést továbbfejlesztettem mert utólag rájöttem hogy gyárilag az a ragasztós fekete szar egy hőelvezető grafit lap volt amit levágtam és ahelyett vettem másikat.
Quake 2, 4, végigvittem, és most a Doom 3 bfg editiont tolom, már megjártam a poklot is, nemsokára vége. Közben AoE2 is megy. Utána nem tudom mi lesz.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Bármit is el tudok képzelni
Pont azon röhögtem a minap, hogy jó kis topikunk van kettőnknek
Hűtés modod továbbra is szuperál?
A Quake-et már befejezted? -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Lehet fordítva működik a kapcsoló 🤣
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Néztem, ott nincs Temu-n van, de nem akarok már abba a shopba is belekeveredni
Más:
Nézegetem most a beállításokat, és nálam FSMR 2 mellett kb minden szaggat, laggol, de ha ki van kapcsolva az Adrenaline-ban, akkor meg olyan szépen fut minden, mintha be lenne kapcsolva
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Alin is tuti lehet kapni hasonlót, nézz szét ott. Vagy kérd meg valamelyik AI-t.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
A Lidl-be volt egy pár hónapja ilyen párnázott kütyütartó asztal, arra minden is ráfért, de kb fekve tudtad használni...nem tudtam már beszerezni, és azóta sem volt, pedig bill+egér igényű játékokhoz tökéletes lett volna a LeGo-ra is
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Annak hiánya tett be, mert le volt tiltva 1 hónapra. Miután feltettem mindent jó lett.
Hát igen azzal nem nagyon lehet az ágyban játszani de valahogy biztosan megoldanám 😁
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Windows update tett be a BT-nak?
Annak már szép ára van
De nehezebb vele játszani fetrengve a kanapén
-
mgTerminator
veterán
A napokban a Bluetooth fosott be, mint kiderült szerencsére csak szoftveresen.
Amúgy erősen gondolkozom egy Asus ROG Flow Z13 (2025)-ön de olyan mocsok drága hogy nem értem az asust hogy bírta ezt az árat megálmodni... Most akcióban £2100.
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Korábban tettem be róla képet, igaz az még a hangos verzió volt mert azóta csináltam Notchua ventikből is. A Go-n magsafe gyűrűk vannak, a ventiken is mágnes gyűrűk így cuppannak oda. A ventik és a gyűrűk közötti rést kitöltöttem ragasztóval hogy amennyire csak lehet préselje befelé a házba. Mind a 2 befelé fúj mivel a gyári is a hátulján beszív és a tetején kifúj.
Néztem crystal disk mark tesztet igaz csak a hőfokot néztem de még az extra ventikkel is felugrott 75 fokra, előtte nem csináltam ilyet szóval nem tudom mihez hasonlítani sajnos. A teszt után viszont gyorsan vissza is hűlt.
Igazából úgy érzem hogy kész van, mert nem tudom hogy mi mást lehetne még tenni a jobb hűtés érdekében azt leszámítva hogy vennék egy Go2-t amit itt nem lehet kapni
De amennyibe kerül a Go2, lehet inkább egy Asus ROG Flow Z13 2025-öt vennék, csak sokkal erősebb a chipset. -
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Azt jól teszed
Ezek a ventik hogy működnek? -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Igyekszem csak olyan módosítást végezni ami visszaalakítható és nem jár garivesztéssel
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nagyon bivaly mod lett
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Szerintem mindkettő nagyon jó érték, nekem kb bármilyen játék minimum 65-68 fokon mozog ventitakarítás után
-
mgTerminator
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Na hát az a helyzet hogy extra hűtés nélkül 60-62 fok, az extra hűtéssel viszont stabilan 60 fok, attól függetlenül hogy azon a kis lukon áramlik kifelé a levegő. Egyébként mindenképpen előrelépés mert 68 fokon ketyegett előtte az SSD, és így 8 fokkal hűvösebb.
-
mgTerminator
veterán
Mivel odaadtam a MicroSD-met a tesómnak ezért minden a kis 2Tb-os WD SSD-n van ezért a Doom 3 BFG edition felfőzte kicsit, 66-68 fokon ment. Az SSD-hez rendeltem jobb minőségű hőpárnákat Arctic TP-3 típust. Illetve a zsanéron lévő kis műanyag takarót is eltávolítottam mert azt hittem fém és jó kis passzív hőelvezető lett volna.
Most így néz ki a kis Go:
Így amikor felpattintom az extra ventiket ott is nyomja ki a levegőt amihez nagy reményeket fűzök. Most következik a teszt először extra ventik nélkül, majd extra ventikkel.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Örülök, hogy rendben lett Nálad minden
Tegnap este tesztelgettem pár játok, szépen futott minden a nagy frissítésej után, remélem így is marad.
Az új Adrenalin driveren azt vettem észre, ha a ha az AFMF-et lekapcsolom jobban futnak a játékok, majd nézz rá Te is
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Nekem tegnap felrakott az égvilágon minden frissítést, igaz játszani nem nagyon volt időm de működött minden. Sőt, az AMD új drivere is felment ismét és utána is működött minden és megtaláltam azokat a funkciókat amikről mindenki beszélt (amivel lehet képkockákat növelni stb).
Így hogy meg lett javítva, egy darabig nem kell vegyek Go2-t. De amikor lesz rá valami jó kis akció lecsapok rá!
-
tomee007007
addikt
Új Windows 11 Version 24H2 x64 frissítés jött, már előre várom, milyen katyvaszt fog okozni a driverekben
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
A letöltőközpontban megtalálod.
Vagy közvetlenül a lenovo support oldaláról. -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Hogy próbáljam újrarakni a Legion Space-ben? Ott csak updateelni lehet ha van frissítés nem?
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
1.Első körben próbáld meg a drivereket újra rakni a LegionSpace-ben, majd Amd Adrenalin-t ezen a linken keresztül frissítsd.
2. Ha ez nem segít, itt az Amd driver tool.
3. Legvégső esetben, ha a fentiek egyike sem vált be, a Windows update-nél uninstalláld az utolsó Windows halmozott frissítését. -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Azt hol találom? Te hogy oldottad meg a te problémádat?
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ilyet még nem láttam

Nem is értem hogy lehet az összes drivert elszúrni
AMD-nek van egy szoftverfelmérője, azzal talán ha újra raksz mindent? -
mgTerminator
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Érdekes, amikor az eszközkezelőben eltávolítom a drivert elfordul a kép és egyből megszűnik a villogás.
-
mgTerminator
veterán
Játék közben (Quake 2) Performance profilban, ilyen színes ugráló pixelek jelentek meg:
Valakinek valami ötlet? Soha nem találkoztam még ilyennel. Most telepíti a win frissítést, utána hagyom pihenni kicsit aztán felteszem ezt a kettőt is. Egyébként 70 fokig ment fel játék közben, nem is értem... -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Na hát nekem nincs ilyen gondom hogy a gyereknek adjak valamit mert nincs, valószínűleg nem is lesz nő hiányában, de valami szervernek még tökéletes lesz, plusz lehet még külső VGA-t kötni rá és akkor több kraft jut a CPU-nak is.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ebben is van valami....
Eladni én sem fogom, itthon is 180-200 ezer körül mennek az 1 terrásak, tehát kb 50%-os az értékvesztés, sok értelme nincs elpasszolni, hacsak nagyon nincs az ember megszorulva...majd a gyerekeknek, ha nagyobbak lesznek, nekik jó lesz
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Én nem fogok váltani az tuti, nem tudok mit kezdeni a Go-val (mármint eladni, UK-ban élek nincs kedvem eladni potom összegért vagy kínlódni postával stb)
Ráadásul láttam hogy a kínai gyártók itt is remekelnek, pl a GDP olyan konzolt dobott piacra ami sokkal erősebb a Z2 extremenél. Jobb hűtés is került bele, extra aksit lehet dokkolni. Ezek után minek Asus vagy Lenovo?
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ezzel lassan én is így vagyok

Na majd a LeGo2...kíváncsi leszek a hazai árra, hamarosan szerintem előrendelhető lesz mondjuk Alzánál.
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Szerintem várok még vele
Régen szerettem kísérletezni de már se kedvem sem időm ilyesmire
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Javarészt én is Fallout 4-et tolom, azért az sem izzasztja meg a vasat
#128-nél írtam is, hogy volt vele gond, de ha jól emlékszem windows update-el jött a frissítés, plusz valami dirver csomag a speciális frissítéseknél, csak utána újra kellett pakolni a GPU drivereket, illetve az MS Store-ból frissült az Adrenalin a végén.
De ha most telepíted, lehet nem lesz már gond. -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Kellett ehhez buherálni valamit vagy majd jön magától a frissítés? Egyelőre a Quake 2-őt tolom, nemsokára vége szóval annyira nem mozgat most az extra teljesítmény
-
tomee007007
addikt
Tegnap este volt időm kicsit tesztelgetni az új 25.10.20-as Adrenalint, és le voltam nyűgözve; a hardverigényesebb játékoknál jelentősen nőtt a teljesítmény, pl Silent Hill 2-nél a 25-30 körüli fps rögtön 60 lett bekapcsolt ray-tracking mellett, de 20-30%-os teljesítmény növekedést kb minden játéknál produkált, viszont az AFMA 2.1-et több esetben ki kellett kapcsolnom.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Az a durva, hogy addig nem is ment semmi amíg el nem indítottam egy játékot...de nem igazán teszteltem, majd talán ma-holnap, hogy milyen lett.
Látod, az ilyenek miatt is jó egy Switch 2 mellé, mert amíg szórakozol a LeGo-n, addig azon tudsz játszani
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszi az infót, meg szerencse hogy nincs időm bekapcsolni mostanában
-
tomee007007
addikt
Ma megkaptuk a 25.0-ás AMD Adrenalin-t.
Kb az egész Adrinalin és minden driver összeomlott, 2x kellett újratelepíteni az AMD drivereket, hogy működjön
-
tomee007007
addikt
Szia!
Szerintem maximálisan használható PC kiváltására.
Nálam alapból 3 módban használatos:
1. Kanapén hemperegve kézikonzolként, itt 90%-ban játszom, van egy komolyabb port hubom, arról kapja a tápot, és a perifériák oda vannak csatlakoztatva, illetve TV-re HDMI-vel rákötve, ha nem csak a képernyőt használom.
2. Ad-hoc dolgozom rajtam utazáskor, otthon a konyhában, stb, netezek - ilyenkor mobil hub-al vezeték nélküli billentyűzet, egér kombóval (lehet BT is, de jobban szeretem a 2,4-es dongle-t) minden megoldható, ha kell nagyobb képernyő mobilmonitort hozzáteszek.
3. Tervezett nagyobb munka otthon, vagy stratégiai, RTS játékok, arra van íróasztal, egy dokkoló, monitor+kb 8-10 periféria.Szerintem egy alap gamer PC/laptop lazán kiváltható vele a mindennapokban
-
phain
tag
Sziasztok !
Nekem teljesen új ez a handheld téma. Van itt olyan aki PC ként is használja akár egyszerű munkafeladatok végzésére vagy lecserélte a PC-jét egy Legion Go ra + eGPU ra ? Érdekelne a véleménye, hogy mennyire használható PC ként a mindennapokban
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Én biztos nem cserélek egyhamar. Egyelőre bőven megfelel, aztán ha kezd kevés lenni akkor veszek hozzá külső GPU-t. Már majdnem vettem de jól tettem hogy nem vettem mert azóta se lett volna használva. Nyaralás óta talán 1x sikerült játszani, mindig van valami más amivel elmegy az idő.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Igen, ennek nyilván megvan az előnye, nálam egyben az asztali PC és a mobil iroda funkciót is betölti...de azért a Switch 2 sok szempontból praktikusabb és kényelmesebb játékra.
Napokban már megjelent leak videó a LeGo 2-ről is. -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen de kérdés hogy milyen játékok futnak rajta. Nekem a Go azért jó mert Win 11 van rajta és bármire tudom használni és használom is mindenre is.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Bocsi, kicsit kimaradtam, sok volt a meló a háttérben

Könnyebb, hordozhatóbb, aksi tovább bírja, Nintendo játékok, meg nem kell mókolni vele, elindítom, megy
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Switch 2 meg minek? Mire jó az?
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nálam is itt van, de lusta voltam, és a Switch2-t húztam csak elő a bőröndből.
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Én vittem magammal nyaralásra is, és milyen jól tettem hogy vittem... Volt is használva rendesen 😁 Film helyett Quake 2 volt. Na meg a fényképezőről másoltam fel rá a képeket. 😁
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Én közben rámentem a Lenovo honlapjára, fent is volt tegnapi dátummal, leszedtem, aztán telepítés elején kiírta, hogy nekem már ez a verzió van fent
Most nyaralás miatt be sem volt kapcsolva szegény 5 napja -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
99W a max ha le van merülve és ki van kapcsolva. Nekem a terhelés közbeni töltés közepesre van állítva, melegszek anélkül is szépen. Nem is értem a tervezőket hogy miért kellett annyira közel tenni a csatlakozót a procihoz.
BIOS-t majd frissítem ha felajánlja, és lehet még akkor is várok vele.
-
tomee007007
addikt
Jött új BIOS frissítés, egyelőre csak manuálisan ajánlja fel.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Akkor Te keményebb vagy mint bárki
Ahogy annó néztem a teszteket max 89 watt volt az áramfelvetel, így nálam a leülős helyen és a kanapés-fekvős helyen is van egy-egy Ugreen docking station egy-egy Ugreen 140-140 wattos töltőn.
Powrerbank-ból van két Ugreen 165 wattos, meg egy Baseus 100w-os, azok kiszolgálják
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Nekem egy Anker Prime powerbank 250W van, azzal használom állandóan. Azt pedig egy Anker Solix C1000-el töltöm, amit napelemmel töltök, így tehát zöld árammal játszok
-
tomee007007
addikt
Jön elvileg az Adrenalin 25.10-es frissítés, kínai Lenovo oldalról már tölthető.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Jó hát a GTA VI nálam is várós
Próbálgattam az egyéni beállítást, TDP-t, minden mást, még az elején, de nálam nem hozott anno, csak max 3-4 plusz fps-t, annyit meg nekem nem ért a plusz terhelés, szóval azóta nálam a standard Teljesítmény üzemmód aktív, okos hűtés mellett.
Aksi ami engem lahangol, bármivel játszom, 2 óra a max, de mondjuk egy Fallout 4 is max 1,5 óra, szóval inkább rajta van a 100W-os töltőn a kanapé mellett egy docking station-re kötve, aztán csókolom, menet közben meg powerbank, ha úgy alakul.
Összességében egyébként még ma is meglepő, hogy mennyi minden elfut rajta, eddig nálam az Avatar volt ami játszhatatlan volt kb 8 fps mellett, illetve az Alan Wake 2, ami határeset a kb 22 fps-el. -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Vedd fel a TDP-t 30W-ra aztán megy az feljebb is
A fallout és az Outlaw nekem is megvan de még nem jutottam el odáig hogy játszak is vele
Amúgy sok új játék nekem még nincs meg mert nem akarok annyit rá szánni amennyibe kerül, plusz nem annyira sürgős, úgysem játszanék még vele. Kivéve a GTA 6 majd
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nálam AAA játékoknál ilyen 73-76°C körül szokott lenni max, kisebb grafikus igényű játékoknál 67 fok.
Ha már 82 fok fölé mennek az értékek, tudom, hogy takarítani kell, de általában ezt már nem várom meg, havonta "kistakarítás", minden második hónapban nagytakarítás.
Én már vagy 20 éve gyűjtöm a játékokat, így elég nagy a PC, Xbox, Nintendo, PS könyvtár
Azért megveszem az újakat is, de változó, melyik platformra, azért vadászom én is a jó árakat a GGdeals-en
Age of széria, Quake, ezek nekem is mind nagy kedvencek
Emlékszem amikor meg 44 db floppy-n vittük a gépre Doom II-t 
Én mostanában GO-n a Fallout 4-et tolom másodjára, a Titan Quest II bétát, Grimm Dawn-t, Age of Mythology Retoldot, Star Wars Outlaws-t, az új Dragon Age-et, Ghost of Tsushima-t, Death Standing-et, meg még pár címet ímmel-ámmal -
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Igen es azt is tegyük hozzá hogyha nagyon meg van erőltetve a gép, akkor néha néha felugrik 90 fok környékére is a hőfok, na de ezzel a megoldással átlagosan 80 fok körül meg tud állni és csak néha megy 80 felé, de a 90-et sose közelíti meg.
Mostanában inkább retro-zok, pl Age of Empires 2 (új max grafika) meg Quake 2. Amikor gyerek voltam akkor féltem vele játszani, most pedig tökre szórakoztató.
De volt már GTA V is, meg Dead Space 2-3, Crysis 2, a 3-at még nem kezdtem el. Terminator, Robocop. Ja végigvittem rajta a Carmageddon 2-őt is!
A Steamen van és volt egy csomó játék a kívánságlistán és amikor akciósak akkor megveszem. Igyekszem ilyen £10 alatt maradni per játék
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
A 4-5 fok azért nagyon jó eredmény
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Olyan borzasztóan sokat nem visz le, de egy 4-5 fokot azért sikerül neki, plusz emiatt kicsit csendesebb is a beépített ventilátor. Szerintem ha nagyobbak lennének a lyukak a ventilátorok alatt akkor lehet hogy javítana a helyzeten.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Nálam is az van...kísérleteztem hogy felrakom az azonos architektúrájú 780M driverét, sokan mondják hogy jó, meg ugye nem 9 hónapos a szoftver, az elején jónak is tűnt, de aztán jöttek a gondok és visszapakoltam a gyárit. Mondjuk kb 2 hónapja jött két AMD frissítő csomag de a grafikus kártyához, de az Adrenalin nem frissült
Én nem fogom bővíteni a lyukakat, így is sok port szív be
Azért majd írj, hogy mennyit vitt le a hőmérsékleten
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Ja hogy AMD Adrenalin.... Azt hittem Legion Space, azt most rakta fel megint.
AMD az 24.20.26.01. Jó régi, mindjárt 1 éves
Én csak olyan módosításokat csináltam a hűtést illetően amit vissza lehet alakítani gyárira így nem kellene befolyásolja a garit. Tervezek venni egy másik gyári hátlapot amin a lyukakat akarom egy picit kitágítani plusz csinálni pár extra lyukat az SSD-nél mert szerintem ha ott is lenne egy kis levegő mozgás akkor nem melegedne annyira.
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Érdekes, hogy nálam nem.....nekem 24.20.XX van, nálad újabb?
Én nem vagyok ekkora mester, illetve még van 1,5 év garim, nem szeretnék addig nagyon hozzányúlni.
-
mgTerminator
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
A legutolsó gondolom mert amikor megnyitom egyből felteszi az újat.
Nem nehéz igazából az extra hűtés elkészítése. Nem tudom észrevetted e de a WD Black 2Tb SSD-n is van extra hűtés meg felette egy kis raspberry pi hűtés
-
tomee007007
addikt
válasz
mgTerminator
üzenetére
Aztamindenit
Nem semmi moddot raktál rá, óriási gratula!!!
Én csak pucolgatom a ventit
Nyilván most melegben kicsit magasabb, de új korában 67 fok körül volt, most magasabb. Mindegy meglátjuk, ha már túl magas, garanciában megpróbálom pasztáztatni.
Nálad AMD Adrenalin-ból a gyári szoftver van fent? Ha igen, milyen verzószámmal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Nintendo Switch 2 Konzol + Nintendo Hordtok (Gari 2027.05)
- ASUS GeForce RTX 3080 12GB TUF Gaming OC Edition (TUF-RTX3080-O12G-GAMING)
- Playstation 5 lemezes 825GB + Ajándékok
- Lenovo ThinkPad X1 Nano (Gen2)/13.0"/2160x1350/2K/IPS/i7-1260P/16GB/512GB/5G LTE/eSIM/Súly 0.966,5kg
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! LG 22MP68VQ-P 22 75Hz IPS FHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ha meg kell framegen, ott a Lossless Scaling+Decky LFSG-VK (bár arra nem jöttem még rá, hogy ne szorzóval tornássza fel, hanem az ingadozó FPS-t egészítse ki, de lehet ám user error)
)
a kártyát meg szintén nem szeretném váltani, tökéletesen működik, és nagyon igényem nincs több GPU teljesítményre.
Nekem is mindenes, nagyon ritkán játszom. Egyelőre megvan még mellette a GPD Win 4, de valószínűleg attól meg fogok válni és marad a Legion Go