- iPhone topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Tikakukac #31855 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
A vadászatnak nálam vannak alapszabályai most már, inkább csak BP-i, napi max 20-30 perc a hirdetések átnézésére. Mindig olyan dolgot veszek, amit rögtön tudok használni, hogy ne maradjon "rossz szájíz" a beszerzéssel kapcsolatban.
Ja, és mindig legyen valami "készenléti összeg" mert amikor direkt keresed akkor nincs, amikor meg csak úgy nézelődés közben találsz, akkor kell lecsapni -
Taoharcos
aktív tag
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Tikakukac #31844 üzenetére
Az a helyzet hogy valami olyasmit keresek amiben 4GB ramból nem csak 3GB-ot lát, hanem az egészet. A proci Core2Duo legyen mondjuk kb T7200 (de az ideális az lenne, ha P8600-t is ismerné). Felbontás kb. 1600x1050. Az alaplapi chipkészletes videókarikkal az a bajom, hogy a nagyobb felbontású videókat kicsit kockázzák. 8510p-t láttam már 43000-tól, és egy 8430-t 30000 felett. Persze néztem 17 colosakat, csak ott kisebb a választék. Illetve néztem még Toshibát, Lenovot, Asust. Csak HP alaplapokat egy ideig javítottam, és így ezért szimpibbek, mert nagyjából ismerem őket (mármint csak az alaplapokat). Csak BGA problémás ne legyen, és akkor nagy baj nem lehet.
8430-ról mi a vélemény?
Most épp egy Toshiba Sat. A110-334-et használok, ami az eredeti spechez képest sokkal jobban megpakoltam, eredetileg Celeron M410 volt benne, most egy Core2Duo T7200, ami nem ment volna simán mert elindult szépen, csak a ventilátort nem vezérli a T7200-al a chipset, valószinű bios probléma. Az adatlap alapján nem mehetne 2x2GB rammal és 667Mhz-essel csak max 2x1GB 533Mhz-el. Csak ez a gép kell az asszonynak. Most a venti direktbe kapja a fesz, csak így hangosabb. -
-
derapo
tag
válasz
Tikakukac #31771 üzenetére
Na most adtál egy jó ötletet. " szerintem nálad még van valami."
Na eszembe jutott hátha a táp a hiba.-beraktam az akksit,kihúztam a töltőt..és lám..3Dmark vantage..06 simán végigment.
Visszadugtam,újra kezdtem a tesztelést,2 perc puff kikapcs.Ati controll centerben powerplay gpu maxra van állítva..szóval nem veszi vissza a teljesítményt. Nem mpondom,hogy nem meleg..gpu-z 73-74 fokosnak mutatja.
Most akkor a táp(töltő) a hibás?
-
válasz
Tikakukac #31705 üzenetére
Engem azért ismernek itt néhányan a fórumon, ők is jót fognak röhögni azon, amit leírtál.
Az én tesztem sok ügyféllel zajlik, akik tőlem vették a gépeiket, és visszajeleztek pl. a köv. vásárlásánál arról a típusról, amit haználtak (pl. dv5). Több olyan vevőm is van, aki HP szervizben dolgozik, azért az ő véleményük is ér valamit. Nem kell megértened, hogy miből és honnan vannak a tapasztalataim.
Még 1x modom, hogy majd mindenki eldönti - ha érdekli ez a vita - kinek hisz.
A sértésekkel csak magadat minősíted. Könnyű a billentyűzet előtt ülve cinikusnak és bátornak lenni, kíváncsi lennék mi maradna ebből szemtől-szemben.
-
-
-
bocsika
aktív tag
válasz
Tikakukac #31654 üzenetére
Hát ez azonkívül hogy egyszer ejtettem le nem volt különösebben védve. A mikrokarcolások OK vannak, ez vele jár de előtte matt bevonatos gépem volt. Hogy az milyen randa lett a kopásoktól. A tapipadtól balra egy tenyérlenyomatnyi helyen me egy kicsit a tapipadl jobbra is. És a tapipad. Kb annyira tükrös volt mint ez gyárilag
Csak ezen jól áll.
Pozitívan csalódtam ebben a bevonatba. Csicsás, nem szereti a port de legalább nem kopik.Örülök hogy az Ati-sat vettem. Akkor a 9600GT-k már kihaltak.
A zsanér/fedlap L kialakításából adódóan kicsit több hang jut előre, de így is 10*jobb mint öcsém asztali gépe mellett ülni.
2db 7mm es és 2db 10mm es kupakon áll az egész. (Jobb szellőzés és kényelmesebb a gépelés,) Ezen kívül csak nyáron segítek a rá egy 4cm-es kis ventivel 35+ kinti hőmérséklet felett, de akkor sem a proci+vga hűtésnek kell a segítség hanem a vinyónak. Oldalt nekitámasztom, illetve az usb-hez van kötve.A témából ennyi elég.
Ehhez mondjon már valaki valamit mert az oly fontos költség alapon nem tudom eldönteni.
-
válasz
Tikakukac #31667 üzenetére
Te 5-6 éves gépekről beszélsz! Azért, mert neked is ilyen van/volt, gondolom. Volt egy rossz VGA chipest széria, ezért szar az összes többi is? Érdekes elmélet, kicsit szűklátókörű
Amúgy pont itt egy példa, hogy az istencsászárüberbrutál elitebook is el tud romlani... akkor most szar az összes elitebook? Mert egy embernek van 1 problémája? Amúgy az elitebook nekem nagy csalódás volt, főleg a nagyon gyenge képminősége miatt. 8470w-ről beszélnük, ami 850 ezer forintos HP-s listaárával nem éppen alapmodell. Elvártam volna a legjobb képminőséget, de nagyon gyenge volt. Nem egy, hanem 6 darabom volt belőle, különböző konfigokkal, de ugyanazzal az 1920x1200-as 17-es kijelzővel. Meg akartam egyet tartani magamnak, de mivel nehezen olvasható, a szemet megerőltető volt rajta dogozni a gynege kép miatt, maradtam a jó öreg Sárkánynál, mert ennek olyan képe van, hogy bármelyik elitebook elbújhat mellette. És én ezzel dolgozok napi sok órát, mégsem fárad el a szemem. A 8740w-vel 1-2 napot dolgoztam próbából, jojózott tőle a szemem.
-
válasz
Tikakukac #31665 üzenetére
Megint írom, hogy ez hülyeség. Nem ment szét az összes pavilion. Lehet, hogy te ezt olvastad vagy hallottad valamelyik okostojástól (van itt a PH-n jópár), de ettől még nem igaz. Butaságot beszélni bárki tud, de tényekkel alátámasztott állítást erről még nem hallottam itt, csak az okos beszólásokat. Ne vedd magadra, nem ellened, hanem a pavik mellett szól.
-
Répapüré
tag
válasz
Tikakukac #31665 üzenetére
Neked sajnos nem tudok reagálni, mert nem tudom mit akarsz mondani.
Leírod, hogy szarrá ment az összes,majd a következő mondatodban kifejted, hogy valakinek működik a gépe...
Dobj be egy xanaxot, döntsd el, hogy az összes szarrá ment vagy maradt e még működő?
Önmagad cáfolod, mi értelme vitatkozni veled?
Nyugodj meg, neked van a legmenőbb géped és az előző fiúnak a legmenőbb órája.
Jó így?
A többiek kedvért írom:
Tételezzük fel, hogy én szobafestő vagyok.
Mindig viszem magammal a gépem, mert festés közben szeretem hallgatni, hogy "kombiné, kominé, csipkés kominé..."
Eddig négy gépemre borult rá a festék,kidobtam vettem másikat.
Lett volna értelme 500 000-ért gépet vennem?
Az a baj, hogy beszűkült emberek nem látnak tovább saját felhasználói szokásiaknál és elvárják, hogy mindenkinek az legyen a megfelelő ami neki...
Ezzel befejeztem ezt a témát. -
válasz
Tikakukac #31654 üzenetére
Ez a felület milyen egy probookon vagy elitebookon egy kis használat után? (tudom hogy más a design, de ott is van olyan burkolat, ami könnyen sérül) A csiszolt alu fedlap is összekarcolódik, még könnyebben is mint a műanyag, ha már itt tartunk
Sok példát tudok rá mondani. Egy komoly gépre vigyázni kell, ha barbár gazdája van, bármelyik úgy fog kinézni, mint a h*nyás.
-
bocsika
aktív tag
válasz
Tikakukac #31645 üzenetére
Első generációs dv6 om van. Mikor megjelent akkor vettem meg. A nyár végére a GTA val kinyírtam a ventit. Gariban cserélték és azóta kb. napi 10+ órát megy. Igazából korai típushiba volt. Az utolsó bios frissítéssel csináltak valamit amióta halkabb és nem olyan melegedős a cucc. Addig 50+ fölött volt a normális üzeme. És még zavaró is volt a hangja. Azóta 5-7 fokot javult és halkabb. Most már azért kezdi megunni a terhelést.
Sokan nyavajogtak hogy lakk szerű a bevonat. Mikro karistoláson kívül semmi baja. Ha letörülgetném akkor szinte újszerű lenne. A gombokon a fehér jobban zavar hogy már piszkosnak tűnik, de legalább sehol sincsen lekopva. Az előző gépemben matt volt a touchpad, ebben egy ezüst tükör de ez nincs megkopva.
Nincs nyeklés nyaklás.
Teljesítményileg meg sajnos nincs szükség erősebbre. Alapvető régebbi játékokat viszi. Mondjuk már kevesebbet játszok. Még BF3 bétáztam is vele, de a 64 es servet már nem bírta.Erre majd mondjatok valamit.
Kösz. -
dorqa95
csendes tag
válasz
Tikakukac #31636 üzenetére
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy melyik laptopot ajánlanátok a 170-210 ezres kategóriából? Hp laptopom van de már kôkorszaki, ezért megéredt egy cserére. Más gyádtó is szóva jöhet... Multimédiás használara kellene és a hosszú akkumulátoridô se lenne hátrány, mert sokat utazom vele. Elôre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
-
-
-
-
sagit
veterán
-
sagit
veterán
válasz
Tikakukac #27718 üzenetére
sikerült belőni a gépet?
kijöttem barátnőmhöz, 3 óta netezik a gépen:amit csináltam vele:
-megvételkor Artic MX2-vel újrapasztáztam
-rmClockkal alulfeszeltem
-innen felraktam az ajánlott moddolt biosta gép le van csukva, külső perifériákkal használjuk
teljesen csendes, filmezés közben sem megy 60°C fölé -
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac #27716 üzenetére
Én a WMP-re csak annyire rágtam be, h el is távolítottam, ne foglalja a drága helyet a kis SSD-n
Az volt az érdekes, h lejátszáskor a feladatkezelőben nem terhelte a CPU-t 100%-ban, mégis valami megfoghatatlan módon forrósodott a masina és pörgött a venti 1001%-on ...
-
Baroc
tag
válasz
Tikakukac #25498 üzenetére
Így van, az ördög sose alszik. Eddig minden elektronikus kütyümre úgy vigyáztam, mint a szemem fényére, erre a múlt héten a HP DV6-osomat leöntöttem (sörrel persze...). Szerencsére gyorsan reagáltam, akksi ki, gép fejjel lefelé, meg sok nem is ömlött rá, így megúsztam (legalábbis egyelőre úgy tűnik).. Egy alaposabb kitakarítás, valamint néhány nap száradás után úgy tűnik, hogy csak a billentyűzet-be ömlött, nem folyt át rajta. Meg a touchpad körül lévő led alatt látok némi száradt folyadékot.
Ha már úgyis ezt megosztottam veletek: Véleményetek szerint, ha nincs hőmérséklet emelkedés, akkor is érdemes visszavinni egy nem-garis tisztításra a hp szervízbe, még fizetősen is, hogy megmaradjon a garancia?
-
ro_bert17
őstag
válasz
Tikakukac #25540 üzenetére
A kis 2530p-be szerintem felesleges a kijelző cserélgetése, ha nincs rá feltétlen szüskége. Természetesen nem tökéletesek a színei, viszont egy TP-hez képest érezhetően jobb a fényereje, és még nagyobb fényerőn is elmegy a gép 9 cellás akksival 6-7 órát.
Én a kamerát hiányolom belőle. -
sagit
veterán
válasz
Tikakukac #25531 üzenetére
én nem találtam ilyen olcsón hibátlan állapotút nagy akkuval
illetve az ssd + optika helyére vinyó kombó miatt maradtam végül is ez mellettelvileg ebben is lehet kijelzőt cserélni de nem éri meg
a kis bill.világítás hasznos dolog, de az előző dellemen alulról világított a bill.
az jobb megoldás -
sagit
veterán
válasz
Tikakukac #25529 üzenetére
én is azt néztem elsőnek de drágább volt
ebben a gépben egyedül az 1,8-as uSATA a szívás, épp ide akarok SSD-t vadászniasound:70-ért vettem, még fóliás fedlappal, kopásmentes billel ( sajna nem magyar de a kiosztás stimmel)
akku 9 cellás, 94%-os
vinyóban pedig mindössze 15 nap üzem volt akkor.azóta vettem bele 2 gb ramot 4500-ért pluszba, egy hdd caddy-t 2500-ért (ami még nem ért ide)
egy express card-ba csatlakozó +2 usb-t 1500-ért
egy dokkolót 4000-értlassan kezdek elégedett lenni vele
tényleg az ssd hiányzik már
-
deathtania
senior tag
válasz
Tikakukac #25498 üzenetére
egyáltalán nem akarom hurcolászni, csak néhanapján, ha havonta 2x hazamegyek vagy valami. majd megyek külföldre jövő tavasszal, az lesz egy nagyobb útja (oda majd egy kensington zárat is tervezek venni), de kb ennyi.
bár igen: a majd 3kg+töltő +egér+bill... hááát, lehet, hogy háti lesz belőle...
-
deathtania
senior tag
válasz
Tikakukac #25495 üzenetére
minden a felhasználón múlik...
meg sincs a notika, de màr billt és egeret vadászok hozzá, hogy minél kevesebbet kelljen használnom a billjét és a tapipadot, valamint táskát és zalman notiállványt hűteni (biztos ami biztos)
cipelgetni nem nagyon akarom, max hasznàlat után táskába be, hogy nehogy külső baja legyen...
apropó: táskát milyet ajánlotok? van egy hp bőr messenger, én azzal szemezek. vagy a hp traveller kittel. melyik jobb?vigyàzást a cuccra erősen túl tudom kapni: samu galaxy mini telómra is hamrabb megvolt a tok és fólia, mint a teló maga. megjött futárral: gyári android fólia le, új fel és szilikontokba egyből bele, majd bekapcs...
-
kutga
félisten
válasz
Tikakukac #25495 üzenetére
Ja, vannak jobb sorozatok. Az Acer Timeline és Fuji Lifebook sorozat pl egész jó gépek.
De valóban, egy Dell Inspiron vagy PB műanyag gépei elég elrettentőek. De hát a piacon ez megy, a legtöbb embernek ez is elég. Én leginkább azt sajnálom hogy 14-es alatti gépekből kicsi a választék vagy nagyon drágák. Nekem ez a méret a hordozható, ettől feljebb asztali.
alexan Külön bill-t csak akkor használok ha FPS-t játszok, egeret is egyre ritkábban. A HP-k billentyűi szerintem annyira jók hogy nagyon kényelmes használni őket. Ez előtt Toshibám volt, össze se lehet hasonlítani, azon ráadásul a taccspad is akadt rendesen.
-
deathtania
senior tag
válasz
Tikakukac #25490 üzenetére
aki önszántából ilyeneket vesz meg is érdemli.
jólesz nekem az a kis dv6 (csak jönne már meg... ) már nem is vennék mást...
mellesleg pont tegnap dicsekedett vele egy ismim, hogy milyen fasza márkás gépet vett, prémium márka stb olcsón. mondom milyet? packard bell-t... nem mertem szemberöhögni... xD
asound: Toshibát ha ingyen utánam dobnák sem!!! ahánnyal találkoztam fél-egy éven belül hdd cserés volt...
Nekem amiket eddig mondtak, hogy kevés velük a baj: Dell-Asus-Lenovo-HP. esetleg pár Samu mostanság. többi helyből felejtős...
-
Malwoon
csendes tag
válasz
Tikakukac #24965 üzenetére
Support Assistant mindent letölt ha van neki hálózata. Win7 az ethernet csatolót felismeri simán, és onnantól minden szükséges drivert vagy akár bios frissítést megcsinál a support assistant. LEhet vele garit ellenőrizni, meg aksit meg kiskutyafülét.
SoftPaq-ot még nem használtam, az nemtom mit tud. -
kutga
félisten
válasz
Tikakukac #24901 üzenetére
Szerintem elég. Én eddig egyszer gariztattam HP-t, de annak megvolt minden papírja.
Más...ha valami általam beapplikált eszköz megy tönkre a laptopban és kárt tesz benne, akkor mi a helyzet a garival? A mostani gépembe már beleraktam egy HDD caddyt, használt 3G modemet, plusz memóriamodult, egyik sem gyári, de pl a memória és a 3G modem is HP által támogatott - benne van a manualban mint opció.
-
rizso
addikt
válasz
Tikakukac #24898 üzenetére
Garancia kérdéssel kapcsolatban:
Volt egy 8530p-m, amihez semmiféle papírt nem kaptam (használtan vettem), viszont szerepelt a HP rendszerében a gép, és az alapján még bő 1,5 év garancia volt rá. Megvettem, majd rá egy hétre vihettem szervizbe alaplaphibával. Először nem tetszett a szerviznek, hogy nincs papír, de végül - ha jól értettem a német - központ azt mondta nekik, hogy ha szerepel a rendszerben, akkor az bizony garanciális, még ha nincs is hozzá papír.
Esetleg amit érdemes kinyomtatni és magaddal vinni, az a garanciaellenőrzés eredménye.
Persze az én esetem nem azt jelenti, hogy mindegyik szerviz elfogadja papírok nélkül...
-
Tyren
aktív tag
válasz
Tikakukac #24898 üzenetére
Hát eddig én is így gondoltam, de az én ProBook-om még nincsen egy éves és 2 hónapja dekkol szervízben. Ha ki kellett volna fizetnem az eddigi javításokat, akkor már a gép árának duplájánál járnék és jelenleg nem tudják, hogy mi baj, mert már minden alkatrészt kicseréltek, de nem tudják mi baja.
Persze ez egyedi eset, de azért nagyon bele lehet futni. Ilyen árban nincsen olyan gép, amihez számlát is adnak? Azért az nem túl nagy elvárás.
De nem akarok itt ennyire eszet osztani, csak én nem merném megvenni számla nélkül. -
Tyren
aktív tag
válasz
Tikakukac #24896 üzenetére
Nem lebeszélni akarlak, de én elég sokat hurcoltam a gépemet mostanság szervízbe és mindig kértek számlát. A rendszerükben lévő adatok nem is kerültek pontosításra (másfél hónappal később vettem a gépet, mint ami a rendszerben szerepel) és amikor elfelejtettem vinni a számlát, akkor ki is tárták a kezüket, hogy így nem fog menni...
Az állítólag tényleg jó kis gép és addig nem is lesz baj, amíg el nem romlik valami, de egy 2 éves gépenél ezt nehéz kizárni és 120 annyira nem olcsó. Hozzáteszel 20-at és erősebb, bőven elfogadható minőségű Samsung notit kapsz 2 év futáros garival garival... (mondjuk az 15col)
Persze ha sokat van cipelve, az más, de mondjuk a 8440 sem egy "pihesúlyú, csöpp versenyző" -
-
Thusor
őstag
-
Jégkokó
veterán
válasz
Tikakukac #7730 üzenetére
Sztem akkora lényeges sebességkülönbség nincs közötte, mert mindegyiket csak 600 mhz ig kezeli le.Amugy meg miért kéne kukába dobni a 2x1 gigás ram egységet?Sztem simán el lehet adni, olyan embernek akinek csak 1 giga volt alapbol a notijában sokat fog számítani.Csak ugy halkan megjegyzem tehetsz bele 2x4 gigát is, de a vista 4 nél nem fog többet látni, hacsak nem raksz fel egy 64 bites változatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- iPhone topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Spórolós topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest