- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
skylinelaca
senior tag
válasz
sziku69 #30297 üzenetére
Holnap jönnek a gépemért...bár elég vicces volt... Reggel 8:45 kor felhívtam őket .... hát ő nem tud technikus kolegát kapcsolni mert foglaltak...de mondom nem is kell mert telefonon ezen nem tud segíteni, mert nem szoftveres a gondom... na mind1, mondta hogy próbáljam később... délután 2kor végre sikerült (addig el sem indult az ügymenet,pedig óránként próbálkoztam mert ezt mondták.. aminek az lett az eredménye ,hogy tegnap már nem is tudtak jönni a gépért. Azért kellett technikusra várnom 5 órát és beszélnem vele ,hogy megmondja hogy ő nem hallja telefonban ,hogy zúg-zörög a venti, és hogy vegyek sűrített levegőt és fújjam ki...
-
sagit
veterán
válasz
sziku69 #30289 üzenetére
e6400-ba lehet backlit billenytűzetet rakni ha nem azzal volt szerelve.
e4300? Abba is ugyan az a backlit bill van mint a 6400-ban, igaz hogy 13,3" de ddr3 rakható bele. Olcsó pénzért megvan a 4-6-8 GB ram.6930p vs e6400-ról nem igazán tudok nyilatkozni. Nekem 2530p-m van, ugyan az az anyaghasználat mint 6930p-nek. Barátnőmnek e4300-at vettem, az gondolom ugyan olyan anyaghasználatú lehet kb mint a 6400-as. (de majd valaki megerősít/megcáfol)
Tehát anyaghasználatról és billről magánvéleményt tudok mondani. 2530p fedele masszívabb, a csuklótámasz fém, nem műanyag. A touchpad jobb, a zsanér is erősebb.A dell bill nyomáspontja nekem kevésbé tetszik, de a backlit nagyon jó, jobb mint a nightlight. Én sokáig gondolkodtam egy 1440*900-as 6930p-n, néha még most is elgondolkodom rajta. e6400 hangszóróiról le szokott pattogni a festék, 6930p-nek meg a zárja szokott kikopni. Élőben kellene meglesni. A hűtésüket se ismerem. Esetleg T400? Azt is kereshetnél. Annak a hűtése szuper, a billentyűzete is, csak kcisit "durung"
-
sagit
veterán
válasz
sziku69 #30241 üzenetére
Megtaláltam a képet,. kezdeti stádiumban a forrasztásról: [link]
Elsőnek arról az ellenállásról vittem 3,3v-ot a lábra, aztán kicsit jobban átnéztem a nyákot, és ott ahol bekarikáztam megvolt az előkészítés neki. Oda csak 1 kis drótot kellett beforrasztani a 2 fortszem közé.
-
sagit
veterán
válasz
sziku69 #30241 üzenetére
Alap esetben a kínai caddy-k masterre vannak bekötve (legalább is az enyém arra volt) , mivel bent van a gyári vinyód is ő is master. Az odd gyárilag slave. Vagy a gyári vinyót vagy a caddy-t kell jumperolni. Én a caddy-t választottam, mert a gyári helyen ssd volt, azt akartam masternak, de ha a caddy-t megcsinálod slave-re akkor is gond nélkül fogsz tudni telepíteni rá usb-től.
Igen asztali gépeken volt a meghajtókon jumper, itt ez nem merült fel, nem lehetett gyárilag 2 hdd-vel rendelni a 2510p.
A linken szereplő 2 lábat én is rövidre zártam, de nem működött, gondolom a caddy más fajta volt. Ekkor szedtem szét és nyomoztam ki melyik lábat kell 1-re húzni ahhoz hogy slave legyen a motyó. Egyébként frankón volt kivezetés hozzá gyárilag, cable select mód is volt kivezetve. Csak egy drótot kellett ráforrasztani a 2 megfelelő fortszemre.
Van egyszerűbb de drágább megoldás is. [link] Itt van jumper de nagyon drága a caddy.
Én a legolcsóbbat vettem ebay-en és simán működött. [link]
Az odd bezel sajnos nem volt jó rá, kis gyánolással ráraktam azért.
-
-
pumukli23
senior tag
válasz
sziku69 #22809 üzenetére
Képernyőn foltok általában vagy fizikai behatás, vagy valamilyen hőhatás miatt alakulhatnak ki (szerintem). Billentyűzetet nem nagyon tudom, hogy jön ide, lehet, hogy olyanra gondoltak, hogy táskában annyira benyomódik a kijelző, hogy a billentyűzet finoman összekarcolja (több Asusnál láttam már ilyet...).
Nézd meg hol vannak a foltok. Ha becsukod vannak-e pont a foltoknál "kiálló részek" a tapipad, billentyűzet, kéztámasz környékén. -
-
pumukli23
senior tag
válasz
sziku69 #22329 üzenetére
Haragban vagyok a pendrájvokkal
Van egy jó ideje egy 16 gigásom, de néha gondol egyet és random fájlok olvashatatlanná válnak, törlődnek stb.. Volt, hogy hibajavítás után kiírta, hogy 62 giga hely van még rajta, szóval ezt legszívesebben nem ntfsre vagy fatre hanem valami teljesne másra formáznám cipőtalppal
Egyébként mire kell, hogy ntfs legyen? Régebben olvastam, hogy pl dvd lejátszóknál csak bizonyos fájlrendszereket fogadott el a dvd játékos..
-
pumukli23
senior tag
válasz
sziku69 #22279 üzenetére
Valamennyit levon a videokártya is, de nem hiszem, hogy ~700 megát. (Az élményindex alapján dedikált vga-ra tippelek.)
A 32 bites win kb 3,5 gigát tud kezelni, a maradékot (vagy esetleg többet) csak a 64 bitessel tudod kihasználni. A konkrét laptopot nem ismerem, hogy max hány gigát tud kezelni, de 4-et szinte biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Le Mans Ultimate
- Renault, Dacia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos fejegységek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged