Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakumix
senior tag
válasz
BénaNyurga #30734 üzenetére
.
-
Kakumix
senior tag
válasz
#36268800 #30625 üzenetére
Innen lehetne, de úgy tűnik csak win8-as driver van. Lehet próbálkozni az amerikai support oldalon is. Ha legális win8 jár hozzá csak a hülye metro felület miatt menne rá win7, akkor javaslom a Classic Shell nevű programot, ami egy Start menü + egyéb okosság, én már hónapok óta használom, a csempéket azóta nem is láttam.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Répapüré #30286 üzenetére
Szerintem ez megint visszavezethető a pénzre, mert ha a szerelőt megfizetik, az rendesen el fogja végezni a munkát (vagy a főnöke megszabadul tőle) és így a bizalom visszatér.
Tudom, hogy az autószerelőm átver, de nem megyek másikhoz, mert legalább a munkát rendesen elvégzi még ha az árazással át is ver. De attól nem félek, hogy leesik a kerék vagy olajcserekor csak a pénzt kéri el, de nem cseréli.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Ap3x89 #30062 üzenetére
Nézz körül a windows marketben vagy hogy hívják, a varázsszó a WOL (Wake On Lan). Továbbá még az jutott eszembe, hogy ehhez vezetékes hálózat kell, WIFI-n nem működik, szóval lehet, ez sem megoldás neked.
De mint arra rá lett mutatva ez itt offtopik, javaslom, hogy az Acer notebookok, a Windows Phone felhasználók szakmai topikja és a Nokia Lumia 800 topikokban érdeklődj! -
Kakumix
senior tag
válasz
Ap3x89 #30060 üzenetére
A dokkolót könnyen (könnyelműen) ajánlottuk, de egyáltalán nem biztos, hogy a gépeden van dokkoló csatlakozó, főleg hogy azt sem írtad milyen géped van. Ez a csatlakozó általában a gép alján található meg és általában csak az üzleti kategóriás gépeken van. A képen a nagyobbik a dokkoló csatlakozó (a kisebb a kiegészítő akkumulátoré). A dokkolók általában pár géppel kompatibilisek, ezért ajánlani csak a géped típusának ismeretében lehet. Távirányítót lehet barkácsolni, de nem hiszem hogy kapsz ilyet, ami elindítja a gépet kikapcsolt állapotból. Esetleg lehet próbálkozni egy okostelefonnal és az azon futtatott Wake-On-Lan programokkal, amik a hálózaton keresztül képesek a hálókártyának olyan parancsot küldeni, hogy indítsa el a gépet. Ezt a funkciót a gépednek is támogatnia kell és a BIOS-ban is be kell kapcsolni.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Ap3x89 #30056 üzenetére
Ne tartsd teljesen lecsukva a notebook fedelét, ha megy, mert a billentyűzeten átszivárgó hő mintát fog égetni a kijelzőre! Persze, ha annyira tökéletes a hűtése, hogy hő felfelé egyáltalán nem távozik vagy annyira kis teljesítményű a notebook, hogy hőt nem termel ezt nem kell betartani, de egyébként tanácsos. A billentyűk rácsa nem 2 perc alatt fog "ráégni" és az is lehet, hogy az újabb kijelzőknél már ilyen nem fordulhat elő, de én már láttam több ilyen rácsos kijelzőt is, ezért mindig nyitva a fedél, ha be van kapcsolva a notebook. Annyira van nyitva, amíg még éppen nem kapcsol be a kijelző háttérvilágítása. A Win-ben pedig a "Ne csináljon semmit" van beállítva a képernyő lecsukására, bár gondolom ezt te is beállítottad már.
Ha meg nyitva a fedél lehet, hogy el is éred a bekapcs gombot, bár én is inkább a dokkoló használatát támogatom. -
Kakumix
senior tag
válasz
middleaged #29703 üzenetére
Én holnap viszem az enyémet a Delta Rendszerház Szentendrei úti szervizébe. A HDD-t és az SSD-t kiszerelem a +4GB RAM benne marad. Telefonos egyeztetés után így átveszik bevizsgálásra és később a javítással sem lesz gond. Garipapír és számla sem kell. A gépnek az USB csatijaival van gond, egyik sem működik.
-
Kakumix
senior tag
válasz
somasz #29562 üzenetére
Azonosító alapján eldöntik, garanciális-e a gép, ha igen akkor irány a szerviz - ha nem kiszállós gari van rá. A szervizben egy ehhez hasonló beszélgetés zajlik le:
szerviz: - Ha nincs számla nincs garancia!
Te: - Dehát a HP ügyfélszolgálat a telefonba azt mondta, nem kell a számla!
szerviz: - Ja, hát akkor nem kell!
vagy
-Ja, tényleg nem kell!
Nálam ez így zajlott a Delta Rendszerház szervizében.Nem gond, ha másik winchester van benne, de ne legyen látható nyoma, hogy pajszer + kalapáccsal kombóval vertétek be a helyére (vagy másnak a helyére), mert esetleg megkérdőjelezik a beépítés szakszerűségét
-
Kakumix
senior tag
válasz
inkubator #29270 üzenetére
Nekem ilyenem van már pár hónapja. 150-ért vettem, magyar billentyűzettel és 2014-ig érvényes garanciával. SSD-t tettem bele, de nem az optika, hanem az eredeti HDD helyére, amit viszont száműztem az optika helyére betett caddy-be (ez idén már lehet nem érkezik meg Kínából, de szokott itt az aprón is lenni 4-8eFt körül). Vettem hozzá dokkolót is. Sajnos nem sok dokkoló van használtan eladó. Jó árban (5-10eFt, de közelebb az öthöz lenne az) még kevesebb, újonnan ~25+ÁFA körül kezdődnek. Legolcsóbban itt találtam + az aprón vettem f1stat-tól egy vadi új 90W-os töltőt.
A videokártya számomra negatív meglepetés, mert jóval gyengébb mint az asztali gépemben lévő HD4870, pedig úgy nézegettem, hogy majdnem olyannak kellene lennie. CAD-hez viszont a sok évvel ezelőtti tapasztalatomból kiindulva - ez már akár elavult is lehet - akár sokkal jobb is lehet, mint a 9600 GT - gondolom ez is mobil és nem asztali -, mert driver szinten ilyen feladatokra van optimalizálva és nem játékra.szerk.: Bocsi az enyémben FX1800M a videokártya nem FX880M!
-
Kakumix
senior tag
válasz
felhasználó2 #28331 üzenetére
Volt már itt az aprón 8540w EliteBook 150-ért (i7, 4GB, FX1800 1GB, 15,6" 1600x900, Win7 Pro, 2014 jan.-ig garos). Ahhoz képest ez talán kicsit "drága". De nem írtad a hirdetésben, hogy milyen Office van rajta (120 napos próba, tanuló, pro vagy milyen) és kimaradt a háttértár is (HDD, SSD).
fi:zi'k: az oldalon a gyártás/kiszállítás időpontjától ketyeg, a papíron pedig az eladástól számítva. Ez a kedvezőbb és ez az érvényes, legalábbis addig amíg a garanciapapír megvan.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Kakumix #28058 üzenetére
Ma visszakaptam a notebookot a szervizből. Egy hétvégét, 2 munkanapot és még ~2 órát volt a szervizben, audio boardot cseréltek a valószínűleg kontakt hibás jack kimenet miatt.
Viszont az aljáról még egy csúszásgátló gumibogyó leesett (a 6-ból korábban is csak 3 volt rajta) ezeket nem pótolták, mondjuk nem is kértem őket rá. "Pótolták" viszont az DVD írót "rögzítő" csavart, de sajnos túl rövid és nem rögzít saját magán kívül semmit
Ezeket persze ott és akkor nem ellenőriztem és mikor leadtam sem kértem direkt -, de megmutattam - ezek javítását / pótlását, mert kíváncsi voltam, maguktól megcsinálják-e. Ezért nem csillagos 5-ös, de hibát - amiért beadtam - azt gyorsan megjavították, így 5 alára - főleg a berakott, de rövid így funkcióját ellátni nem tudó csavar húzza le- értékelném ezt a kalandot a Szentendrei úti Delta Services Kft. szervizével.
-
Kakumix
senior tag
válasz
deathtania #28059 üzenetére
Szerintem éppen a mérhető tartományba eshet a nem használt CD/DVD író fogyasztása, de nem hiszem, hogy az így elérhető megtakarítást ki lehet mutatni perc(ek)ben annyira minimális. Viszont a súly is csökkenne 1-2 dekával
asound: na, persze aki csak egy sort ír, az megelőz
-
Kakumix
senior tag
Felhívtam a HP-t a héten hasonló ügyben - az enyém EliteBook -, azt mondták nem kell a garipapír és/vagy számla. Felhívtam az első szervizt a honlapról, kell nekik a papír, mondom a HP nem ezt mondta. "Ja, akkor ők biztos jobban tudják." és elkérte a szériaszámot ellenőrzésre és megismételte, hogy tényleg nem kell - közben talán beszélt a háttérben valakivel. Tegnapelőtt elvittem és a helyszínen már nem kérdeztek semmit a papírokról. Kaptam egy munkalapot, amin az szerepel, hogy majd 8-án kezdik a javítást és 11-én lesz kész
, azóta várom az SMS-t mikor mehetek érte.
ui.: nem volt gond a HDD helyére beépített SSD sem.
-
Kakumix
senior tag
válasz
soldi3r #27952 üzenetére
Ráadásul, ha nem telepítesz a caddy-ben lévő HDD-re létfontosságú programokat, akkor szükség esetén visszateheted a CD-írót is.
ui.: a rendszert (windows) SSD-re érdemes telepíteni, mert így lehet a legnagyobb sebességnövekedést elérni vele
caddy: beépítőkeret, mert a HDD és az SSD is kisebb, mint a CD író. Azt hogy ezen keresztül lassabb-e, nem tudom, annyira nem értek hozzá, de lehet hogy az már lassabb portra (csatlakozó, interfész, stb) csatlakozik ez biztos függ attól milyen laptopról van szó.
-
Kakumix
senior tag
válasz
audi100td #27525 üzenetére
Sziasztok! Vettem használtan egy 8540w-t, nem kaptam semmilyen telepítőt hozzá (recovery partíció sem volt). A gép alján a Windows 7 Pro OA (alatta HP) feliratú matrica a kóddal, viszont hiába próbáltam két eredeti telepítővel is (egyik mondjuk ultimate volt) és több letöltöttel is, mindig azt mondja nem egyezik a Windows SKU (magyarul termékváltozat).
Ki lehet egyszerűen deríteni milyen windows telepítő kell nekem? Az SKU-ba beletartozik a megfelelő architektúra (32-64 bit), SP és nyelv is? Van HP-tól letölthető windows telepítő? A gép magyar billentyűzetes és mikor megkaptam magyar nyelvű win7 volt rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest