- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fernet
senior tag
válasz
bnorci71 #45692 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol a dologgal, én nem ragaszkodom a T-hez, de amit linkeltél (notebook.hu) már 190e Ft és rendszer sincs rajta, az sem két fillér (ha nem virágboltit akarok).
A mediamarktos link nekem 404-et dob, de rákerestem az oldalukon a hp pavilion 15-re és ami 180 alatt van, az mind gyengébbnek tűnik (pl. 4Gb RAM) és ott is több gépen csak freedos van.
Én viszonylag részletes leírást láttam a T oldalán, legalábbis ezt írják a gépről:
HP Pavilion 15 notebook
Windows 10 Home
Intel Core i3-7100U 2,4 GHz
nVidia GeForece 940M 2GB (mondjuk nem ismerem a GeForece kártyát de biztos jó)
8 GB DDR4 2133MHz
Többit most nem akarom bemásolniSzóval nyitott vagyon én más lehetőségre is a T-n kívül, de még nem sikerült ilyet találnom. Ez a 180e-es ár meg nagyon a plafon.
-
-
-
-
redaizoltan
csendes tag
-
zsolthee
senior tag
válasz
bnorci71 #35483 üzenetére
A takarítás nem árt 4 év után. Első hallásra VGA hibának tűnik a jelenség. Kijelző mozgatásakor változik valami?
4710-esből kiindulva:
Nem egyszerű a dolog, gyakorlatilag elemeire kell szedni a gépet. A szétszedést az akkumulátor alól kezd. Van ott kb 5 csavar amit ha kitekersz, le tudod venni a switch panelt (klav. feletti műanyag). Utána jön a klaviatúra -> palm rest -> top cover. Időközben persze a kijelzőt is le kell műteni + az egyéb apróságokat. A hűtő a top cover alatt fog megbújni.
Ja, a switch panelt úgy kell leszedni (probookokra jellemző ), hogy előbb felfelé csúsztatod és utána már szépen kifordul a helyéről.
Ha nincs nagy rutinod, akkor csak óvatosan!(#35484) Szakiii
Sok az a 90 fok. Tisztítani, pasztázni kéne. A HDD nem melegszik nagyon? -
válasz
bnorci71 #34452 üzenetére
Ezt a boltot sürgősen felejtsd el, a digiprime-mal együtt - szürkeimportos, trükköző népség.
A Probook 470-esek sajna 230k-tól indulnak máshol, jobb felszereltséggel, win8 nélkül; pl. ITT. De minőségi 17"-os gépet amúgy se remélj 200k alatt, szóval valamiről le kell mondanod, de pl. 15"-osokból jóval nagyobb a választék.
-
norral
aktív tag
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #15407 üzenetére
Nem hinném, hogy pont a 64 bites driver nem készült el a wifihez (ugyebár nem a HP, hanem a wifikártya gyártója írja a drivert az eszközhöz). Ez inkább csak a HP hanyagsága, hogy nincs kinn a noti honlapján.
Először is kezdjed el beírni a gugliba az eszköz ID-t hogy tudd, melyik driver kell neked a háromból, az első 10-12 karakter után már tuti látszik a találatokból, hogy mi is az a kártya. Aztán a w7 32bit driver nevét írd be a lap tetején a keresőbe (pl. Atheros Wireless LAN Driver). A listában aztán keresgélj, a legfrissebbnek jónak kéne lennie. Ez pl. 64 bites Atheros driver. [link] Emmeg egy Broadcom [link] -
-
-
válasz
bnorci71 #15346 üzenetére
Igaz nekem Core i5-ös volt ettől komolyabb videokártyával (190-ért
, de nagyon jók a tapasztalataim. Unokatesóm vette meg tervezési és egyéb feladatokra, ő is csak jókat mond a gépről. A burkolat nagyon szép, a kijelző is nagyon rendben van. Simán vehető, elégedett leszel vele.
-
pumukli23
senior tag
válasz
bnorci71 #15344 üzenetére
Többek közt itt is lehet kapni.
A keresőbe a 4520s-t írd, így már sok tesztet fogsz találni róla, a ház ugyanaz. Az xx25 csak annyiban különbözik, hogy AMD cpu van benne.
Ha a konkrét típust keresed ugyanazzal a konfiggal, akkor valszeg angolul találsz tesztet és infókat.üdv
-
napocska2
senior tag
válasz
bnorci71 #7328 üzenetére
Néhány napja még én is így gondoltam, de rá kellett jönnöm, hogy az élet nem ilyen egyszerű
Ha csak ennyi lenne a különbség, akkor működne a Hama csodakábel is, nekem édes mindegy lenne, hogy scarton vagy rca-n nézem a filmet.
Volt szerencsém kipróbálni egy másik típusú notihoz gyárilag mellékelt TV-out-RCA kábelkét, azzal hibátlanul működött minden. És kicsit nehezen tudom feldolgozni, hogy égen-földön nem lehet keríteni egy ilyen átalakítót. Lehet, hogy pszichológusra lesz szükségem?! -
Labrador
tag
válasz
bnorci71 #6255 üzenetére
Hát erre te is ráfaragtál
de azt hiszem ez a progi szól időben, ha cserélni kell...Érdekes mondjuk, hogy amik megfordúltak a kezemben:
Targa Visionary (4 év után 1,5 óra)
Gericom (3 év után 0)
Toshiba (1,5 év után 1,5 óra)
Asus (2 év után 20 perc)Mind mást mutatnak. Mondjuk kedvem évente 15 rugót kiadni új aksira nem fogja futni, pedig a gép ezen kívül hibátlan.
-
Labrador
tag
válasz
bnorci71 #6249 üzenetére
Mondjuk nálam az a feltűnő, hogy most teljesen lemerült, kikapcsolt, majd ujra visszakpacsoltam, és megy...
szerk:
Azt hiszem van a HP-nak egy progija, ami ki is mutatja az akksi tulajdonságait. Mivel az akksira csak 6 hónap garit adnak, így érdemes azt a progit nézegetni, és ha mondjuk már a 4. hónapban 70%-os csak akkor kegyelemdöfést adni az aksinak, és a maradék 2 hónapig csak töltőn hagyni, majd visszavinni, hogy nem jó...Gondolom én, aztán az okosak csak megmondják. Jó lenne tudni, hogy mitől számít rossz aksinak...
-
-
sgery
őstag
válasz
bnorci71 #5903 üzenetére
igen, közben én is rájöttem, így sikerült. De köszönöm a segítséget!
Amúgy így is nehéz volt, 2x megállt telepítés közben, aztán nagy nehezen egy saját sp3-asat fel tudtam tenni végre.Nem tudjátok, hogy a quadro 320m-hez hol tudok legújabb drivert letölteni? Mert nvidia oldalán nem találok hozzá:/
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #5864 üzenetére
5k sok a cerkáért szerintem. Mindenek előtt próbálkozz a t1350-nel (van egy az apróban), bár a 8k itt is alku tárgya, nekem nem érne annyit, max 5k amit adnék érte (mármint ha nem lenne M440 cerkám, hanem a 410-et cserélném nagyobbra. Így, hogy van M440, nem foglalkozom a core soloval, akkuidő nálam mellékes, teljesítmény meg kb. ua).
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #5859 üzenetére
Persze, mérhető a tesztprogikkal, meg érzetre is pattogósabb egy picit a gép, ablakok gyorsabban jönnek fel stb., bár azért nagy durranásra ne számíts.
A melegedés nem számottevő, kb. 2-3 fokkal melegebb a proci a 410-hez képest, szóval gyak. észrevehetetlen, a hűtés bőven elbírja a nagyobb procit.SuperPi 1.5 mod
-----------------------
1M- 36,688 sec
2M- 1m 34,766 sec -
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #5854 üzenetére
940gml lesz az, egy időben vetted velem. Ha akkuidőt akarsz nyerni, akkor t1350 core solo-t keríts bele. Ha ez nem lényeg, akkor egy celeron M440 a legegyszerűbben beszerezhető proci. A core solo helyett jó bele a t2350 is, egy magot letiltve, de az már nem annyira olcsó.
-
-
Maxiri
tag
válasz
bnorci71 #2823 üzenetére
Hát, ha másfél éves és ~minden nap használod, akkor már igencsak érdemes kitisztítani. Ha van elég erős porszívód, akkor szerintem nem is kell szétbombázni, hanem a szellőzőket megszívni vele. Mondjuk igényes tisztításhoz illik szétszedni. Egyébként mennyit hűt? Nem melegszik nagyon?
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #2369 üzenetére
Ha a router képes mindkét bekötést elfogadni, akkor persze mindegy. Amit írtam, az a "hivatalos" felállás, tehát a modem-noti ill. modem-router közt sorosnak illik lenni, router-szgép vagy szgép-szgép közt pedig crossnak. Hibakeresésnél célszerű a biztosat használni, kizárandó ezt a lehetőséget.
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #2350 üzenetére
Üdv megint!
A kábel cross vagy síma? Elvben a modem sima patch kábellel kéne csatlakozzon az eszközre, ami lehet a géped vagy egy router. A router meg a géped közé pedig cross kábel kell. Vagy ezt már kitárgyaltuk a múltkor?
És mit mutat vajon egy másik routerrel? Valszeg semmi érdekeset, menni fog vele, de ha már benne vagy, és tudsz kölcsön kérni egyet, kipróbálhatnád. Másik OS alatt megy-e? Valami Live Linuxra gondolok, hátha a windóz makrancoskodik. -
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #2177 üzenetére
Megbírkózik éppenséggel, de maradj az XP-nél szerintem. Inkább tegyél rá visztás kinézetet, háttérképet az illúzió miatt, sokkal jobban jársz.
A linked nem megy. A HP-nál most a driver épp nincs fenn, ellenben egy javítást letölthetsz, bár minek, ha nincs mit javítani... Valszeg épp tákolják a drivert, pár nap múlva kinn lesz. Ha nem bírsz aludni emiatt, áttolom emilben szívesen.
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #2168 üzenetére
Ennyi kell neki pedig.
Ereszd ki a netre, hátha talál valami drivert magának. Aztán a tulajdonságaiba is nézz bele, mert lehet ott valami info arról, hogy mi is ő tulajdonképpen. Végül pedig távolítsd el a píííbe, hátha csak az xp akadt ki, és valójában az eszköz már rég nem ismeretlen. -
Tippcsi10
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- E-roller topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest